Infodagen en beurzen Dimsum Reizen

Ontmoet Dimsum Reizen op de Infodagen en reisbeurzen

Beurzen en zo

Wij staan voor u klaar om persoonlijk uw droomreis in elkaar te zetten. Dat doen we aan de telefoon, per mail, op afspraak op kantoor maar ook op diverse beurzen. Hieronder vindt u waar wij aanwezig zijn:

Momenteel geen beurzen gepland. Houd deze pagina in de gaten voor actuele informatie!

Beurzen in januari: bedankt voor uw komst!

In het eerste weekend van januari waren wij - zoals alle voorgaande jaren - aanwezig op de Vakantiebeurs voor Bijzondere Reizen in Amsterdam. Het was een geslaagd weekend waarin wij veel bekende reizigers alsook nieuwe geïnteresseerden uitgebreid hebben kunnen spreken! 

De week daarop stonden we voor het eerst sinds jaren ook weer op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. En wat zijn wij blij dat we die beslissing gemaakt hebben! Wederom veel bekende gezichten mogen zien, ook wat lokale partners getroffen die voor deze beurs waren overgevlogen, maar vooral: héél véél nieuwe ontmoetingen met enthousiaste bezoekers. We hebben met z'n allen zo veel leuke gesprekken gehad over reizen naar alle uithoeken van Azië!

Bij deze dus aan iedereen die onze stand in Amsterdam of Utrecht een bezoekje heeft gebracht: Bedankt! Jullie hebben deze beurzen voor ons een succes gemaakt!

Dimsum Verdiepingskelder: workshops

In onze middeleeuwse verdiepingskelder van ons kantoor aan de Minrebroederstraat te Utrecht organiseren wij graag kleinschalige workshops, lezingen en informatiemiddagen of - avonden om zo onze reizen meer verdieping te geven.

Momenteel zijn er geen workshops gepland. Houdt deze pagina in de gaten, er komen regelmatig workshops/lezingen bij.

Verdiepingskelder met middeleeuwse tongewelven
We zijn best een beetje trots op de locatie van ons kantoor in het historische hart van Utrecht. Ons kantoor huist op de begane grond van een 17e eeuws pand dat onder andere dienst deed als woonhuis en kantoor van de Utrechtse brandweercommandant pal achter het stadhuis.  In de kelder houden we onze bijeenkomsten.

Zo is te lezen op het Monumentenregister van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed: 

"Het huis is een 17e eeuws samenvoeging van twee panden, waarvan het rechter met zekerheid middeleeuws is. Dit komt in de kelders duidelijk tot uiting.Het voorste gedeelte van de rechter kelder bestaat uit gordelbogen waartussen gordelbogen zijn geslagen. De voorste kelder van het linker gedeelte is ontoegankelijk. Aan de achterzijde liggen twee kelders met tongewelven naast elkaar. In het boven de kelders gelegen huis is de tweedeling minder te herkennen. Er is hier sprake van een ingrijpende verbouwing na de samenvoeging van de twee delen. Toch behoren delen van de moer- en kinderbalklagen tot een oudere opzet. Van de 17e eeuwse indeling getuigen de 18e eeuwse stucplafonds. In 1888 is de zolder uitgebouwd tot een tweede verdieping, waarbij de achtergevel met behoud van de oorspronkelijke lijst is verhoogd. Aan de achterzijde van het huis is in de 18e eeuw een, onderkelderd, achterhuis van twee bouwlagen gebouwd. Dit 17e eeuwse huis is van belang vanwege delen van het middeleeuwse casco, met name de rechter voorkelder, de 17e eeuwse gevel en 18e eeuwse details."


Waar ligt de Dimsum Verdiepingskelder?

Kantoor Dimsum Reizen
Minrebroederstraat 5
53512 GS UTRECHT