Mongolië 3opreis | Mongolië reis | Dimsum

Volg de route van 3opreis door Mongolië en laat net als 3opreis uw Mongolië reis samenstellen door de reisspecialisten van Dimsum Reizen.

Van Taiga naar graslanden, langs meren, nomaden en kloosters

Deze rondreis door het noordelijke en centrale gedeelte van Mongolië laat in 10 dagen eigenlijk alles zien wat Mongolië te bieden heeft. U bezoekt enkele van de mooiste meren, u reist door de taiga in het noorden, door het Khogno Khaan gebergte, over de eindeloze graslanden en bezoekt de zandduinen van Mongol Eis. U bezoekt kleine, onbekende kloosters en het beroemde Erdene Zuu klooster. U bezoekt enkele natuurparken waar u op zoek kunt naar herten, antilopen, rendieren en przewalski paarden. En overal kunt u het leven van de Mongoolse nomaden met hun kuddes gadeslaan.

Lees meer

Van Taiga naar graslanden, langs meren, nomaden en kloosters

Deze rondreis door het noordelijke en centrale gedeelte van Mongolië laat in 10 dagen eigenlijk alles zien wat Mongolië te bieden heeft. U bezoekt enkele van de mooiste meren, u reist door de taiga in het noorden, door het Khogno Khaan gebergte, over de eindeloze graslanden en bezoekt de zandduinen van Mongol Eis. U bezoekt kleine, onbekende kloosters en het beroemde Erdene Zuu klooster. U bezoekt enkele natuurparken waar u op zoek kunt naar herten, antilopen, rendieren en przewalski paarden. En overal kunt u het leven van de Mongoolse nomaden met hun kuddes gadeslaan.

Kort reisplan Mongolië Avontuur reis (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1 aankomst Ulan Bator
Dag 2 vlucht Ulan Bator - Moron, transfer Khovsgol Meer
Dag 3 Khovsgol Meer
Dag 4 Khovsgol Meer - Shine Ider (Zuun Nuur)
Dag 5 Shine Ider - Terkhiin Tsagaan Meer
Dag 6 Terkhiin Tsagaan Meer - Tsenkher via Tsetserleg
Dag 7 Tsenkher - Mongol Eis via Karakorum / Erdene Zuu
Dag 8 Mongol Eis - Khustai Nationaal Park
Dag 9 Khustai Nationaal park - Ulan Bator
Dag 10 vertrek Ulan Bator

3opreis in Mongolie, ook door Dimsum Reizen georganiseerd

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Mongolië reisspecialist Sharon?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 aankomst Ulan Bator

Dag 1 aankomst Ulan Bator

gelegen hotel gebracht. De stad heeft alle indrukken van een grauwe, vervallen sovjetstad. Als de stad tot leven komt, ontdekt u dat er veel te beleven valt; rondom de centrale ader van de stad; Peace Avenue, bevinden zich eindeloos veel winkeltjes, kroegen, terrassen en restaurantjes. Het straatbeeld geeft de bevolking van Mongolië goed weer; van oude mannen in traditionele deels tot de hippe bevolking geheel gekleed volgens de laatste trends.
U maakt vandaag een excursie langs de bekende hoogtepunten van de stad. U begint bij de Ganden Khiid, de belangrijkse boeddhistische tempel van de stad. De tempel torent uit boven de gerwijken met z'n imposante witte gebedszaal. Een mengeling van toeristen, gelovigen en pelgrims lopen door het complex en aanschouwen het reusachtige boeddhabeeld.
Volgende halte is de Chojjin Lama tempel, een van de oudste van het land. De enigszins vervallen tempel steekt schril af tegen de blauwspiegelende ramen van het hypermoderne kantorencomplex dat er achter gebouwd wordt en dat gelijk één van de meest markante gebouwen aan de Peace Avenue is. De tempel lijkt uiteraard op Tibetaanse tempels, m.n. van binnen, maar dan met diverse beelden van de Bogd Khan, de geestelijk leider van de Mongolen en enkele merkwaardige sculpturen van de beroemde Mongoolse kunstenaar Zanabazar. Van buiten heeft de tempel meer weg van Chinese tempels qua bouwstijl.
Die bouwstijl ziet u ook terug in het winterpaleis van de Bogd Khan, ook enigszins in vervallen staat verkerend en nu vooral een museum aan de rand van de stad.

Vanaf de rand van de stad heeft u een mooi uitzicht, vanaf een prachtig nostalgisch sovjetbeeld waar de helden Lenin en Sukhabataar meekijken over de stad. U kunt vervolgens het State History Museum bezoeken en wandel langs het roemruchte verleden van Mongolië; van één van de grootste wereldrijken ooit tot het land dat zich nu aan de periferie van het wereldtoneel bevindt. U ziet o.a. de kostuums van de vele bevolkingsgroepen en clans van Mongolië. Kostuums die u kunt terugzien bij het optreden dat u 's avonds kunt bezoeken; van boeddhistische chaam dansen tot aan de beroemde strotzangers.

Dag 2 Ulan Bator - Khovsgol meer

Dag 2 Ulan Bator - Khovsgol meer

De dag begint vroeg voor de binnenlandse vlucht naar Moron. Op de kleine luchthaven van Moron maakt u kennis met uw gids en chauffeur die u de komende week een deel van noord en centraal Mongolië laat zien.
U bevindt zich inmiddels in een geheel andere omgeving dan de hoofdstad. Moron is een klein stadje omgeven door groene heuvels. U kunt de eerste gers al zien staan als u over een zandweg wegrijdt. Asfalt is er amper in het land, enkele honderden kilometers rondom de hoofdstad en dan heb je het wel gehad. Gelijk valt de enorme leegte en uitgestrektheid op van het land; er wonen dan ook maar 2,5 miljoen mensen in een land dat 5x zo groot is als Frankrijk en waarvan de helft ook nog eens in Ulaan Baataar woont.
U rijdt verder door de heuvels. Langzaam ziet we steeds meer naaldwouden, kenmerkend voor het noorden, dat grenst aan Siberische taiga. U passeert enkele ovoo's, stapels stenen met gebedsvlaggen die zich bovenop bergtoppen, passen, maar ook bij meren of heilige bomen bevinden. De natuur wordt geëerd, een sterk sjamanistische invloed. Het sjamanisme is juist in deze regio het sterkst; hier wonen Tsaatan, Buryat en Darkhaad.

Na drie uur rijden bent u in Khatgal, een klein dorpje aan de zuidkant van het meer. Nog even door het bos rijden en dan strekt het meer zich voor u uit; een schitterend gezicht. Het Khovsgol meer is een enorm uitgestrekt meer en een van de grootste zoetwaterreservoirs ter wereld. Het meer en omgeving zijn enigszins vergelijkbaar met het wat verderop gelegen Baikalmeer. Langs het meer ziet u naast gers ook vele blokhutten staan; Siberië is nabij. O

U slaapt in een gerkamp. 's Avonds wordt het houtkacheltje opgestookt en de volgende morgen om een uur of zes sluipt iemand stilletjes de ger binnen om de kachel weer aan te steken; een ritueel dat zich elke ochtend zal herhalen.

Dag 3 Khovsgol meer

Dag 3 Khovsgol meer

Een vrije dag aan het meer om lekker te wandelen. U kunt ook paarden huren en een prachtige tocht te paard langs het meer maken. Of ga op bezoek bij de teepee's, de verblijfplaats van de Tsaatan; de rendiernomaden. Deze bevolkingsgroep, waarvan er nog maar slechts zo'n vierhonderd leven in Mongolië, wonen eigenlijk verder in de Darkhad depressie, zo'n drie dagen trekken vanaf het meer. Enkele Tsaatan zijn echter met hun rendieren naar de oevers van het meer getrokken om zo te hopen wat geld te verdienen aan het toerisme; een logische gedachte gezien het armoedige en zware bestaan dat ze leven in de Mongoolse taiga. Maar wel een keuze die helaas funest kan zijn voor de rendieren; de blaadjes die zij eten groeien hier niet en veel rendieren overleven het dan ook niet bij het Khogsvol meer.

Dag 4 Khovsgol meer - Shine Ider

Dag 4 Khovsgol meer - Shine Ider

U keert terug naar Moron. Moron is een leuk provinciestadje met een levendige markt. Mongolen rijden af en aan met paardenkarren naar de markt. Veel karakteristieke, verweerde gezichten, veel traditionele kleding in dit Russisch aandoende stadje met veel houten huizen. Aan de rand van de stad kunt u het Danzandarjaa klooster bezoeken, dat prachtig afsteekt tegen de graslanden en eindeloze lucht. U rijdt verder door een adembenemend mooi landschap, een landschap zoals je je Mongolië voorstelt; overal ziet u nomaden die te paard hun kuddes bijeendrijven, rookwolken komen uit de gers, riviertjes kabbelen door groene weiden, marmotten en grondeekhoorns dartelen over de weiden, adelaars en gieren zwieren door de lucht en zodra je stopt geniet je van de pure stilte. Het is of je je door een levende ansichtkaart beweegt. Er wordt hier nog geleefd als honderden jaren geleden. De enige sporen van de 21e eeuw zijn de zonnepanelen naast de gers, de schotels om tv te ontvangen en de motoren die de meeste nomaden gebruiken om ver afgedreven kudden terug te drijven.
Aan het eind van de dag, na 4 uur rijden na Moron, komt u aan bij het Zuun Nuur meer, niet ver van het dorpje Shine Ider. Hier overnacht u in een gerkamp.

Dag 5 Shine Ider - Terkhiin Tsagaan

Dag 5 Shine Ider - Terkhiin Tsagaan

Het lijkt wel of u een merentocht maakt; u gaat op weg naar het volgende meer; het Terkhiin Tsagaan meer. Onderweg weer een schitterende tocht door het berglandschap van Khangai. U stopt even in het plaatsje Jargalant. Ook hier vindt u een compleet vervallen klooster; er is nog geen geld om de vele kloosters die tijdens de sovjetoverheersing verwoest zijn te herstellen. Wel vinden er regelmatig boedddhistische ceremonies plaats in een nabijgelegen ger.
Nog enkele uren verder rijden en u komt aan bij het Terkhiin Tsagaan meer, het ' Grote Witte' meer.

Dag 6 Terkhiin Tsagaan - Tsenkher

Dag 6 Terkhiin Tsagaan - Tsenkher

Na het ontbijt rijdt u verder naar de Khorgoo Uul vulkaan, aan de rand van het meer. De vulkaan kunt u beklimmen, een korte klim en vanaf de kraterwand heb je een mooie blik op het meer. Door eindeloze vlakten en graslanden rijdt u vervolgens verder. Het landschap is duidelijk vlakker geworden en de horizon ligt steeds verder.

U stopt even bij de heilige rots van Taikhar Chuluu en komt een half uurtje later aan in het provinciestadje Tsetserleg. Ook hier omringen de gerwijken het stadje. In het stadje bezoekt u het Zayain Gegeenii Sum complex; een eeuwenoud boeddhistisch tempelcomplex, waarvan helaas het grootste gedeelte verwoest is. Enkele tempels staan echter nog overeind, sommige fungeren als tempel, andere als museum.

U verlaat Tsetserleg en rijdt verder over de graslanden en komt dan na een lange dag aan in Tsenkher. En waar verlang je naar na een lange dag rijden; juist, even heerlijk bijkomen in een warmwaterbron in de koude buitenlucht met uitzicht op de groene heuvels en gers van Tsenkher.

Tsenkher is even een heerlijk rustpunt. Vanuit uw gerkamp kunt u heerlijk de groene heuvels in wandelen, wie weet wordt u ergens uitgenodigd door nomaden. En daarna ontspannen in de warmwaterbronnen. Koele lucht en stomend water, een eindeloos uitzicht. Ook heerlijk 's ochtends vroeg om ze wakker te worden!

Dag 7 Tsenkher - Mongol Eis via Kharkhorin

Dag 7 Tsenkher - Mongol Eis via Kharkhorin

U vervolgt uw tocht en komt na een goed uur rijden op iets wat zelfs op een echte weg lijkt. Maar zoals het echte nomaden betaamt rijdt iedereen naast i.p.v. op de weg. Op de graslanden kun je tenminste helemaal je eigen pad volgen. Na ruim 3 uur rijden bereikt u Kharkorin, ooit de beroemde hoofdstad van het Mongoolse rijk, beter bekend als Karakorum. Nu een klein plaatsje met wat vervallen industrie. Maar ook beroemd om het Erdene Zuu klooster; het grootste van het land. U bezoekt het klooster met z'n beroemde kloostermuur van 108 stupa's en z'n vele tempels.

Aan de rand van het klooster, dat opgebouwd is uit stenen van Karakorum, ligt een eenzame stenen schildpad, het enige dat rest van het ooit zo fameuze Karakorum.

Ruim een uur rijden na Kharkorin ziet u de zandduinen van Mongol Eis liggen. Op deze rondreis heeft u geen tijd om de Gobi woestijn te bezoeken, maar gelukkig ligt hier bij Mongol Eis een van de grootste gebieden met zandduinen. Dit is een werkelijk schitterend gebied. U loopt over de kammen van zandduinen, ziet de schaduwen van nabijliggende bergen in het avondlicht en overal kudden vee en gers in de graslanden. Hoe betoverend kan Mongolië zijn.

Dag 8 Mongol Eis - Khustai Nationaal Park

Dag 8 Mongol Eis - Khustai Nationaal Park

Over een weg die steeds beter wordt rijdt u richting Ulaan Baataar. Maar na een uur of drie rijden verlaat u de weg om het natuurpark van Khustai te bezoeken. Door een schitterend gebied van graslanden en heuvels gaat u op zoek naar de beroemde przewalski paarden.

Het mooie van het park is dat ook hier nog veel nomaden leven. U kunt dus uitgebreid kennis maken met het nomadenleven en ondertussen genieten van de prachtige natuur. En ook nog eens cultuur snuiven; want er staan eeuwenoude Turkse grafstenen. En dat allemaal op anderhalf uur rijden van de hoofdstad.
Het zijn de Nederlanders geweest die hier de herintroductie van het przewalski paard hebben mogelijk gemaakt. En nog steeds ondersteunt de Nederlandse overheid dit park. Het przewalski paard is het laatste 'echte' oerpaard, een paard waar alle andere paarden van afstammen. Het was bijna uitgestorven in het wild, maar nu is er weer een levensvatbare kudde in dit park. In totaal zijn er zo'n 400 takhi (zoals de Mongolen het paard noemen) in Mongolië, waarvan 250 in het Khustai Nationaal Park. De meeste kans om de paarden te zien is 's ochtendsvroeg of 's avonds laat te zien als de paarden vanaf de bergen naar beneden komen om te drinken bij de rivier.

Dag 9 Khustai - Ulan Bator

Dag 9 Khustai - Ulan Bator

's Ochtends kunt u nog op zoek naar paarden en ander wild. Vervolgens keert u terug naar Ulan Bator, een kleine twee uur rijden over een goede weg.

's Middags kunt u winkelen in een van de vele winkeltjes van de stad. Bezoek zeker de State Department Store voor een uitgebreide collectie souveniers.

Dag 10 vertrek Ulan Bator

Onze keuze hotels in Mongolië

Onze Dimsum Mongolië reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  Mongolië, Ulan Bataar, Khuvsgul Lake Hotel

  Centraal gelegen, in het centrum van de stad, bevindt zich dit nieuwe, moderne hotel. Het is direct gelegen aan het centrale plein gelegen.  Het hotel heeft zeer schone, moderne kamers en biedt een uitgebreid ontbijt. Er is ook WIFI beschikbaar en bij het hotel kunt u ook fietsen huren. U wordt ontvangen door vriendelijk personeel, kortom; Een fijn begin en einde van uw reis door Mongolië.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolië, Ulan Bataar, Khuvsgul Lake Hotel

  Centraal gelegen, in het centrum van de stad, bevindt zich dit nieuwe, moderne hotel. Het is direct gelegen aan het centrale plein gelegen.  Het hotel heeft zeer schone, moderne kamers en biedt een uitgebreid ontbijt. Er is ook WIFI beschikbaar en bij het hotel kunt u ook fietsen huren. U wordt ontvangen door vriendelijk personeel, kortom; Een fijn begin en einde van uw reis door Mongolië.

  Mongolie, Ger Kamp

  Op de meeste plaatsen in Mongolië zult u in een ger kamp slapen. Een ger is de traditionele nomadentent van vilt gemaakt (ook wel yurt genoemd).Deze (privé) gers zijn speciaal voor reizigers bedoeld. Er staan bedden in en er is een apart (gemeenschappelijk) gebouw met toiletten en douches. Elk gercamp heeft ook een restaurant waar u de maaltijden nuttigt. De kwaliteit en de grootte van de gerkampen verschillen van plaats tot plaats. De meeste gerkamps zijn geopend tussen mei/juni en september, sommige iets langer.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolie, Ger Kamp

  Op de meeste plaatsen in Mongolië zult u in een ger kamp slapen. Een ger is de traditionele nomadentent van vilt gemaakt (ook wel yurt genoemd).Deze (privé) gers zijn speciaal voor reizigers bedoeld. Er staan bedden in en er is een apart (gemeenschappelijk) gebouw met toiletten en douches. Elk gercamp heeft ook een restaurant waar u de maaltijden nuttigt. De kwaliteit en de grootte van de gerkampen verschillen van plaats tot plaats. De meeste gerkamps zijn geopend tussen mei/juni en september, sommige iets langer.

  Mongolië, Khuvsgul lake, Huvsgul Eco

  Mongolië, Jargalant soum / Shine Ider soum, Jargal jiguur

  Als enige kamp in deze omgeving, is dit kamp luxueus uitgebreid met baden verwarmd door natuurlijke warmwaterbronnen. Het kamp is vlak gelegen bij Khunjil, de warmtebron waar water met 70 graden Celsius uit de bergen stroomt. Het kamp zelf is zoals de meeste andere kampen in het land: een stuk of 20 gers, schone en gedeelde badkamers en een restaurant waar u drie maaltijden op een dag kunt krijgen. In dit restaurant worden typische Mongoolse maaltijden met Russische invloeden geserveerd. Het kamp is aangesloten op de centrale elektriciteit welke 24 uur per dag werkt en in het kamp is telefonisch bereik.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolië, Jargalant soum / Shine Ider soum, Jargal jiguur

  Als enige kamp in deze omgeving, is dit kamp luxueus uitgebreid met baden verwarmd door natuurlijke warmwaterbronnen. Het kamp is vlak gelegen bij Khunjil, de warmtebron waar water met 70 graden Celsius uit de bergen stroomt. Het kamp zelf is zoals de meeste andere kampen in het land: een stuk of 20 gers, schone en gedeelde badkamers en een restaurant waar u drie maaltijden op een dag kunt krijgen. In dit restaurant worden typische Mongoolse maaltijden met Russische invloeden geserveerd. Het kamp is aangesloten op de centrale elektriciteit welke 24 uur per dag werkt en in het kamp is telefonisch bereik.

  Mongolië, Jargalant soum/ Shine Ider soum, Ulziit khishig

  Mongolië, Terkhin Tsagaan meer, Maihan tolgoi

  Gelegen aan het Grote Witte Meer, ligt dit fijne gerkamp. Een perfecte plek om aan het vuur te zitten of een mooie wandeling te maken. Het kamp heeft vriendelijk personeel en heeft het doel om zo respectvol mogelijk met de omgeving om te gaan. Na het zwemmen in het meer kunt u een warme douche nemen in de toilet gebouwen. Het restaurant biedt maaltijden met Aziatisch en westerse invloeden. Elke ochtend verzorgt de kok een ontbijtbuffet met vers gebakken brood en verse melk en yoghurt van de buur-nomaden. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolië, Terkhin Tsagaan meer, Maihan tolgoi

  Gelegen aan het Grote Witte Meer, ligt dit fijne gerkamp. Een perfecte plek om aan het vuur te zitten of een mooie wandeling te maken. Het kamp heeft vriendelijk personeel en heeft het doel om zo respectvol mogelijk met de omgeving om te gaan. Na het zwemmen in het meer kunt u een warme douche nemen in de toilet gebouwen. Het restaurant biedt maaltijden met Aziatisch en westerse invloeden. Elke ochtend verzorgt de kok een ontbijtbuffet met vers gebakken brood en verse melk en yoghurt van de buur-nomaden. 

  Mongolië, Tsenlher hot springs, Shiveet manhan

  Dit kamp is gelegen bij de plek genaamd ‘Khaluun us’, wat ‘heet water’ betekent. En dat is niet voor niets! In dit gerkamp kunt u namelijk genieten van zwembaden van het warme mineraalwater uit de bergen van Khangai! Het Shiveet Manhan kamp is verder een basic, maar prima kamp met knusse gers, een restaurant met een Europese en Aziatische keuken en schoon sanitair. Stap ’s avonds in de warme baden en geniet van de verbluffende sterrenhemel!

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolië, Tsenlher hot springs, Shiveet manhan

  Dit kamp is gelegen bij de plek genaamd ‘Khaluun us’, wat ‘heet water’ betekent. En dat is niet voor niets! In dit gerkamp kunt u namelijk genieten van zwembaden van het warme mineraalwater uit de bergen van Khangai! Het Shiveet Manhan kamp is verder een basic, maar prima kamp met knusse gers, een restaurant met een Europese en Aziatische keuken en schoon sanitair. Stap ’s avonds in de warme baden en geniet van de verbluffende sterrenhemel!

  Mongolië, Khogno Khaan, Hoyor Zagal

  Het gerkamp van Horor Zagal heeft 40 prachtige gers met een goed restaurant en een gezellige coffee-corner en openlucht-bar. s'Avonds kunt u een film kijken of een Mongools spelletje spelen. Het sanitair is schoon en de service is goed.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolië, Khogno Khaan, Hoyor Zagal

  Het gerkamp van Horor Zagal heeft 40 prachtige gers met een goed restaurant en een gezellige coffee-corner en openlucht-bar. s'Avonds kunt u een film kijken of een Mongools spelletje spelen. Het sanitair is schoon en de service is goed.

  Mongolië, Tsenlher hot springs, Tsenher jiguur

  Dit kamp is in 1995 ontstaan uit een samenwerking tussen een Mongoloolse en Japanse ondernemer. De ondernemers hadden twee hoofddoelen: het ontwikkelen van warmwaterbron-toerisme (want in de omgeving komt er warm mineraalwater uit de bergen) en het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale omgeving. Het kamp beschikt over 30 goed ingerichte gers en over binnen- en  buitenbaden welke verwarmd worden door natuurlijke bronnen! Het kamp wordt op duurzame manier van elektriciteit voorzien, door middel van de zon en de warmwaterbronnen.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolië, Tsenlher hot springs, Tsenher jiguur

  Dit kamp is in 1995 ontstaan uit een samenwerking tussen een Mongoloolse en Japanse ondernemer. De ondernemers hadden twee hoofddoelen: het ontwikkelen van warmwaterbron-toerisme (want in de omgeving komt er warm mineraalwater uit de bergen) en het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale omgeving. Het kamp beschikt over 30 goed ingerichte gers en over binnen- en  buitenbaden welke verwarmd worden door natuurlijke bronnen! Het kamp wordt op duurzame manier van elektriciteit voorzien, door middel van de zon en de warmwaterbronnen.

  Mongolië, Hustai National Park, Hustai

  Het Hustai kamp is een simpel, maar fijn kamp met zo’n 30 gers welke vanbinnen sfeervol ingericht zijn met traditioneel versierde meubels. Het kamp heeft een klein informatiepunt over het Hustai Nationale Park: de woonplek van de wilde Mongoolse Takhi paarden. Ook heeft het een klein museumpje en souvenirwinkeltje. Verder is het kamp hetzelfde als de andere kampen in Mongolië: simpel, maar schoon  en comfortabel.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Mongolië, Hustai National Park, Hustai

  Het Hustai kamp is een simpel, maar fijn kamp met zo’n 30 gers welke vanbinnen sfeervol ingericht zijn met traditioneel versierde meubels. Het kamp heeft een klein informatiepunt over het Hustai Nationale Park: de woonplek van de wilde Mongoolse Takhi paarden. Ook heeft het een klein museumpje en souvenirwinkeltje. Verder is het kamp hetzelfde als de andere kampen in Mongolië: simpel, maar schoon  en comfortabel.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Mongolië

  Mongolië, Khuvsgul lake, Ashihai

  Dit prachtige en kleurrijke gerkamp beschikt over 20 gers en een mooi houten hotelgebouw. Gelegen aan het mysterieus Khuvsgul meer (Dark Blue Pearl Lake), te midden van de dennenbomen staan de sfeervol ingericht en versierde gers. Het sanitair van het kamp is blinkend schoon en de maaltijden in het restaurant uitgebreid en lekker. Huur een kayak of een fiets, geniet van de rondzwervende jaks door het kamp, doe mee aan één van de activiteiten rondom of op het meer of maak kennis met één van de vriendelijke werknemers! U zult het hoe dan ook naar uw zin hebben hier!

  + €35 per persoon per nacht

  Mongolië, Khuvsgul lake, Ashihai

  + €35 per persoon per nacht

  Dit prachtige en kleurrijke gerkamp beschikt over 20 gers en een mooi houten hotelgebouw. Gelegen aan het mysterieus Khuvsgul meer (Dark Blue Pearl Lake), te midden van de dennenbomen staan de sfeervol ingericht en versierde gers. Het sanitair van het kamp is blinkend schoon en de maaltijden in het restaurant uitgebreid en lekker. Huur een kayak of een fiets, geniet van de rondzwervende jaks door het kamp, doe mee aan één van de activiteiten rondom of op het meer of maak kennis met één van de vriendelijke werknemers! U zult het hoe dan ook naar uw zin hebben hier!

Uw Mongolië reis uitgestippeld

Excursies in Mongolië

Aanbevolen excursies voor deze rondreis

Onze Mongolië reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw rondreis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Mongolie, paardrijden excursie

 • €400 per persoon voor 2-3 dagen

Mongolie nomadenverblijf

 • €325 per persoon voor 2-3 dagen

Mongolie, wandeltochten

 • €250 per persoon voor 2-3 dagen

Mongolie, paardrijden excursie

 • €400 per persoon voor 2-3 dagen

Mongolie nomadenverblijf

 • €325 per persoon voor 2-3 dagen

Mongolie, wandeltochten

 • €250 per persoon voor 2-3 dagen

Bouwstenen

Meer tips voor uw Mongolië reis

Verblijf bij Nomaden in Mongolie

Een dagje meelopen met het leven van nomaden
 • 1 dagen
 • €80

Gun Galuut Natuurpark

Vogels en Argali schapen
 • 3 dagen
 • €450 per persoon

Mongolië natuurparken en kloosters reis

Korte reis langs natuurparken en Erdene Zuu klooster
 • 6 dagen
 • €895 per persoon

Reissom

Mongolie avontuur reis

10 dagen
vanaf €1695,-

Corona reisadvies

Reissom vanaf € 1695,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- 2 nachten standaard hotel (tweepersoonskamer / ontbijt) Ulan Bator
- 7 nachten in ger kamp
- alle transfers op basis van prive-vervoer
- Engelssprekende gids
- entreegelden voor de nationale parken en sightseeing
- alle maaltijden
- stadstour in Ulan Bator

Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje

Reissom

Mongolie avontuur reis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1695,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- 2 nachten standaard hotel (tweepersoonskamer / ontbijt) Ulan Bator
- 7 nachten in ger kamp
- alle transfers op basis van prive-vervoer
- Engelssprekende gids
- entreegelden voor de nationale parken en sightseeing
- alle maaltijden
- stadstour in Ulan Bator

Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Mongolië?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Mongolie avontuur reis

10 dagen

Van Taiga naar graslanden, langs meren, nomaden en kloosters

€ 1695 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Mongolië onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Gun Galuut Natuurpark

  Vogels en Argali schapen
  • 3 dagen
  • €450 per persoon

  Wandelen in Khustai Natuurpark

  op zoek naar Przewalski Paarden
  • 4 dagen
  • €595 per persoon

  Verblijf bij Nomaden in Mongolie

  Een dagje meelopen met het leven van nomaden
  • 1 dagen
  • €80

Excursies

  Mongolie, paardrijden excursie

  • €400 per persoon voor 2-3 dagen

  Mongolie, paardrijden excursie

  € 400 per persoon voor 2-3 dagen

  Om Mongolie echt te ervaren zoals de Mongolen leven, moet het land per paard verkend worden. Op diverse plaatsen in Mongolie kunnen we een 2-3 daags pakket organiseren waarbij u kunt paardrijden in de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld bij het Khovsgol Meer, het Terelj park en het Terkhiin Tsagaan meer. U slaapt in tenten, die zijn opgesteld nabij een Mongoolse familie die de paarden verhuurt. U rijdt 2 - 5 uur paard per dag. U eet mee met de nomaden, leeft echt een aantal dagen met de nomaden in de overweldigende natuur van Mongolie.

  Mongolie nomadenverblijf

  • €325 per persoon voor 2-3 dagen

  Mongolie nomadenverblijf

  € 325 per persoon voor 2-3 dagen

  Een unieke ervaring om Mongolie te verblijven is om enkele dagen bij en met nomaden te leven. Zo ervaart u het echte leven van nabij.  U overnacht in de ger bij de familie, of indien u prefereert in een eigen tent die vlakbij de ger staat. U neemt deel aan het dagelijks leven, het vee verzorgen, melken, paardrijden, eten maken. Kortom, een echte 'Meet a Local' ervaring. U kunt zo'n 2-3 daags verblijf op meerdere plaatsen in uw reis inpassen, o.a. bij het Khovsgol meer, het Terkhiin Tsagaan meer en het Terelj Nationaal Park.

  Mongolie, wandeltochten

  • €250 per persoon voor 2-3 dagen

  Mongolie, wandeltochten

  € 250 per persoon voor 2-3 dagen

  Mongolie is een paradijs voor wandelaars. De ongerepte en uitgestrekte natuur nodigt uit tot lange wandeltochten. Op diverse plaatsen in Mongolie kunnen we 2-3 daagse wandeltochten organiseren die u kunt toevoegen aan uw rondreis. Dit kan o.a. bij het Khovsgol meer, het Terkhiin Tsagaan meer, Uran Togool en de Altai bergen. U slaapt in tenten die zijn neergezet nabij een Mongoolse nomadenfamilie. Zo leert u ook het leven van de Mongoolse nomaden van nabij kennen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy