Cultuur snuiven via de smaakpapillen. Waar kan het beter dan in Azië? U bent het misschien wel met ons eens dat er geen werelddeel op culinair gebied kan tippen aan Azië.
Of we het nou hebben over de smeuïge kaasbroden (khachapuri) in Georgië, de snoeihete Sichuan hotpot in Centraal-China, het verfrissende saffraan-ijs in Iran of de verrassende theesalade in Myanmar.. wij durven best te beweren dat élk Aziatisch land wel iets in het lokale culinaire aanbod heeft dat u niet aan uw neus voorbij mag laten gaan.
In ons aanbod vindt u allerlei activiteiten voor foodies die u tijdens uw reis niet alleen een inkijkje geven in de lokale keuken, maar die u tegelijkertijd ook op een wel heel leuke manier kennis laten maken met de lokale cultuur en daarbij horende gebruiken. En smaakt het letterlijk naar meer? Misschien vindt u in één van onze foodblogs wel de recepten waarmee u uw favoriete Aziatische hapjes ook thuis kunt bereiden.
Al dit voer voor foodies is op onze website te herkennen aan het FOODIES-label:
Terwijl u door de oude wijken van Chengdu wandelt met de Canadese Jordan die hier al jaren woont, proeft u letterlijk en figuurlijk de sfeer rondom de Sichuan keuken. Want Chengdu leeft juist omdat lekker eten met stip bovenaan de prioriteitenlijst staat! Probeer kruidige smaken van typische snacks uit Chengdu, proef de beste bai jiu (sterke drank) en laat je verrassen door streetfood en authentieke ‘familie’ gerechten op een kleine markt in het noorden van de stad. De verschillende soorten thee, lokale sterke dranken en de bijzondere (en soms zeer pittige!) Sichuan gerechten zult u niet snel vergeten!
Vind hier onze streetfoodtour in Chengdu
Lees hier onze Foodblog over de Sichuan keuken
Let's Cook and Fish in Batticaloa! Tijdens deze excursie maakt u niet alleen kennis met de stad en zijn bewoners, ook leert u hoe u thuis een heerlijke Sri Lankaanse curry kunt bereiden. Samen met een lokaal gezin bezoekt u 's ochtends de markt om inkopen te doen. U kookt samen en luncht vervolgens wat u zelf heeft bereidt. Na de lunch stapt u op de fiets naar de lagune en maakt u kennis met de lokale vissers die u graag meenemen aan boord! U leert van alles over de lokale vistechnieken en het beloofd een leuke dag te worden.
Deze excursie is opgezet door 'werelddenkers' die in Batticalao wonen en als doel hebben de lokale bevolking te steunen en te onderwijzen. Dat doen ze onder andere activeiten zoals deze. Het geld gaat altijd naar de families en gidsen die enkel lokaal zijn betrokken in dit project.
Vind hier onze foodies-excursie in Batticaloa
Tijdens deze streetfood tour door Taipei, staat er een gastronomisch avontuur op u te wachten. Tijdens een 4-uur durend eetfestijn proeft u, op aanraden van uw foodie-gids, de meest heerlijke 'Xiao Chi' die Taiwan te bieden heeft. Het Taiwanese ‘Xiao Chi’ betekent letterlijk ‘kleine hapjes’; dit zijn dan ook voornamelijk kleine snacks die men gedurende de hele dag eet, of meerdere snacks die worden gecombineerd tot hoofdmaaltijd. De Xiao Chi snacks worden op straat verkocht in kleine kraampjes en er is een uitgebreid aanbod.
Ons advies: zorg dat u vooraf genoeg honger heeft om uw maag te vullen met al het lekkers wat er in deze stad te vinden is!
Lees hier meer over streetfood in Taipei
Spring achter op een Vespa en ga mee op een foodie-tour door de levendige dining & sociale scene van Siem Reap, waarbij lokale streetfood kraampjes worden afgewisseld met high-end cocktailbarretjes. U begint de tour zodra de zon onder gaat. U cruist door de drukke straten van deze oude erfgoedstad en u maakt kennis met de vele aspecten van de smaakvolle Khmer-keuken. Zo bezoekt u toffe avondmarkten, stopt u bij smakelijke food-stalletjes en proeft u allerlei exotische fruitsoorten. En de echte waaghalsen kunnen zelf gefrituurde insecten(!) proeven! Onderweg zult u ook merken dat het leven hier eigenlijk pas 's avonds echt op gang komt: hele families die bij elkaar komen om te BBQ-en, of om te shoppen. Ook de lokale kermis stroomt 's avonds vaak vol met de jongeren! Deze tour geeft u dan ook een unieke kijk op het leven 's avonds op straat en waarbij u op een leuke manier kennis maakt met de lieve Cambodjanen.
Lees hier meer over de Streetfood-tour per Vespa
De Vietnamese May heeft haar baan opgezegd om van haar grote liefde haar beroep te maken: kokkerellen, eten, én praten over kokkerellen en eten. Zo schrijft ze inspirerende foodblogs en slentert ze het liefst door de smalle straatjes van Hanoi om lokale lekkernijen te scoren. En u kunt met haar mee! Ze vertelt graag over de geschiedenis van de oude markten van Hanoi en laat u de leukste, lokale restaurantjes zien. Tijdens een wandeling met May valt er genoeg te proeven, bijvoorbeeld de de traditionele Phó Bon (noedelsoep met rundvlees-reepjes) of Ban Cuon (rijstpapieren loempia's met wilde champignons en rundvlees). Benieuwd naar de Hanoise slakken en kikkerbilletjes? May laat u graag zien waar ze de lekkerste hebben.
Vind hier onze Foodietour in Hanoi met May
Lees hier de Foodblog Vietnam over onze tour met May
Geweldig toch, om Indonesisch te leren koken?! Zo kunt u wanneer u weer thuis bent nog eens heerlijke Indonesische gerechten klaarmaken volgens traditioneel recept. U leert bij een lokale familie thuis traditionele Toraja gerechten klaar te maken, waaronder Pa'piong Manuk, kip in een bamboe koker. Daarnaast brengt u een bezoek aan de lokale markt waar u inkopen kunt doen. Een super leuke ervaring om uw vingers bij af te likken!
Lees hier meer over koken met de Tana Toraja
Georgië is een van de oudste (zo niet het oudste) wijnlanden ter wereld. Tijdens deze wijnproeverij maakt u dan ook kennis met verschillende wijnsoorten uit de Kartli regio rond Mtskheta. U proeft een bijzondere biologische wijn in Chardakhi en maakt kennis met verschillende wijnen van een prestigieus 'chateau' in Mukhrani. U kunt het wijnproeven combineren met een bezoek aan het historische Jvari klooster en de indrukwekkende Svetitskhoveli kathedraal; beiden in de oude hoofdstad Mtskheta.
Lees hier meer over een wijnproeverij in Georgië
Overal in het straatbeeld zie je ze, de mooie versierde ronde broden (leposhka of nan). Ze worden vanuit kinderwagens verkocht, in kleine winkeltjes of gewoon rechtstreeks vanuit de oven. Bij een lokale familie leert u zelf deze broden bakken. En tegelijkertijd is dit een manier om op een leuke wijze in contact te komen met de Kirgiezen en hun leefwijze. U kunt dit doen in Tamchi (bij Issyk Kul meer) en in Kochkorka.
Lees hier meer over Leposhka's (of Nan's) in Kirgizië
Maak een culinaire tocht door Jaipur met Payal, een enthousiaste kok en culinaire blogger. Ze dompelt u onder in het dagelijkse Indiase leven en leert u enkele geheimen van de Indiase keuken. Samen struint u de voedselmarkten van Jaipur af op haar dagelijkse tocht om ingrediënten te ontdekken en het nodige te kopen voor de te bereiden maaltijden. Ze laat u kennismaken met lokale, Rajasthani gerechten, kruiden, recepten en typische Indiase groenten. Voor u stelt ze eenvoudige menu's en gebruiksaanwijzingen samen, zodat u thuis aan de slag kan om wat u geleerd heeft gelijk in de praktijk te brengen.
Of u nu een culinaire hoogvlieger bent of een echte aardappeleter, een avondje op bezoek bij Yoko in Osaka wordt ongetwijfeld een succes. Ze nodigt u uit in haar gezellige keukentje en vertelt enthousiast over de bijzonderheden van de Japanse keuken. En terwijl u luistert, ruikt, snijdt en proeft, bereiden jullie samen de lekkerste lokale gerechten voor. En tot slot uiteraard genieten van uw zelfgemaakte Japanse maaltijd. Persoonlijke aanrader: Wagyu roast beef met wasabisausje. U kunt verzoekjes indienen.
Lees hier meer over Koken met Yoko in Osaka
De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.