Volg zelf de route van Most Dangerous Roads

Dimsum Reizen organiseerde voor tv-programma de Meest gevaarlijke Wegen de route door Kosovo en Albanie. Een avontuurlijke tocht door de Vervloekte Bergen, een van de meest ruige berggebieden van Europa, dit gedeelte van de Albanese Alpen.
Stap nu in de voetsporen van Emma Wortelboer en Diederik Gommers en volg deze route zelf. Ontdek het verrassend mooie Kosovo.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

De reis is gebaseerd op auto met chauffeur, maar het is ook mogelijk om een selfdrive te doen. Mogelijkerwijs wordt de route her en der aangepast. het is ook mogelijk om vanuit Skopje in Noord-Macedonië te beginnen en/of de reis te combineren met een rondreis door Noord-Macedonië en Albanië.

Bekijk hier de uitzending met deze route van Meest Gevaarlijke Wegen in Kosovo

Lees meer

Volg zelf de route van Most Dangerous Roads

Dimsum Reizen organiseerde voor tv-programma de Meest gevaarlijke Wegen de route door Kosovo en Albanie. Een avontuurlijke tocht door de Vervloekte Bergen, een van de meest ruige berggebieden van Europa, dit gedeelte van de Albanese Alpen.
Stap nu in de voetsporen van Emma Wortelboer en Diederik Gommers en volg deze route zelf. Ontdek het verrassend mooie Kosovo.

Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!

De reis is gebaseerd op auto met chauffeur, maar het is ook mogelijk om een selfdrive te doen. Mogelijkerwijs wordt de route her en der aangepast. het is ook mogelijk om vanuit Skopje in Noord-Macedonië te beginnen en/of de reis te combineren met een rondreis door Noord-Macedonië en Albanië.

Bekijk hier de uitzending met deze route van Meest Gevaarlijke Wegen in Kosovo

Kort Reisplan Kosovo, Meest Gevaarlijke Wegen (8 dagen / 7 nachten)

Dag 1: Aankomst Pristina, transfer Gjakova

Dag 2: Gjakova - Doberdol via Cerem

Dag 3: Doberdol - Gjeravica via Tropoje en Nivokaz

Dag 4: Gjeravica - Halja via Milishvec

Dag 5: Hajla - Rugova vallei via Kuqishte

Dag 6: Rugova - Peja

Dag 7: Peja - Prizren via Decani

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Pristina, transfer Gjakova

U komt aan op de luchthaven van de Kosovaarse hoofdstad Pristina. Kosovo was lang onderdeel van het Ottomaanse rijk, werd toen een autonome regio van Joegoslavië en later Servie en pas sinds 2008 – na bittere gevechten en NAVO-interventie in de jaren 90 – verklaarde Kosovo zich onafhankelijk van zijn Balkanbuur en werd het een zelfstandig land.  Het stadscentrum van Pristina wint geen schoonheidsprijs, maar heeft genoeg bezienswaardigheden en nog veel meer leuke restaurantjes en cafés. Het NEWBORN oorlogsmonument, gemaakt van 20.000 militaire medailles, is een bijzondere vorm van street-art en het herinnert aan de Joegoslavische oorlog van de jaren 90, waarna Pristina is herboren. Ieder jaar hebben de letters een ander uiterlijk. Afhankelijk van de vluchttijden is er gelegenheid om Pristina te verkennen, of gelijk door te rijden naar Gjakova. Gjakova is een charmant stadje dat vroeger diende als handelscentrum op de route tussen Shkodra en Constantinopel. Toentertijd was Gjakova zelfs het meest ontwikkelde handelscentrum van de gehele Balkan. U vindt er allerlei ambachtelijke kraampjes waar u kennis kunt maken met oude ambachten die in West-Europa niet meer bestaan, zoals kleermakers gespecialiseerd in de “Plis” (een traditioneel Albanese hoed) en meubelmakers die “Diep” (houten wiegjes) maken. In de oude bazaar van Gjakova zijn nu talloze koffietentjes, restaurants en cafeetjes gevestigd en er hangt een gezellige, artistieke sfeer.

Gjakova - Doberdol via Cerem

Vandaag begint het avontuur en rijden we de bergen in. Over onherbergzame wegen rijden we naar het moeilijkst te bereiken dorp van Albanie; Doberdol. Onderweg eerst een uur off road rijden voor de lunch stop in het bergdorp Cerem. vervolgens de grens over om uit te komen in een prachtige vallei in de Verdoemde Bergen van Albanie, waar u overnacht in het dorp Doberdol.

Doberdol - Gjeravica via Tropoje en Nivokaz

's Ochtends weer een prachtige offroad tocht door de bergen van Albanie via Sylbica naar Tropoje. Dan terug naar Kosovo voor een stop in het dorp Nivokaz. Daar wordt geluncht en leert gastheer Ali u van alles over het lokaal stoken van rakia en likeur. Niet teveel drinken, want we moeten nog verder naar Gjeravica, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Kosovo.

Gjeravica - Halja via Milishvec

Een prachtige tocht door de bergen van Kosovo. Over pistes over de berg rijdt u naar het dropje Milishvec, hoog gelegen met panoramische vergezichten.  Vervolgens daalt u af naar een van de mooiste valleien van Kosovo, de vallei van Rugova. Maar onderweg nog een afslag naar Hajla Cabin, een van de meest afgelegen plekken vab Kosovo. U overnacht in een guesthouse hier en de eigenaar kan u alles vertellen over het dierenleven hier. 

Hajla - Rugova vallei via Kuqishte

U kunt 's ochtends wat wandelen in de mooie omgeving en rijdt dan naar het bergmeer van Kuqishte (een wandeling van 3 uur heen en weer vanaf restaurant). Vervolgens naar Rugova vallei, een waar wandelparadijs. De Rugova Vallei is ’s winters een skigebied en ’s zomers een fantastisch gebied voor outdoor-liefhebbers. Er zijn hier talloze opties om te bergbeklimmen en hiken langs hoge bergmuren, mysterieuze grotten en mooie watervallen

Rugova - Peja

's Ochtends tijd om nog wat te wandelen of samen met uw gastfamilie het boerenleven ontdekken. Daarna rijdt u door de imponerende kloof van Rugova naar het stadje Peja.  Vlak voor Peja maakt u een stop bij het klooster van het Patriarch van Peja, ook een Servisch heiligdom, en ook bedekt met prachtige fresco’s. Dit klooster ligt aan het begin van de Rugova canyon, een prachtig natuurgebied.  Peja zelf is een prettige stad om te overnachten.

Peja - Prizren via Decani

's Ochtends op weg naar een van de culturele hoogtepunten van de reis, het Vican Decani klooster, een van de mooiste kloosters op de Balkan. Het klooster is prachtig gelegen in de bossen met bergen op de achtergrond. Het klooster wordt zwaarbewaakt door een internationale troepenmacht, de kloosters zijn immers Servisch. In het klooster zelf heerst een serene rust en als u de belangrijkste kerk binnenkomen, kijkt u uw ogen uit. De hele kerk is bedekt met 14e eeuwse fresco’s, geïnspireerd door de Byzantijnse tijd. Vervolgens door naar Prizren, een pittoresk stadje aan de Drin rivier. De oude stad is makkelijk te voet te verkennen, zeker vanuit ons centraal gelegen hotel. Er zijn veel terrasjes, restaurants en cafés.  Overal zie je minaretten van de (van oorsprong) Ottomaanse moskeeën. Net als andere delen op de Balkan is dit ooit onderdeel geweest van het Ottomaanse rijk en een deel van de Albanese bevolking is nog steeds moslim. Turkije is ook erg actief om steeds meer moskeeën bij te bouwen in dit arme land. Als je iets omhoog slentert door de oude stad, kom je uit bij het fort op een heuvel met uitzicht over de wijde omgeving. Onderweg passeer je een deels vervallen orthodoxe kerk, met enkele oude muurschilderingen. In de stad zelf bevindt zich ook nog een orthodoxe kerk. ’s Avonds kun je lekker eten op een van de terrasjes, lokale maaltijden zijn lekker en zeer betaalbaar. Overal flanerende jongeren, van meiden in sexy outfits tot conservatieve moslima’s, vaak gezellig keuvelend met elkaar.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Balkan

Onze Dimsum Balkan reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

    • Kosovo, Peja, Hotel Dukagjini & Spa 5*

      Hotel Dukagjini is centraal gelegen in Peja, de oude bazaar met talloze winkels en souvenirs ligt op 300 meter van het hotel. Voor culturele activiteiten liggen het etnografische museum, het Qarshi Bayrakli moskee en de Pasha toren op 300 meter afstand van het hotel. De chic ingerichte accommodaties van het hotel beschikken allen over een televisie, balkon met zithoek en royale badkamer. Het hotel beschikt over gratis WiFi en voor zijn hotel gasten is er privéparkeergelegenheid beschikbaar. Het hotel is voorzien van overdekt zwembad, een stoombad en een fitnessruimte. In de drie restaurants van het hotel kunt u genieten van mediterrane schotels, zeebanket, Italiaanse en internationale gerechten. S'avonds kunt u naar de loungebar City Café gaan voor een drankje of klein hapje. 

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Kosovo, Prizren, Hotel Centrum 4*

      Hotel Centrum Prizren biedt accommodatie met gratis WiFi en airconditioning in alle kamers. Voor hotelgasten is er elke dag een ontbijtbuffet om de dag te starten. Het hotel ligt in het oude centrum van Prizren, met op 10 minuten loopafstand de Bogorodica Ljeviška-kerk, die beschermd wordt door UNESCO. In het centrum van de stad kunt u tochten boeken naar het Lidhja e Prizrenit en het fort Sahat. Bij het hotel kunt u gratis fietsen huren en het hotel beschikt over gratis privéparkeergelegenheid.

      Inbegrepen bij uw rondreis

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Balkan uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Reissom

Kosovo, Meest Gevaarlijke Wegen

8 dagen

vanaf €2995,-

Reissom vanaf € 2995,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

  • accommodatie in Dimsum standaard hotels / guesthouse
  • prive transfers
  • off road tocht met jeep en chauffeur
  • alle maaltijden van dag 2 t/m 8

Het arrangement is exclusief:

  • internationale vlucht
  • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
  • tips en fooien
  • persoonlijke uitgaven
  • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
  • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
  • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media