Kinilaw A.K.A. Philipino Ceviche
Reizen gaat voor mij onvoorwaardelijk samen met eten en het
ontdekken van de lokale keukengeheimen. Dit gerecht ontdekte ik op het strand van
Magpupunko op Siargao, Filipijnen.
Geserveerd vanuit een houten hut op het strand met een grote glimlach van de
bewoonster.
Uit nieuwsgierigheid (en op aanraden van de gastvrouw) wilde ik dit gerecht wel proberen, en uiteindelijk heb ik het de rest van mijn tijd
in de Filipijnen nog vele malen besteld.
Kinilaw bestaat uit een paar simpele ingrediënten: gember, peper, kokos, ui, azijn, calamansi (soort limoen) en rauwe vis (vaak tonijn of
lapu-lapu). Deze ingrediënten worden fijngesneden en gemengd. De vis wordt
gegaard in de het zuur van de azijn en heeft de heerlijk zachte kokos als
romige tegenhanger, een lekkere smaakexplosie! Er komt geen pot of pan aan te
pas dus het is zelfs te maken door de minder doorgewinterde chefs onder ons ;).
Recept ingrediënten 2
personen
100 ml Kokosmelk
4 cm Gember
100 ml Azijn
2 Limoenen
1 Rode
ui
2 Chilipepers
2 Verse
tonijnsteaks
15 gr Koriander (voor de liefhebber)
Bereiding
Snij de vis in blokjes. Snij de ui, peper en gember fijn.
Rasp ½ limoen en vers het sap uit. Meng dit samen met de kokosmelk en de azijn
in een schaal en dek het af. Plaats dit in de koelkast en laat het 30 minuten
intrekken.
Serveren
Serveer dit (indien gewenst) met de koriander en de
overgebleven limoen in partjes.
En dan
Smullen maar! Homnhomnhomn.
De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de
categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.