Rondreis Kazachstan | Bekijk onze Rondreizen Kazachstan

Je eigen individuele rondreis door Kazachstan; met unieke activiteiten en bekende highlights.

Rondreis Kazachstan

Plan de ideale rondreis door Kazachstan! Met Dimsum Reizen krijgt u de kans om dit bijzondere land geheel op uw eigen manier te leren kennen. Vertrek wanneer u wilt, slaap waar uw wilt, en ontdek de schoonheid van het landschap, de pracht en praal van de historische gebouwen, en de unieke cultuur.

Als voorbereiding op uw tocht kunt u overleggen met onze deskundige Kazachstan specialist. Aan de hand van persoonlijk advies kiest u hoe u uw rondreis vorm wilt geven. Uw privé rondreis wordt bovendien ook nog opgeleukt door onze Dimsummetjes. Dit zijn bijzondere activiteiten die we u aanbieden - onze speciale reistips.

Kazachstan is ongeveer zo groot als Europa met slechts 17 miljoen inwoners. Eindeloze steppes die zo goed als leeg zijn. In de lente vol met bloemen, die zo lijkt het wel, de grond uitknallen. Een land vol tegenstellingen. Almaty als meest mondaine stad in Centraal – Azië, waar alles van de meest luxe merkartikelen tot levensmiddelen in de sfeervolle Groene Bazaar, versus dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en het water met melkkannen nog uit de gemeenschappelijke put wordt gehaald

Boek een rondreis

Kazachstan in het Kort

Officiële naam Republiek Kazachstan  
Hoofdstad Nur-Sultan
Oppervlakte 2.724.900 km2
Aantal inwoners ruim 18,5 miljoen
Taal
Kazachs, Russisch
Munt Tenge (KZT)

3 Redenen om Kazachstan te bezoeken!

Kazachstan is een land met een zeer gemengde bevolking. Er wonen Kazakken, Russen, Duitsers, Koreanen en Oeigoeren. Een onmetelijk land, waar voor de Sovjet periode hoofdzakelijk nomaden woonden. Vandaar dat u buiten het mausoleum in Turkistan weinig monumenten zult tegen komen. Gebruiken ban je ook na tientallen jaren niet gemakkelijk uit. De bevolking van Kazachstan trekken zich nog steeds graag terug in een yurt. Kazachstan is een land vol geschiedenis. Djengiz Khan trok ter paard door de steppes. De Sovjets hebben er hun atoomproeven gedaan, er katoen verbouwd met catastrofale gevolgen en er hun ruimteprogramma ontwikkeld. Veel Kazakken hebben in de Tweede Wereldoorlog in het Rode Leger gevochten. Een immens groot monument in Almaty herinnert hieraan. Nu laten kersverse bruidsparen zich op deze plek fotograferen. Kazachstan is het meest ontwikkelde land in Centraal – Azië. Dat is zichtbaar in steden als Almaty en Shimkent. Maar ook het minst bezochte land in Centraal - Azië, waardoor de kans groot is dat u mensen ontmoet die zich presenteren zoals ze zijn. Kazachstan heeft dan weliswaar weinig monumenten, maar daar tegenover staat dat het een bijzonder mooi land is met afwisselende landschappen. 

Wat zijn de belangrijkste redenen om een rondreis in Kazachstan te maken?

Prachtige natuurreservaten, zingende zanddijnen en petrogliefen

Alhoewel een groot deel van dit immense land uit woestijnlandschap bestaat, is er ook prachtige natuur te vinden in Kazachstan! Vooral in het zuiden van het land bevinden zich verschillende natuurparken. Niet missen mag u het Altyn Emel Nationaalpark; het grootste park in Kazachstan. Dit in 1996 opgerichte park staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en beslaat ca. 4600km2. Gelegen tussen de rivier de Ili en het Aktau-gebergte bestaat dit uitgestrekte park voornamelijk uit woestijn- en rotsachtig terrein. Op de vlaktes kunt u saigan (een antilope soort met een zeer karakteristieke neus, ook bekend als djeiran) en wilde ezels (kurgan) zien lopen. Ook bevinden zich in het park Scytische opgravingen.

Afwisselend reizen per huurauto, treinen en transfer

Wij maken bij Dimsum alle reizen helemaal op maat en u kunt zelf aangeven hoe u wilt reizen. In het zuiden van Kazachstan bieden we sinds kort ook selfdrives aan. Ontdek de natuur en de parken en geniet van de ultieme vrijheid! Stop waar u wilt, vertrek wanneer u wilt en zwaai naar de vriendelijke mensen die u onderweg tegen zult komen.

Vanaf Almaty stapt u op de nachttrein en reist richting het culturele Turkestan, de metropool Nur-Sultan of misschien wel richting Oezbekistan?

Reist u liever comfortabel of ziet u zelf rijden niet zitten dan organiseren we een auto met chauffeur voor u. De chauffeur brengt u niet alleen naar de mooiste plekjes maar hij vertelt u ook graag iets over het land!

Ontelbare wandelmogelijkheden

Uw wandelschoenen mag u zeker niet vergeten! Kazachstan is namelijk uitermate geschikt voor heerlijke wandelingen door de prachtige natuur. Een van de mooiste wandelingen is de wandeling rondom de Kolsai Meren. De meren liggen op de noordelijke flanken van de Tien Shan bergen en slechts 10 kilometer van de grens met Kirgizstan. Dit park wordt ook wel de parel van de Tien Shan bergen genoemd. Vanaf Saty rijdt u in een minuut of 20 naar het eerste meer. Het eerste meer is gelegen op een hoogte van 1800meter boven zeeniveau. Vervolgens wandelt u in een uur of 3 de 9 kilometer naar het tweede meer. Het tweede meer genaamd ‘Mynzhylgy’ (dat vertaalt ‘1000 paarden’ betekent) ligt iets hoger op 2000meter boven zeeniveau. Het derde en vierde meer liggen dichtbij de Kirgizische grens en zijn verboden toegang.

Een individuele rondreis door Kazachstan die bij u past

Dimsum Reizen organiseert al ruim 20 jaar de meest bijzondere reizen naar Kazachstan. Daarbij staat één vraag centraal: wat is uw ideale vakantie? Het resultaat is een individuele maatreis naar alle uithoeken van het land.

Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service. U krijgt bij ons 100% maatwerk. Reizen samenstellen doen we met veel persoonlijke aandacht en kennis. Onze reisspecialisten denken echt met u mee. Het resultaat is een rondreis in Kazachstan die uitstekend verzorgd is, en bovendien is afgesteld op uw wensen. De mogelijkheden in Kazachstan zijn erg divers:

Bezoek Kazachstan
  • Leg de focus op Actief (wandelingen  op verschillende plekken in Kazachstan); 
  • Kies voor lokale beleving, met persoonlijke Meet-a-local-activiteiten; 
  • Avontuurlijke activiteiten, voor een Ruige belevenis Ruig (ga off the beaten track); 
  • Wees Mindful op reis, en kies voor slow (eco)travel; 
  • Ontdek de lokale keuken tijdens een etentje bij de mensen thuis.

Wij weten als als geen ander dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen dan met onze suggesties en 'geheimen'.

Dimsum Reizen heeft een groot aantal kortere en langere rondreizen door Kazachstan samengesteld. Hier kunt u een keuze uit maken. Iedere rondreis kan worden uitgebreid met een of meerdere losse bouwstenen. Zo stelt u zelf uw ideale rondreis door Iran samen.

Kazachstan Rondreizen

Kazachstan verrast!

Een reis door Kazachstan is absoluut ongewoon. Er is veel te zien, te doen en te beleven in Kazachstan - veel teveel om hier op te noemen. Maar om u alvast in de stemming te brengen, lichten we vast een tipje van de sluier op...

Hypermodern Nur-Sultan

Nur-Sultan is een hypermoderne stad waar veel te zien is. U kunt de stad uitstekend te voet verkennen. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling (op eigen gelegenheid of optioneel onder begeleiding van een lokale gids) naar het Onafhankelijkheidsplein met haar prachtige fonteinen, de 91 meter hoge sneeuwwitte pilaar met het gouden standbeeld van Kazakh Eli, de Khazret Sultan moskee en het Paleis van de Vrede en Verzoening. Steek de Ishim rivier over en bezoek de Bayterek Tower en geniet van het prachtige panoramische uitzicht over de stad vanaf de top van het monument. Wandel over de Green Water boulevard en bezoek Round Square. Het Kazakh National University of arts is ook zeker een bezoekje waard.

Ruige landschappen en verroeste schepen bij het Aral Meer

Het Aralmeer ligt op de grens tussen Kazachstan en Oezbekistan. Voordat het meer verdween was dit het vierde grootste meer ter wereld en omvatte het havens, viskwekerijen, vissersboten en 34 vissoorten. Wetenschappers veronderstellen dat in het midden van het Cenozoïcum (21 miljoen jaar geleden) het Aralmeer verbonden was met de Kaspische Zee. Toen de rivieren opdroogden werden de twee zeeën van elkaar gescheiden. In de jaren 19’50 nam het Aralmeer ongeveer 68 duizend km² in beslag; het had een lengte van 426 km, een breedte van 284 km en een maximale diepte van 68 m. Het Aralmeer begon in de jaren ‘60 ondiep te worden, toen het water uit de rivieren die in het meer uitstroomden naar de irrigatiewerken werd geleid. In 1989 scheidde het Aralmeer zich in twee geïsoleerde reservoirs: het Kleine Aralmeer in Kazachstan en het Grote Aralmeer in Oezbekistan. Tegen het begin van de jaren 2000 daalde het absolute waterniveau in de zee tot 31 m, dat is 22 m lager dan het aanvankelijke niveau dat eind jaren ’50 werd genoteerd. In 2001 werd het Zuidelijke (Grote) Aralmeer verdeeld in westelijke en oostelijke delen. In 2003 was het oppervlak van het Aralmeer ongeveer een kwart van het origineel en bedroeg het volume zeewater ongeveer 10%.

Avontuurlijke Skipistes

Ontdek Kazachstan in de winter! Trotseer de ijzige kou en ontdek de bruisende stad Almaty. Maak kennis met maar liefst 4 verschillende skigebieden en ga skiën of snowboarden in de noordelijke Tien Shan!

Het skigebied Oi-Qaragai - Lesnaya Skazka ligt in de regio Almaty en is een eenvoudig gebied. Voor skiën en snowboarden zijn er 13 km pistes en 5 skiliften beschikbaar. Het wintersportgebied ligt op hoogtes van 1.550 tot 1.820 meter.

Een ander skigebied is het Shymbulak Sky Resort - het oudste en beroemdste skigebied van het land. De eerste hellingen van de schilderachtige plaats Shymbulak in het Nationaal Park Ile-Alatau zijn al sinds de jaren 40 als skigebied in gebruik. Dit was niet alleen ooit de trainingsbasis van het sovjet olympische team voor de winterspelen, maar ook de plek waar de, bij ons o zo beroemde Medeo schaatsbaan is gelegen. Dit was ooit de snelste schaatsbaan ter wereld en is nog steeds de hoogst gelegen schaatsbaan ter wereld.

Kazachstan Bouwstenen

Klaar om op reis te gaan naar Kazachstan? Onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy