Onze locals aan het woord

Bijzondere groepsreizen en individuele reizen Azië, Tibet, Bhutan, China en Vietnam

Ondertussen in Azië: Onze locals aan het woord

De wereld en zeker de reiswereld is volledig op z’n kop gezet. Dat wat begon op een markt in Wuhan, is een pandemie geworden die de hele wereld treft. Met grote gevolgen. Voor u als reiziger en voor ons, als reisorganisatie, waar we met 13 mensen met veel plezier werken. 

Maar ook voor al die honderden mensen in heel Azië met wie we samenwerken. Van lokale reisagenten tot mensen die enthousiast streetfood-tours doen. Van nomaden waar we vaak overnachten, tot kleine hotelletjes waar we al jaren klanten met veel plezier brengen. Van lokale chauffeurs die al heel veel klanten van ons alle uithoeken van hun land hebben laten zien, tot lokale gidsen die graag hun kennis deelden met u.

We werken overal met kleinschalige, lokale ondernemingen. Dat past bij de manier van reizen die we voorstaan, een sociaal duurzame manier van reizen, waar overal in Azië mensen direct een bestaan uit kunnen opbouwen. Maar dat is nu stilgevallen, ook voor hen.

We hebben dagelijks contact met onze partners in diverse landen in Azië. En daar is meestal geen overheid met een vangnet voor ondernemers. Daar hebben de ziekenhuizen nog veel grotere tekorten dan hier. Daarom hebben we het idee opgevat om een aantal van hen het woord te geven. Hoe het met ze gaat, wat ze aan het doen zijn en hoe ze tegen de situatie aankijken.

Laten we bruggen blijven bouwen, ook al kunnen we er even niet naar toe!

Lokale agent Adina in Roemenië

Hallo, ik ben Adina, de reisexpert uit Roemenië. Het vaccinatieproces verloopt goed in mijn land, dus we zijn behoorlijk positief over de toekomst. Het was een moeilijk jaar voor het bedrijf, gelukkig hadden we de middelen om te overleven. We hebben onze werkzaamheden op kantoor teruggebracht tot een paar uur per dag. De rest van de tijd hebben we gebruikt om meer onderzoek te doen in eigen land. We hebben een aantal nieuwe ideeën uitgezet en een aantal nieuwe leveranciers gevonden.

Op persoonlijk niveau, voor mij en ook voor mijn collega's, is het een jaar geweest van herinrichting, opnieuw contact maken met onszelf, veel meer tijd in de natuur doorbrengen, nieuwe vaardigheden leren, meer tijd doorbrengen met het gezin en in het algemeen genieten van de simpele dingen in het leven. Ik kan zeggen dat het een goed jaar is geweest en we zijn nu opgeladen, voorbereid en bereid om jullie zo snel mogelijk te verwelkomen in Roemenië!

Lokale agent Pauline in Taipei, Taiwan

Ik ben zo blij met de manier waarop Taiwan met het virus is
omgegaan. Het dagelijks leven is al tijden weer zoals het was, ik zet alleen wat vaker een mondkapje op. Vóór de komst van covid runde ik mijn afdeling ‘incoming tourism’ helemaal zelf, maar helaas is deze afdeling al sinds maart 2020 gesloten omdat er sindsdien geen buitenlanders Taiwan binnen kunnen komen. Heel jammer, want mijn afdeling bestond pas drie jaar en het begon net lekker te lopen! Het was mijn eigen project, mijn baby. En dat is het nog steeds! Maar om de rekeningen te kunnen blijven betalen, ben ik momenteel fulltime bij een hondenasiel gaan werken. Dit was een droom van mij toen ik een klein meisje was.. wie had gedacht dat het zou uitkomen! Ik hou van mijn nieuwe baan, maar oh wat mis ik de reiswereld en mijn afdeling. Zodra er meer gevaccineerd wordt, komt er vast zicht op wanneer de grenzen misschien weer openen. En zodra dat gebeurt, pak ik mijn werk als reisagent onmiddellijk weer op!

Lokale agent Wu Zengou in Guizhou, Zuid-China

Nu ik minder werk heb, breng ik meer tijd door bij mijn
vader in mijn geboortedorp. Heel af en toe organiseer ik nog wat tours voor expats in China. Ook heb ik een paar fotografie-reizen georganiseerd voor Chinese fotografen uit Beijing, Shanghai en andere grote steden. Verder ligt het toerisme wel stil hier in Guizhou. Nu het virus redelijk onder controle is in China, hoop ik dat de reisrestricties snel verder worden versoepeld. Binnen China mag iedereen al overal naartoe. Op veel plekken wordt je temperatuur gemeten en moet je je ‘healthy code’ op je telefoon laten zien. Ik denk dat we nu moeten wachten tot het virus wereldwijd verder is uitgedoofd zodat ook de grenzen voor reizigers van buiten China weer geopend kunnen worden.

Lokale gids Denis in Samarkand, Oezbekistan

Hoi allemaal, ik ben Denis Vikukov en ik werk al 16 jaar als gids in Samarkand, Oezbekistan. Met mij gaat het goed, want mijn familie en ik zijn gezond en dat is tegenwoordig het allerbelangrijkste. Ik hou ervan om de rijke historie van mijn thuisstad Samarkand te laten zien en laat mijn gasten ook graag lokale traditionele hapjes proeven. Door de pandemie besef ik hoe iets vanzelfsprekends zo plotseling kan veranderen. Maar alle negatieve gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis zijn ook ooit weer overgegaan, en zo zal ook dit weer overgaan. Ik gebruik de extra tijd om een droom te verwezenlijken: Ik ben mijn eigen guesthouse aan het maken! Ik heb een huis gekocht in Samarkand Old Town (op de perfecte locatie precies achter Registan) waar ik druk bezig ben met klussen. Er komt onder andere een mooie ruimte waar ik kooklessen wil gaan geven aan de gasten. Ik verveel me dus niet en ik stuur zeker wat foto’s als alles klaar is!

Lokale chauffeur en gids Collin in Cambodja

Mijn naam is Collin en ik werk als lokale gids en chauffeur in Cambodja. Sinds de Corona pandemie is ons leven een stuk lastiger maar gelukkig zijn mijn familie en ik gezond! Het is heel gek dat er geen toeristen meer zijn in Cambodja. Ik heb erg geluk gehad dat ik ander werk heb gevonden! Ik werk nu als chauffeur voor een Chinees bedrijf. Veel van mijn collega's hebben geen werk en velen zitten in financiële problemen. Er zijn gelukkig niet veel besmettingen in Cambodja dit komt denk ik doordat de grenzen gesloten zijn. Iedereen die het land wel binnenkomt moet twee weken in quarantaine en tweemaal getest worden. Ik hoop dat de Corona pandemie snel voorbij is zodat ik kan doen wat ik het leukst vind, namelijk jullie klanten rondleiden in Cambodja!

Touroperator Gvantsa uit Georgië

Hallo, ik ben Gvantsa, reisadviseur uit Georgië. We werken sinds 13 maart 2020 vanuit het huis maar we bleven gelukkig wel fulltime werken. We brainstormen veel over nieuwe ideeën en reizen door Georgië om onze product te verbeteren.  

Wat het Corona-virus betreft, het had een enorme impact op ons land. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn - ‘Bohemian city Tbilisi’ - een stille, verveelde en kleurloze plek werd zonder mensen op straat. Ik loop naar buiten met mijn 1-jarige dochter Anastasia, en kan niet wachten om haar weer een gezellige en bruisende stad te laten zien.  

Hopelijk kunnen we snel terugkeren naar ons normale leven met reizen, geluk en vreugde erin. Anastasia en ik sturen jullie de allerbeste wensen, blijf vooral positief, gezond en gelukkig!

Touroperator Oksana in Oezbekistan

Hi, ik ben Oksana en ik werk als travel manager bij eentouroperator in Oezbekistan. Het is natuurlijk een treurig jaar voor toerisme maar we proberen ons personeel positief te houden door allerlei activiteiten voor ze te organiseren. Bijvoorbeeld teambuilding-spelletjes, jeeptours, een rally..

Met alle extra vrije tijd die ik heb, kan ik wat vaker naar mijn vrienden in Buchara of mijn familie (inclusief mijn pasgeboren neefjes!) in Urgench. Dit jaar heb ik ook eindelijk een lang bestaande droom kunnen realiseren: ik ben kooklessen gaan volgen en heb al verschillende Turkse en Oezbeekse gerechten geleerd te bereiden.

Een erg verdrietig gevolg van de corona-pandemie is dat ik de begrafenis van mijn lieve oma niet heb kunnen bijwonen omdat de wegen in die tijd waren afgesloten. Ik wens dat er volgend jaar extra veel mooie dingen zullen gebeuren ter compensatie van dit zware jaar en als beloning voor ons geduld. ????

Touroperator Elvin in Azerbeidzjan

Mijn naam is Elvin, ik woon in de hoofdstad van Baku, Azerbeidzjan en werk al 15 jaar in de toeristenindustrie. Eerst was het China, toen Italië, Frankrijk, Spanje…In het begin dachten we dat het virus niet echt was, het zou om politieke belangen gaan. Uiteindelijk kwam het virus ook ons land binnen en mensen om ons heen werden geïnfecteerd. Ik en mijn familie zijn gelukkig niet besmet geraakt, we letten goed op onze gezondheid en leren onze kinderen op de juiste manier hun handen te wassen.

Ik ben een ondernemer en altijd bezig met nieuwe ideeën, ontwikkelingen, zaken maar moet uiteraard ook denken aan de toekomst van mijn gezin. Toerisme was ons eerste en belangrijkste bedrijf en ik doe er alles aan om er straks weer sterker voor te staan dan ooit.

Lokale chauffeuse Ms. Shanti Ghising in Nepal

Hallo, ik ben Shanti en ik ben een privéchauffeur in Nepal. Ook al ben ik lichamelijk gezond, ik voel mij erg verdrietig door de hele situatie. Autorijden is mijn belangrijkste vaardigheid. Ik bedoel, dankzij het autorijden verdien ik de kost voor mijn familie. Ik rijd al 7 jaar voor hetzelfde agentschap in Nepal, sinds een tijdje in een elektrische auto, en ik ben trots om voor dit bedrijf te werken omdat duurzaamheid zo hoog in het vaandel staat. Steeds als ik nieuwe mensen ontmoet, en waardering krijg voor mijn werk, brengt dat een lach op mijn gezicht.            

Ik woon met 5 familieleden in één ruimte. De eerste periode van de ‘lockdown’ verliep probleemloos, maar als de situatie niet snel verandert, wordt het moeilijk om mijn familie nog van voldoende eten te voorzien en de huur te betalen. We proberen hier nog niet teveel over te stressen en positief te blijven: We zijn gelukkig nog steeds allemaal in goede gezondheid.

Lokale host Ms. Yoko Inagaki voor kookworkshops in Osaka, Japan

In het hoogseizoen ontvang ik zeker één keer per week gasten van Dimsum in mijn appartement in Osaka. Samen doen we boodschappen en koken we bij mij thuis – vaak één van mijn lievelingsgerechten met wagyu beef. Nu er geen reizigers meer naar Japan komen, ben ik online Engelse lessen gaan geven. Mijn hele leven staat eventjes op z’n kop! Sinds een tijdje ben ik fulltime kook-docente dus het is nu onmogelijk om mijn werk te doen. Ik probeer positief te blijven en denk veel na over een nieuwe carrière-switch. Ik oefen mijn Engels regelmatig en experimenteer met nieuwe gerechten. De eerste online lessen Engels en online kooklessen heb ik al gegeven, dus wie weet welke kant dat op gaat!

Lokale host Ms. Mari Tan voor kookworkshops in Tokyo, Japan

Ik ben Mari en ik geef kookworkshops, bentobox-workshops en broodbak-workshops voor Dimsum. Het gaat goed met mij en ik blijf zoveel mogelijk thuis. Overdag ga ik enkel naar buiten voor boodschappen. ’s Nachts ga ik naar buiten om hard te lopen.            

Sinds het najaar heb ik maar liefst 22 keer Dimsum-gasten thuis ontvangen! Ik vind het zo leuk omdat het niet gemakkelijk is voor buitenlanders om het lokale leven in Japan echt goed te ervaren. Die mogelijkheid geef ik ze dus wel. Ze leren van mij maar ik ook zeker van hen! Met veel gasten ben ik nog steeds in contact.            

Door de corona-crisis zijn niet alleen al mijn workshops gecanceld, ook mijn eigen reizen kunnen niet doorgaan. Ik hou van verre reizen en ga zelf ook regelmatig op pad in bijvoorbeeld Europa. Door de crisis ben ik het gewone leven zoals ik het gewend ben, extra gaan waarderen. Ik mis het contact met mijn familie, vrienden en studenten. De situatie in de wereld momenteel zet me veel aan het denken en ik ben extra dankbaar voor alles wat ik heb. We moeten elkaar waarderen en goed zijn voor elkaar, en geen oorlogen meer voeren. We zien dat we met z’n allen compleet machteloos zijn tegen zo’n ramp als deze en juist dan moeten we met z’n allen sterk zijn.            

Buiten al deze diepe gedachten probeer ik toch positief te blijven. Ik heb meer tijd om te schilderen, te studeren en brood te bakken. Laten we hopen dat alles snel beter wordt zodat we weer kunnen gaan en staan waar we willen en natuurlijk weer op reis kunnen!

Lokale chauffeur Mr. Lasha Berishvili, Georgië

Hi, ik ben Lasha en ik ben een chauffeur. Ik werk veel voor Dimsum-reizigers en ik hou van mijn werk. Ik ben dol op mensen en natuur, maar heb ook een passie voor auto’s en dus is privéchauffeur in de toeristische sector mij op het lijf geschreven. Ondanks verschillende aanbiedingen heb ik er nooit over getwijfeld van beroep te veranderen.            

Ik ben een erg drukbezet, actief persoon en de coronacrisis heeft een grote impact op mijn leven. En niet alleen op mij maar op iedereen in deze wereld, dat realiseer ik mij. Ik maak mij veel zorgen om mijn medemens en ik volg alle regels om mijzelf en anderen te beschermen. Ik zie dit virus als een grote uitdaging die ik heb geaccepteerd en ik doe mijn opperste best om ertegen te vechten. Ik ben vrijwilliger geworden bij het Rode Kruis en werk lange dagen. Elke dag is anders. Vandaag heb ik bijvoorbeeld ouderen geholpen door eten en medicatie naar hen te brengen. Ik hoop dat deze crisis door ieders inspanningen snel over is zodat we weer terug kunnen naar ons normale leven.

Lokale gids Ms. Tamuna Aspanidze, Georgië

Ik heb mij altijd zo gezegend gevoeld dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Ik hou van reizen, van andere culturen en van ontmoetingen met nieuwe mensen. Ik vertel mijn reizigers niet alleen graag over mijn geliefde Georgië, maar ik vind het minstens zo leuk om zelf te leren over andere landen en culturen van de reizigers die ik ontmoet en rondleid. Het coronavirus is dus een nachtmerrie met grote gevolgen voor de invulling van mijn bestaan en voor de toeristische industrie in Georgië. Ik blijf nu thuis en doe alles wat ik kan om veilig en gezond te blijven. Tijdens mijn thuisquarantaine is het enige wat ik doe: Lezen, lezen en lezen.

Lokale host Mr. Thanh voor kookworkshops in Hue, Vietnam

Al een tijdje ontvang ik Dimsum-reizigers bij mij thuis voor kookworkshops tijdens welke we typische lokale gerechten uit Hue maken. Ik neem mijn gasten mee naar de markt van Dong Ba, dan gaan we bij mij thuis aan de slag. We eten in mijn woning waar ik erg trots op ben: Ik woon in een voormalig koloniale residentie gebouwd in 1920 die wordt omgeven door een weelderige tuin met fruitbomen.            

Ik ben erg blij dat mijn hele familie nog steeds gezond is. Met mij gaat het gelukkig ook nog steeds goed. Ik denk dat dat komt door de goede maatregelen die in heel Vietnam worden getroffen door de overheid. Met alle extra vrije tijd die ik heb door het corona-virus, weet ik tot nu toe wel raad. Ik ben mijn keuken een make-over aan het geven zodat ik daar straks – als dit allemaal voorbij is – nog prettiger kan koken met mijn gasten. Ook heb ik allerlei ideeën voor nieuwe recepten die ik wil gaan oefenen, en dagelijks probeer ik wat aandacht te besteden aan het verbeteren van mijn Engels.

Lokale gids Mr. Mojtaba Hajiebrahimi in Teheran, Iran

Mijn naam is Mojtaba en ik werk al enkele jaren als gids in Iran. Het coronavirus heft de hele wereld in zijn greep en zelf zit ik in thuisquarantaine sinds de overheid mensen heeft verplicht om binnen te blijven. Ik heb vele van jullie klanten mogen begeleiden in Teheran en ik hou van mijn werk! Ik kan echt niet wachten tot ik dit weer kan oppakken zodra dit onwelkome virus de wereld is uitgeholpen. Nu ik thuis zit, gebruik ik mijn tijd om de Franse taal te leren. Mijn familie woont ver weg, en als gids had ik het altijd vrij druk, dus de extra tijd thuis kan ik ook mooi gebruiken om (online) bij te praten met mijn familie. Ik hoop dat deze pandemie uiteindelijk zal eindigen in een wereld met meer solidariteit en vrijgevigheid.

Lokale gids Mr. Fariba Feyzbar in Fars provincie, Iran

Gelukkig gaat het goed met mij en mijn naasten. Ik ben een gids in Fars provincie, waarvan Shiraz de hoofdstad is. Als lokale gids maar ook als persoon met een grote liefde voor de Iraanse cultuurgeschiedenis, kan ik wel zeggen dat Fars provincie de mooiste en interessantste van het land is. De historische bezienswaardigheden gaan terug tot de Elamite dynastie (>5000 jaar geleden), de Achaemenid dynastie (2500 jaar geleden, bijv. Pasargade, Persepolis en Necropolis) en de Sasanid dynastie die het Romeinse Rijk versloeg. Deze laatste dynastie ligt in Kazeroon en hier vlakbij ligt een kleine plaats genaamd Bishapour: onlangs opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst en tot nu toe slechts gedeeltelijk opgegraven. Ik kan gewoon niet uitleggen hoe awesome deze plek is!

Shiraz in Fars provincie is natuurlijk een hoogtepunt van een bezoek aan Iran met de mooie tuinen, de tombes van de wereldberoemde dichters Hafez en Saadi, de Vakil Bazaar en de Roze Moskee en ga zo maar door. Maar ik kan niet vaak genoeg zeggen dat Fars provincie heel veel meer te bieden heeft!            

Ik heb inmiddels met heel veel plezier zo’n 10 verschillende klanten van Dimsum Reizen begeleid. Ik vertel het liefst over de Iraanse geschiedenis, en dan met name de pre-Islamic era. Ik hou van mijn werk omdat ik mensen van over de hele wereld kan ontmoeten en als ik merk dat ze dankzij mij ook een beetje verliefd worden op Iran dan word ik daar heel gelukkig van.

Lokale gids Mr. Sandy in Zuid-Sulawesi, Indonesië

Hoi, ik ben Sandy en ik begeleid regelmatig Dimsum-reizigers in Sulawesi. Mijn favoriete bezigheid tijdens het gidsen is het begeleiden van wandeltochten, fietstours en kookexcursies. Momenteel heb ik geen werk door de coronacrisis, waardoor ik geen inkomsten heb om voor mijn gezin te zorgen. Om in onze dagelijkse behoeften te kunnen voorzien, heb ik geld geleend van vrienden en familie. Gelukkig mag ik alles na de crisis zonder rente aan ze terugbetalen. Mijn vrouw verkoopt soms kleding op de markt. Dit is ze nu wat meer gaan doen en ik help haar daar nu bij. We zijn gelukkig nog gezond maar hopen wel dat de situatie snel verbetert.

Touroperator Eric en Dave in Thailand

Met Eric en Dave gaat alles, naar omstandigheden, goed. Gelukkig zijn wij, onze partners en familie allemaal gezond en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste! Corona heeft vanzelfsprekend een erg grote invloed op ons dagelijks leven gehad! De eerste paar maanden van 2020 hebben we nog wel klanten gehad, maar eind maart ging Thailand ‘op slot’ voor toeristen en hebben we niemand meer mogen verwelkomen. Thailand was het eerste land buiten China waar een Covid-besmetting werd ontdekt (in januari 2020), maar men heeft hier direct vrij adequaat op gereageerd. Het aantal (dagelijkse) besmettingen is, gelukkig, nog een stuk lager dan in Nederland. Sinds januari 2020 zijn er op het moment van schrijven totaal 70 personen overleden aan Covid. Voor het toerisme is Covid natuurlijk een ontzettend grote klap geweest. We zijn afgelopen jaar erg druk geweest met alle omboekingen en annuleringen. Maar daarnaast hebben we ook tijd gehad voor andere dingen, zoals het updaten van alle prijzen, beschrijvingen van bestaande excursies verbeteren en teksten voor nieuwe excursies schrijven.  

Al onze (freelance) gidsen en chauffeurs zitten al sinds eind maart vorig jaar thuis, zonder werk en dus zonder inkomsten. Het is momenteel niet eenvoudig om een nieuwe (tijdelijke) baan te vinden, en helaas komt er vanuit de Thaise regering heel weinig steun. Maar dankzij donaties van klanten die in het verleden met ons op reis zijn geweest, hebben we veel chauffeurs en gidsen kunnen helpen met een voedselpakket met daarin de eerste levensbehoeften. Top dat zoveel ‘oude’ reizigers hebben geholpen!  

Het zijn bizarre tijden waarin we terecht zijn gekomen en laten we hopen dat er in niet al te lange tijd verbetering komt in deze situatie. Wij kijken in ieder geval naar de toekomst en en zijn er klaar voor om jullie in het ‘Land van de Glimlach’ te verwelkomen, net als al onze chauffeurs en gidsen!

Lokale gids Mr. Wayan Malendra in Bali, Indonesië

Mijn naam is Little Wayan en ik werk als gids op Bali. Ik vind het erg leuk om Dimsum-klanten te begeleiden omdat we dan vaak allerlei activiteiten in kleine, onbekende dorpjes ondernemen zoals kookworkshops bij lokale families en dorpswandelingen. Van juni tot september komen er veel reizigers van Dimsum naar Bali! Het is ongelofelijk wat er nu in de wereld gebeurt. Omdat ik nu geen werk heb, ben ik begonnen met het verkopen van lokale cakejes die mijn vrouw thuis bakt. Ik hoop dat ik snel weer kan gidsen. Niet alleen vanwege de inkomsten, maar ook omdat ik mijn werk zo leuk vind. Ik ben trots op mijn werk en op de Balinese en Indonesische cultuur en ik kan niet wachten tot ik dit weer kan delen met reizigers uit andere delen van de wereld.

Lokale agent Sylvia in Zweden

Ik ben Sylvia, de lokale agent voor Midden-Zweden. Toen de pandemie vorig jaar begon, verloor ik plots al mijn boekingen. Ik had eerder nooit de kans om mijn eigen omgeving in een rustig tempo te ontdekken. Ik besloot de helft van het lange-afstandswandelpad Bruksleden te wandelen en gelijktijdig de etappes te fotograferen. Wat een ervaring, zoveel kunnen wandelen zonder een mens tegen het lijf te lopen, het was een onvergetelijke belevenis!  

Ik moest me tijdens deze crisis dus heruitvinden. Ik besloot daarom een natuur fotowandeling of workshop natuurfotografie aan te gaan bieden. Ik werk alleen dus heb niet veel vaste kosten. Dit jaar is het zo dat redelijk veel nieuwe boekingen binnenkomen voor de late zomer maar ook voor volgend jaar. De Zweden zelf gaan dit jaar ook hoofdzakelijk hun vakantie in eigen land doorbrengen. Dat heet Svemestra, Semester betekent vakantie, de Sve staat voor Sverige (Zweden in het Zweeds).  

Zweden vereist enkel een negatieve covid test om het land in te reizen. Voor de rest zijn hier ter plaatse weinig maatregelen, eerder aanbevelingen. Omdat Zweden zo'n losse aanpak heeft, zijn de besmettingscijfers uiteraard enorm hoog maar is het ook een populaire vakantiebestemming voor deze zomer. Zweden is namelijk gemakkelijk bereikbaar met eigen auto vanuit Nederland of België. Het vaccinatieproces gaat redelijk vlotjes in mijn provincie en dat is alleen maar positief.  

Zelf kijk ik echter (zoals iedereen vermoedelijk) uit naar het einde van deze crisis. Wij hebben namelijk van december 2019 onze familie in België niet meer gezien. Hopelijk is alles snel achter de rug!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy