Reisblog voor foodies in de Filipijnen

Voer voor foodies: driedubbel gember in een kokosnotendop

Kinilaw A.K.A. Philipino Ceviche
Reizen gaat voor mij onvoorwaardelijk samen met eten en het ontdekken van de lokale keukengeheimen. Dit gerecht ontdekte ik op het strand van Magpupunko  op Siargao, Filipijnen. Geserveerd vanuit een houten hut op het strand met een grote glimlach van de bewoonster.

Uit nieuwsgierigheid (en op aanraden van de gastvrouw) wilde ik dit gerecht wel proberen, en uiteindelijk heb ik het de rest van mijn tijd in de Filipijnen nog vele malen besteld.

Kinilaw bestaat uit een paar simpele ingrediënten: gember, peper, kokos, ui, azijn, calamansi (soort limoen) en rauwe vis (vaak tonijn of lapu-lapu). Deze ingrediënten worden fijngesneden en gemengd. De vis wordt gegaard in de het zuur van de azijn en heeft de heerlijk zachte kokos als romige tegenhanger, een lekkere smaakexplosie! Er komt geen pot of pan aan te pas dus het is zelfs te maken door de minder doorgewinterde chefs onder ons ;).

Recept ingrediënten 2 personen
100 ml   Kokosmelk
4 cm      Gember
100 ml   Azijn
2            Limoenen          
1            Rode ui
2            Chilipepers
2            Verse tonijnsteaks
15 gr      Koriander (voor de liefhebber)

Bereiding
Snij de vis in blokjes. Snij de ui, peper en gember fijn. Rasp ½ limoen en vers het sap uit. Meng dit samen met de kokosmelk en de azijn in een schaal en dek het af. Plaats dit in de koelkast en laat het 30 minuten intrekken.

Serveren
Serveer dit (indien gewenst) met de koriander en de overgebleven limoen in partjes.

En dan
Smullen maar! Homnhomnhomn.

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube