Mongolië Reviews | Mongolië Reizigerservaringen | Dimsum Rei

Feedback van Mongolië Reizigers bij onze Mongolië Reviews.

Wat vonden andere reizigers van Mongolië?

Mongolië Reviews | Klanten Ervaringen over onze Mongolië Reizen


We kunnen natuurlijk heel veel zeggen over onze reizen, maar liever laten we de mensen aan het woord die de afgelopen jaren met ons mee zijn geweest!

Juni 2018

We zijn inderdaad weer thuis, gezond en wel met een hoofd vol prachtige herinneringen. De lokale agent hebben niet ontmoet of gezien maar de kwaliteit van het product, route, reis accommodatie, gids, auto en chauffeur was uitstekend . De kwaliteit van de gids en chauffeur was uitstekend. Dat was eigenlijk onze grootste zorg want je trekt er drie weken mee op. We hadden het met beiden bijzonder goed getroffen. De gids heeft haar uiterste best gedaan om het ons naar de zin te maken en dat lukte haar uitstekend, sprak goed Engels en wist veel over het land en cultuur, het boeddhisme en het nomadenbestaan (zelf opgegroeid in de steppe) .  De chauffeur, die naast Engels ook goed Russisch sprak wist ook erg veel over het land en hij heeft ons veilig en beheerst langs alle moeilijke wegen gereden.  

De kwaliteit van het hotel in Ulan Baatar was gewoon goed. Een nieuw hotel naar westerse standaards. De ger-camps waren allemaal goed, schoon met schoon sanitair en douches. Sommige waren wat nieuwer dan andere of uitgebreider. Er was geen enkele slecht; we hebben er niets op aan te merken. Overal waren schone handdoeken en lakens beschikbaar. Het was eigenlijk verrassend, zo’n goed kamp in het midden van niets, met een goed restaurant en lekker eten.  

We zijn zeer tevreden over de organisatie van Dimsum Reizen!  De route was prachtig en leidde langs veel mooie hoogtepunten. Iedere dag was weer een verrassing.    

Juli 2018

We zijn terug van een geweldige 19 daagse reis naar Mongolië in juni 2018. Twee jaar geleden zijn we met een andere reisorganisatie ook naar dit prachtige land geweest, nu wilden we graag naar de Kazakken in het Westen. Gestart met 5 dagen China waar we een nacht geslapen hebben op de Chinese muur! Wat een belevenis. Met ons tweeën in een tentje, de gids in zijn eigen tent en verder niemand. Nooit geweten dat dit mogelijk was. Van Beijing met de trein naar Ulan Baatar (27 uur) en vandaar met een binnenlandse vlucht naar Olgii in West Mongolië. Wandelen naar het basecamp Altai Tavan Bogd, daar een nacht geslapen en de volgende dag terug. Zeven nachten bij zes verschillende nomadenfamilies mogen slapen bij hen in de ger, waaronder een adelaarsjager! Acht dagen niet douchen, en geen toilet zoals thuis, maar wat bijzonder dat je, als is het maar kort, wordt opgenomen in hun dagelijkse leven. Alle lof voor gids Mijadgaa en chauffeur Jaku ter plekke! Beiden waren zeer attent en behulpzaam en wat spreekt de gids goed Engels. Maar ook voor Sharon van Dimsum; ze heeft goed geluisterd naar al onze wensen en een prima reisplan opgesteld. Vragen werden snel en naar tevredenheid beantwoord. Uitstekende reisorganisatie die we bij iedereen willen aanbevelen.

september 2017

Mongolië, de gids, de chauffeurs,  het weer... alles was geweldig !!!    

De gids en chauffeurs was niets teveel om het ons naar de zin te maken! Ze hebben ons ook extra dingen laten zien, omdat ze merkten dat we echt geïnteresseerd waren. “Vinden jullie dat leuk ? Oh, dan pakken we dat stukje erbij”.

De gids was ook heel daadkrachtig. Van alle markten thuis. Hij kan houthakken, vee drijven , koken in de ‘rimboe’ enz. Hij heeft zelfs voor ons gekookt in de auto (op een gasbrandertje) , toen in de bergen de nomaden allemaal al vertrokken bleken (vanwege de te droge zomer) en je daarnaast buiten haast niet kon blijven staan van de wind. Hij heeft veel humor , spreekt heel goed Engels (poos in Ierland gewoond) en zit zowel op oosterse als westerse golflengte. Hij is heel goed op de hoogte van dingen die er in de wereld spelen. Kortom, erg aangenaam gezelschap dus !! (Dat gold trouwens ook voor de chauffeurs – alles ging heel gemoedelijk -, maar zij spreken nauwelijks Engels, dus dat bleef iets meer op de vlakte).       

De accommodatie was overal prima. Zowel de hotels en gerkampen als thuis bij de nomadenfamilies. Daar is alles natuurlijk iets eenvoudiger, maar dat vinden wij prima. Ik heb goed gegeten en als een os geslapen , juist daar bij die families.

Omdat het al half september was, waren we op veel plekken de enige gasten. O.a. bij zowel het Khovsgol als  het Tolbo meer.  Zo prachtig, zoveel natuur om je heen en je hebt alles voor jezelf... Het is alleen zo dat de ‘attracties’ bij het Khovsgol meer in deze tijd van het jaar niet meer ‘lopen’. De rendiernomaden waren reeds vertrokken, de grote boottour ging niet meer (geen probleem ; we hebben gewoon zelf een klein bootje gehuurd) en lopen langs het meer is soms lastig, omdat veel gerkampen stukken aan het water hebben geclaimd. Nogmaals, wij hadden hier rekening mee gehouden en wij hebben zelf genoten van onze vrijheid (de enige gasten in de omtrek!) en de stilte.

juli 2017

Wij hebben een fantastische reis gehad; een indrukwekkend, onbeschrijfelijk mooi land met een afwisselend beeld.
Het festival was prima, niet te druk in de grote stad maar dichtbij de mensen. Wij hebben dus genoten.
De gidsen die we gehad hebben waren prima, goede informatie en als persoon lid van de groep.
De chauffeurs waren uitstekend, Met name Bogy wist tijdens de reis het programma aan te vullen en wist waar je de wilde beesten kon vinden.
De kwaliteit van de Gercamps viel ons mee , ze waren redelijk tot zeer goed, het camps bij de Ongii tempel was erg druk en erg groot, klein en rustig beviel ons veel beter.
Dimsum heeft de reis goed georganiseerd, goed programma, gevarieerd en op wens gemaakt.
De reis hield in dat er veel in de auto gezeten ging worden, dat viel niet altijd mee, soms erg lang. Maar dat wisten we van te voren.
Voor de toekomst komen we zeker ook bij jullie terug!

juni 2017

- kwaliteit van zowel agent, gids, chauffeur, auto was uitstekend. Ze deden er alles aan om ons zoveel mogelijk te laten zien in een zeer comfortabele wagen.

- gers boven verwachting. Uitstekende service, zééér proper, lekker eten ... Zeker dezelfde kampen blijven aanhouden.  Enkel het camp  dag 14 bij Jargalant was minder qua sanitair (gedeelde douches, hotspringbad zonder water, geen handdoeken) maar dit kon niet anders denk ik omdat we een toch lange tocht naar het meer moesten overbruggen en er was niks in de buurt.

- Organisatie door Dimsum : perfect , dank u! jullie en de Mongoolse mensen maakten onze reis onvergetelijk.

-  route was ook perfect, alles wat te zien is in dit deel van Mongolië is erin opgenomen. De lange rijtijden komen enkel doordat er geen asfaltwegen zijn maar ondertussen kan men van het landschap genieten !!

- we waren al eerder met Dimsum op pad en zouden jullie in de toekomst nog wel graag contacteren. Vooral Japan en Myanmar zou onze voorkeur wegdragen.

November 2016

"We hebben een prachtige reis gehad. De kwaliteit van de gids en de chauffeur was erg goed. De chauffeur kenden we nog van onze vorige reis, dus dat was een leuke verassing. De gids sprak goed Engels, doortastend en van goede wil. Ook het improviseren kon ze goed, ze heeft een aantal keren een slaapplaats ter plekke kunnen regelen. Soms dacht ze goedbedoeld dat ze alles voor ons moest regelen voor ons, we hebben dus wel eens moeten aangeven dat we even samen op pad wilden, maar dat konden we allemaal goed afspreken. De treinreis was een beleving op zich en ook goed geregeld. De opvang en lokaal transport in Beijing was ook prima. De hotels waren zoals verwacht, in Ulaanbaatar  en Ondorkhaan een prima hotel. In de westelijke provincie was het minder, zoals ook van tevoren was aangegeven. Maar dat vonden we geen probleem, het hoort bij de onvoorspelbare reis en het land. In Beijing hadden we een prima hotel met een centrale ligging. De reis was prima georganiseerd, onze wensen waren allemaal verwerkt. Het goede aan een individuele reis is het feit, dat je nu meer in contact komt met de lokale bevolking. De route was ook goed! Het tweede deel stond voornamelijk in het teken van het Altai adelaarsfestival en de weg naartoe." 

augustus 2016

"Mijn reis was zeer goed georganiseerd, zowel door DimSum als de reisorganisatie in Mongolië. Vragen werden zo snel als mogelijk beantwoord. Duidelijke reisbeschrijving. Ik ben zeer tevreden."
Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs?
"Zeer goed"   
Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels? 
"Zeer goed" 
- Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen? 
"Ja, erg tevreden" 
- Bent  u tevreden over de gemaakte route?
"
Ja, ik heb kunnen zien wat ik wilde zien."

augustus 2016

"Ik ben weer terug in Ulaan Bator en inmiddels ruim een week in Mongolië. Het eerste deel van de reis zit erop. Morgen vertrek ik naar het Altai-gebergte, het tweede deel van mijn reis.  

Mongolië is veel mooier en diverser qua landschappen dan ik had verwacht. In de Gobi-woestijn is het erg warm geweest, soms zelfs 40 graden. Dat betekende 's middags niets doen en pas later in de middag of 's avonds dingen bezichtigen. In centraal-Mongolië was het wat koeler en 's nachts zelfs wat regen gehad. Ik heb het erg naar mijn zin. Het eten is ook goed, redelijk westers en af en toe traditioneel. De begeleiding is erg goed!"

september 2015

"We zijn inderdaad (helaas) alweer thuis. Het was een geweldige reis! Wat een mooi land en een mooie cultuur. We vonden het door de (soms) lange reisdagen en de kou soms wel pittig, maar dat werd meer dan voldoende gecompenseerd door het land zelf!

- Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs?
"De kwaliteit was erg goed. De gids kon zich goed inleven in zijn rol als gids. Hij verstrekte voldoende informatie over het land, was pro actief in het regelen van bepaalde zaken, maar nam ook regelmatig "afstand" zodat we ook voldoende tijd samen hadden. De chauffeur was erg goed. We hebben ons geen seconde onveilig gevoeld met hem achter het stuur."

- Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels?
"De kwaliteit van het hotel in Ulaan Baatar was erg goed. De kwaliteit van de ger-kampen was wisselend. Enkelen waren erg goed (vooral in de Gobi-woestijn en bij de warmwaterbronnen), maar met name de kampen in het noorden - in het eerste gedeelte van de reis- lieten soms wat te wensen over. Maar de gids heeft i.v.m. de slechte kwaliteit in overleg met ons besloten om hier maar 1 nacht te blijven en 2 nachten (i.p.v. 1) bij de warmwaterbronnen te blijven. Was een goede beslissing!"
 
- Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen?
"Ja! Op alle vragen die we hadden werd snel gereageerd. Alle informatie was erg duidelijk."

- Bent u tevreden over de gemaakte route?
"Ja, op deze wijze hebben we een groot deel van Mongolië gezien met alle variëteiten die het land te bieden heeft. De reisdagen waren soms erg lang, maar we hadden dit er graag voor over."

West Mongolië Altai-trek, augustus 2014

"Het was een geweldige reis! Wij zijn nog steeds onder de indruk."

Hoe was de kwaliteit van de lokale agent / gidsen / chauffeurs?
"De lokale agentschap was geweldig, zij hebben ons heel veel geholpen, nog een vierdaagse tour georganiseerd en waren (bijna) dag en nacht voor ons bereikbaar.
Gids, chauffeurs en kok waren ook prima, vriendelijk en competent en hebben ons ook nog buiten de geboekte reis geholpen."

Hoe was de kwaliteit van de gebruikte hotels?
"De hostels in UB waren prima, de hotels in Olgii/Khovd waren matig (maar vermoedelijk nog de beste ter plekke)."
 
Bent u tevreden over de organisatie door Dimsum Reizen?
"Helemaal. Nog een keer hartelijk bedankt voor al de moeite voorafgaand aan de reis."
 
Bent u tevreden over de gemaakte route?
"De route door de Altai had eigenlijk anders gepland kunnen zijn, zodat de 4-5 dagen op paarden, het hoogtepunt, aan het eind hadden kunnen zijn.
Zo hebben wij na de paardentrek nog een paar dagen met de auto gereden, wat ook leuk was, maar zeker niet zo indrukwekkend als het eerste deel van de reis.
Maar de Altai-trek was een geweldige belevenis en het hoogtepunt van de reis!"
 

Zou u in de toekomst nogmaals met Dimsum Reizen op pad gaan en in
welke bestemmingen bent u geïnteresseerd?
"Graag! Waar naartoe weet ik nog niet. :-)

Nog een keer hartelijk bedankt!"

juli 2014

"We zijn terug thuis na een fantastische reis, alles was perfect georganiseerd.
Onze gids en chauffeurs (2) waren schitterend. Met meer dan 500 foto’s en zo’n 3 uren film zijn we nog even zoet en kunnen we nog een hele tijd nagenieten. We raden zeker iedereen DIMSUM aan!"

juli 2014

"Langs deze weg willen wij je bedanken voor de zeer goed geregelde trip naar de Gobi. We hebben een hele bijzondere reis gehad. De accommodaties waren prima. Het eten was uitstekend. Zeker het eten in het eerste camp was zeer goed. Maar ook in de andere camps was het prima. We hebben ook nog kameel kunnen rijden. Erg leuk. Al met al een onvergetelijke reis!"  

juli 2013

"Een prachtige reis met veel afwisseling ondanks de grote afstanden die overbrugd worden over slechte wegen/paden en dus lange reistijden. Uitstekend begeleid door de Mongoolse reisleiding."

oktober 2013

"Ik zou deze reis sowieso aan iedereen aanraden en helemaal in deze tijd van het jaar. De gouden lariksen in het noorden waren een mooi extra cadeautje in het toch al overweldigende mooie landschap. Nu wordt het tijd om onze foto's (slechts 12.000!!) uit te gaan zoeken."  

oktober 2013

"De reis was fantastisch. Veel gezien. Het adelaarsfestival was geweldig"