Saoedi Arabie groepsreis 8 dagen | Dimsum Reizen

Bezoek de hoogtepunten van Saoedi-Arabie met bezoek aan Jeddah, Medinah, Wadi Deisa, Tabuk en natuurlijk Al Ula. U reist in een internationale gezelschap van maximaal 16 personen op deze rondreis door Saoedi-Arabie.

Groepsreis Saoedi Arabië | Internationale Groep

Ontdek de hoogtepunten van Saoedi-Arabië in een internationaal gezelschap. U begint de reis in de sfeervolle havenstad Jeddah en reist verder naar de heilige, en tot voor kort gesloten, stad Medinah. Hiervandaan door naar het onbetwiste hoogtepunt van Saoedi-Arabie; Al Ula met z'n vele monumenten in een wonderschoon woestijnlandschap. Door de betoverende Wadi Deisah reist u naar Tabuk, waar ook veel moois te bezoeken valt in de woestijn en dan is het weer terug naar Jeddah.


Data :
8-14 januari 2023
4-11 februari 2023
4-11 maart 2023
Aantal personen : maximaal 16

Lees meer

Groepsreis Saoedi Arabië | Internationale Groep

Ontdek de hoogtepunten van Saoedi-Arabië in een internationaal gezelschap. U begint de reis in de sfeervolle havenstad Jeddah en reist verder naar de heilige, en tot voor kort gesloten, stad Medinah. Hiervandaan door naar het onbetwiste hoogtepunt van Saoedi-Arabie; Al Ula met z'n vele monumenten in een wonderschoon woestijnlandschap. Door de betoverende Wadi Deisah reist u naar Tabuk, waar ook veel moois te bezoeken valt in de woestijn en dan is het weer terug naar Jeddah.


Data :
8-14 januari 2023
4-11 februari 2023
4-11 maart 2023
Aantal personen : maximaal 16

Kort reisplan (8 dagen / 7 nachten)

Dag 1 aankomst Jeddah
Dag 2 Jeddah
Dag 3 Jeddah - Medinah
Dag 4 Medinah - Al Ula
Dag 5 Al Ula
Dag 6 Al Ula - Wadi Deisah - Tabuk
Dag 7 Tabuk / excursies / vlucht Jeddah
Dag 8 vertrek Jeddah

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Saoedi Arabië reisspecialist Wim?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 aankomst Jeddah

Dag 1 aankomst Jeddah

U komt aan op de luchthaven van Jeddah, wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 Jeddah

Dag 2 Jeddah

In Jeddah kwamen en komen pelgrims aan per boot, op weg naar de heilige steden Medinah en Mekka. De stad heeft nog een oud historisch centrum, de wijk Al-Balad. 's Middags staat een verkenning van Al Balad op het programma, 's ochtends een bezoek aan de moderne stad

U begint met een bezoek aan het Tayebat Museum voor een prachtig samengestelde weergave van de 2500-jarige geschiedenis van de stad. Het museum, gelegen in de wijk Al Faisaliyah, is gehuisvest in een complex met meerdere kamers dat de traditionele Hijazi-architectuur van de oude stad herschept, met erkers bedekt met ingewikkeld houten traliewerk en sierlijk koraalmetselwerk. Met verschillende verdiepingen met diepgaande tentoonstellingen biedt het museum een levende geschiedenisles over de stichting van Jeddah, Saoedi-Arabië en het bredere Arabische schiereiland.Na de lunch maakt u korte stops bij de beroemdste monumenten zoals 's werelds hoogste vlaggenmast, 's werelds hoogste fontein en het openluchtmuseum, dan richting het strand om de drijvende moskee en de waterkant van Jeddah te zien om te genieten van een wandeling op het strand.

Al-Balad is gesticht in de 7e eeuw en diende historisch als het centrum van Jeddah, waar de welgestelde families leefden. De verdedigingsmuren van Al-Balad werden afgebroken in de jaren 40. In de jaren 70 en 80, toen Jeddah rijker begon te worden door de olie-hausse, verhuisden veel Jeddawi  weg van Al-Balad. Sinds het historische centrum een UNESCO erfgoed is, worden de oude gebouwen met hun unieke raamontwerpen en deuren worden beschermd, samen met de unieke gebouwen waarvan sommige zijn gebouwd met behulp van zeeschelpen!
Bezoek niet alleen de historische huizen en moskeeën, maar geniet ook van de beste lokale snacks, zoals de lokale drank gemaakt van brood "Sobia" en het van bonen en augurken gemaakte "Balilah". En natuurlijk een moment om te genieten van lokale thee en koffie.

Dag 3 Jeddah - Medina

Dag 3 Jeddah - Medina

Per trein of bus (afhankelijk van treinschema) reizen we naar een van de heiligste steden in de islamitische wereld, Medinah. Tot voor kort gesloten voor niet-moslims, maar sinds kort kunt u de stad bezichtigen. Het enige dat niet kan is de moskeeën zelf in, maar er blijft genoeg te zien.
Vandaag maakt u een stadsexcursie in deze bijzondere stad. De eerste stop is het Medina-museum,  dat de oude spoorlijn bevat die vroeger de mensen helemaal naar de stad bracht Damascus naar Medina. Vervolgens een bezoek aan de grote Chief market vol lokale lekkernijen, zoals 'Kabli' -  een gerecht van rijst en lam..  Tenslotte bezoekt u Qiba Street, die twee moskeeën verbindt, de grote moskee en de Qiba-moskee, beide met een belangrijke plaats in de islamitische geschiedenis. De grote moskee staat op de plek waar het huis was waar de profeet Mohammed woonde, de tweede is de eerste moskee ooit gebouwd. 

Dag 4 Medinah - Al Ula

Dag 4 Medinah - Al Ula

Vandaag over een mooie route in een uur of vier naar Al Ula. Dit is de bekendste bezienswaardigheid van het land, met veel historische sites in een prachtig woestijnlandschap.
's Middags een bezoek aan de oude stad van Al Ula, ook bekend als Ad-Deerah, een traditioneel Arabisch dorp waar de mensen van de oase zo'n 8 eeuwen geleden naartoe verhuisden. Het werd gebouwd op een hoger deel van de vallei om vrij te zijn van de overstromingen die kunnen optreden tijdens het regenseizoen.

Vervolgens een wandeling van z'n twee uur, door de palmoases van Al Ula.

Er wordt in tenten overnacht op een boerderij (tenten hebben bedden / maximaal twee personen per tent). Er zijn gedeelde toiletten en douches.

Dag 5 Al Ula

Dag 5 Al Ula

Vandaag bezoekt u de meest populaire historische site in Saoedi-Arabië, Madain Saleh. Madain Saleh betekent de "steden van Saleh" naar de naam van de profeet Saleh die probeerde het oude volk van Thamoed tot de islam te bekeren. Maar deze naam werd pas gebruikt tijdens de Ottomaanse bezetting van de Hejaz, terwijl de mensen die deze stad bouwden, de Nabateeërs, het Hijra noemden. Madain Saleh bestaat uit 111 monumentale graven, waaronder 94 versierd met majestueuze gevels op de zandstenen massieven van het gebied, vooral de Jibal Ithlib. De kleinste tombe is amper 2,7 meter hoog, maar de grootste bereikt een indrukwekkende 21,5 meter! Madain Saleh was de tweede grootste stad van het Nabatean koninkrijk, waarvan de hoofdstad Petra was (in het huidige Jordanië), waar de Nabateeërs meer dan 600 graven hebben gemaakt. Er zijn echter nog veel meer fascinerende archeologische vindplaatsen, die getuigen van een eeuwenoude beschaving in het gebied, dankzij het ondergrondse water dat al millennia beschikbaar is.

Ook bezoekt u de Hejaz-spoorlijn. In het begin van de 19e eeuw bouwden de Ottomanen een treinstation in Madain Saleh dat langs de Hejaz-spoorlijn die Damascus verbindt met de heilige stad Mekka.

Een van de meest iconische rotsformaties in de woestijn hier is Elephant Rock, ook bekend als Jabal AlFil, een van Al Ula's vele geologische wonderen. In tegenstelling tot de sierlijke, met de hand gesneden gevels van de nabijgelegen Nabataean-graven van Hegra, zijn de "stam" en het "lichaam" van dit monolithische beest van rode zandsteen, uitgehouwen door natuurlijke krachten - miljoenen jaren van wind- en watererosie.

Een andere bezienswaardigheid is de Ikma-berg of Jabal Ikmah, een berg in de buurt van de oude stad Dadan, de hoofdstad van Dadanitische en Lihyanitische koninkrijken.Terwijl Madain Saleh eindelijk de bekendheid krijgt die het verdient, verdient Dadan dit ook.Niet alleen vanwege de omvang van de overblijfselen van deze oude oasestad die daar ooit bloeide, maar ook omdat de geschiedenis veel ouder is dan het naburige Madain Saleh. De oude koninkrijken ontwikkelden hun eigen cultuur, inclusief een specifieke taal en alfabet, wat resulteerde in een mix van Arabische tradities en sterke invloeden van de omringende rijken. Ongeveer 1 kilometer ten zuiden van de belangrijkste opgravingslocatie van Dadan liggen twee uitzonderlijke graven op ongeveer 50 meter boven de wadi, waar de oude oase was gecentreerd. Dat zijn de enige graven die versierd zijn met elk twee gebeeldhouwde leeuwen, laten zien hoe belangrijk hun eigenaren waren. 

Houdt u er rekening mee dat Hegra en Dedan/Ikma bergtochten zijn met een gids per bus en elk maximaal 2 tot 3 uur duren. Deze tours worden uitgevoerd door Al Ula Tourism Board en niet door onze eigen agent. Inhoud en tijdschema van de tours liggen bij de Al Ula Tourism Board, de enige instantie die deze tours mag uitvoeren.

Dag 6 Al Ula - Tabuk via Wadi deisah

Dag 6 Al Ula - Tabuk via Wadi deisah

Vandaag een tocht door prachtige landschappen, onderweg naar Tabuk

Onze reis naar Wadi Al Dissa in de buurt van Tabuk, zal ongeveer 2 uur en een half tot 3 uur duren.
Als we de vallei bereiken genieten we van een picknick lunch. Na lunch nmaken we een wandeltocht in deze prachtige vallei en verkennen we Wadi Dissah, een 15 kilometer lange canyon die door de Jebel Qaraqir loopt, een zandsteenmassief dat ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de stad Tabuk ligt. Dit natuurwonder was lange tijd een goed bewaard geheim onder ontdekkingsreizigers, voordat de weg die naar de nabijgelegen stad Dissah werd aangelegd en satellietbeelden beschikbaar waren voor het publiek, waardoor het vrij moeilijk te vinden en te bereiken was.

Het eerste opvallende kenmerk van deze wadi is zijn afmeting: aan de oostelijke ingang van de canyon zijn de zijrotsen al hoger dan 100 meter, maar bij de westelijke ingang is de kloof tussen de bodem van de wadi en de hoogste kliffen maar liefst 500 meter! Het is daar, vanaf de massieve rotspieken, die aan beide zijden van de canyon staan, dat men het meest dramatische landschap van deze magische plaats.
Het tweede - en meest onverwachte - verbazingwekkende kenmerk van Wadi Qaraqir is een waterstroom die door het westelijke deel loopt van de canyon in de richting van de stad Dissah. Als je Wadi Qaraqir vanaf de oostelijke ingang verkent, zul je overvloedige palmbomen die op natuurlijke wijze langs de bedding van de wadi groeien. Maar eenmaal halverwege de canyon komt het ondergrondse water het hele jaar het hele jaar door. Het resultaat is een weelderige vegetatie van 3 meter hoog gras, talrijke palmbomen en struiken, bloeiend tussen de majestueuze kliffen van de canyon!
Na een bezoek aan de Wadi, reizen we verder naar Tabuk maar met een laatste stop onderweg om een blik te werpen op een van de uitzichtpunt en dan verder naar Tabuk. 

Dag 7 Tabuk / excursie Jethro's Grotten, Bron van Mozes en Tayyeb Isim / vlucht Jeddah

Dag 7 Tabuk / excursie Jethro's Grotten, Bron van Mozes en Tayyeb Isim / vlucht Jeddah

Vandaag verkent u de omgeving van Tabuk. U bezoekt de regio Madian (of Al Bad), op een kleine drie uur rijden van Tabuk. Hier bezoekt u de Grotten van Jethro. Ook hier een, veel minder bekende, verzameling graven uit de tijd der Nabateers.
Vervolgens rijdt u naar de stad Maqna, waar u de Well Of Moses zult bezoeken.
Ook bezoekt u Tayyeb, volgens de overlevering de plek waar Mozes het volk uit Egypte door de Rode Zee bracht. Niet voor niets wordt dit ook wel de Vallei van Mozes genoemd.

Een prachtige plek om te bezoeken is het natuurwonder van Tayeb Al Ism. Hier vindt u een weelderige oase in de rotsen aan de Golf van Aqaba.

's Avonds een terugvlucht naar Jeddah

Dag 8 vertrek Jeddah

Uw Saoedi Arabië reis uitgestippeld

Onze keuze hotels in Saoedi Arabië

Onze Dimsum Saoedi Arabië reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  Saoudi Arabië, Jeddah, Ibis City Center Hotel

  Op een paar kilometer afstand van de Jeddah Mall ligt het Ibis City Center Hotel, een fijn hotel voorzien van restaurant, parkeergelegenehid en een bar.
  Mocht u geen zin hebben in een dagje shoppen in de Mall, liggen het Nassif House Museum of het attractiepark Al Shallal op 9 kilometer afstand van uw hotel.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Saoudi Arabië, Jeddah, Ibis City Center Hotel

  Op een paar kilometer afstand van de Jeddah Mall ligt het Ibis City Center Hotel, een fijn hotel voorzien van restaurant, parkeergelegenehid en een bar.
  Mocht u geen zin hebben in een dagje shoppen in de Mall, liggen het Nassif House Museum of het attractiepark Al Shallal op 9 kilometer afstand van uw hotel.

  Saoudi Arabië, Jeddah, Shada Hotel Salama

  Het Shada Hotel is een modern hotel op 5 kilometer afstand van het winkelcentrum Mall of Arabia en biedt accommodatie met een restaurant, parkeergelegenheid, een buitenzwembad en een fitnesscentrum. Het hotel beschikt over evervoer van/naar de luchthaven, roomservice en gratis WiFi.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Saoudi Arabië, Jeddah, Shada Hotel Salama

  Het Shada Hotel is een modern hotel op 5 kilometer afstand van het winkelcentrum Mall of Arabia en biedt accommodatie met een restaurant, parkeergelegenheid, een buitenzwembad en een fitnesscentrum. Het hotel beschikt over evervoer van/naar de luchthaven, roomservice en gratis WiFi.

  Saoedi Arabië, Al Ula, Sahary Al Ula Resort 4*

  Middenin de woestijn van Al Ula is het bijzondere Sahary Al Ula Resort gevestgid. Ondanks dat het een 'Camp' wordt genoemd, hoeft u niet te kamperen. Er zijn hier namelijk 80 sfeervolle huisjes gevestigd die voorzien zijn van airco, gratis WiFi en een eigen badkamer. Vanuit uw bed kijkt u zo uit op de eeuwenoude rotsen en de woestijn. Er is een buitenzwembad aanwezig en een heerlijk restaurant die lokale en internationale gerechten serveert. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Saoedi Arabië, Al Ula, Sahary Al Ula Resort 4*

  Middenin de woestijn van Al Ula is het bijzondere Sahary Al Ula Resort gevestgid. Ondanks dat het een 'Camp' wordt genoemd, hoeft u niet te kamperen. Er zijn hier namelijk 80 sfeervolle huisjes gevestigd die voorzien zijn van airco, gratis WiFi en een eigen badkamer. Vanuit uw bed kijkt u zo uit op de eeuwenoude rotsen en de woestijn. Er is een buitenzwembad aanwezig en een heerlijk restaurant die lokale en internationale gerechten serveert. 

  Saoudi Arabië, Tabuk, Mena Hotel

  Vlakbij het winkelcentrum Al Raqi ligt het Mena Hotel Tabuk. Na het verkennen van de stad Tabuk kunt u in dit hotel een hapje eten in het restaurant, sporten in het fitnesscentrum of ontspannen in de lounge.
  Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een koelkast, waterkoker en een haardroger. Elke ochtend kunt u genieten van het ontbijt.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Saoudi Arabië, Tabuk, Mena Hotel

  Vlakbij het winkelcentrum Al Raqi ligt het Mena Hotel Tabuk. Na het verkennen van de stad Tabuk kunt u in dit hotel een hapje eten in het restaurant, sporten in het fitnesscentrum of ontspannen in de lounge.
  Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een koelkast, waterkoker en een haardroger. Elke ochtend kunt u genieten van het ontbijt.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Saoedi Arabië

Excursies in Saoedi Arabië

Bouwstenen

Meer tips voor uw Saoedi Arabië reis

Reissom

Saoedi Arabië Internationale Groepsreis

8 dagen
vanaf €3095,-

Corona reisadvies

Reissom vanaf € 3095,- per persoon, op basis internationale groepsreis / twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels (tenten in Al Ula) met ontbijt
- transfers
- vervoer voor gehele route
- Engelssprekende gids
- drie excursie Al Ula
- binnenlandse vlucht Tabuk - Jeddah
- 2 x lunch


Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje

Reissom

Saoedi Arabië Internationale Groepsreis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 3095,- per persoon, op basis internationale groepsreis / twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels (tenten in Al Ula) met ontbijt
- transfers
- vervoer voor gehele route
- Engelssprekende gids
- drie excursie Al Ula
- binnenlandse vlucht Tabuk - Jeddah
- 2 x lunch


Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Saoedi Arabië?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Saoedi Arabië Internationale Groepsreis

8 dagen

Jeddah, Medinah en Al Ula

€ 3095 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Saoedi Arabië onvergetelijk te maken!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy