Over ons

Over onze organisatie

Over ons

Met hart en ziel organiseren wij al vanaf het jaar 2000 bijzondere reizen naar Azië,  Midden-Oosten & Europa buiten de massa. 
We verzorgen individuele maatreizen naar alle uithoeken van deze continenten waar wij geen genoeg van kunnen krijgen!

Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service: 100% maatwerk - persoonlijke aandacht - diepgaande landenkennis van onze reisspecialisten - maar zeker ook in ons product:
uitstekend verzorgd met een focus op Actief (wandel en fiets, raft en kayak), vol lokale beleving (persoonlijke Meet-a-local-activiteiten), Ruig voor wie wil (avontuurlijk, off the beaten track), Mindful (yoga, meditatie, massage, slow (eco) travel) en voldoende voer voor foodies.

We zijn regelmatig zelf op reis in Azië, Midden - Oosten & Europa buiten de massa om up-to-date te blijven, onze landenkennis te verdiepen, en natuurlijk om te doen wat we zelf het liefste doen: Cultuur, mensen en natuur beleven op onze manier.

 Overigens weten we als geen ander dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen dan met onze suggesties en ''geheimen".
We reizen op een bewuste manier rond en dragen graag bij aan het veelbesproken onderwerp 'verantwoord toerisme'. Hoe we daar mee omgaan en waarom leest u hier.

Verdiepingskelder met middeleeuwse tongewelven

We zijn best een beetje trots op de locatie van ons kantoor in het historische hart van Utrecht. Ons kantoor huist in een 17e eeuws pand dat onder andere dienst deed als woonhuis en kantoor van de Utrechtse brandweercommandant  pal achter het stadhuis.
De verrassing van ons kantoor ligt misschien wel onder de grond. De door ons gedoopte historische "verdiepingskelder" geeft onze reizen letterlijk verdieping. Hier organiseren wij regelmatig cursussen en workshops over taal, cultuur, kunst of geografie van onze bestemmingen. 

Dimsum is Kantonees (taal gesproken in Zuid - China) en betekent letterlijk: 'je hart raken'. Dimsum Reizen zijn dus reizen die ons hart raken. Dim Sum zijn natuurlijk ook die lekkere kleine Chinese snacks die zoet, zout, bitter en zuur met elkaar combineren op feestelijke wijze. Deze hartendiefjes vonden we zo bij ons passen dat we onze reizen er naar hebben vernoemd.

We stellen ons als Dimsummers graag aan u voor:

Christel van Bree

in het jaar 2000 ben ik Dimsum Reizen begonnen omdat ik het idee had iets extra's te kunnen bijdragen aan het idee ''vakantie''. Als student sinologie reisde ik zelf veel door China en als reisbegeleider door dit immense land merkte ik dat ik vakantiegangers iets mee kon geven wat reisbureaus toentertijd niet lukten. Juist door mijn persoonlijke ervaring met de mensen, hun taal, leefgewoontes en niet te vergeten mijn plezier in de onverbeterlijke Chinese humor. Ziezo. Een eigenwijze reisorganisatie lag in het verschiet.  Ik specialiseerde me in mijn studie verder in de materiële cultuur van China en studeerde af bij het Museum voor Volkenkunde. Sinds mijn jonge jaren ben ik al verzot op Azië. Buiten China ben ik meerdere keren per jaar te vinden in Japan en op (pelgrims)paden in Bhutan, Mongolië, Tibet en Nepal. 

In 2020 verlegde ik mijn focus op de landen in het Midden - Oosten en de Balkan en raakte verrast en geïnspireerd door de schoonheid van Oman en de ruige pieken in de bergen van Montenegro en Albanië.

Omdat ik het zo heerlijk vind om te doen, geef ik af en toe een presentatie of een korte lezing over (kunst, cultuur van) China of je komt me tegen in het Rijksmuseum waar ik graag rondloop met mensen die wat meer willen weten over Aziatische Kunst in het mooiste museum van ons land.

Japan is de laatste 10 jaar het land waar ik veel mee bezig ben. Ik kook graag Japans, wil alles weten over de oude ambachtelijke fermentatie- en kooktechnieken van de Japanse chefkok en ben verzot op de oude Anagama (asglazuur) stookwijze van handgedraaide keramiek.  Voortvloeiend uit deze liefhebberij en door mijn vriendschap met de Japanse thuiskok Yoko,  schreef ik samen met haar een kookboek boordevol recepten en persoonlijke verhalen uit Japan. Mijn kookboek ligt vanaf november 2022 in de boekhandel uitgegeven door Becht (Gottmer).

Christel's specialisme: China en Japan, kunst en cultuur van China en Japan, mede-eigenaar Dimsum Reizen

Email direct: christel@dim-sum.nl 

Wim van Ginkel

Ik heb jarenlang over de wereld en door Azië gezworven voordat ik in Utrecht samen met mijn partner Dimsum Reizen begon. Ik ben als sociaal geograaf verslaafd geraakt aan Centraal-Azië, de Kaukasus, de Himalaya en alles wat met de Zijderoute van doen heeft. Daarnaast ben ik het liefst te vinden tussen allerlei obscure bergvolkeren in China, India en Zuidoost-Azië. Meerdere keren per jaar trek ik er op uit om de meest afgelegen gebieden te bezoeken die nog nauwelijks op de toeristische kaart staan. Zo reisde ik binnen twee jaar naar de binnenlanden van Birma, de hooglanden in Tadjikistan, Indiaas Arunachal Pradesh en verlaten gebieden in Oost -Tibet. De laatste tijd  ben ik veel op pad in mijn geliefde Iran. Ik heb twee boeken en een aantal artikelen over Centraal-Azië, Tibet en Iran geschreven, waaronder 'Turquoise' en het reishandboek Oezbekistan en Kirgizstan en werk al jarenlang met veel plezier in de reiswereld.

Wim's specialisme: reispionier in afgelegen gebieden, mede-eigenaar Dimsum Reizen
Email direct: info@dim-sum.nl

Susanne Kamp- Weijts

Mijn eerste bezoek aan Azië was tijdens mijn studie Toerisme, sindsdien wil ik niets liever dan door Azië reizen. Ik werd verliefd op dit bijzondere continent en dan met name Zuidoost-Azië. De altijd zo ontzettend vriendelijke bevolking, ongerepte stranden en natuurlijk het heerlijke streetfood! Lokale ontmoetingen en het ontwijken van de massa is iets waar ik altijd naar op zoek ben tijdens mijn reizen.

Naast Zuidoost-Azië heeft Japan mij enorm verrast! Met name de cultuur, tradities maar ook de natuur. Inmiddels ben ik moeder geworden en kijk ik er enorm naar uit om samen met mijn gezin Azië te gaan ontdekken.
Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Dimsum en nog steeds maak ik graag reizigers enthousiast over al die mooie bestemmingen te ontdekken op onze manier. Sinds 2023 leid ik met veel plezier ons verkoopteam.

Susanne is operationeel manager van Dimsum Reizen

Bestemmingen specialisme
: Indonesië, Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië, Myanmar, Filipijnen en Japan
Email direct: Susanne@dim-sum.nl

Sharon de boer

Gaat reizen ooit vervelen? Nee, voor mij geldt dat zeker niet. Het leukste is om ‘gewoon’ onderweg te zijn. In het vliegtuig te stappen, niet wetend wat je precies te wachten staat en te laten verrassen door alles wat anders is. Op reis naar de rust en stilte in de bergen van Tadjikistan en Tibet of juist de hectiek en gekte in de grote steden van China en India. De passie voor China is geboren bij het eerste bezoek en sindsdien alleen maar gegroeid. Japan heeft mij enorm verrast en de cultuur en tradities hebben een grote indruk achtergelaten. Mijn reishonger is nog lang niet gestild maar tussen het reizen door is er niks leukers dan andere reizigers enthousiast te maken voor deze bijzondere bestemmingen.

Sharon's specialisme: China, Japan, Mongolië, Tibet, Nepal, Indiase deelstaten (Gujarat, Orissa, Arunachal Pradesh)
Email direct: Sharon@dim-sum.nl

Sarah Bezuijen

Ik kwam voor het eerst in aanraking met een “grote reis” toen ik 13 jaar oud was. Mijn ouders namen mij en mijn zusje voor het eerst mee naar Azië, en vanaf dat moment wist ik dat ik later nog veel meer wilde gaan reizen. Een logische keuze was het dus ook om een studie Toerisme te volgen aan de NHTV.  Nadat ik mijn diploma had behaald, ben ik daarom ook direct naar Azië vertrokken om in Maleisië als reisleidster aan de slag te gaan. De ideale situatie voor mij omdat ik dan het werken en reizen op mijn favoriete continent kon combineren. Hier begeleidde ik met veel enthousiasme afwisselende en indrukwekkende reizen van het culturele en veelzijdige west-Maleisië tot in de jungle van Borneo. Met heel veel plezier heb ik bijna 1,5 jaar gewoond en gewerkt in Kuala Lumpur om daarnaast vele mooie reizen te maken binnen Zuidoost-Azië. De vriendelijke mensen, het altijd lekkere eten, de chaotische en hectische steden, - maar ook de rust in de prachtige natuurparken of op afgelegen stranden - maken voor mij een reis door Azië telkens weer tot een feest. 

Sinds augustus 2017 ben werkzaam bij  Dimsum Reizen als reisspecialist op verschillende bestemmingen in Zuidoost-Azië en Zuid-Korea. 

Sarah's specialisme: Maleisië (incl. Maleis Borneo), Indonesië, Vietnam, Thailand, Cambodja, Indonesië, Myanmar en Zuid-Korea
E-mail direct: sarah@dim-sum.nl

Max Vermeulen

“Zit je nou weer een reisje te plannen?” Was de afgelopen jaren de standaard opmerking van familie, vrienden en collega’s als ik met een Lonely Planet reisgids glunderend achter mijn computer zat. 

Na een studie Oriëntaalse talen en communicatie en gewerkt te hebben in de IT-recruitment bleek al snel dat mijn hart sneller ging kloppen van mooie reizen samenstellen en maken dan van een carrière in de IT-development.  Voor mij gaat er immers niets boven het ontdekken van nieuwe plekken en culturen en dan het liefst wanneer deze plekken nog zo veel mogelijk onaangetast zijn. En wat is er dan mooier dan je eigen reiservaringen te gebruiken om anderen te helpen bij het samenstellen van hun volgende reisavontuur?  Na de afgelopen jaren zelf al menig wat keren naar het oosten te zijn gereisd blijft het ook fantastisch om mensen verrast op te zien kijken wanneer je een onbekende bestemming aan hen laat zien. Dit enthousiasme en wellicht zelfs deze lichte euforie gun ik iedereen dan ook op zijn of haar volgende reis. 

Sinds december 2022 ben ik werkzaam bij  Dimsum Reizen als reisspecialist op verschillende bestemmingen in Azië en Oost-Europa 

Max’ specialisme: China, Japan, de Balkan
Email direct: max@dim-sum.nl

Rafke Jacobs

De wereld exploren was altijd al mijn hobby. Culturele verschillen spreken me erg aan, ik vind het interessant om in contact te komen met locals, het onbekende. Ik hou ervan om de natuur in te gaan en steeds weer voor verrassende panorama uitzichten te komen te staan. Van roadtrippen door het maanlandschap van IJsland, duiken met reuzemanta’s tot hiken met zonsopgang. Tijdens mijn studie besloot ik een tussenhalfjaar te nemen en het prachtige Thailand, Vietnam en Indonesië op eigen houtje te ontdekken. Ik vertrok met mijn grote backpack op avontuur. Na dit avontuur wilde ik mijn passie alleen maar verder ontplooiien. Het werken bij Dimsum maakt me nieuwsgierig, enthousiast en reislustig. Als ondersteuner reisspecialisten en marketing help ik mijn collega’s bij de voorbereidingen van reizen naar alle uithoeken van het Azië continent, de Balkan en het Midden-Oosten. De bijzondere verhalen en mooie kiekjes bij thuiskomst deel ik met reisliefhebbers op onze socialmediakanalen. Er is nog zoveel van de wereld dat ik wil ontdekken, wat is leuker dan die reis vanaf thuis al te kunnen starten?

Rafke's specialisme:
ondersteuner reisspecialisten, social media marketing.
Email direct: rafke@dim-sum.nl

Nina Vergouw

Mijn ouders namen me van jongs af aan al mee op reizen binnen Europa en Noord-Amerika, waar mijn passie voor reizen en liefde voor het ontdekken van nieuwe bestemmingen en culturen begon. Tijdens mijn studie in toerisme management, heb ik talloze kansen gekregen om naar het buitenland te gaan. Zo gingen wij op studietrip naar adembenemende bestemmingen Albanië, Bali en Singapore, heb ik gebackpackt in Thailand, Vietnam en Cambodja en heb ik stage gelopen in het prachtige Australië.

Een van de meest opmerkelijke ervaringen was mijn semester in Zuid-Korea, waar ik een geweldige tijd heb gehad terwijl ik studeerde en de rijke Koreaanse cultuur leerde kennen. In 2022 keerde ik terug naar Zuid-Korea, waar ik een maand lang in Seoul heb gewoond en vervolgens twee maanden Engelse conversatielessen heb gegeven in Busan. Deze tijd heeft mijn liefde voor Korea en zijn levendige cultuur alleen maar versterkt.

Ik werk sinds mei 2023 bij Dimsum Reizen en geniet ervan om mijn collega's te ondersteunen bij het plannen van fantastische reizen door heel Azië.

Nina's specialisme: ondersteuner reisspecialisten Zuidoost-Azie, Centraal-Azie, Japan, Taiwan en natuurlijk Zuid-Korea.
Email direct: nina@dim-sum.nl

Jan Vos

Na mijn studie Accountancy in Groningen heb ik de halve wereld gezien, op finance gebied, van beursgenoteerd tot bonnetjes in een doos. Maar overal geldt: cijfers zijn slechts een resultaat van alles wat daarvoor gebeurd is en ik duik dan ook graag in het verhaal erachter. En waar finance vaak wordt gezien als een noodzakelijk kwaad, help ik graag mee om inzicht te geven. Geen moeilijke termen, maar in gewone taal. Bij Dimsum Reizen doe ik dit zo graag omdat dit werk me ook nog eens een weg verschaft naar de heerlijke Aziatische Keuken.

Jan's specialisme: alles wat met finance te maken heeft (en Aziatisch eten).

Henk-Jan Koopmans

Vanaf mijn studie sociale geografie in Utrecht ben ik zowel in Duitsland als in Nederland werkzaam geweest. Tijdens mijn studie verbleef ik langere tijd in de Sovjet-Unie en later heb ik nog vele malen in verschillende voormalige Sovjet-republieken gereisd als Rusland, de Baltische staten en de republieken in Centraal-Azië als Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizstan en Tadjikistan. Afgelopen jaren w as ik ook in China en Tibet te vinden waar ik het liefst de verre uithoeken opzoek. Hoe desolater de omgeving hoe mooier ik het vind. Ik heb overigens bewezen dat het relatief makkelijk is om als vegetariër te reizen in gebieden zoals Mongolië waarvan de nationale keuken voor een belangrijk deel uit vlees bestaat! Vanaf 1 januari 2007  ben ik manager van de Duitse afdeling van Dimsum Reizen en houd kantoor in Emmerich am Rhein. 

Henk-Jan's specialisme: oud Sovjet- republieken langs de Zijderoute en manager Dimsum Duitsland
Email direct: info@dimsumreisen.de

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy