Sponsorprojecten

Dimsum Reizen steunt duurzame goede doelen

Dimsum steunt Duurzame projecten


Duurzaamheid in toerisme is een breed begrip. Duurzaamheid in toerisme gaat bijvoorbeeld over de mate van CO2-uitstoot tijdens de vliegreis en hoe dit te compenseren. En hoe we met flora en fauna van bezochte natuurparken moeten omgaan. Maar duurzaamheid in toerisme gaat nog verder. Het gaat ook over de impact die het toerisme op de sociale structuur van de lokale bevolking heeft. 

Elk jaar kiezen we een of meerdere projecten uit waar we geld aan doneren (€ 5,- per boeking) en waar we actief ons steentje aan bij kunnen dragen.

Voor het reisseizoen 2018 hebben we gekozen voor de Plastic Soup Foundation met een duidelijke missie:

 No plastic waste in our water! We halen geen plastic uit het water; we zorgen dat het er niet (meer) in komt. Sinds onze oprichting in 2011 proberen we dit doel te bereiken door bronnen van plasticsoep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding.  Meer over de missie van Plastic Soup Foundation.

Wakawaka-actie: share the sun donaties.


Op 13 juni 2018 werd duidelijk dat Waka-Waka nog niet heeft kunnen waarmaken wat ze ons hebben beloofd: het door ons gespaarde geld uitleveren in Waka-Waka's aan de Rohinya vluchtelingen in Bangladesh. Het goede nieuws is dat er ondertussen wel een doorstart heeft plaatsgevonden en Waka-Waka een nieuwe geldschieter heeft gevonden om het produceren van hun mooie product (licht en powerbanks op zonne-energie) opnieuw doorgang te laten vinden. Het is ze van harte gegund en we wensen ze heel veel succes met de vervaardiging en distributie van dit duurzame product.

Ondertussen hebben wij niet stil gezeten en hebben we besloten het gespaarde sponsorgeld (vanaf 1 januari 2018) dat oorspronkelijk voor Waka - Waka was bedoeld over te hevelen naar de Plastic Soup Foundation.

Team Dimsum Reizen.