Cambodja Reviews | Cambodja Reizigerservaringen | Dimsum

Feedback van Cambodja Reizigers bij onze Cambodja Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Cambodja?

Cambodja Reviews | Klanten Ervaringen over onze Cambodja Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

Onvergetelijke tijd in Indochina met DimSum - juli 2023


Net terug van 3 weken Indochina en wat een prachtige reis was het! DimSum verzorgde onze reis naar Cambodja en Vietnam. De verwachting is volledig uitgekomen. Als je massa toerisme, standaard praatjes, grote hotels, internationale gidsen etc zoekt is DimSum niet je partner.

Zoek je boutique hotels, lokale gidsen, chauffeurs, (enigszins) sustainable lokaties, bijzondere ontmoetingen; dan moet je bij DimSum zijn. Zeker het feit dat het lokale gidsen zijn spreekt ons aan. Achter elke gids, chauffeur, tuktuk driver, kok, homestay, etc zit een gezin wat onze toeristen dollars goed kan gebruiken.Zeker Cambodja heeft indruk gemaakt. Niet alleen de prachtige tempels en landschap maar vooral de mensen en hoe zij omgaan met hun best heftige (recente) geschiedenis. Het is bijzonder hoe zij als mantra 'forgiven not forgotten' hanteren. De persoonlijke verhalen van de gidsen waren indrukwekkend.Qua organisatie heeft DimSum het prima voor elkaar. De gidsen zijn kundig en op tijd. Er wordt echt moeite gedaan om alles tot in de puntjes te regelen. Ook een paar laatste moment aanpassingen werd snel geregeld.

Aanrader is een home stay in Banteay Chhmar (vlakbij de grens met Thailand). Hier probeert een heel dorp om tourisme aan te trekken met hun gastvrijheid, openheid, heerlijke keuken en prachtige tempel. Wat anders dan pub street in Siem Reap!Speciale shoutout naar gids Harry in Battambang (Harry vernoemd naar Harry Potter ;-)). Als je hem kan boeken, doen! Ontzettend leuke gast en praat erg (erg!) goed Engels. Kan prachtig (en vooral indrukwekkend) vertellen over zijn familie, geschiedenis en natuurlijk de omgeving.

Ook Mai in de Mekong delta was een zeer kundige begeleidster. Zeer ervaren en wederom een local. Paste het programma ter plekke subtiel aan om alles op rolletjes te laten lopen.We hebben gehiked, gekookt, geziplined, gevaren, getreind, gevlogen, gepeddeld, gefietst, gegeten, bewonderd, verwonderd en vooral erg genoten!

Anyway, voor ons een onvergetelijke tijd in het prachtige Cambodja en Vietnam.

Cambodja & Vietnam - April 2023

"Wij zijn zeer tevreden over de gidsen/lokale agenten/chauffeurs. Ze waren altijd zeer goed op tijd, we hebben geen enkele keer moeten wachten op een chauffeur of gids. We voelden ons in de wagen ook altijd veilig (desondanks het chaotische verkeer in Cambodia/Vietnam). De tuk tuk ervaringen waren zeker de moeite! Alle gidsen spraken ook voldoende Engels en waren zeer hulpvol (ook nuttige tips voor andere steden en qua eten).

Alle hotels waren zeer goed. Het was telkens een leuke verrassing dat we in de meeste hotel 'zwaantjes' op het bed kregen omwille van onze huwelijksreis. De hotels waren echt een uitstekende keuze. Vooral de homestay in Ben Tre (Mekong Homestay) verdient een pluim! Dat vonden we de leukste, gelet op de totaalervaring die we daar kregen. Zeer tevreden over de communicatie en organisatie. En dank jullie wel voor de heerlijke taart die we in Ho Chi Minh mochten krijgen, we hebben ervan gesmuld :-). - 

De route was ideaal, ook het tempo lag goed. Af en toe twee of drie nachten in een hotel verblijven was ook aangenaam zodat we niet elke dag telkens moesten reizen. We zouden in de toekomst zeer zeker nog eens met Dimsum Reizen op pad gaan!"

Maart 2019

"Het was een geweldige tijd in Azië. Wat de organisatie van Dimsum betreft: alles klopte! Complimenten daarvoor. Alle transfers en gidsen goed voor elkaar en prettig. De gidsen hadden veel kennis en waren prettig om een dag mee op te trekken. Jullie benadering is persoonlijk en de lijntjes zijn kort. Dat vonden wij prettig. Ook veranderingen in de aangegeven planning werd duidelijk gecommuniceerd. We vonden de tour langs de ambachten (rond de rijst producten) erg de moeite waard.

Wij komen, mocht zich een nieuwe reiswens aandienen, bij jullie terug!"

November 2018

" De reis verliep vlot en we hadden een mooi en heel gevarieerd programma. De hotels waren echt naar onze smaak en zin en zeker aan te bevelen. We konden ook zonder problemen het programma aanpassen door tijdsgebrek of door overlapping van de activiteiten. De vader van Collin was onze chauffeur naar Sen Monorom en terug naar Phnom Penh. Een heel wijs man die vloeiend Engels en Frans spreekt en ook al een mondje Nederlands meepraat en ook over de nodige  dosis humor beschikt. De beste gids op onze reis! We konden/kunnen echt genieten en nog nagenieten van onze Cambodja reis!! "

Familiereis, augustus 2017

"Dimsum, allereerst bedankt voor al je hulp en inzet die onze reis door Cambodja tot een blijvende en onvergetelijke ervaring heeft gemaakt! De hotels waren over het algemeen uitstekend en het programma sloot volledig aan op onze wensen. Wat voor ons (en ook voor onze kinderen) echt een hoogtepunt was tijdens ons bezoek aan Battambang, was de Bamboo trein & het bezoekje aan de lagere school. Wij zullen jullie zeker aanraden als we gevraagd worden naar tips voor reizen naar Azië, en wie weet  kruisen onze wegen zich nogmaals."

Familiereis, augustus 2015

"We hebben het heerlijk gehad. Hierbij onze evaluatie:

Lokale agent was uitstekend. We hebben drie keer hulp nodig gehad en het werd direct opgepakt en opgelost. We hebben drie keer een gids gehad.
In Pnom Pen een dame: geweldig vooral onze dochter was dol op haar, omdat ze ook echt dingen met haar deed (en dat scheelt enorm als je museum en paleis etc bezoekt).
In Batambang meneer Kim: zeer kundig en gepassioneerd, iets minder voor onze dochter maar verder prima.
Verder hadden we meneer Som die onze chauffeur was voor een week. Waar er gegidst moest worden werd er een gids van de "site" zelf ingehuurd. Deze mensen zijn niet ingespeeld op een gezin en ratelen vaak heel veel informatie op. Gelukkig gebeurde dit maar twee keer (een keer onderweg met meneer Som bij een tempelcomplex en een keer in Kep, waar we de Countrytour hadden). Dan is het echt even "uitzitten". Omdat het maar twee keer was, was het zeker niet erg, maar een volgende keer zouden we de gidsen skippen.

Chauffeurs: De TukTukchauffeur in Phnom Pen was heel goed. De chauffeur van Pnom Pen naar Battambang en naar Siem Reap sprak heeeel slecht Engels. Lastig als je naar het toilet moet. Of als hij langs iets gaat waar je een foto van wilt maken. Meneer Kim (van Siem Reap tot aan Kep) was geweldig. Complimenten voor deze meneer!
De chauffeur van Kep naar Phnom Pen was oké.
 
Drie hotels raden we echt aan:
1. Siddharta in Siem Reap, heerlijk familiehotel: goede kamers: ruim en met heerlijk plaatsje voor de kamer waar je kunt vertoeven, lekker zwembad, geweldig vriendelijke en behulpzame staf
2. Mayura Hill resort, Geweldige Kamers/bungalows!!! Luxe en ruim, heerlijk. Aanrader!
3. Villa Romonea, tja.. dit is iets aparts. Prachtig uitzicht, prachtige villa, vriendelijke staf, ruime kamers. we hadden de eerste twee nachten het huis voor onszelf en dat was helemaal top. Het is wel zo dat het pand aan onderhoud toe is, maar het is wel een aanrader!"
 
Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen?
"Ja, dank jullie wel voor de goede zorgen."

Bent u tevreden over de gemaakte route?
"Jazeker. Was een mooie opbouw. Het werd steeds relaxter en we hebben genoten van de tijd die we 's ochtends hadden om gewoon samen te zijn en gewoon rond te dwalen op de lek waar we waren.
Enige stukje waar mogelijk een verbeterpunt zit: we hadden een nacht in Kampong Cham, daar is eigenlijk niets te doen en hierdoor hadden we de volgende dag een hele lange rit naar Kep. Dit hebben we onderweg ook gewijzigd (directe aanleiding was het hotel en niet de afstand hoor!), we zijn doorgereden naar Phnom Pen, dankzij de hulp van de lokale agent. Dat beviel ons eigenlijk veel beter."
 
Zou u in de toekomst nogmaals met Dimsum Reizen op pad gaan en in welke bestemmingen bent u geïnteresseerd?
"Dit was voor ons de eerste keer dat we hulp hebben ingeschakeld en het is ons heel goed bevallen! We weten nog niet waar de volgende reis heen gaat. Mogelijk niet naar Azië, maar als wel, dan bellen we jullie zeker, dan denken we aan Maleisië of Sri Lanka.

Onze gids in Cambodja was allerhartelijkst, alles lag klaar, de bustickets waren geregeld en zij hield vinger aan de pols toen er iets geregeld moest worden.

Onze route was heel mooi . We hebben het gevoel het uiterste eruit gehaald te hebben met drie kinderen bij ons. Dus ook hier niets dan tevredenheid over. Dan rest ons alleen nog om Dimsum en jou en je collega’s in het bijzonder te complementeren met de organisatie. Wij hebben zelden zo’n goed georganiseerde reis gehad. De gidsen stonden iedere keer al klaar als wij aankwamen, waardoor wij met de kinderen direct konden instappen. Dit geldt voor zowel het traject in Vietnam als Cambodja. Kortom niets dan lof.

Even een terugkoppeling van onze reis door Cambodja. Fantastisch. We hebben genoten!
Alles was prima georganiseerd, het vervoer, de chauffeurs en hotels. Nogmaals hartelijk dank voor deze onvergetelijke ervaring, ook namens de kids. Het was een geweldige reis naar Vietnam en Cambodja via jullie! We hebben er erg van genoten!

En dan de overgang naar Cambodja: heel groot. Heel erg ingesteld op de westerse toerist (voor ons nogal onverwacht): alles in dollars, alles veel duurder dan in Vietnam.

Villa Langka was een prachtig hotel in Phnom Penh met heerlijk zwembad voor de kinderen (maar als we geweten hadden hoe duur het daar was hadden we misschien een andere keuze gemaakt).

De boot van Phnom Penh naar Siem Reap voer niet vanwege te lage waterstand, dus toen zijn we met een privé busje gegaan. Zo hebben we ook nog veel van het binnenland gezien wat toch achteraf erg leuk was omdat het een betere indruk van het land gaf dan vanaf het water. En als afsluiter Angkor Wat: prachtig!

De kwaliteit van de Lokale agent is erg goed ook de kwaliteit van de chauffeur en gidsen was erg goed goede kennis van de omgeving en goede kennis van de Engelse taal.

We hebben een geweldige vakantie gehad in Cambodja! Super geregeld allemaal, we hebben enorm genoten!"

Juli 2015

"We hebben goede, vriendelijke gidsen gehad op de locaties, gelukkig niet té lange uitleg bij de bezienswaardigheden en genoeg vrijheid om zelf rond te kijken. De chauffeurs en de tutuk-drivers waren goed, Mr. Som die we het grootste gedeelte van de reis hadden is ontzettend aardig en leert graag Nederlandse woorden en zinnen en hij rijdt erg prettig: vlot, maar wel veilig.

Alleen de eerste chauffeur reed niet fijn, erg gehaast, soms voelde dat echt onveilig, gelukkig was dat maar 1 dag. De hotels waren gewoon goed, goede bedden en fijn dat er meestal een zwembad bij was.

In Siem Reap hadden ze nog wel wat last van de overstromingen, het padje naar de kamers (buiten) stond onder water. (maar dat is overmacht)
Verder raad ik af om daar de was te laten doen, die kwam helaas nog vuiler terug, maar verder een goed hotel hoor. 

De reis is perfect georganiseerd door Dimsum, leuke excursies, goede en vriendelijke service. Mooie route.

Tip: we hebben de drijvende dorpen en plattelandsexcursie niet per fiets, maar met een tuktuk gedaan, want het was wel iets te warm om te fietsen en met de tuktuk ben je net zo vrij onderweg. (dit kostte slechts iets extra)"

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy