Yoko neemt je mee op haar ontdekkingsreis door de culinaire geschiedenis van Japan. Ze
vertelt je over Japanse ramen, Japanse fermentatie in miso, sojasaus, theeceremonies, kunstige snoepjes en sushifestivals. Ze ging eerder als vrijwilliger aan de slag bij een koji-boerderij, leerde de fijne
kneepjes van een misobrouwer en laat je graag zien hoe ze dit toepast in haar gerechten. Ze neemt je ook zo mee naar een enorme (vis-) markt van Osaka.
Zo ontdek je niet alleen alle heerlijke gerechten die Japan zo bijzonder maken,
maar ook de ambacht die de culinaire rijkdom van Japan kenmerkt.
Je kan ook leren hoe je zelf miso from
scratch kunt maken en ontdek je hoe
je klassiekers zoals goeie sushi, wagyu beef of zalm teriyaki bereidt. Yoko’s receptuur is
gemakkelijk en bovendien zijn alle ingrediënten goed verkrijgbaar in de
supermarkt en toko in Nederland. Ook kom je erachter hoe je de unieke smaak van elk
ingrediënt kunt laten schitteren op je bord. Want simpliciteit én een goede
dosis umami is wat de Japanse keuken zo uniek maken.
YOKO foodtours bestaan uit drie arrangementen waar u uit kan kiezen of aan elkaar kan rijgen.
Yoko en Dimsummer Christel schreven samen YOKO, recepten en verhalen uit Japan in 2022. Een kokboek boordevol recepten en persoonlijke verhalen over de moderne en de traditionele eetcultuur van Japan. Een prachtig vormgegeven boek (door Aleid Bos, Volkskrant Magazine) dat stiekem op de koffietafel thuis als de show steelt, wedden?
Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!
Yoko neemt je mee op haar ontdekkingsreis door de culinaire geschiedenis van Japan. Ze
vertelt je over Japanse ramen, Japanse fermentatie in miso, sojasaus, theeceremonies, kunstige snoepjes en sushifestivals. Ze ging eerder als vrijwilliger aan de slag bij een koji-boerderij, leerde de fijne
kneepjes van een misobrouwer en laat je graag zien hoe ze dit toepast in haar gerechten. Ze neemt je ook zo mee naar een enorme (vis-) markt van Osaka.
Zo ontdek je niet alleen alle heerlijke gerechten die Japan zo bijzonder maken,
maar ook de ambacht die de culinaire rijkdom van Japan kenmerkt.
Je kan ook leren hoe je zelf miso from
scratch kunt maken en ontdek je hoe
je klassiekers zoals goeie sushi, wagyu beef of zalm teriyaki bereidt. Yoko’s receptuur is
gemakkelijk en bovendien zijn alle ingrediënten goed verkrijgbaar in de
supermarkt en toko in Nederland. Ook kom je erachter hoe je de unieke smaak van elk
ingrediënt kunt laten schitteren op je bord. Want simpliciteit én een goede
dosis umami is wat de Japanse keuken zo uniek maken.
YOKO foodtours bestaan uit drie arrangementen waar u uit kan kiezen of aan elkaar kan rijgen.
Yoko en Dimsummer Christel schreven samen YOKO, recepten en verhalen uit Japan in 2022. Een kokboek boordevol recepten en persoonlijke verhalen over de moderne en de traditionele eetcultuur van Japan. Een prachtig vormgegeven boek (door Aleid Bos, Volkskrant Magazine) dat stiekem op de koffietafel thuis als de show steelt, wedden?
Aanpassingen in de route en het aantal dagen is uiteraard mogelijk. Wij maken uw reis persoonlijk 100% op maat!
Dag 1: Kookworkshop met Yoko
Dag 2: Kook workshop met Yoko + Tenma markt bezoek
Dag 3: Osaka Foodtour 1 dag
Dag 4: Kyoto Foodtour 1 dag
Maak jezelf bekend met de basics van de Japanse keuken! In een 3 uur durende kook workshop vertelt en leert Yoko jou de kneepjes om thuis in Nederland jouw Japanse gerechten nog lekkerder te maken. Deze workshop is uit te breiden met een bezoek aan de lokale (vis-) markt.
Prijs:
€ 75,- per persoon (min. 2 pers)
€ 70,- per persoon (min. 3 pers)
€ 65,- per persoon (min. 4 pers)
Deze workshop start op de Tenma Fish Market, waar je samen met Yoko alle ingrediënten voor de kook workshop gaat halen. Gaandeweg vertelt Yoko allerlei leuke feitjes over de Japanse (eet)cultuur. Hierna maak je jezelf wegwijs in de Japanse keuken! In een 4 uur durende tour en kook workshop vertelt en leert Yoko jou de basics om thuis in Nederland jou Japanse gerechten nog lekkerder te maken.
Prijs:
€ 120,- per persoon (min. 2 pers)
€ 115,- per persoon (min. 3 pers)
€ 110,- per persoon (min. 4 pers)
Bezoek samen met Yoko het Hanshin warenhuis waar je samen lekkere gerechtjes zoals takoyaki proeft. Hierna ga je naar een lokale messenfabrikant, de Houzenji tempel en Dotonbori. Tussendoor is er tijd voor een lekkere koffiestop met als afsluiter een Izakaya Cafe in de avond. De
gehele tour duurt zo’n 5 uur waarbij jij samen met YOKO de beste winkels en
culinaire hotspots van Osaka bezoekt.
Prijs:
€ 130,- per persoon (min. 2 pers.)
€ 110,- per persoon (min. 3 pers.)
€ 90,- per persoon (min. 4 pers.)
Bezoek samen met YOKO de Nikishi Food Market. Hier probeert u Japans lekkerste snacks. De volgende stop is een miso proeverij bij een speciaalzaak. Samen met Yoko maak je een mooie wandeling door de Gion Kenninji wijk waarna je aan de rivier Matcha thee met zoetigheid gaat proeven. Na de pauze volgt het BentoBox Museum en afsluitend een bezoek een Izakaya bar waar je de lekkerste drankjes en kleine gerechtjes kan proberen. De gehele tour duurt zo’n 6 uur waarbij jij samen met YOKO de beste culinaire spots van Kyoto bezoekt.
Prijs:
€ 150,- euro per persoon (min. 2 pers.)
€ 120,- euro per persoon (min. 3 pers.)
€ 90,- euro per persoon (min. 4 pers.)
Onze Dimsum Japan reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.
Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Japan uitbreiden met de volgende bouwstenen:
De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.