Selfdrive Albanie en Kosovo | Reizen met eigen huurauto | Dimsum Reizen

Selfdrive rondreis dwars door Albanië en Kosovo. Laat uw ideale rondreis geheel op maat samenstellen door de reisspecialisten van Dimsum Reizen.

Albanië en Kosovo Reis

Privé-reis | Geheel op maat samen te stellen DimSum 20 jaar Icoon trein

vanaf €1650 | 14 dagen

DimSum 20 jaar Icoon trein Contact Offerte aanvraag

Rondreis Albanie en Kosovo

Een avontuurlijke rondreis door Albanië en Kosovo wat een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van de Balkan herbergt. Comfortabel met uw eigen huurauto. U bezoekt sfeervolle plaatsen als Prizren, Gjirokastra en Berat. Staat verbaasd over de schoonheid van de Albanese Alpen in de Rugova vallei. Bezoekt enkele van de mooiste kloosters op de Balkan en de stranden bij Himare.
Een afwisselende reis door onbekende landen met een gemeenschappelijke cultuur.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Lees meer

Rondreis Albanie en Kosovo

Een avontuurlijke rondreis door Albanië en Kosovo wat een van de meest spectaculaire natuurlijke landschappen van de Balkan herbergt. Comfortabel met uw eigen huurauto. U bezoekt sfeervolle plaatsen als Prizren, Gjirokastra en Berat. Staat verbaasd over de schoonheid van de Albanese Alpen in de Rugova vallei. Bezoekt enkele van de mooiste kloosters op de Balkan en de stranden bij Himare.
Een afwisselende reis door onbekende landen met een gemeenschappelijke cultuur.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

Kort reisplan (14 dagen / 13 nachten)

Dag 1   Aankomst Tirana
Dag 2   Tirana - Prizren
Dag 3   Prizren – Gracanica via Pristina
Dag 4   Gracanica - Peja - Rugova vallei
Dag 5   Rugova vallei
Dag 6   Rugova vallei -  Veilka Hoca
Dag 7   Velika Hoca - Berat
Dag 8   Berat - Himare
Dag 9   Himare
Dag 10 Himare - Ksamil
Dag 11 Ksamil 
Dag 12 Ksamil - Gjirokastra
Dag 13 Gjirokastra - Durres
Dag 14 vertrek

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Kosovo reisspecialist Max?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 Aankomst Tirana

Dag 1 Aankomst Tirana

Na aankomst op Tirana International Airport wordt u opgewacht door een Engelssprekende gids. Deze gids neemt u mee naar de autoverhuur waar hij/zij u helpt met het huren van de huurauto waarmee u deze reis gaat maken. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in het centrum van de Albanese hoofdstad. 

Vandaag de hele dag om Tirana te verkennen. Vroeger was Tirana saai en grijs, maar na de communistische tijd heeft er een internationale bloei plaatsgevonden en is het een levendige, kleurrijke metropool geworden met een unieke sfeer. Tirana is fascinerend en vertegenwoordigt zowel het verleden als de toekomst van Albanië. 

Wandel door de trendy woonwijk Blloku, waar u nog de oude woning van Enver Hoxha aantreft, maar ook veel gezellige restaurants en cafés. Vroeger was dit het woonkwartier van de communistische leiders van het land, nu de hippe en trendy wijk van de stad.
Niet ver hiervandaan leidt het centrale Skanderberg plein, een typisch groots opgezet plein in socialistische bouwstijl.

Erg leuk is om een bezoek te brengen aan het Bunk'Art museum, een immense ondergrondse stad, waarvandaan Enver Hoxha het land controleerde. Het geeft een goed beeld van de paranoia, waaronder Albanië decennialang gebukt ging.

Hier vlakbij kunt u met een kabelbaan naar Mt. Djati voor een mooi uitzicht over de omgeving.

Dag 2 Tirana - Prizren

Dag 2 Tirana - Prizren

Na het ontbijt stapt u in de auto richting Kosovo. U rijdt in zo'n kleine 3 uur naar Prizren, de culturele en historische hoofdstad van Kosovo. Bezoek hier het oude Ottomaanse centrum van de stad die wordt omgeven door berglandschappen. De geplaveide steegjes en de sfeervolle theehuizen in de oude bazaar geven Prizren een unieke Ottomaanse charme. In Prizren wordt elke religie gerespecteerd en u kunt vandaag de moskee van Sinan Pasha, de St. George's Orthodox Cathedral en de Catholic Cathedral of Our Lady of Perpetual Succour bezoeken. Breng 's middags een bezoekje aan het Prizren-fort met mooi uitzicht over de stad.

Dag 3 Prizren – Gracanica via Pristina

Dag 3 Prizren – Gracanica via Pristina

U rijdt verder naar de hoofdstad van Kosovo; Pristina. Het stadscentrum van Pristina wint geen schoonheidsprijs, maar heeft genoeg bezienswaardigheden en nog veel meer leuke restaurantjes en cafés. Het NEWBORN oorlogsmonument, gemaakt van 20.000 militaire medailles, is een bijzondere vorm van street-art en het herinnert aan de Joegoslavische oorlog van de jaren 90, waarna Pristina is herboren. Ieder jaar hebben de letters een ander uiterlijk.

Vanaf Pristina is het een half uurtje rijden naar het oude Gracanica-klooster, voltooid in 1321 door de Servische koning Milutin. Het klooster, dat op een groot, met gras begroeid terrein ligt, is een van de aantrekkelijkste in Kosovo. U komt eerst via de hoofdingang de kloosterkapel binnen. De schilderijen uit de middeleeuwen zijn hier indrukwekkend genoeg, maar de echte traktatie wordt bewaard voor de kleinere kant, de kapel, een betoverde grot met levendige, levensechte muurschilderingen.

Bezoekers dienen zich fatsoenlijk te kleden - dat betekent geen korte broeken of mouwloze tops en een hoofddoek voor de vrouwen. Foto's zijn in het gebouw verboden.

Dag 4 Gracanica - Rugova via Peja, Decani en Gjakova

Dag 4 Gracanica - Rugova via Peja, Decani en Gjakova

Een mooie tocht brengt u langs enkele hoogtepunten van Kosovo. Een eerste halte is Gjakova. Gjakova is een charmant stadje dat vroeger diende als handelscentrum op de route tussen Shkodra en Constantinopel. Toentertijd was Gjakova zelfs het meest ontwikkelde handelscentrum van de gehele Balkan. U vindt er allerlei ambachtelijke kraampjes waar u kennis kunt maken met oude ambachten die in West-Europa niet meer bestaan, zoals kleermakers gespecialiseerd in de “Plis” (een traditioneel Albanese hoed) en meubelmakers die “Diep” (houten wiegjes) maken. In de oude bazaar van Gjakova zijn nu talloze koffietentjes, restaurants en cafeetjes gevestigd en er hangt een gezellige, artistieke sfeer.

Volgende stop is het Vican Decani klooster, een van de mooiste kloosters op de Balkan. Het klooster is prachtig gelegen in de bossen met bergen op de achtergrond. Het klooster wordt zwaarbewaakt door een internationale troepenmacht, de kloosters zijn immers Servisch. In het klooster zelf heerst een serene rust en als u de belangrijkste kerk binnenkomen, kijkt u uw ogen uit. De hele kerk is bedekt met 14e eeuwse fresco’s, geïnspireerd door de Byzantijnse tijd.

Dan rijden jullie verder naar Peja. Vlak bij Peja maakt u een stop bij het klooster van het Patriarch van Peja, ook een Servisch heiligdom, en ook bedekt met prachtige fresco’s. Dit klooster ligt aan het begin van de Rugova canyon, een prachtig natuurgebied.

Dan een mooie tocht naar de Rugova vallei en de indrukwekkende kloof en u rijdt hier dwars door één van de mooiste natuurgebieden van het land. Het guesthouse waar u vanavond overnacht is gelegen in het bergdorpje Reka e Allages en de lokale dorpsbewoners zullen u met een warm welkom ontvangen. U dineert samen met de hosts van uw guesthouse. Hun maaltijden staan bekend als ‘de beste traditionele maaltijden in de regio’, dus dat belooft wat.

De Rugova vallei is ’s winters een skigebied en ’s zomers een fantastisch gebied voor outdoor-liefhebbers. Er zijn hier talloze opties om te bergbeklimmen en hiken langs hoge bergmuren, mysterieuze grotten en mooie watervallen. Niet voor niets is dit een van de stops op de beroemde Peaks of the Balkan Trail, een meerdaagse wandeltocht door de Albanese Alpen door Kosovo, Albanië en Montenegro.

Dag 5 Rugova Vallei

Dag 5 Rugova Vallei

De Rugova Vallei is ’s winters een skigebied en ’s zomers een fantastisch gebied voor outdoor-liefhebbers. Er zijn hier talloze opties om te bergbeklimmen en hiken langs hoge bergmuren, mysterieuze grotten en mooie watervallen. Samen met uw gastheer kunt u een wandeling door de vallei uitkiezen om vandaag te maken.
Eventueel kunt u ook naar Kuqishte rijden en vandaar naar enkele mooie bergmeren wandelen (een wandeling van 4 uur heen en weer vanaf restaurant).

Dag 6 Gracanica - Velika Hova

Dag 6 Gracanica - Velika Hova

U rijdt vandaag naar Velika Hoca, een Servische enclave in het hart van Kosovo. U overnacht hier bij een lokale familie die hier al sinds de 13e eeuw wijn produceert. Ze heten u hartelijk welkom en nemen u graag mee op een tour door hun wijngaarden. Ondertussen vertellen ze graag over dit kleine dorpje met maar liefst 12 orthodoxe kerken en over de geschiedenis van deze plek. Ze laten zien hoe hun leven in Velika Hoca eruit ziet en indien u het leuk vindt vertellen ze bovendien met liefde over de productie van hun lokale wijnen. 
Tijdens het diner mag een proeverij met huisgemaakte wijnen en rakias natuurlijk niet ontbreken. Proost!

Dag 7 Velika Hova - Berat

Dag 7 Velika Hova - Berat

U steekt de grens over en begint met de verdere verkenning van Albanië. U rijdt u door naar Berat, een unieke Albanese stad met typisch Ottomaanse architectuur. Onderweg kunt u een stop maken bij een familie-wijngaard waar u aangenaam kunt kennismaken met het wijnerfgoed van Albanië tijdens een kleine proeverij. Wat de stad Berat bijzonder maakt, is dat er al eeuwenlang verschillende religieuze en culturele gemeenschappen naast elkaar leven. In de namiddag kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het Kala-fort, gebouwd in de 18e eeuw en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 8 Berat - Himare

Dag 8 Berat - Himare

In de ochtend rijdt u richting het klooster van Ardenica. Dit klooster gebouwd in de 13e eeuw is één van de mooiste orthodoxe monumenten in Albanië. U bezoekt hier ook de ruïnes van de oude stad Apollonia. Deze stad werd in 588 voor Christus gesticht door Griekse kolonisten uit Corfu en door de Corinthiërs.  

U vervolgt uw reis via de Albanese Rivièra richting de stad Vlora waar de Albanese onafhankelijkheid begon. Bezoek hier het Zvërnec-klooster dat is gelegen op een klein eilandje en enkel toegankelijk is via een klein houten ponton. In de loop van de middag rijdt u naar Himare, een kleine en schilderachtige Albanese badplaats. Onderweg kunt u nog een stop maken in het weelderige berglandschap van het Llogora National Park.

Dag 9 Himare

Dag 9 Himare

Himare is één van de warmste plekken van Albanië en de zon schijnt er zo’n 300 dagen per jaar. Het is dus een heerlijke plek voor strand- én natuurliefhebbers. U kunt hier namelijk heerlijk aan het strand liggen, een leuke wandeling maken van Himare naar Gjippe Canyon, of voor een wat langere natuurwandeling naar Llogora Nationaal Park. U kunt er vale gieren en steenarenden spotten (als u geluk heeft!), maar ook wolven, gemzen en otters komen hier voor. 

Er zijn ook allerlei leuke watersport-activiteiten mogelijk vanuit Himare zoals duiken of jetskiën. Kijk bij onze excursies voor de mogelijkheden!

Dag 10 Himare - Ksamil

Dag 10 Himare - Ksamil

Vandaag rijdt u verder door naar het zuiden van Albanië en kunt u een stop maken bij het Ali Pasha kasteel en het strand van Kakomë, één van de meest ongerepte stranden van het land. 
U passeert Saranda, de grootste badplaats van Albanië en rijdt verder naar een mosselboer-restaurant aan de rand van Lake Butrint. Hier overnacht u in een prachtige houten hut aan de rand van het meer.
Vlakbij ligt Ksamil, een kleine badplaats waar u nog even kunt relaxen aan het strand.

's Avonds is het leuk om naar Lekures kasteel te gaan voor een prachtig uitzicht over Saranda en het de kustlijn.

Dag 11 Ksamil

Dag 11 Ksamil

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het Nationaal Park Butrint in het uiterste zuiden van Albanië. Het is een klein park met grote archeologische waarde en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De stad werd bezet door de Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Venetianen en u vindt hier dan ook ruïnes die de verschillende periodes weerspiegelen: bijvoorbeeld een amfitheater, restanten van een viaduct maar ook verschillende basilieken.

Dag 12 Ksamil - Gjirokastra

Dag 12 Ksamil - Gjirokastra

Op weg naar een van de leukste stadjes van Albanie, Gjirokastra. Op de route kunt u nog stoppen bij Syri i Kaltër ('het blauwe oog' vanwege de diepblauwe kleur van het water): een bijzonder karstverschijnsel en de meest waterrijke bron van Albanië. Het verkoelende water en de schaduwrijke bossen maken deze plek een favoriete picknickplaats voor de locals.

's Middags kunt het Gjirokastra verkennen met haar indrukwekkende architectonische stijl die typerend is voor de Ottomaanse periode.

De oude stad Gjirokastra staat bekend als een goed bewaard gebleven stad met authentieke architectuur en het fort dat uitkijkt over de hele stad. De oude huizen met leien daken en prachtige oude houten gevels leunen tegen de hellingen van de heuvels. Het is een magische stad op een heuvel prachtig beschreven door de meeste beroemde schrijver van Albanië, Ismail Kadare. Voor Albanezen is de stad ook synoniem met de voormalige dictator Enver Hoxha, die hier werd geboren en ervoor zorgde dat de stad relatief goed bewaard bleef onder zijn heerschappij.
Er is genoeg te zien, niet alleen in deze bijzondere stad, maar in de hele regio. Heel dicht bij de oude stad ligt Përmet, de rozenstad die wordt doorkruist door de Vjosa-rivier, de enige wilde rivier in Europa. Een andere interessante onontgonnen regio is Tepelena, met geschiedenis en prachtige canyons en watervallen.

Dag 13 Gjirokastra - Kruje

Dag 13 Gjirokastra - Kruje

U rijdt naar Kruje, één van de oudste steden van Europa en één van de cultuurhistorische hoogtepunten van Albanië. U kunt naar de oude bazaar en het middeleeuwse fort van Skanderbeg. Skanderbeg is een ware held in de Balkan omdat hij de eerste was die de Albanezen verenigde en zich verzette tegen de invasie van het Ottomaanse rijk.

Dag 14 Vertrek

Vertrek na het ontbijt naar de luchthaven van Tirana, waar u uw huurauto weer inlevert en op uw vlucht huiswaarts stapt.

Uw Kosovo reis uitgestippeld

Onze keuze hotels in Kosovo

Onze Dimsum Kosovo reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  Albanië, Kruje, Panorama Hotel 4*

  Het Panorama Hotel ligt op slechts 400 meter van het historische fort Kalaja e Krujes in het centrum van Kruje. Het hotel beschikt over een eigen restaurant met traditioneel Albanese specialiteiten en biedt gratis wifi en een gratis parkeergarage. 

  In het stadscentrum vindt u tal van andere faciliteiten, zoals supermarkten, versmarkten en diverse andere restaurants. U kunt ook naar het Etnografisch Museum in de buurt en naar het museum van Gjegj Kastriot Skenderbeu, dat op slechts korte loopafstand te vinden is.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanië, Kruje, Panorama Hotel 4*

  Het Panorama Hotel ligt op slechts 400 meter van het historische fort Kalaja e Krujes in het centrum van Kruje. Het hotel beschikt over een eigen restaurant met traditioneel Albanese specialiteiten en biedt gratis wifi en een gratis parkeergarage. 

  In het stadscentrum vindt u tal van andere faciliteiten, zoals supermarkten, versmarkten en diverse andere restaurants. U kunt ook naar het Etnografisch Museum in de buurt en naar het museum van Gjegj Kastriot Skenderbeu, dat op slechts korte loopafstand te vinden is.

  Kosovo, Peja, Hotel Dukagjini & Spa 5*

  Hotel Dukagjini is centraal gelegen in Peja, de oude bazaar met talloze winkels en souvenirs ligt op 300 meter van het hotel. Voor culturele activiteiten liggen het etnografische museum, het Qarshi Bayrakli moskee en de Pasha toren op 300 meter afstand van het hotel. 

  De chic ingerichte accommodaties van het hotel beschikken allen over een televisie, balkon met zithoek en royale badkamer. Het hotel beschikt over gratis WiFi en voor zijn hotel gasten is er privéparkeergelegenheid beschikbaar. 

  Het hotel is voorzien van overdekt zwembad, een stoombad en een fitnessruimte. In de drie restaurants van het hotel kunt u genieten van mediterrane schotels, zeebanket, Italiaanse en internationale gerechten. S'avonds kunt u naar de loungebar City Café gaan voor een drankje of klein hapje. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Kosovo, Peja, Hotel Dukagjini & Spa 5*

  Hotel Dukagjini is centraal gelegen in Peja, de oude bazaar met talloze winkels en souvenirs ligt op 300 meter van het hotel. Voor culturele activiteiten liggen het etnografische museum, het Qarshi Bayrakli moskee en de Pasha toren op 300 meter afstand van het hotel. 

  De chic ingerichte accommodaties van het hotel beschikken allen over een televisie, balkon met zithoek en royale badkamer. Het hotel beschikt over gratis WiFi en voor zijn hotel gasten is er privéparkeergelegenheid beschikbaar. 

  Het hotel is voorzien van overdekt zwembad, een stoombad en een fitnessruimte. In de drie restaurants van het hotel kunt u genieten van mediterrane schotels, zeebanket, Italiaanse en internationale gerechten. S'avonds kunt u naar de loungebar City Café gaan voor een drankje of klein hapje. 

  Albanië, Shkodra, Tradita Hotel 3*

  Dit traditioneel ingerichte boetiekhotel beschikt over een goed restaurant dat ook bij de lokale bewoners van Shkodra geliefd is. 

  Alle kamers zijn voorzien van traditionele meubels en beschikken over originele Albanese decoraties. Ze bieden een kledingkast, een zithoek en een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen.

  Het eigen restaurant serveert een verscheidenheid aan lokale specialiteiten en beschikt over een ruim terras en een barbecue. Het beschikt ook over een bar met meerdere dagen per week live muziek, waar u lokale lekkernijen kunt bestellen.

  In de zomer wordt het ontbijt geserveerd in de tuin; in de winter kunt u bij de open haard dineren. Het is mogelijk om fietsen te huren bij het hotel.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanië, Shkodra, Tradita Hotel 3*

  Dit traditioneel ingerichte boetiekhotel beschikt over een goed restaurant dat ook bij de lokale bewoners van Shkodra geliefd is. 

  Alle kamers zijn voorzien van traditionele meubels en beschikken over originele Albanese decoraties. Ze bieden een kledingkast, een zithoek en een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen.

  Het eigen restaurant serveert een verscheidenheid aan lokale specialiteiten en beschikt over een ruim terras en een barbecue. Het beschikt ook over een bar met meerdere dagen per week live muziek, waar u lokale lekkernijen kunt bestellen.

  In de zomer wordt het ontbijt geserveerd in de tuin; in de winter kunt u bij de open haard dineren. Het is mogelijk om fietsen te huren bij het hotel.

  Albanië, Berat, Hotel Mangalemi 4*

  Midden in het historische centrum van de wijk Mangalem in de stad Berat ligt Hotel Mangalemi, gebouwd op de ruïnes van Turkse herenhuizen. Het hotel ligt op 300 meter van het stadscentrum van Berat en is gebouwd in traditionele Berati-architectuur. Er is een eigen restaurant en bar met traditionele Albanese gerechten. 

  Alle kamers hebben airco, gratis wifi en een eigen badkamer met douche. Gratis openbare parkeergelegenheid is beschikbaar vlak bij het hotel.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanië, Berat, Hotel Mangalemi 4*

  Midden in het historische centrum van de wijk Mangalem in de stad Berat ligt Hotel Mangalemi, gebouwd op de ruïnes van Turkse herenhuizen. Het hotel ligt op 300 meter van het stadscentrum van Berat en is gebouwd in traditionele Berati-architectuur. Er is een eigen restaurant en bar met traditionele Albanese gerechten. 

  Alle kamers hebben airco, gratis wifi en een eigen badkamer met douche. Gratis openbare parkeergelegenheid is beschikbaar vlak bij het hotel.

  Albanië, Dhermi, Hotel Blue Royal 4*

  Het Hotel Blue Royal in Dhermi ligt op slechts een paar stappen van het strand. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op de zee. Het hotel biedt gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een à-la-carterestaurant in het hotel waar u lekker kunt eten. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanië, Dhermi, Hotel Blue Royal 4*

  Het Hotel Blue Royal in Dhermi ligt op slechts een paar stappen van het strand. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op de zee. Het hotel biedt gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. Er is een à-la-carterestaurant in het hotel waar u lekker kunt eten. 

  Albanië, Ksamil, Mussel House

  Deze kleinschalige accommodatie in Ksamil ligt direct aan het water en bestaat uit ruime, comfortabele bungalows die allemaal uitzicht hebben over het meer en over de tuin vol met fruit- en olijfbomen. Luister naar het rustgevende geluid van zingende vogels terwijl u geniet van uw ontbijt. Gratis wifi en parkeergelegenheid zijn beschikbaar. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanië, Ksamil, Mussel House

  Deze kleinschalige accommodatie in Ksamil ligt direct aan het water en bestaat uit ruime, comfortabele bungalows die allemaal uitzicht hebben over het meer en over de tuin vol met fruit- en olijfbomen. Luister naar het rustgevende geluid van zingende vogels terwijl u geniet van uw ontbijt. Gratis wifi en parkeergelegenheid zijn beschikbaar. 

  Albanië, Gjirokastra, Rose Garden

  Rose Garden is gelegen in de karakteristieke stad Gjirokastra die wordt bescherm en op de UNESCO lijst staat. Geniet in Rose Garden van het buitenzwembad, de bar en de gemeenschappelijke lounge. De receptie en roomservice is 24 uur per dag beschikbaar.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanië, Gjirokastra, Rose Garden

  Rose Garden is gelegen in de karakteristieke stad Gjirokastra die wordt bescherm en op de UNESCO lijst staat. Geniet in Rose Garden van het buitenzwembad, de bar en de gemeenschappelijke lounge. De receptie en roomservice is 24 uur per dag beschikbaar.

  Albanië, Gjirokastra, Hotel Kalemi 3*

  Hotel Kalemi is een charmant en fantastisch gerestaureerd karakteristiek huis van meer dan 200 jaar oud. Het is gebouwd in de Ottomaanse stijl waar Gjirokastra bekend om staat. 

  Het balkon biedt een weids uitzicht over de Albanese huisjes met leistenen daken en u kunt ook het fort zien liggen. Het hotel biedt gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanië, Gjirokastra, Hotel Kalemi 3*

  Hotel Kalemi is een charmant en fantastisch gerestaureerd karakteristiek huis van meer dan 200 jaar oud. Het is gebouwd in de Ottomaanse stijl waar Gjirokastra bekend om staat. 

  Het balkon biedt een weids uitzicht over de Albanese huisjes met leistenen daken en u kunt ook het fort zien liggen. Het hotel biedt gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.

  Albanie, Tirana, Metro Hotel

  Metro Hotel Tirana ligt op 1 kilometer van het Skanderbeg-plein en op 10 minuten rijden van de kabelbaan Dajti Ekspres. Het hotel biedt gratis fietsen, een bar, een gemeenschappelijke lounge en gratis WiFi. Dit 4-sterrenhotel biedt een conciërgeservice en bagageopslag. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, roomservice en een geldwisselservice. Het hotel biedt kamers met airconditioning, een bureau, een kluisje, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. Alle kamers zijn voorzien van een kledingkast.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Albanie, Tirana, Metro Hotel

  Metro Hotel Tirana ligt op 1 kilometer van het Skanderbeg-plein en op 10 minuten rijden van de kabelbaan Dajti Ekspres. Het hotel biedt gratis fietsen, een bar, een gemeenschappelijke lounge en gratis WiFi. Dit 4-sterrenhotel biedt een conciërgeservice en bagageopslag. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, roomservice en een geldwisselservice. Het hotel biedt kamers met airconditioning, een bureau, een kluisje, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. Alle kamers zijn voorzien van een kledingkast.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Kosovo

Excursies in Kosovo

Aanbevolen excursies voor deze rondreis

Onze Kosovo reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Montenegro Katun Off Road Gebergte per huurauto

Hoge Bergen Selfdrive in een Lada Niva, (h)eerlijk eten en slapen bij herderfamilies
 • 6 dagen
 • €695 per persoon

Montenegro Katun Roads in Lada met Daktent

4x4 selfdrive over de Katun Roads, overnachten op de Katuns
 • 6 dagen
 • €595 per persoon

Montenegro Mediteraan Selfdrive Bergen en Kust

Selfdrive in een 4 x 4 door de bergen en langs de kust van Montenegro
 • 7 dagen
 • €625 per persoon

Reissom

Albanië en Kosovo Reis

14 dagen
vanaf €1650,-

Reissom vanaf € 1650,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in sfeervolle Dimsum hotels inclusief ontbijt
- huurauto tijdens de gehele reis
- gedetailleerd reisdocument met uw route, contactgegevens, achtergrondinformatie, praktische reistips en meer
- 24/7 assistentie van lokale agentschap


Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- fooi
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld

In offertemandje

Reissom

Albanië en Kosovo Reis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1650,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in sfeervolle Dimsum hotels inclusief ontbijt
- huurauto tijdens de gehele reis
- gedetailleerd reisdocument met uw route, contactgegevens, achtergrondinformatie, praktische reistips en meer
- 24/7 assistentie van lokale agentschap


Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- fooi
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Kosovo?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Albanië en Kosovo Reis

14 dagen

Rondje Albanië en Kosovo per huurauto

€ 1650 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Kosovo onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Montenegro Katun Off Road Gebergte per huurauto

  Hoge Bergen Selfdrive in een Lada Niva, (h)eerlijk eten en slapen bij herderfamilies
  • 6 dagen
  • €695 per persoon

  Montenegro Katun Roads in Lada met Daktent

  4x4 selfdrive over de Katun Roads, overnachten op de Katuns
  • 6 dagen
  • €595 per persoon

  Montenegro Mediteraan Selfdrive Bergen en Kust

  Selfdrive in een 4 x 4 door de bergen en langs de kust van Montenegro
  • 7 dagen
  • €625 per persoon

Excursies

  Albanië, Berat, Kookcursus

  € 60 per persoon

  Er is geen betere manier om de keuken Berat te leren kennen dan zelf te leren hoe deze gerechten worden gemaakt. Onder begeleiding van ervaren chef-koks gaat u traditionele gerechten maken uit Berat waarbij deze chefs verhalen vertellen over de lokale cuisine van de stad. Na het bereiden van deze overheerlijke gerechten, mag u zelf aan tafel om te genieten van de door u voorbereidde gerechten!

  Albanië, Shkodër, Bezoek lokale boerderij & proeverij

  € 40 per persoon

  De beste manier om kennis te maken met het boerenleven van Shkodër is om het zelf te ervaren. Deze excursie brengt u naar een lokale boerderij waar u een enthousiaste familie ontmoet die u vervolgens zal uitleggen wat zij precies maken en hoe zij dat doen. Hier zult u onder andere zien hoe Rakija (van druiven gemaakte brandy), wijn, geitenkaas, schapenkaas en honing gemaakt worden waarbij u daarna zelf de overheerlijke producten mag gaan proeven.

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy