Reisblog voor foodies in Tadzjikistan

Voer voor foodies: Hop, Hop Qurutob op je vingertop

Gezamenlijk Tadzjieks tafelen met Qurutob

De culinaire keuken uit Centraal-Azië is maar klein en echte hoogstandjes zijn schaars. Er zijn eigenlijk maar een paar krachtige vuistregels bij het koken van Qurutob: simpel, smaakvol, uit de vuist en in gezelschap!

Tadzjikistan is een bergachtig land, het volk is arm, en de winterse temperaturen maken het leven zwaar.  Het gerecht Qurutob weerspiegelt deze elementen uit de levensstijl van de Tadzjieken. De ingrediënten zijn lang houdbaar, bevatten veel calorieën en maken daarom het ideale gerecht voor de hardwerkende Tadzjieken.

De basis is simpel: je smelt wat Qurut (zoutige kaasballen) in heet water, mengt dit met olie en smeert het uit over een lap plat brood. Vervolgens beleg je het met gebakken uien, tomaat en andere gegrilde groenten en top je het af met koriander. Iedereen aan tafel, en smullen maar!

Helaas hebben de Albert Heijns, Jumbo’s, C1000’s, Lidl’s en Spar’s, Plus’ in het Nederland nog niet besloten om Qutur te gaan verkopen. Dus laten we het brouwen van de echte Qurutob voorlopig noodgedwongen aan de Tadzjieken over. Alhoewel, er gaan geruchten dat de Qutur ook prima de vervangen is door een flinke dot Griekse Yoghurt .


Door: Lilian Rijksen, ondersteunend reisspecialist bij Dimsum reizen (augustus 2018)

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media