Vietnam reis : Best kept secret: de mooiste rijstterrassen van Vietnam! - Inleiding

Bezoek de rijstterrassen in Noord Vietnam Actief reis. Laat uw ideale Vietnam reis samenstellen door Dimsum Reizen.

Noord Vietnam: Reis langs de mooiste rijstvelden!

Een unieke reis langs de mooiste rijstvelden van Vietnam, geschikt voor de actieve reiziger!  u maakt korte wandelingen, fietstochten en ontmoet vele lokale families!

Het mooiste van Vietnam is wat ons betreft hier in de bergen  te vinden. U reist door een grillig berglandschap met zeer fotogenieke rijstterrassen dat in elk seizoen zijn verschillende gedaantes toont. De bergvolkeren als Witte Thai en Zwarte Hmong bewerken de vruchtbare aarde en verbouwen hun gewassen nog steeds op ambachtelijke wijze. U slaapt bij ze, eet samen en maakt fiets en wandeltochten door de rijstvelden die met recht de mooiste rijstterrassen van Vietnam worden genoemd!

U verblijft tijdens de reis in eenvoudige homestays, guesthouses en een prachtig gelegen ecolodge!

Lees meer Offerte aanvragen In offertemandje

Actieve reis langs de mooiste rijstvelden van Vietnam

Een unieke reis langs de mooiste rijstvelden van Vietnam, geschikt voor de actieve reiziger!  u maakt korte wandelingen, fietstochten en ontmoet vele lokale families!

Het mooiste van Vietnam is wat ons betreft hier in de bergen  te vinden. U reist door een grillig berglandschap met zeer fotogenieke rijstterrassen dat in elk seizoen zijn verschillende gedaantes toont. De bergvolkeren als Witte Thai en Zwarte Hmong bewerken de vruchtbare aarde en verbouwen hun gewassen nog steeds op ambachtelijke wijze. U slaapt bij ze, eet samen en maakt fiets en wandeltochten door de rijstvelden die met recht de mooiste rijstterrassen van Vietnam worden genoemd!

U verblijft tijdens de reis in eenvoudige homestays, guesthouses en een prachtig gelegen ecolodge!

Kort reisplan (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1 Hanoi - Mai Chau
Dag 2 Mai Chau - Nhhia Lo
Dag 3 Nghia Lo - Nam Khat
Dag 4 Nam Khat
Dag 5 Nam Khat - Sapa
Dag 6 Sapa- Lao Cai / nachttrein Hanoi
Dag 7 aankomst Hanoi

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 Hanoi - Mia Hich (Mai Chau Vallei)

Vanuit Hanoi is het zo’n vier uur rijden richting Mai Chau. Nadat u de stedelijke omgeving heeft verlaten, doemen de hoge, puntige groene bergen op. Tussen deze bergen woont een van de grootste inheemse volkeren van Vietnam, de White Thai. Deze bevolkingsgroep woont in woningen gebouwd op palen. De slaapkamer, woonkamer en keuken bevinden zich allemaal op de eerste verdieping, hoog en droog boven de soms overstromende dorpsstraten. Mai Chau ligt in een schitterend, sprookjesachtige vallei. De vallei is gevuld met rijstvelden waar mannen en vrouwen het land verbouwen en muziek uit de nabijgelegen huizen over de velden galmt. Buffels doen het zware werk, kinderen spelen in de modder en vogels darten fluitend rond.

U arriveert rond het middaguur in het dorpje Mai Hich waar u uw gastgezin ontmoet. U overnacht vanavond in een lokaal Thai thuis gebouwd op palen met prachtig uitzicht over het betoverende landschap. Geniet van een lunch met de familie en proef lokale gerechten.

Na de lunch kunt u indien gewenst langs de rijstvelden en dorpjes wandelen of fietsen. In de avond dineert u samen met het gezin. U beschikt over een eigen slaapkamer en badkamer. U zult de vriendelijkheid ervaren van deze bijzondere familie.

Dag 2 Mai Hich - Nghia Lo

Vandaag verlaat u Mai Hich en reist u verder in noordelijke richting. U passeert de centraal-noordelijke regio gekenmerkt door zijn rollende, rode heuvels begroeid met mais en cassave velden. Rond het middaguur komt u aan in Nghia Lo gelegen in de Muong Lo vallei, een dorpje waar de Witte Thai woont. De Witte Thai maken deel uit van het Thai volk, wat tevens ook uit de Rode en Zwarte Thai Bestaat. Het is logisch om te denken dat hun benaming correspondeert met de kleur van hun kleding, zoals bij veel minderheden het geval is, maar een andere uitleg is dat de Thai vernoemd zijn naar de Rode Rivier (Song Hong) en Zwarte Rivier (Song Da) die door dit gebied stromen. De Rode en Zwarte Thai gaan vrij uitbundig gekleed, maar de Witte Thai dragen meestal weinig opvallende kleding.

De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt de omgeving al wandelend of per fiets verder gaan ontdekken. 's Avonds staat er een rijkelijk diner op tafel, klaargemaakt door uw gastgezin. Onder het genot van heerlijk eten en een drankje vertellen zij u graag meer over hun cultuur, gebruiken en tradities.

Dag 3 Nghia Lo - Nam Kat

In de ochtend neemt u afscheid van de familie. Onderweg worden de uitzichten over de rijstvelden steeds mooier en indrukwekkender. U stopt bij een uitzicht punt waar u een adembenemend uitzicht heeft over de Tu Le Vallei. Vervolgens rijdt u verder naar het dorpje Hang Co Vua waar de H'mong wonen. Hier maakt u een schitterende tocht door de rijstvelden, dorpjes en langs houten huizen waar u al vriendelijk wordt toegelachen door de traditioneel geklede Hmong. Kinderen giechelen en geven u graag een high five! De wandeling gaat over verschillende bergpaden en langs rijstterrassen. 

Na de lunch reist u verder naar het dorpje Cai Dong - La Khat waar u van de prachtige vergezichten over Mu Cang Chai kunt genieten. U wordt naar uw ecolodge gebracht waar u vanavond zult overnachten. Diner is vanavond ook inbegrepen en die bestaat uit voornamelijk regionale specialiteiten. Eet Smakelijk! 

Rond Muong Lo en Mu Cang Chai liggen wat ons betreft de mooiste rijstterrassen van heel Vietnam. En daar kunt u gewoon tussendoor wandelen.

Dag 4 Nam Kat - Mu Cang Chai

In de ochtend wandelt u naar Bang Sang, een mooi dorpje waar de Hmong minderheid woont. Hier vandaan begint uw wandeling van ongeveer twee uur. U wandelt richting het dorpje Ngoc Chien – gelegen op de grens van de provincies Yen Bai en Son La. Ngoc Chien is gelegen in de gelijknamige vallei en bestaat uit spectaculaire rijstterrassen! Het is dan ook niet voor niks een populaire plek voor schilders en fotografen.. U wandelt verder richting een dennenbos en richting een vallei waar de etnische groep de Thai woont. Zij wonen nog in traditionele huizen op palen, net zoals dat eeuwen geleden zo was. Wandel wat door het dorpje en maak een praatje met de bewoners. De kinderen zullen u vast en zeker om een foto vragen! Lunch is vandaag inclusief. 

Na de lunch wordt u naar de Hello Mu Chang Chai Homestay gebracht. Mu Cang Chai is een een klein bergdorpje waar voornamelijk de Hmong, een traditionele stam woont.

Dag 5 Mu Chang Chai - Sapa

Vandaag rijdt u in ongeveer vijf uur naar Sapa. Onderweg zult u wederom een mooie wandeling maken waarbij u een wandelpad volgt die uitmond in rijstterrassen die door de Vietnamese overheid als Nationaal Erfgoed zijn bestempeld. Hier vindt u tevens de grootste rijstterrassen van heel de omgeving. Na de lunch (inbegrepen) rijdt u verder naar Sapa en passeert u het Hoang Lien Son gebergte. 

Het op 1600 meter hoog gelegen Sapa is het centrum van Noord-Vietnam. Vele volkeren komen op het plaatsje af, m.n. de zwarte Hmong domineren het straatbeeld. De omgeving is prachtig met mistflarden boven de rijstvelden. Helaas is Sapa de laatste jaren uitgegroeid tot een druk bezocht toeristenoord. Het straatbeeld wordt gevormd door de zwarte Hmong die hun spullen aan toeristen proberen te verkopen. De omgeving is desondanks het massatoerisme prachtig met mistflarden boven de rijstvelden. U kunt er mooie wandelingen maken. Ook is dit een goede plek om souvenirs te kopen.

Dag 6 Sapa - Lao Cai / nachttrein Hanoi

Na het ontbijt verlaat u Sapa en reist u verder naar  de Muong Hoa Vallei. Hier maakt u een mooie wandeling naar beneden, dwars door de rijstterrassen de vallei in en langs dorpjes van de Zwarte H’Mong bekend om hun indigo. De zwarte H’Mong zijn onderdeel van de bevolkingsgroep ‘H’mong’, die vaak gekleed gaan in schitterende traditionele kostuums. De H’mong is de grootste etnische minderheid in heel Zuidoost-Azië en woont behalve in Noord-Vietnam ook in Laos, Thailand en Zuid-China. De Zwarte H’mong hebben hun eigen karakteristieke kledendracht en spreken vaak ook een eigen taal.

De wandeling start in Ta Van waar de Giay bevolkingsgroep woont, en al wandelend bereikt u na ongeveer 4,5 km het dorpje Lao Chai, gelegen te midden van groene rijstterrassen -en velden. Honden en kippen scharrelen er wat rond om de houten huizen en wie weet maakt u een praatje met een van de dorpsbewoners. Uw auto staat hier tevens op u te wachten om u naar Sapa te brengen. De rest van de middag is ter vrije besteding. In de avond wordt u naar het station in Lao Cai gebracht. Hier stapt u op de nachttrein die u naar Hanoi zult brengen. Uiteraard zorgen wij voor 2 gereserveerde slaapplekken in een 4-persoonscoupé. Slaap lekker!

Het is ook mogelijk om een privé coupé voor u te reserveren op de treinreis van Lao Cai - Hanoi. Indien u hier geïnteresseerd in bent, geeft u het aan ons door? 

Dag 7 Aankomst Hanoi

In de vroege ochtend komt u aan in Hanoi. Terug naar huis of Vietnam verder verkennen? 

NB: een hotelovernachting in Hanoi is niet inbegrepen in de reissom. 

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Vietnam reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Wij hebben deze hotels voor u geselecteerd

Hier ziet u onze eerste keuze hotels. Wij kiezen middenklasse hotels, liefst boutique en op een prima locatie. Wilt u onze extra comfortabele hotels, upgrade dan hier naar een comfort hotel per plaats.

Geen alternative hotel opties

Extra comfortabele opties

Uw reis uitgestippeld

BELEEF Vietnam MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij mooie bouwstenen, excursies en extra comfortabele hotels. Onze reisspecialisten maken uiteindelijk graag uw rondreis persoonlijk en 100% op maat.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Vietnam reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

snorkelen, zwemmen en hagedisjes kijken

  • bouwsteen
  • 4 dagen
  • €340 per persoon

Ongerepte stranden, wandelen in het Nationaal park, beste duikplek van Vietnam!

  • bouwsteen
  • 4 dagen
  • €415 per persoon

Best kept secret: de mooiste rijstterrassen van Vietnam!

  • bouwsteen
  • 7 dagen
  • €750 per persoon

Reissom

7 dagen | vanaf €750,-

Reissom vanaf € 750,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

- privé transfers voor de gehele route
- overnachtingen in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
- overnachting in homestay in Nghia Lo inclusief lunch & diner
- overnachting in homestay in Nam Kat (Mu Cang Chai) inclusief diner
- lunch op dag 1, 3, 4 & 5
- Engelssprekende gids gedurende de gehele tour
- fietsen of wandelen Mai Hich (Mai Chau Vallei)
- verschillende wandelingen rondom Mu Cang Chai 
- wandelen Muong Hoa vallei rondom Sapa
- nachttrein Lao Cai - Sapa ( 2 gereserveerde slaapplaatsen in een 4-persoonscoupé)

Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- hotel in Hanoi
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld

Offerte aanvragen In offertemandje

Reissom

Noord Vietnam: Reis langs de mooiste rijstvelden!

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 750,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

- privé transfers voor de gehele route
- overnachtingen in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
- overnachting in homestay in Nghia Lo inclusief lunch & diner
- overnachting in homestay in Nam Kat (Mu Cang Chai) inclusief diner
- lunch op dag 1, 3, 4 & 5
- Engelssprekende gids gedurende de gehele tour
- fietsen of wandelen Mai Hich (Mai Chau Vallei)
- verschillende wandelingen rondom Mu Cang Chai 
- wandelen Muong Hoa vallei rondom Sapa
- nachttrein Lao Cai - Sapa ( 2 gereserveerde slaapplaatsen in een 4-persoonscoupé)

Het arrangement is exclusief:
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- hotel in Hanoi
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Vietnam?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Offerte aanvragen In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips