Foodies op Reis

Heerlijk eten onderweg, de lokale keuken proberen. Of zelf actief aan de slag, mee de markt op, een kookcursus. Dimsum Reizen doet natuurlijk haar naam eer aan en biedt veel optionele foodie activiteiten aan.

Er is voor ieder wat wils is in ons uitgebreide FOODIES-aanbod. Ontdek het zelf en bekijk in onze rondreizen, bouwstenen en excursies de reiselementen met ons FOODIES-label.

Japan, Osaka, meet-a-local! koken met Yoko (kookboek-auteur)

Koken bij YOKO in Osaka is nu nog leuker! Ze heeft namelijk samen met onze Dimsummer Christel een gaaf vormgegeven kook- en verhalenboek over de Japanse eetcultuur geschreven. Dit kookboek YOKO ligt in elke boekhandel van Nederland en België. Of u nu een culinaire hoogvlieger bent of een echte aardappeleter, een avondje op bezoek bij Yoko wordt ongetwijfeld een succes. Ze nodigt u uit in haar gezellige keukentje en vertelt enthousiast over de bijzonderheden van de Japanse keuken. En terwijl u luistert, ruikt, snijdt en proeft, bereiden jullie samen de lekkerste lokale gerechten voor. En tot slot uiteraard genieten van uw zelfgemaakte Japanse maaltijd. U kunt verzoekjes indienen.U kunt de kookles bij Yoko uitbreiden met een bezoek aan de Tenma markt met Yoko vooraf aan het koken. Hiervoor vraagt Yoko een meerprijs van € 30,- pp. Geef dit aan bij boeking.

Japan, Osaka, Cycle Food Tour

Deze tour is speciaal ontworpen voor de fijnproevers! Een geweldige tour waarbij u de stad Osaka al fietsend beter leert kennen en ondertussen heerlijke Japanse lokale lekkernijen kunt uitproberen. U start in het zuidelijke deel van de stad en maakt onderweg stops voor overheerlijke odon soep, dumplings, Japans fruit, udon noodles, zeegerechten en een aantal speciale verassingen! Natuurlijk mag ook een stop voor de beste sushi niet ontbreken. Daarnaast neemt u een kijkje bij de Kuromon markt en de Karahori shoppingstreet. Bij de tour zijn de fietshuur met helm, gids, water en alle Japanse lekkernijen die u gaat proeven inbegrepen. Kortom een geweldige manier om Osaka én de Japanse keuken te ontdekken!

 

Zuid-Korea, Seoul, Kimchi maken in Bukchon Village

Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je stap voor stap hoe je Kimchi, het beroemde gefermenteerde Koreaanse bijgerecht, maakt. Tijdens de kookles leer je niet alleen de kunst van het maken van Kimchi, maar ook over de rijke geschiedenis en culturele betekenis ervan voor het Koreaanse volk. Terwijl je handen in het pittige mengsel van kool en specerijen zitten, geniet je van het plezier van het deelnemen aan een eeuwenoude traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Na het maken van je eigen Kimchi, krijg je de kans om te proeven van je creatie en dit als ingrediënt te gebruiken voor Koreaanse pannenkoeken. Of je nu een foodie bent die van lekker eten houdt of gewoon geïnteresseerd bent in de Koreaanse cultuur, deze Kimchi-kookles in het charmante Bukchon Hanok Village zal je zeker betoveren. In de ochtend en middag gedurende de hele week. Deze kookles zal een uur duren. 

Vietnam, Hue, Kookworkshop bij Mr. Thanh

Vertrek ‘s ochtends richting de Dong Ba-rivier - een zijtak van de Parfumrivier - voor een afspraak met meneer Thanh uit Hue. Als gepassioneerde kok werkte hij tijdens zijn éénjarige verblijf in de VS in een Vietnamees restaurant. Hier heeft hij veel kennis opgedaan van de westerse keuken en cultuur. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor het dagelijks koken voor zijn gezin, waarmee hij breekt met de Vietnamese gewoonte die de keukentaken aan de vrouw toeschrijft. Samen met Mr Thanh wandelt u naar de Dong-Ba markt waar u de benodigde ingrediënten voor de kookles inslaat bij een van de vele authentieke kraampjes. Terug bij zijn huis begint de kookles met de bereiding van typische gerechten van Hue. Samen met Mr Thanh en zijn vrouw bereidt u onder andere 'Nem Lui' - een loempia gevuld met varkensgehakt, bijbehorende zoete pindasaus, een tomaten-ananas soep, bananensalade, gevulde inktvis, en meer! Geniet rond het middaguur van de lunch op het balkon van het huis en voer een goed gesprek met de familie. 

Vietnam, Ho Chi Minh, Foodie tour in Cholon

Er staat vandaag een foodtour op het programma door Cholon. Dit is de grootste en oudste Chinatown ter wereld, waar u meer te weten kunt komen over de traditionele waarden en levensstijlen die u in Saigon kunt vinden. De tour belicht de straatstalletjes, door families beheerde restaurants, verborgen cafés en alles daartussenin. De Cholon Hidden Gem Gems Tour zal u de verhalen bieden over het fascinerende eten en drinken in het legendarische Cholon. U begint de tour met een drankje in een van de meest elegante rooftopbars van Saigon, waar u betoverd zult worden door adembenemende panoramische uitzichten op de indrukwekkende skyline van de stad. Vervolgens wordt u meegenomen door het historische Cho Lon - van onze favoriete sui cao en Chinese zoete soepen tot stomende kommen met Hongkongse rundvleesnoedels, met als afsluiting een geitenstoofpot.

Thailand, Chiang Mai, Birmees diner

Chiang Mai heeft een enorme bevolking van Shan en andere etnische groepen uit Myanmar, die de bergen zijn overgestoken om een nieuw leven in de stad op te bouwen of die al lange tijd in de omliggende gebieden wonen. Vanavond wordt u voorgesteld aan een getalenteerde Birmese chef-kok, die voor u een huisgemaakt diner bereidt met Birmese invloeden. In tegenstelling tot de de meeste Thai, gebruiken de Shan niet erg veel olie en vissaus (Ngapyar yay). In de Shan keuken wordt veelal gebruik gemaakt van twee soorten soja saus (Kya & Kyanyo). Ook worden er meer verse groenten gebruikt, en veel kip, rund -en varkensvlees. U wordt per traditionele lokale riksja naar de locatie voor het diner gebracht. Eet smakelijk!

Thailand, Bangkok, avondtour per tuktuk

Ga vanavond met een gids mee op pad om een duik te nemen in de levendige rock 'n roll geschiedenis van Bangkok! Wandel langs de moderne wolkenkrabbers, drink een drankje in één van de vele rooftopbars met een fantastisch uitzicht over de stad, proef de sfeer van de levendige straatmarkten en probeer de heerlijkste Thaise streetfood gerechten. U reist per moderne monorail of per tuk-tuks die worden aangedreven door zonne-energie. Het beloofd een onvergetelijke avond te worden! 
Duur: van 18.00 – 21.00 uur

Georgie, Tbilisi, Koken met Teona

Teona is een voormalige gids voor rondreizen door Georgië. Zij woont tegenwoordig in een mooi huis met dito tuin in een buitenwijk van de stad. Zij leert u enkele fijne kneepjes van het bereiden van typische Georgische gerechten. De tour begint met kopen van de ingrediënten op de Dezerter bazaar. 'Dezerter' zal u bekend in de oren klinken en betekent dan ook deserteur. 
De bazaar is genoemd naar de deserteurs die hier in het begin van de 20e eeuw waren verkochten om aan geld te komen. Tegenwoordig is het de grootste voedselmarkt van de stad. Welk gerecht u gaat bereiden hangt af van de periode van het jaar en uw wensen en voorkeuren. Naast het bereiden is er natuurlijk tijd voor een gezellig gesprek en een goed glas Georgische wijn voor de liefhebbers.

Maleisië, Georgetown (Penang), Kookworkshop

Onder begeleiding van ervaren koks, gespecialiseerd in Nyonya, de Maleisische en de Chinese keuken. Leert u om de lokale favoriete gerechten te koken zoals Nasi Lemak, Assam Laksa en Chicken Tandoori. Natuurlijk mag een heerlijk lokaal drankje hierbij niet ontbreken: verfrissend kokosnoot water met kruiden. De ochtend workshop begint op 09:00 met een tour door de kruidentuin met gids. Hierna wordt u naar de kookschool gebracht. Onderweg stopt u even om te genieten van een heerlijke kop kruidenthee gezoet met Stevia bladeren, vers uit de kruidentuin! Tijdens de kookworkshop leert u verschillende lokale gerechten te bereiden. Onder het koken zult u overspoelt worden door alle heerlijke geuren en aroma’s. En aangezien u de chef bent vergeet ook zeker niet tussendoor even te proeven. Na het koken is het tijd om de heerlijke zelfgemaakte maaltijden te eten. Deze worden geserveerd in het paviljoen bij de kookschool.  

Wij raden u zeker aan om ter afsluiting een bezoek te brengen aan de gift shop. Hier kan u een indrukwekkend scala aan kruiden en specerijen vinden. Zo vindt u kaneelstokjes, zwarte kardemom, vanillestokjes, kruidnagel en nootmuskaat. Allemaal zelf geproduceerd of geïmporteerd uit het beste land van herkomst. Alle kruiden zijn netjes verpakt en verzegeld zodat u ze gemakkelijk mee kan nemen. Dan kunt u thuis de gerechten ook nog eens koken!

India, Delhi, Old Delhi street food tour

De Indiase keuken heeft meer te bieden dan alleen curry! Iedere regio in India heeft zijn eigen unieke 'streetfood' en Delhi is daar geen uitzondering op. Bezoek de favoriete verkopers in Old Delhi en probeer de specialiteiten chole bature, dahi bhalla, parathas, het zoete drankje lassi en de welbekende delicatesse jalebi's. Naast het proeven van Delhi's heerlijke streetfood zult u ook meer te weten komen over Delhi's historische ommuurde stad. Terwijl u op de fiets riksja zit zult u de drukte en gezelligheid meemaken in de smalle straatjes. 

Oezbekistan, Buchara, Leer het ultieme Pilav recept

Samen met een gepassioneerde chef gaat u het beroemdste gerecht van de Oezbeekse keuken maken: Pilav, ook wel Plov genoemd. Eke regio geeft net weer even zijn eigen touch aan het gerecht. Zo kan er alleen al gekozen worden of rijstgerecht met lam, kip, of paardenvlees gegeten wordt. De kookles vindt plaats in een sfeervol 19e eeuws huis van een handelaar in Buchara.  Leer de fijne kneepjes uit de Oezbeekse keuken kennen om de perfecte pilav te bereiden. Het grootste geheim van dit gerecht en tevens de grootste smaakmakers zijn de lokale specerijen. Maar de Oezbeken hebben ook een eigen draai aan de bereiding gegeven. Natuurlijk mag u de zelfgemaakte Pilav aan het einde van de kookles op eten.

Sri Lanka, Sigiriya, Kookworkshop met lokale gerechten

Bij de Organic Cooking Class in Sigiriya leert u de geheimen van de Sri Lankaanse keuken direct van Kumara en zijn vrouw Thanuja. Gelegen in het hart van hun eigen tuin, waar alle ingrediënten en kruiden vers worden verbouwd, biedt deze kookles een unieke ervaring. Tijdens de les krijgt u een rondleiding door de tuin, waar u alles leert over de verschillende planten, groenten en specerijen die essentieel zijn voor de Sri Lankaanse keuken. Kumara deelt met veel passie zijn kennis over de lokale kooktechnieken en de heilzame eigenschappen van de gebruikte ingrediënten.

De workshop is praktisch en interactief: u bereidt samen met de familie de meest smakelijke en authentieke gerechten, zoals de beroemde Sri Lankaanse rice & curry, verse kokosmelk, salsa en meer. Na de uitleg van Thanuja gaat u zelf aan de slag en krijgt u van de familie stap voor stap begeleiding. 

Als afsluiting ontvangt u de recepten van de gerechten die u heeft gemaakt, zodat u ze thuis kunt reproduceren. Zo kunt u nog lang nagenieten van uw bezoek aan Sri Lanka!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media

Facebook Flickr Twitter Instagram Youtube