Vraag vandaag nog vrijblijvend een reisvoorstel aan bij Dimsum Reizen voor uw Laos reis.
Reisvoorstel aanvragenWilt u naar Laos reizen, maar wel geheel zoals u wilt? Een Laos rondreis waarbij u kunt vertrekken wanneer u wilt, slapen waar u wilt en genieten van optimale vrijheid tijdens uw individuele Laos reis? Maar u wel laten adviseren door een deskundige Laos specialist met uitgebreide ervaring in dit land? Die misschien reistips heeft, waar u zelf niet opgekomen was? Of u nu naar het sfeervolle Luang Prabang wilt, een boottocht over de Mekong wilt maken, wandelen naar de bergvolkeren in Noord-Laos of op zoek naar rivierdolfijnen in Zuid-Laos, op deze website vindt u het allemaal. Wij kleden uw privé-vakantie naar Laos aan met onze Dimsummetjes – bijzondere activiteiten.
Voor een reis naar Laos heeft u een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Laos. Tevens heeft u een visum nodig. U kunt een visum tot 30 dagen bij aankomst verkrijgen of online. Meer informatie over het verkrijgen van het visum, leest u hier.
Laos kent twee seizoenen: het regenseizoen (mei tot oktober) en het droge seizoen (november tot april). In de maanden november tot en met januari kan het nog koel zijn, zeker in de bergen en op de hoogvlaktes! De beste reistijd voor Laos is tijdens het droge seizoen van november tot februari. Meer informatie over het klimaat, leest u hier.
Pinnen kan in de grote steden, maar houdt u er rekening mee dat dit in het noorden en op het platteland vrijwel onmogelijk is. Zorg dat u altijd wat cash geld bij u heeft, liefst US dollars of Thaise Bath, meer praktische tips leest u hier.
De Laotiaanse keuken kan wat ons betreft worden beschouwd als één van de meest ondergewaardeerde keukens van Indochina. De basis van de Laotiaanse keuken is de ‘sticky rice’. Leuk weetje; Laos is werelds grootste gebruiker van ‘sticky rice’! U ziet werkelijk overal locals de kleefrijst met hun handen eten. Ze eten de rijst als ontbijt, tijdens lunch en diner. De kleverige rijst is het middelpunt van elk gerecht! Naast de rijst is ‘Laap’ het bekendste nationale gerecht. ‘Laap’ is een salade met gemarineerd, fijngehakt vlees, wat wordt opgebakken en waaraan allerlei kruiden worden toegevoegd. U proeft o.a. chili, citroengras, limoen en ui, wat zorgt voor een ware smaakexplosie in uw mond! Daarnaast moet u zeker ook ‘Tam mak hoong’ proeven, een pittige maar heerlijke papaja salade! Veel mensen denken dat deze gerechten uit Thailand komen maar dat is niet zo! De oorsprong van deze gerechten komt uit Laos.
Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw rondreis Laos gegarandeerd ingericht naar uw smaak.
Met hart en ziel organiseren wij al vanaf het jaar 2000 bijzondere reizen naar Laos. We verzorgen individuele maatreizen naar alle uithoeken van Laos waar wij geen genoeg van kunnen krijgen!
We reizen op een bewuste manier rond en dragen graag bij aan het veelbesproken onderwerp 'verantwoord toerisme'.
Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service: 100% maatwerk - persoonlijke aandacht - diepgaande landenkennis van onze reisspecialisten - maar zeker ook in ons product: Uitstekend verzorgd met een focus op Actief (wandel in de bergen van Noord-Laos en fiets door Hue of de Mekong Delta), vol lokale beleving (persoonlijke Meet-a-local-activiteiten), Ruig voor wie wil (avontuurlijk, off the beaten track bijvoorbeeld op bezoek bij de Lolo's ), Mindful (yoga, meditatie, massage, slow (eco) travel) en voldoende voer voor foodies tijdens onze streetfoodtour in Vientiane!
Overigens weten we als geen ander dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen dan met onze suggesties en ''geheimen".
De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.