Dimsum Reizen: Wie zijn wij?

Dimsum Reizen organiseert individuele reizen op maat naar Azie

Wie zijn wij?

Met hart en ziel organiseren wij al vanaf het jaar 2000 bijzondere reizen naar Azië. We verzorgen individuele maatreizen naar alle uithoeken van het continent waar wij geen genoeg van kunnen krijgen! Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service: 100% maatwerk - persoonlijke aandacht - diepgaande landenkennis maar zeker ook in ons product: verzorgd maar ook ruig voor wie wil (avontuurlijk, off the beaten track), mindful (slow travel), actief (wandel en fiets, raft en kayak), vol lokale beleving (persoonlijke meet-a-local-activiteiten) en voldoende voer voor foodies.

Onze regiospecialisten hebben ontzettend veel reiservaring en verzetten bergen om van uw reis een beleving te maken. Ze gaan heel veel zelf op pad in Azië om up-to-date te blijven, hun landenkennis te verdiepen, en natuurlijk om te doen wat ze zelf het liefste doen: Azië beleven! 

We weten dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen bij u terug met een reisplan vol verrassingen waar u wellicht niet aan had gedacht.

Wij kijken op onze eigen manier naar verantwoord toerisme en daar dragen wij ook aan bij. Het thema waar we graag veel aandacht besteden is ''mensen ontmoeten op reis''. Hoe we daar mee omgaan en waarom leest u hier.

Verdiepingskelder met middeleeuwse tongewelven
We zijn best een beetje trots op de locatie van ons kantoor in het historische hart van Utrecht. Ons kantoor huist in een 17e eeuws pand dat onder andere dienst deed als woonhuis en kantoor van de Utrechtse brandweercommandant  pal achter het stadhuis. De verrassing van ons kantoor ligt misschien wel onder de grond. De door ons gedoopte historische "verdiepingskelder" geeft onze reizen letterlijk verdieping. Hier organiseren wij regelmatig cursussen en workshops over taal, cultuur, kunst of geografie van onze bestemmingen. 

Dimsum is Kantonees (taal gesproken in Zuid - China) en betekent letterlijk: 'je hart raken'. Dimsum Reizen zijn dus reizen die ons hart raken. Dim Sum zijn natuurlijk ook die lekkere kleine Chinese snacks die zoet, zout, bitter en zuur met elkaar combineren op feestelijke wijze. Deze hartendiefjes vonden we zo bij ons passen dat we onze reizen er naar hebben vernoemd.

Ons kantoor ligt in het historisch hartje van Utrecht. De koffie staat altijd voor u klaar!

We stellen ons graag aan u voor:

Christel van Bree

Zo'n 17 jaar geleden ben ik met mijn partner Dimsum Reizen begonnen omdat ik het idee had iets extra's te kunnen bijdragen aan het idee ''vakantie''. Als student sinologie reisde ik zelf veel door China. Als reisbegeleider merkte ik dat ik vakantiegangers iets mee kon geven wat reisbureaus toentertijd niet lukten. Juist door mijn persoonlijke ervaring met de mensen, hun taal, leefgewoontes en niet te vergeten mijn plezier in de onverbeterlijke Chinese humor. Ziezo. Een eigenwijze reisorganisatie lag in het verschiet.  Ik specialiseerde me in mijn studie verder in de materiële cultuur van China en studeerde af bij het Museum voor Volkenkunde. Sinds mijn jonge jaren ben ik al verzot op Azië. Buiten China ben ik meerdere keren per jaar te vinden op pelgrimspaden in Bhutan, Mongolië, Tibet, Japan, of Nepal. Met mijn kinderen reis ik elke zomervakantie graag door zuid(oost)-Azië met als topper China, Vietnam, Indonesië en het mooie Sri Lanka. Ik geef af en toe een presentatie of een korte lezing over (kunst, cultuur van) China of je komt me tegen in het Rijksmuseum waar ik graag rondloop met mensen die wat meer willen weten over Aziatische Kunst in het mooiste museum van ons land.

Christel's specialisme:
China, kunst en cultuur van China en mede-eigenaar Dimsum Reizen
Email direct: christel@dim-sum.nl

Wim van Ginkel

Ik heb jarenlang over de wereld en door Azië gezworven voordat ik in Utrecht samen met mijn partner Dimsum Reizen begon. Ik ben als sociaal geograaf verslaafd geraakt aan Centraal-Azië, de Kaukasus, de Himalaya en alles wat met de Zijderoute van doen heeft. Daarnaast ben ik het liefst te vinden tussen allerlei obscure bergvolkeren in China, India en Zuidoost-Azië. Meerdere keren per jaar trek ik er op uit om de meest afgelegen gebieden te bezoeken die nog nauwelijks op de toeristische kaart staan. Zo reisde ik binnen twee jaar naar de binnenlanden van Birma, de hooglanden in Tadjikistan, Indiaas Arunachal Pradesh en verlaten gebieden in Oost -Tibet. De laatste tijd  ben ik veel op pad in mijn geliefde Iran. Ik heb twee boeken en een aantal artikelen over Centraal-Azië, Tibet en Iran geschreven, waaronder 'Turquoise' en het reishandboek Oezbekistan en Kirgizstan en werk al jarenlang met veel plezier in de reiswereld.

Wim's specialisme: reispionier in afgelegen gebieden, mede-eigenaar Dimsum Reizen
Email direct: info@dim-sum.nl
 

Sharon de Boer

Gaat reizen ooit vervelen?
Nee, voor mij geldt dat zeker niet. Het leukste is om ‘gewoon’ onderweg te zijn. In het vliegtuig te stappen, niet wetend wat je precies te wachten staat en te laten verrassen door alles wat anders is. Op reis naar de rust en stilte in de bergen van Tadjikistan en Tibet of juist de hectiek en gekte in de grote steden van China en India. De passie voor China is geboren bij het eerste bezoek en sindsdien alleen maar gegroeid. Japan heeft mij enorm verrast en de cultuur en tradities hebben een grote indruk achtergelaten. Mijn reishonger is nog lang niet gestild maar tussen het reizen door is er niks leukers dan andere reizigers enthousiast te maken voor deze bijzondere bestemmingen.

Sharon's specialisme: China, Japan, Mongolië, Tibet, Nepal, Indiase deelstaten (Gujarat, Orissa, Arunachal Pradesh)
Email direct: sharon@dim-sum.nl

Susanne Kamp - Weijts

Mijn eerste bezoek aan Zuidoost- Azië was tijdens mijn studie aan de NHTV, sindsdien wil ik niets liever dan door Azië reizen! Ik werd verliefd op dit bijzondere continent. De altijd zo ontzettend vriendelijke bevolking, het heerlijke eten en  prachtig  natuur. Na mijn studie wilde ik dan ook het liefst werken bij een Azië Touroperator. Dit heb ik gevonden bij Dimsum Reizen.  Ik ben in juni 2010 begonnen als Vietnam-specialist en na vele studiereizen en vakanties mag ik mij nu een ervaren Zuidoost- Azië specialist noemen. Het is iedere keer weer een fantastische ervaring om naar een bestemming in Azië te reizen. Deze ervaring gebruik ik dan ook graag om voor klanten een unieke reis samen te stellen en organiseren.  

Susanne's specialisme: Indonesië (Sumatra, Java, Bali, Lombok, Flores, Komodo/Rinca), Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië, Birma en de Filipijnen. Japan heb ik in 2017 op mijn lijstje kunnen zetten en dan met name wandeltochten.

Email direct: susanne@dim-sum.nl

Michel Hermans

Op mijn 30e verjaardag zat ik in de Transsiberië Express op weg naar Beijing. Net mijn baan opgezegd, een mooi avontuur en ongewisse toekomst voor de boeg. Ruim 20 jaar later mag ik concluderen dat het destijds een juiste beslissing is geweest. Het reisvirus was niet weg te krijgen en ik mag me gelukkig prijzen dat ik kon blijven reizen naar interessante landen. Azië is m’n favoriete werelddeel gebleken en gebleven omdat het er zo prettig reizen is. De vaak imposante natuur, de altijd goedlachse, kleurrijke bevolking en al die unieke, smakelijke gerechten maken reizen in Azië elke keer weer tot een feest. Nu mag ik als reisspecialist samen met u de ideale reis voor u samenstellen. Ik denk graag met u mee over alle facetten van de reis en samen met onze lokale vertegenwoordigers nemen we u het logistieke geregel uit handen zodat u zich kunt concentreren op het genieten. Het is deze persoonlijke touch die het werken bij Dimsum voor mij ook zo speciaal maakt.

Michel's specialisme: Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizstan, Zijderoute China, Kaukasus, Tibet, Nepal, Ladakh, Bhutan, India en Bangladesh
Email direct: michel@dim-sum.nl

Lucy Kilkens

Op mijn 19e zette ik voor het eerst voet op Chinese bodem. In eerste instantie voor studie in Beijing, maar al gauw begon het te kriebelen en trok ik er steeds langere weekenden op uit. Natuurlijk is China fantastisch om de culturele erfgoederen, de natuurlandschappen, de volkeren en het heerlijke eten. Maar het is ook het ‘alledaagse’ China waar ik verliefd op ben geworden: dansende oma’s in het park, hondjes op sneakers, haarspeldjes in de vorm van kippenbouten.. Na mijn studie Talen & Culturen van China vond ik al gauw mijn plek als regiospecialist bij Dimsum Reizen. Wat is er – naast het reizen natuurlijk - nou leuker dan luisteren naar andermans reisplannen, vertellen over mijn eigen reiservaringen en praten over de meest bijzondere plekken in Azië, om dit vervolgens allemaal steeds weer samen te laten komen in een uniek reisprogramma voor onze reizigers!     

Lucy's specialisme:  China, Japan, Taiwan, Sri Lanka.
Email direct: lucy@dim-sum.nl

Sarah Bezuijen

Ik kwam voor het eerst in aanraking met een “grote reis” toen ik 13 jaar oud was. Mijn ouders namen mij en mijn zusje voor het eerst mee naar Azië, en vanaf dat moment wist ik dat ik later nog veel meer wilde gaan reizen. Een logische keuze was het dus ook om een studie Toerisme te volgen aan de NHTV. 
Nadat ik mijn diploma had behaald, ben ik daarom ook direct naar Azië vertrokken om in Maleisië als reisleidster aan de slag te gaan. De ideale situatie voor mij omdat ik dan het werken en reizen op mijn favoriete continent kon combineren. Hier begeleidde ik met veel enthousiasme afwisselende en indrukwekkende reizen van het culturele en veelzijdige west-Maleisië tot in de jungle van Borneo. Met heel veel plezier heb ik bijna 1,5 jaar gewoond en gewerkt in Kuala Lumpur om daarnaast vele mooie reizen te maken binnen Zuidoost-Azië. De vriendelijke mensen, het altijd lekkere eten, de chaotische en hectische steden, - maar ook de rust in de prachtige natuurparken of op afgelegen stranden - maken voor mij een reis door Azië telkens weer tot een feest. 
Sinds augustus 2017 ben ik de nieuwste aanwinst van Dimsum Reizen en ben ik werkzaam als ondersteunend reisspecialist op verschillende bestemmingen in Zuidoost-Azië.

Sarah's specialisme: ondersteuning verkoop reisspecialisten en reiservaring in Maleisië (incl. Maleis Borneo), Vietnam, Cambodja, Indonesië, Myanmar en Thailand.
E-mail direct: sarah@dim-sum.nl

Lilian Rijksen

Sinds mijn eerste vakanties met mijn ouders heb ik mijn vrienden en familie geadviseerd over hun reizen en reisplannen . Ik kan me nog goed herinneren dat ik als klein meisje de enorme kaart van Zuid-Frankrijk uitploos op de achterbank van de auto, op zoek naar rivieren en plaatsen die ik misschien leuk zou vinden. Toen ik ouder was (en met een kast vol Lonely Planets) besefte ik dat het iets was dat ik heel graag deed, dus besloot ik dat het tijd was om meer over deze passie te leren en koos ik ervoor om Tourism Management te gaan studeren.

Na mijn studie was het tijd voor de ‘grote’ reizen en heb ik onder andere Bali, Colombia en de Filipijnen bezocht. Hier is mijn liefde voor Azië gegroeid; de prachtige stranden, rijstvelden, gastvrije bevolking, rijke cultuur en (niet te vergeten) het lekkere eten! Ik heb ontdekt dat een reis het meest herinneringswaardig wordt wanneer je van de gebaande paden stapt en in een nieuw avontuur. Ik vind het heerlijk om een bestemming op een andere manier te beleven dan anderen, hier ontstaan immers de mooiste verhalen uit. Ik kon dan ook niet wachten deze ervaringen en reisgeheimen te delen met mensen met dezelfde passie voor reizen.

Het concept om reizen naar Azië te ontwikkelen waarbij er naast de reiziger ook veel wordt gedacht aan de lokale bevolking vind ik erg inspirerend. Sinds maart 2018 zet ik me dan ook met veel plezier en enthousiasme in voor Dimsum reizen als ondersteunend reisspecialist China, Japan, Centraal-Azië en de Kaukasus.

Lilian's specialisme: ondersteuning verkoop reisspecialisten en reiservaring naar Bali en de Filipijnen
Email direct: lilian@dim-sum.nl

Elske Spanjerberg

Mijn eerste reis naar Azië was op mijn 18e verjaardag naar Thailand. Vijf jaar later trok ik ruim een jaar de wereld rond en doorkruiste ik het Aziatische continent vanuit Zuid Korea door China en Tibet via Nepal en verder op een lange tocht van 5 weken dwars door India. Na een korte vlucht naar Singapore bezocht ik Maleisië en Indonesië en vervolgens de ‘banana pancake route’ door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Het heerlijke eten en de mooie herinneringen aan tuben in Laos, fietsen in Thailand, Palak Paneer op een dakterras in Udaipur, een cruise door Halong Bay, de zonsopgang bij Angkor Wat wakkerden mijn liefde voor reizen verder aan. 
Mijn eerste kennismaking met Centraal Azië was in Turkmenistan waar ik kampeerde aan de Gaskrater en me verbaasde over de surrealistische architectuur in Ashgabat. Ook het Kaukasus leerde ik op drie verschillende reizen kennen en dit voorjaar besloot ik spontaan naar Oezbekistan te gaan wat een reis werd om nooit te vergeten. 

Ik doe niets liever dan een nieuwe plek ontdekken - een highlight blijft toch wel mijn reis Iran met de prachtige pleinen, moskeeën, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten. Een land waar ik erg graag nog eens naar terug wil gaan. 
Ook geniet ik elke keer weer van de cultuurshock in India – een gigantisch land dat bijna een wereld op zich is en waar iedere uithoek wel iets anders fascinerends te bieden heeft. Van slapen in de woestijn in Jaisalmer tot op stammen bezoek in Orissa en van een bezoekje aan de Taj Mahal tot een boottocht in Kerala om 's avonds de dag door te nemen met een heerlijke curry en een Kingsfisher biertje. 

Bij Dimsum kan ik mijn passie voor reizen en uitgebreide reiservaring bundelen om uw reisdromen te helpen verwezenlijken!   

Elske’s specialisme: India, Iran, Oezbekistan, Turkmenistan, Armenië, Georgië en Azerbaijan 
Email direct: elske@dim-sum.nl

Jan van Kleef

Ik voltooide in 1980 de Sociale Pedagogische Academie met creatieve inslag Middeloo te Amersfoort.  Naast mijn werk bij Dimsum Reizen, regel ik de administratie van veel zzp-ers in de culturele sector en organiseer ik evenementen, culturele festivals (o.m. Oerol, Lowlands, Festival a/d Werf en Parade), en geef ik trainingen. Ik heb als drijfveer mensen bij te staan die met mooie en goede dingen bezig zijn maar een broertje dood hebben aan sommige bijkomende klussen.  Sinds 2006 regel ik de administratie hier en nog steeds met veel plezier! Dit werk blijkt heel goed te combineren met mijn oude liefde: per fiets met tent rondtrekken. Soms kort, dan weer wat langer de wereld rond. Naast alle uithoeken van Europa, bezocht hij Patagonië, Indonesië, Vietnam, Thailand, Maleisië en China.

Jan's specialisme: financiën 
Email direct: jan@dim-sum.nl

Henk-Jan Koopmans

Vanaf mijn studie sociale geografie in Utrecht ben ik zowel in Duitsland als in Nederland werkzaam geweest. Tijdens mijn studie verbleef ik langere tijd in de Sovjet-Unie en later heb ik nog vele malen in verschillende voormalige Sovjet-republieken gereisd als Rusland, de Baltische staten en de republieken in Centraal-Azië als Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizstan en Tadjikistan. Afgelopen jaren w as ik ook in China en Tibet te vinden waar ik het liefst de verre uithoeken opzoek. Hoe desolater de omgeving hoe mooier ik het vind. Ik heb overigens bewezen dat het relatief makkelijk is om als vegetariër te reizen in gebieden zoals Mongolië waarvan de nationale keuken voor een belangrijk deel uit vlees bestaat! 
Vanaf 1 januari 2007  ben ik manager van de Duitse afdeling van Dimsum Reisen en houd kantoor in Emmerich am Rhein. 

Henk-Jan's specialisme: oud Sovjet- republieken langs de Zijderoute en manager Dimsum Duitsland
Email direct: info@dimsumreisen.de
Zie ook onze Duitstalige website www.dimsumreisen.de

Lena Steevens

Lena begon als stagiaire bij Dimsum Reizen Duitsland tijdens het praktische semester van haar studie. Tijdens haar studie Duurzaam Toerisme wilde ze graag bij een bedrijf stage lopen dat streeft naar duurzaam reizen. Vanwege de voortdurende nieuwe uitdaging om de verschillende klantwensen zo goed mogelijk te vervullen bij het uitwerken van een maatwerkvoorstel, vond ze het werken bij Dimsum ontzettend inspirerend. Zelfs zo leuk, dat ze nu ook haar afstudeerscriptie bij Dimsum Reizen Duitsland afrond.  

Voor Lena was het nooit de vraag of ze in de Toeristische branche wilde gaan werken. Na het behalen van haar middelbare school diploma verbleef ze eerst twee jaar in het buitenland voordat ze haar vervolgstudie hervatte om van haar passie een carrière te maken.  Ze is vooral geïnteresseerd in landen die als minder ontwikkeld worden beschouwd en /of totaal anders zijn dan haar thuisland. Het fascineert haar om de verschillende levens van mensen in deze landen te zien, in vergelijking met mensen in geïndustrialiseerde landen. Haar constante verlangen om meer te weten over de wereld en de verschillende inwoners motiveert haar elke dag om andere mensen te helpen dezelfde reislust te vervullen en hun persoonlijke horizon te verbreden.

E-mail direct: lena@dimsumreisen.de

Caroline van der Linde

Omdat reizen haar grootste passie is, werd de wens groter ook op professioneel gebied met dit onderwerp verder te gaan. Dus besloot ze om een nieuw pad in te slaan en begon ze aan een studie Toerisme. Ze houdt van reizen sinds haar kindertijd en is heel dankbaar dat ze al zoveel landen heeft kunnen bezoeken. Na vele hoeken van Europa te hebben leren kennen, evenals Mexico en enkele Afrikaanse landen, was het tijd om Azië eindelijk te verkennen. De eerste reiservaring in Azië was in Singapore en Indonesië. Dit werd snel vervolgd met een bezoek aan andere landen zoals Vietnam en Cambodja en er staan nu nog meer reizen naar Azië op de planning! 

“Zolang ik mij kan herinneren, ben ik dol op reizen. Sinds mijn kindertijd is er niets beters dan een reis voorbereiden: boeken lezen over de bestemming, mijn koffer inpakken en het uitkijken naar de reis. Het ontdekken van nieuwe landen en het leren kennen van de natuur en cultuur van een land is gewoon geweldig en de zeer bijzondere flair van een luchthaven heeft mij altijd gefascineerd. De beroemde bezienswaardigheden van een land zijn altijd het bezoeken waard zoals bijvoorbeeld Angkor Wat, echter zijn het de onvoorspelbare ervaringen en de ontmoetingen met mensen of dieren die voor mij de reis onvergetelijk en uniek maken. Ik ben blij dat ik met mijn kennis en ervaring mensen kan helpen de wereld te ontdekken weg van het massatoerisme. Graag denk ik mee om een persoonlijke droomreis samen te stellen. Reizen is namelijk de beste manier om geld uit te geven en er toch rijker van te worden.

Sinds december 2017 maakt Caroline deel uit van het Dimsum Team Duitsland en is zij uw contactpersoon voor reizen naar Indonesië, Vietnam, Cambodja, Laos en Maleisië.

E-mail direct: caroline@dimsumreisen.de