India familiereizen | India reis | Dimsum

Laat uw ideale familie reis samenstellen naar India door de reisspecialisten van Dimsum Reizen. Een reis naar India met het hele gezin is een avontuur!

Zuid India Familie winterreis

Privé-reis | Geheel op maat samen te stellen DimSum 20 jaar Icoon trein

vanaf €1495 | dagen

DimSum 20 jaar Icoon trein Persoonlijk advies Vraag offerte

Familiereizen naar India

Vaar over de binnenwateren van Kerala op een woonboot
Ontspan op het strand van Marari
Wilde dieren spotten in de nationale parken
Thee plukken in Coonoor
Met de trein over een van de steilste sporen van Azië


Een gezinsreis naar India is avontuur voor de hele familie. Of u nu kiest voor exotische paleizen, kamelentochten in de woestijn, wandelen in de bergen, olifantenritten, jungletochten of gewoon heerlijk tropisch strand; India heeft het allemaal.
Onze India gezinsreizen staan verzameld op onze website met familiereizen; familiereizen Samen naar Azie

Lees meer

Familiereizen naar India

Vaar over de binnenwateren van Kerala op een woonboot
Ontspan op het strand van Marari
Wilde dieren spotten in de nationale parken
Thee plukken in Coonoor
Met de trein over een van de steilste sporen van Azië


Een gezinsreis naar India is avontuur voor de hele familie. Of u nu kiest voor exotische paleizen, kamelentochten in de woestijn, wandelen in de bergen, olifantenritten, jungletochten of gewoon heerlijk tropisch strand; India heeft het allemaal.
Onze India gezinsreizen staan verzameld op onze website met familiereizen; familiereizen Samen naar Azie

Kort reisplan (14 dagen / 13 nachten)

Dag 1   Aankomst Bangalore
Dag 2   Bangalore - Mysore
Dag 3   Mysore
Dag 4   Mysore - Kabini
Dag 5   Kabini - Mudumulai
Dag 6   Mudumulai - Coonoor
Dag 7   Coonoor
Dag 8   Coonoor - Cochin
Dag 9   Cochin
Dag 10 Cochin - Alleppey
Dag 11 Alleppey - Marari
Dag 12 Marari
Dag 13 Marari
Dag 14 Vertrek

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Familiereizen reisspecialist Christel?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 aankomst Bangalore

Dag 1 aankomst Bangalore

Wist je dat...? De koe heilig is in India. Koeien lopen midden op de weg en mogen niet worden weggejaagd.

Welkom in Bangalore! Bij aankomst wordt u opgewacht en begroet door de chauffeur die u naar uw hotel brengt in het centrum van de stad.
Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, is een ware smeltkroes van verschillende culturen. Het landschap van de stad is bezaaid met aangelegde parken, tuinen en lange lanen met bloeiende bomen. Er zijn tal van 'niet te missen' bezienswaardigheden in Bangalore, zoals het prachtige VidhanaSoudha, het uitgestrekte Cubbon Park en het kleurrijke Lalbagh. 

's Avonds kunt u een wandeling maken door een van de markten waar de lokale bevolking al generaties lang naartoe gaat om groente, fruit en bloemen te halen (voor hun dagelijkse gebedsrituelen) Deze markten bieden een kleurrijke inkijk in het lokale leven.

Dag 2 Bangalore - Mysore

Dag 2 Bangalore - Mysore

Het is ongeveer 3-4 uur rijden van Bangalore naar Mysore. Alles wat met Mysore te maken heeft, heeft een vleugje schoonheid. De stad is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen dankzij het culturele erfgoed en historisch belang. Prachtige paleizen en tuinen en majestueuze gebouwen maken een verblijf in Mysore absoluut de moeite waard.   

Een onmisbaar hoogtepunt van een bezoek aan Mysore is het Maharaja Palace. Het adembenemende paleis is een uitstekend voorbeeld van de overweldigende pracht en praal waarin de voormalige vorsten leefden. Fijn bewerkte houten deuren leiden naar zalen met gigantische zuilen en prachtige mozaïekvloeren. De felle kleuren en een overdaad aan tierelantijnen maken het geheel nog eens extra bombastisch. De Durbar Hall is waarschijnlijk de allermooiste zaal, maar ook de binnen de muren van het paleis gevestigde Sri Shweta Varahaswamy-tempel mag u niet missen. Op zondagavond wordt het paleis verlicht met duizenden lampjes, een sprookjesachtig gezicht.

Dag 3 Mysore

Dag 3 Mysore

Mysore is de “Sandelwood City” van India: de geur van sandelhout, dat de basis vormt voor het vervaardigen van o.a. wierook en parfum, komt u soms al in de straten tegemoet. ’s Ochtends gaat u op ontdekkingstocht door deze stad. U begint bij de kleurrijke Devaraja-markt, waar groenten en fruit op kunstige stapels ligt uitgestald, is één van de meest fotogenieke markten van het land. De vriendelijke kraameigenaren tonen trots hun waar en voor u het weet zit u bij de parfumverkoper in zijn stalletje te snuffelen aan de meest exotische geuren.

Even buiten de stad op de top van Chamundi Hill ligt de Sri Chamundeswari-tempel, gewijd aan een van de zeven beschermgoden van Mysore. Hoewel pelgrims geacht worden de 1000 traptreden naar boven te beklimmen, is de tempel ook via een asfaltweg langs de achterkant van de heuvel te bereiken, waarna u eventueel de tocht naar beneden kunt maken. Vanaf de top heeft u een mooi uitzicht over de stad. Halverwege de trappen naar beneden treft u een vijf meter hoog beeld van de stier Nandi aan, het vervoermiddel van Shiva. Passerende pelgrims maken hier altijd even een stop om ‘prasad’ (gepofte rijstkorrels) te offeren. Nandi zelf draagt steevast een krans van verse oranje bloemen om zijn nek.

Mysore is een heerlijke stad om lekker rond te slenteren.

TIP; Een van de oudste (gebouwd in 1892) dierentuinen van India staat in Mysore. De dierentuin is verspreid over een uitgestrekte 250 hectare land en herbergt dieren van over de hele wereld.

Dag 4 Mysore - Kabini

Dag 4 Mysore - Kabini

U verlaat Mysore en reist in zo'n twee uur naar Kabini. Dit plaatsje ligt in het zuidelijke gedeelte van het Nagarhole Nationaal Park, een reservaat gelegen in de Nilgiri heuvels. Samen met enkele andere reservaten (waaronder BRT Hills en Mudhumalai) vormt een grote migratie zone voor dieren als de olifant en Indiase buffel. Na aankomst in de jungle-lodge staat de lunch al voor u klaar. Aan het einde van de middag maakt u uw eerste jeepsafari. Naast de olifanten en buffels zijn er ook herten, everzwijnen, verschillende vogels en in zeldzame verschijningen tijgers en panters te spotten. Houd uw ogen dus goed open!

Dag 5 Kabini - Mudumalai

Dag 5 Kabini - Mudumalai

Vroeg in de ochtend maakt u nog een bootsafari. Zo'n tocht in de vroege uurtjes is betoverend mooi en vredig. Hierna keert u eerst terug naar het hotel voor een ontbijt voordat u de reis voortzet naar het natuurreservaat Mudumalai.

Dit is een van de grootste natuurreservaten van India (3000 vierkante kilometer) gelegen in de Nilgiri heuvels. De weelderige graslanden en uitgestrekte semi-groenblijvende bossen herbergen wilde zwijnen, luiaardberen en olifanten. De kudde olifanten is met 600 stuks een van de grootste van het land. In de avond gaat u op jeepsafari.

Dag 6 Mudumalai - Coonoor

Dag 6 Mudumalai - Coonoor

Vandaag vertrekt u naar Ooty - In tegenstelling tot de hitte van de vlaktes en de kustlijn, heeft het koele klimaat van dit heuvelstation, hoog in de Nilgiri Hills en gesticht door de Britten in de 19e eeuw, voortdurend reizigers aangetrokken. Stap aan boord van de koloniale trein, de onmogelijk langzame Nilgiri Blue Mountain Railway die je tijd geeft om te genieten van de ongerepte bossen, theeplantages en een prachtig uitzicht op de bergen. De trein brengt u naar Coonoor waar u de komende twee nachten zult verblijven.

Dag 7 Coonoor

Dag 7 Coonoor

Coonoor staat bekend om de groene theeplantages en biedt een perfecte setting om te wandelen.
Ook kunt u vandaag een rondleiding aan een theefabriek plannen. Het is leuk om het hele proces te leren vanaf het oogsten op de hellingen - tot de verwerking van de bladeren - tot het drinken van de beroemde Nilgiri thee.

Dag 8 Coonoor - Cochin

Dag 8 Coonoor - Cochin

U verruilt de natuur voor het stadsleven. In de loop van de middag komt u aan in de dubbelstad Ernakulam / Kochi. Ernakulam is het nieuwe deel en het commerciële hart, maar Kochi is voor de reiziger het meest interessante vanwege het verleden. U verblijft dan ook in een historische accommodatie in het hartje van Fort Cochin, het oude deel van de stad.

Uniek gelegen op een reeks eilanden en smalle schiereilanden, waartussen de hele dag door bootjes varen om passagiers over te brengen, beschikt Kochi over een van de meest spectaculaire natuurlijke havens van India. Van oudsher werden kooplieden uit alle windstreken al aangetrokken om hier handel te komen drijven, met als belangrijkste reden de overvloed aan specerijen van de kust en het achterland van Malabar. De eerste handelaren kwamen uit het Midden-Oosten en China. Veel later arriveerden de Portugezen, de Nederlanders (1653-1795) en de Engelsen.

Dag 9 Cochin

Dag 9 Cochin

Vanuit historisch oogpunt zijn met name Fort Cochin en Mattancherry interessant voor bezoekers. Vele huizen van Fort Cochin dateren nog uit de Portugese tijd en zijn 500 jaar oud. De St. Francis Church is de oudste Europese kerk op Indiase bodem. Ooit was hier het graf van Vasco da Gama, de eerste Europeaan die India bereikte. Hoewel zijn overblijfselen inmiddels naar Lissabon zijn overgebracht, staat zijn grafsteen nog steeds in de kerk. Een andere opvallende kerk is de Santa Cruz Baslica.

Aan de kust van Fort Cochin staan de beroemde Chinese visnetten. Ooit zijn ze hier neergezet door handelslieden van het hof van Kublai Khan, tegenwoordig zijn ze nog altijd in gebruik om vis te verschalken. Het zijn ingenieuze houten constructies waarvan bij hoogtij het net wordt neergelaten. ’s Nachts brandt er boven het net een lamp om de vissen te lokken.

Het Mattancherry Palace werd in 1557 door de Portugezen gebouwd, maar in 1663 door de Nederlanders drastisch verbouwd. Hieraan dankt het paleis dan ook zijn bijnaam ‘Dutch Palace’ (vrijdag en zaterdag gesloten). De verbazingwekkend goed bewaard gebleven muurschilderingen, met taferelen uit de klassieke hindoeïstische mythologie, vormen hier de belangrijkste attractie. Eveneens in Mattancherry ligt de zeer bezienswaardige Joodse synagoge (vrijdag en zaterdag gesloten), met zijn Belgische kroonluchters en handbeschilderde Chinese vloertegels met wilgenpatroon. 

’s Avonds bezoekt u een Kathakali dansshow. De Kathakali dans is de traditionele dans van Kerala met kleurrijke en prachtige kostuums, gezang en getrommel de dansuitvoeringen op het podium begeleiden.

Dag 10 Cochin - Alleppey (houseboat)

Dag 10 Cochin - Alleppey (houseboat)

Een korte rit door het drukke verkeer brengt u naar Alappuzha (voorheen Alleppey). Een levendig stadje, gelegen in het zogenaamde ‘backwaters’-gebied te midden van kokosnootplantages. De ideale ligging aan het uitgebreide stelsel van waterwegen, dat zo kenmerkend is voor dit deel van Kerala, maakte dat Alappuzha zich kon ontwikkelen tot een belangrijke marktplaats.

Na de middag vertrekt u per karakteristieke ‘kettuvallom’ (houseboat) voor een rondvaart door het met palmen en kleine dorpjes omzoomde labyrint van waterwegen van de backwaters. Deze onvergetelijke tocht voert u via smalle en brede kanalen door een paradijselijke omgeving. In zijn goed uitgeruste keuken zal de kok een overheerlijke traditionele lunch voor u bereiden. De hele dag kunt u genieten van het rustieke leven dat langs de oevers aan u voorbijglijdt. Soms passeert u diepe meren vol waterplanten, even later vaart u door lagunes en heeft u in de verte uitzicht op de open zee. Op de wal zijn er altijd mensen die druk bezig zijn met de was te doen, hun vissersnetten te maken of een praatje met de buren. Wanneer de zon langzaam ondergaat meert de houseboot ergens bij een klein dorpje aan en kunt u genieten van de bijzondere sfeer in deze plaatsjes. Na weer een heerlijke maaltijd geniet u van de rust van de omgeving om daarna in uw comfortabele kamer aan boord verder weg te dromen.

Dag 11 Alleppey - Marari

Dag 11 Alleppey - Marari

Sta vroeg op om te genieten van de prachtige weerspiegelingen die de backwaters ’s ochtends geven. Na het ontbijt vaart u terug naar Alleppey en reist u in ruim een uur naar Mararikulam, een klein plaatsje aan de westkust met een prachtig stukje strand.

Dag 12 & 13 Marari

Dag 12 & 13 Marari

Heerlijk dagen genieten op het witte strand van Marari. Neem een duik in zee, maak een strandwandeling, lees een boek bij het zwembad of ga op zoek naar de vissersdorpjes.

Dag 14 Vertrek

Na het ontbijt wordt u afgezet door uw chauffeur op de luchthaven van Cochin voor uw vlucht huiswaarts.

Onze keuze hotels in Familiereizen

Onze Dimsum Familiereizen reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  India, Bangalore, Laika Boutique hotel

  Laika Boutique hotel  is een stijlvolle accommodatie  in het hart van de stad. De sfeervolle antieke meubels die in het gebouw aanwezig zijn, doen denken aan oude vervlogen tijden met luxueuze elegantie. In de prachtige tuin kunt u heerlijk tot rust komen na een lange reis.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  India, Bangalore, Laika Boutique hotel

  Laika Boutique hotel  is een stijlvolle accommodatie  in het hart van de stad. De sfeervolle antieke meubels die in het gebouw aanwezig zijn, doen denken aan oude vervlogen tijden met luxueuze elegantie. In de prachtige tuin kunt u heerlijk tot rust komen na een lange reis.

  India, Mysore, Sandesh de Prince

  Mooi 4* hotel in het hart van de stad. De ruime, schone kamers hebben alle douche en toilet op de kamer. Het hotel heeft verschillende restaurants, waarvan een bij het zwembad.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  India, Mysore, Sandesh de Prince

  Mooi 4* hotel in het hart van de stad. De ruime, schone kamers hebben alle douche en toilet op de kamer. Het hotel heeft verschillende restaurants, waarvan een bij het zwembad.

  India, Kabini, Kabini River Lodge

  De Kabini River Lodge, genesteld in de zuidelijke rand van het Nagarahole National Park, is een perfect toevluchtsoord voor natuurliefhebbers. De adembenemende omgeving met de rustige binnenwateren van de rivier Kabini biedt een ideale setting voor een langverwachte vakantie.
  Ooit het jachthuis van de voormalige maharadja van Mysore en Britse heersers, is Kabini nu de thuisbasis van veel interessante diersoorten. De accommodaties zijn in sfeervolle, koloniale stijl gebouwd en hebben elk een eigen badkamer met moderne voorzieningen.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  India, Kabini, Kabini River Lodge

  De Kabini River Lodge, genesteld in de zuidelijke rand van het Nagarahole National Park, is een perfect toevluchtsoord voor natuurliefhebbers. De adembenemende omgeving met de rustige binnenwateren van de rivier Kabini biedt een ideale setting voor een langverwachte vakantie.
  Ooit het jachthuis van de voormalige maharadja van Mysore en Britse heersers, is Kabini nu de thuisbasis van veel interessante diersoorten. De accommodaties zijn in sfeervolle, koloniale stijl gebouwd en hebben elk een eigen badkamer met moderne voorzieningen.

  India, Mudumalai, Junglehut

  Jungle Hut ligt aan de voet van de pittoreske Nilgiri Hills. Dit gebied is de thuisbasis van een schat aan dieren in het wild, waaronder de Bengaalse tijger, luipaard (panter), Aziatische olifanten, Indische Gaur (bizon), luiaardbeer, hyena, everzwijn cheetah en het is een paradijs voor vogelaars. Onze standaardkamers zijn gezellig en behouden de charme van weleer. Elke kamer heeft een queensize bed met een aangrenzende wasruimte en ruime veranda's rondom de kamer.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  India, Mudumalai, Junglehut

  Jungle Hut ligt aan de voet van de pittoreske Nilgiri Hills. Dit gebied is de thuisbasis van een schat aan dieren in het wild, waaronder de Bengaalse tijger, luipaard (panter), Aziatische olifanten, Indische Gaur (bizon), luiaardbeer, hyena, everzwijn cheetah en het is een paradijs voor vogelaars. Onze standaardkamers zijn gezellig en behouden de charme van weleer. Elke kamer heeft een queensize bed met een aangrenzende wasruimte en ruime veranda's rondom de kamer.

  India, Cochin, No.18 hotel

  Gelegen in het hart van Fort Kochi, biedt het charmante No.18 hotel een rustig verblijf voor iedereen. Elk van de 28 luxe kamers is gecreëerd om de reiziger luxe en comfort te bieden. Elke kamer beschikt over  Wi-Fi, telefoon, lcd- / plasma-tv en airconditioning.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  India, Cochin, No.18 hotel

  Gelegen in het hart van Fort Kochi, biedt het charmante No.18 hotel een rustig verblijf voor iedereen. Elk van de 28 luxe kamers is gecreëerd om de reiziger luxe en comfort te bieden. Elke kamer beschikt over  Wi-Fi, telefoon, lcd- / plasma-tv en airconditioning.

  India, Alleppey, House boat – Deluxe

  Met de house boat heeft u gegarandeerd een bijzondere overnachting. U vaart langzaam over de pittoreske wateren van India, een prachtige gewaarwording! De house boats zijn gemaakt van bamboe. Op de boot staat bemanning voor u klaar die uw verblijf helemaal naar wens wilt maken. De kok kookt s´avonds heerlijke grote garnalen voor u. De kamers hebben een wc, luxe bedden en een balkon.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  India, Alleppey, House boat – Deluxe

  Met de house boat heeft u gegarandeerd een bijzondere overnachting. U vaart langzaam over de pittoreske wateren van India, een prachtige gewaarwording! De house boats zijn gemaakt van bamboe. Op de boot staat bemanning voor u klaar die uw verblijf helemaal naar wens wilt maken. De kok kookt s´avonds heerlijke grote garnalen voor u. De kamers hebben een wc, luxe bedden en een balkon.

  India, Marari, Abad Turtle beach

  Het turtle beach resort ligt vlabkij een visserdorpsje en ligt 30 km van Kochi af. Ook ligt het resort aan het prachtige Marari beach met mooi wit zand. Er is een groot aanbod aan faciliteiten buiten de overnachting zoals een badminton en basketbal veld, fitnesscentrum, spa en zwembad.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  India, Marari, Abad Turtle beach

  Het turtle beach resort ligt vlabkij een visserdorpsje en ligt 30 km van Kochi af. Ook ligt het resort aan het prachtige Marari beach met mooi wit zand. Er is een groot aanbod aan faciliteiten buiten de overnachting zoals een badminton en basketbal veld, fitnesscentrum, spa en zwembad.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Familiereizen

Uw Familiereizen reis uitgestippeld

Excursies in Familiereizen

Aanbevolen excursies voor deze rondreis

Onze Familiereizen reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Bouwstenen

Meer tips voor uw Familiereizen reis

India Khumb Mela reis

Grootste festival ter wereld
 • 4 dagen
 • €435 per persoon

India strandverlenging Goa

prachtige stranden in oud Portugese kolonie
 • 4 dagen
 • €375 per persoon

Theyyam Festival

bijzonder dansfestival in Zuid-India
 • 3 dagen
 • €150 per persoon

Reissom

Zuid India Familie winterreis

dagen
vanaf €1495,-

Corona reisadvies

Reissom vanaf € 1495,- per persoon, op basis van vier personen

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie op basis van standaard kamers, incl. ontbijt 
- Lunch en diner tijdens uw verblijf in Kabini River Lodge
- één overnachting op een Houseboat, inclusief maaltijden
- privévervoer (AC) met chauffeur volgens reisbeschrijving
- sightseeing volgens reisplan
- service van Engelssprekende lokale gidsen in Mysore en Cochin
- eenmalige jeepsafari (gedeelde basis) in Kabini en Mudumalai
- bootsafari in Kabini
- treintickets Ooty
- Kaartjes voor een Kathakali dansvoorstelling


Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- fooi chauffeur en lokale gidsen
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje

Reissom

Zuid India Familie winterreis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1495,- per persoon, op basis van vier personen

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie op basis van standaard kamers, incl. ontbijt 
- Lunch en diner tijdens uw verblijf in Kabini River Lodge
- één overnachting op een Houseboat, inclusief maaltijden
- privévervoer (AC) met chauffeur volgens reisbeschrijving
- sightseeing volgens reisplan
- service van Engelssprekende lokale gidsen in Mysore en Cochin
- eenmalige jeepsafari (gedeelde basis) in Kabini en Mudumalai
- bootsafari in Kabini
- treintickets Ooty
- Kaartjes voor een Kathakali dansvoorstelling


Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- fooi chauffeur en lokale gidsen
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Familiereizen?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Zuid India Familie winterreis

dagen

Reis met uw eigen gezin naar Zuid-India

€ 1495 per persoon op basis van familie

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Familiereizen onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  India Chattisgarh reis

  Tribal reis naar Chattisgarh
  • 8 dagen
  • €795 per persoon

  India, relaxen in de Himalaya

  wandelen en verkoeling zoeken in Almora
  • 5 dagen
  • €635 per persoon

  Hornbill Festival Reis

  Kleurrijk Tribal Festival in Nagaland, Seven Sisters
  • 4 dagen
  • €495 per persoon

Excursies

  India, Cochin, Kathakali dansvoorstelling

  € 5 per persoon

  Bezoek in Cochin zeker het traditionele dansdrama van Kerala. Deze bijna 500 jaar oude kunstvorm is van oorsprong een religieuze dans, met thema’s uit de Ramayana en de Mahabharata. Op tempelbinnenplaatsen en dorpspleinen vinden ook nu nog steeds uitvoeringen plaats, die vaak tot in de vroege uurtjes doorgaan. Aangezien de meeste hedendaagse bezoekers van een kathakali-voorstelling niet zo lang willen opblijven, worden er verkorte versies door de danscentra georganiseerd, die slechts twee uur duren. Meestal is het dan ook mogelijk om vooraf het schminken bij te wonen. Ondertussen krijgt u dan uitleg over de betekenis van de verschillende poses en gelaatsuitdrukkingen. De opleiding van de dansers neemt acht jaar in beslag. Vroeger was het uitvoeren van de kathakali-dans alleen aan mannen voorbehouden, tegenwoordig worden ook vrouwen opgeleid.

  India, Mudumalai, jeepsafari

  € 30 per persoon

  Het Mudumalai natuurreservaat is een van de beste plekken in India om olifanten te spotten. We raden dan ook zeker aan om een jeepsafari in dit park bij te boeken. Maak 's ochtends of eind van de middag een safari in het park.

  India, Kochi - Meet a local ; eten bij een familie thuis

  € 25 per persoon

  U gaat dineren bij een Keraalse familie thuis. De gastvrouw maakt heerlijke en eerlijke gerechten met verse zeevruchten en enkel natuurlijke ingrediënten. Als u wilt kunt u meehelpen koken. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy