Ladakh Reviews | Ladakh Reizigerservaringen | Dimsum Reizen

Feedback van Ladakh Reizigers bij onze Ladakh Reviews.

Wat vonden Dimsum reizigers van de Indiase Himalaya?

Ladakh Reviews | Klanten Ervaringen over onze Ladakh Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

Augustus 2018

De reis is uitstekend verlopen. We zijn zeer tevreden over de algemene organisatie, zowel vooraf als ter plaatse. De route was prachtig (en goed te doen met een gezin met 2 pubers), de kwaliteit van hotels/questhouses prima, de lokale agent zeer behulpzaam, de gidsen (trekking en stadswandeling) fantastisch en de chauffeur bijzonder prettig (zowel het rijden zelf, als de eettentjes waar hij ons bracht, als het ingaan op onze verzoeken). Kortom we hebben een hele bijzondere, goed georganiseerde reis gehad dankzij Dimsum.  

Wat betreft eventuele verbeter suggesties wat kleine dingetjes: bij het willen vertrekken van het hotel in Leh (Nalanda) naar het vliegveld kwam er geen auto met chauffeur opdagen, we hebben toen zelf maar wat geregeld. In het hotel in Rewalsar (de Tourist Inn) vonden wij het verblijf/de kamers wat basic (ramen konden niet dicht, schimmel op de muren en plafond, keihard bed, onvriendelijk personeel). Daar zouden jullie naar een alternatief moeten kijken.

Bedankt voor de organisatie

KINNAUR, SPITI EN LADAKH AUGUSTUS 2018

Onze chauffeur voor de dagen door Kinnaur en Spiti was TOP. Een heel kundige chauffeur die rustig maar gestaag doorreed, wat vooral op de smalle en steile wegen in het gebied erg aangenaam en veilig aanvoelde. Hij voelde al vrij snel aan wat bij ons paste qua tempo (bijv wanneer even te stoppen voor thee/plaspauze/fotostop) en vooral ook qua soort eettentjes: . Zijn Engels was inderdaad wat beperkt, maar meer dan genoeg om elkaar te verstaan en wat wetenswaardigheden over dorpjes onderweg te delen. Een hele fijne man, prettig in de omgang en ontzettend kundig op de weg. Echt een aanrader!!

Wat accommodaties betreft was het een prima mix van sfeervolle en meer functionele hotels, passend bij wat beschikbaar was. In positieve zin springen er echt bovenuit: - Kalpa: het Kinner Villa heeft nu een uitbreiding gekregen waardoor alle kamers aan de voorkant een eigen balkon met uitzicht over de Kinner Kailash hebben. Lieve familie ook en bijzonder lekker eten. 

het Lotus Hotel in Leh is een fijn adresje om de reis te eindigen. Ontspannen, vriendelijk, professioneel en mooie kamers. Je merkt dat ze hier hun best doen om een goede dienstverlening te ieden
In Sangla werden we ondergebracht in een nieuw hotel met appeltuin, erg hip ingericht . Sympathieke jongens. Van de tenten sprong het camp in Sarchu er bovenuit: heel vriendelijke jongens, attent, ontvangst met thee en koekjes bijv 

In Nako sliepen we in een tent en dat was echt een sprookje, zo mooi ingericht. Sommige tenten hebben warm stromend water. Wij zaten in de meer ‘eenvoudige’ tenten, maar nog steeds erg sfeervol ingericht met nachtkastje, lampjes, decoratie enz. ’s ochtends kregen koffie/thee geserveerd bij onze tent vóór het ontbijt en ze kwamen warm water brengen om mee te douchen. We hadden fantastisch 1e klas uitzicht op het dorpje Nako.

We vonden het heel fijn om iets meer rust in het reisprogramma te hebben. Daarmee hebben we wat minder van Ladakh zelf gezien, maar de Kinnaur en Spiti valleien bieden al zoveel moois dat we daar geen spijt van hebben. We vroegen ons af of een overnachting in Tabo wel zoveel toevoegde, maar snappen dat het wat puzzelen is met de afstanden.

Verder alleen maar hoogtepunten: van de leuke plaatsen Kalpa en Kaza (en omliggende dorpjes) tot de indrukwekkende wegen en natuurschoon in beide valleien. We hebben enorme waardering voor alle wegwerkers en onze chauffeur! De kloosters in vooral de Spiti vallei waren fantastisch om te ontdekken en Shimla was een fijne plek om rustig te beginnen.

De opbouw in hoogte was goed gekozen, want op wat paracetamolletjes na en ademnood bij het beklimmen van trappen na hebben we nergens last van gehad.

september 2017

"Beste Michel,

Allemaal vriendelijke en professionele mensen. Altijd op tijd. Kuram Dutt was zo aardig ons zijn auto met chauffeur voor een aantal uur uit te lenen in Manali. Hij was ook heel vriendelijk toen we hem opnieuw in Leh ontmoetten, een zeer goede gastheer!

De hotels waren allemaal goed. Het Lotus hotel in Leh is erg prettig met goede service (alleen geen warme douche uit de douchekop maar wel een warme mandi douche, dus prima!). Alleen het laatste hotel (Lotus Eco Lodge in Nubra) was iets minder dan verwacht. Het zwembad is niet aan te raden en de zandduinen liggen niet op loopafstand.

Doordat Michel er zelf geweest is kan je gerichte vragen stellen. Verder is de antwoord snelheid via mail prettig.

Ons was vervoer per jeep toegezegd. Dit bleek een Toyota Innova, wat een zeer geschikte auto is voor de reis, maar het is beter dit op voorhand op die manier toe te zeggen.

De visum procedure heeft voor wat verwarring gezorgd voor onze reis. Uiteindelijk was het heel makkelijk om een e-visum aan te vragen waarin we gezegd hebben dat we naar Ladakh gingen, geen probleem.  

Hoewel we wellicht door de hoge passen toch wat last van hoogteziekte hebben gehad bij Tso Moriri was de reisroute perfect. We zijn hier 1 dag eerder vertrokken om af te dalen naar Leh.

Het reizen verliep op sommige dagen sneller dan verwacht waardoor we ruim voldoende tijd overal hadden. Wij vonden dat wel prettig maar voor mensen met iets meer haast zou er wel wat ingekort kunnen worden.

We weten nog niet waar volgende reizen naar toe gaan, maar wie weet weer Dimsum!   Nogmaals hartelijk dank en wellicht tot een volgende keer!"

R en A

juli 2016

Wij zijn zaterdag ochtend terug gekomen en hebben een top tijd gehad. De chauffeurs waren super! In alle gevallen op tijd, meedenkend en wat vooral fijn was, ze reden erg veilig!

De hotels waren allen boven verwachting goed. Het hotel in Leh was zo leuk en echt een toevoeging aan onze reis. De andere hotels waren ook erg goed maar Leh was echt bijzonder.
Ladakh was perfect, wij waren eerst bang dat we misschien te weinig hadden gepland hier maar uiteindelijk bleek dat, in combinatie met het hotel, juist de beste keuze te zijn.

Wij hebben gave ervaringen gehad maar hebben het ook rustig aan kunnen doen door de hoogte. Eindelijk een reisorganisatie die snapt dat binnen een dag terug mailen toch wel erg fijn is. Niets dan lof voor jullie inzet, vooral ook terwijl wij op reis waren”.

juli 2016

"We hebben bij jullie de meet-a-local activieteit in Leh geboekt. Dat was zeer de moeite waard. Leuke wandeling en leuke gesprekken met de gids, zeer de moeite waard. Moeten jullie echt vasthouden en promoten bij de klanten van jullie die een reis boeken: grote meerwaarde!"

juli 2016

"Gistermiddag rond 12 uur kwamen wij thuis van een zeer geslaagde reis door Himachal Pradesh en Ladakh. Wij willen jullie hartelijk danken voor de goede zorgen, want mede door jullie kundige adviezen is het zo'n mooie reis geworden.

Voor ons gevoel zijn het eigenlijk 2 verschillende reizen geworden; eerst twee weken door Himachal Pradesh met de auto en daarna twee weken in Ladakh waarbij de trekking centraal stond. De opbouw in hoogte is ons heel goed bevallen, wij hebben dan ook totaal geen last gehad van hoofdpijn of misselijkheid. Helemaal super! 

De rondrit met Razinder is, zoals we Astrid al in Manali hebben verteld, heel erg goed gegaan. Hij is een rustige, kundige en veilige chauffeur, maar laat zich ook weer niet 'van de weg drukken'.

De plekken die we aangedaan hebben waren ook de moeite waard. Vooral het klooster in Tabo was erg indrukwekkend, letterlijk om kippenvel van te krijgen als je de hoofdtempel binnenstapt. Maar ook de tempel Sarahan, de wandeling in Kalpa en het klooster van Dankhar waren de moeite waard. En waar wij sowieso altijd erg van genieten is het gewone leven op straat in dit soort landen en natuurlijk van de prachtige omgeving; je kijkt je ogen uit.

Ook over de gekozen hotels/guesthouses hebben wij geen opmerkingen. Wij hebben deze twee weken gebruikt om lekker uit te rusten en bij te komen van onze drukke werkzaamheden. Ook het goede weer werkte hieraan mee. De trekking in Ladakh was in een woord geweldig. Helaas moest op het laatste moment de hele route aangepast worden, omdat het de 2 dagen voor de trekking hevig geregend had. Hierdoor durfde de gids niet door de kloof naar Shillakong. In 2010 hebben hier diverse trekkers dagen vastgezeten door het snel stijgende water en dat willen ze kosten wat kost voorkomen. Wij hadden daar alle begrip voor en hebben later met eigen ogen gezien (we zijn later vanaf de bovenkant een stuk de kloof ingelopen) dat het gezien de omstandigheden van dat moment niet onterecht was.   

De crew die we hadden was echt fantastisch. Tashi, de gids van 26 jaar, is echt een talent op dit gebied. Hij weet een hoop te vertellen en is erg sociaal, maar voelde ook goed aan als wij even op onszelf wilden zijn en respecteerde dan onze privacy. Norbu, de kok van 28 jaar, kon werkelijk toveren op de 2 pitjes die hij tot zijn beschikking had. Elke avond was er soep en 3 verschillende gerechten. Chai was er in overvloed, heerlijk. Ook het ontbijt en de lunch waren goed verzorgd en gevarieerd. Tinnu, de paardenman van 25, was zoals veel paardenmannen heel rustig en wat meer op de achtergrond. Maar ook hij deed zijn werk vakkundig. Daarnaast was het contact met Lobsang, de eigenaar van het terkkingbureau prima. Alles ging in goed overleg en met veel uitleg. Wij kunnen niet anders dan heel tevreden zijn over deze organisatie.   

Ook het hotel in Leh, Mansarover, is prima bevallen. Waarbij het personeel (eigenlijk zoals bij alle plekken waar wij gelogeerd hebben) heel vriendelijk en behulpzaam was. De laatste 2 dagen in Delhi, in het Ashok Country Resort waren heel erg lekker. We zagen er in eerste instantie een beetje tegenop, omdat we aan het eind nogal wat rustdagen hadden, maar met lekker luieren aan en in het heerlijke zwembad, een uur massage en lekker eten was het geen probleem om de tijd om te krijgen. Ook de sfeer, in het NRC aangeprezen als 'een beetje vergane glorie', viel bij ons in goede aarde. 

Zoals jullie merken hebben wij echt een fantastische vakantie gehad. Nogmaals dank daarvoor en wellicht tot een volgende keer."

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy