Tibet Mount Kailash Privé reis | Tibet reizen | Dimsum

Avontuurlijke individuele reis naar Mount Kailash. Laat uw ideale Tibet rondreis samenstellen door Dimsum Reizen.

Avontuurlijke reis naar de Heilige Berg Kailash

Avontuurlijke tocht
Kailash en Manasarovar
Snelle zuid route
Everest basecamp

Reis mee naar een van de heiligste plaatsen op onze aardbol: Mount Kailash. De berg wordt ook wel de zetel van Shiva genoemd of " het centrum van ons universum ''. Vast staat dat Mount Kailash onder andere voor zowel boeddhisten als hindoes een zeer heilige berg is. U kunt er ook individueel naar toe! Door een meer dan fantastisch landschap, langs kleine nederzettingen en door woest hoogland. Een reis voor mensen die tegen een stootje kunnen!

Lees meer

Avontuurlijke reis naar de Heilige Berg Kailash

Avontuurlijke tocht
Kailash en Manasarovar
Snelle zuid route
Everest basecamp

Reis mee naar een van de heiligste plaatsen op onze aardbol: Mount Kailash. De berg wordt ook wel de zetel van Shiva genoemd of " het centrum van ons universum ''. Vast staat dat Mount Kailash onder andere voor zowel boeddhisten als hindoes een zeer heilige berg is. U kunt er ook individueel naar toe! Door een meer dan fantastisch landschap, langs kleine nederzettingen en door woest hoogland. Een reis voor mensen die tegen een stootje kunnen!

Reisplan Tibet Mt. Kailash reis (21 dagen / 20 nachten)

Dag 1 aankomst Chengdu
Dag 2 Chengdu - Lhasa
Dag 3 Lhasa / excursie Drepung en Sera
Dag 4 Lhasa / excursie Potala en Jokhang
Dag 5 Yamdrok Tso - Karo la - Gyantse
Dag 6 Pelkhor - Shigatse - Tashilumpo
Dag 7 via Sakya - Shegar
Dag 8 Rombuk - Everest NP
Dag 9 Saga
Dag 10  Darchen
Dag 11 Kora - Driraphuk
Dag 12 Kora - Zuthrulphuk
Dag 13 Kora -Thirtapuri - Menshi
Dag 14 Menshi - Tsada
Dag 15 Tsada / bezoek Guge en Tholing
Dag 16 Chiu gompa - Manasarovar
Dag 17 Kyrong
Dag 18 Kyrong - Rasuwa border - Trishuli
Dag 19 Trishuli - Kathmandu
Dag 20 vertrek Kathmandu

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Tibet reisspecialist Michel?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 aankomst Chengdu

Dag 1 aankomst Chengdu

In de loop van de dag komt u aan in Chengdu, waar u van de luchthaven wordt opgehaald en naar het hotel in de stad wordt gebracht.
Chengdu is de hoofdstad van Sichuan, de dichtst bevolkte provincie van China. Die enorme bevolking heeft Sichuan vooral te danken aan de vruchtbaarheid van de bodem; dit is de rijstschuur van het land.
Waar de stad vroeger gedomineerd werd door de vele theehuizen, is het nu een moderne metropool met glimmende winkelcentra en vele wolkenkrabbers. Gelukkig zijn er ook nog oude straatjes met theehuizen te vinden, vooral langs de Jian Jiang rivier. Ook zijn er in Chengdu verschillende interessante tempels te bezoeken. Vlak buiten de stad ligt het beroemde Panda Research Centrum. De reuzenpanda’s wonen in de bamboewouden van de provincie Sichuan. In dit rehabilitatiecentrum kunt u kennismaken met deze unieke dieren. Verder is de stad ook bekend om de pittige Sichuan-keuken, één van de vier hoofdkeukens binnen de Chinese gastronomie.

Dag 2 Chengdu - Lhasa

Dag 2 Chengdu - Lhasa

U vliegt naar Gongkar, de luchthaven nabij Lhasa. Hiervandaan is het een uurtje rijden naar Lhasa.
Nog steeds is Lhasa het kloppend hart van Tibet. Veel - heel veel - Tibetanen vanuit de verste uithoeken van Tibet komen naar hun hoofdstad op pelgrimstocht om de Jokhang tempel, het heilige centrum voor de Tibetaanse gelovige, te bezoeken. U ziet dan ook veel pelgrims uit Amdo en Kham, vaak prachtig gekleed in het centrum van Lhasa lopen.
Het oude centrum van Lhasa wordt gedomineerd door het Potala paleis, de eeuwenoude verblijfsplaats van de Dalai Lama’s en nog steeds een van de meest imponerende bouwwerken ter wereld.

Dag 3 Lhasa / excursie Drepung en Sera

Dag 3 Lhasa / excursie Drepung en Sera

Vandaag maakt u een excursie per auto naar de kloosters van Drepung en Sera. Het Drepung klooster ligt acht kilometer ten westen van Lhasa. Het bestaat uit een reeks witte gebouwen die opgestapeld zijn tegen de Gyengbuwudze berg. Drepung is gesticht in 1416 en was ooit het grootste en rijkste klooster ter wereld. Ook politiek is Drepung lange tijd een invloedrijk centrum geweest. Als u geluk heeft dan kunt u hier nog een dienst bijwonen met reciterende monniken, rinkelende bellen, schallende trompetten en doffe monotone trommelslagen. Het Nechung klooster, dat op twintig minuten lopen van Drepung ligt, is zeker een bezoek waard. Hier huisde eeuwenlang het staatsorakel van Tibet die invloed had op alle staatsbeslissingen. De wandeling van Drepung naar Nechung is zeker de moeite waard. U volgt een stuk van de kora van Drepung tezamen met vele pelgrims en uitzichten over de vallei van Lhasa.

Sera ligt drie kilometer ten noorden van Lhasa aan de voet van de Tatipu-heuvel. Het is kleiner dan Drepung, maar was ooit bijna even rijk en machtig. Sera was beroemd om z’n tantrisch onderwijs. ‘s Middags kunt u soms een bijeenkomst in de ‘debattuin’ meemaken. Tientallen monniken staan hier met elkaar te debatteren, wat met veel handgeklap gepaard gaat.

Dag 4 Lhasa / excursie Potala en Jokhang

Dag 4 Lhasa / excursie Potala en Jokhang

Onder begeleiding van een gids bezoekt u te voet de Jokhang, Barkhor en het Potala paleis.

Een van de mooiste plaatsen om met het religieuze Tibetaanse leven kennis te maken is de Barkhor. Het plein, de heilige Jokhang Tempel, de markt en de pelgrimsroute om de tempel zijn altijd druk. Het pelgrimscircuit is vol winkels, kraampjes en straatverkopers die gebedsvlaggen, bontmutsen, tempelklokken, gebedssnoeren, thanka’s, beelden, schoenen, yakboter en nog veel meer verkopen. Vooral ‘s morgens en in de namiddag is het zo druk dat u vanzelf met de pelgrims in de goede richting loopt, namelijk met de klok mee.
De Jokhang Tempel is tussen 638 en 647 gebouwd in opdracht van koning Songtsen Gampo om er een boeddhabeeld in te plaatsen die naar Tibet werd gebracht als de bruidschat van koningin Bhrikuti, zijn Nepalese bruid. Na zijn dood zou in opdracht van zijn andere bruid, de Chinese prinses Wencheng, het boeddabeeld Jowo Sakyamuni vanuit de Ramoche Tempel hier naar zijn overgebracht. Tot op de dag van vandaag staat dit imposante boeddhabeeld, bezaaid met edelstenen, in de Jokhang als middelpunt van de pelgrimage.

Uiteraard bezoekt u ook het indrukwekkende Potalapaleis. Nog steeds bepaalt het Potala Paleis met z’n dertien verdiepingen en meer dan 117 meter hoge muren, het stadsbeeld van Lhasa. De Potala is de winterresidentie van de Dalai Lama’s. Het complex bestaat uit een wit en een rood paleis met een klein geel gebouw ertussen. Het witte paleis was voor seculier gebruik. Het bevat woonvertrekken, kantoren, het seminarium en de drukkerij. Het rode paleis met haar vele tempels had een religieuze functie. Naast talloze tempels bevat het rode paleis ook gouden tombes van vorige Dalai Lama’s. Deze tombes worden nog steeds bezocht door duizenden pelgrims die hier hun yakboter offeren. De yakboterlampjes branden hier in overvloed.
Naast de audiëntie hal, vindt u op de bovenste verdieping de slaapvertrekken van de huidige Dalai Lama, zijn studeervertrekken en een kleine bibliotheek. Verder kunt u over de binnenplaats wandelen waar vroeger grote religieuze festivals werden gehouden. Helaas is deze binnenplaats vandaag de dag meestal leeg, op een enkele pelgrim of toerist na.
Even buiten de Potala, in de heuvel Chagpo Ri, ligt Palha Lupuk. Deze grot staat bekend om beeldhouwwerken gehouwen uit de rotsen. De meeste beelden zijn boddhistava’s waarvan sommige zo’n 1000 jaar geleden uit de rots gehouwen zijn.

Dag 5 Lhasa - Gyantse

Dag 5 Lhasa - Gyantse

U begint aan een prachtige tocht over de Friendship Highway. Een uurtje buiten Lhasa begint de beklimming van de Khamba-pas (4694 meter) vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het Yamdrok Tso. U daalt af en reist enige tijd langs dit prachtige turkooizen en heilige meer. Bij de 5010 meter hoge Karo pas heeft u uitzicht op het glinsterend witte ijs van de gelijknamige gletsjer. Talloze wapperende gebedsvlaggen en een klein tempeltje markeren de top van de pas. U daalt vervolgens naar Gyantse.

Het op 3950 meter gelegen Gyantse heeft van alle steden in Centraal-Tibet het beste haar Tibetaanse karakter behouden. Op historisch en cultureel gebied is Gyantse een belangrijke plaats, want u kunt er de enige overgebleven Newari Chorten (stoepa) in Tibet bezoeken. De Pango Chorten of Kumbum is gebouwd in 1427 en een fraai voorbeeld van vijftiende eeuwse Newari-kunst. De Newari’s van de Kathmandu Vallei in Nepal waren vroeger veel gevraagde kunstenaars in onder meer Tibet en Bhutan. Boven het stadje uit torent de dzong (fort) van Gyantse.

Dag 6 Gyantse - Shigatse

Dag 6 Gyantse - Shigatse

U verlaat het stadje Gyanste en rijdt dwars door een belangrijke landbouwgebied van Centraal-Tibet. In het juiste seizoen ziet u de Tibetanen hun land bewerken of oogsten. Onderweg kunt u desgewenst een stop maken bij het Shalu klooster. Dit kleine kloostertje heeft een karakteristiek Chinees dak en prachtige muurschilderingen.
’s Middags komt u aan in Shigatse, een van de grootste Tibetaanse steden. Shigatse ligt op een hoogte van 3900 meter vlakbij de samenvloeiing van de Yarlong Zangbo en de Nyangchu Rivier. Deze op één na grootste stad van Tibet heeft slechts een klein authentiek gedeelte kunnen behouden dat rond de ingang van het Tashilhunpo Klooster ligt. Dit imposante klooster is in 1447 gesticht door Zongkapa’s neef en discipel Gedundrub die tevens de eerste Dalai Lama was. Later werd Tashilhunpo de zetel van de Panchen Lama. U kunt het klooster bezoeken en volg ook zeker de pelgrims op de kora rond het klooster, die u o.a. langs de thangamuur brengt. Hier wordt tijdens grote festivals een reusachtige thanka (Tibetaanse rolschildering) uitgerold.

Dag 7 Shigatse - Sakya - Shegar

Dag 7 Shigatse - Sakya - Shegar

Het is ongeveer een halve dag rijden naar Sakya dat 154 kilometer ten zuidwesten van Shigatse ligt. Opnieuw steekt u een hoge pas over, de Tso La (4950 meter). Na de pas neemt u de afslag naar Sakya, voor een bezoek aan dit prachtig gelegen dorp. Vanuit de verte steekt een ommuurd fortachtige gebouw al hoog de lucht in. Dit is het Sakya-klooster. Het klooster van de vroeger zeer machtige Sakyapa-sekte is de vernieling tijdens de Culturele Revolutie grotendeels bespaard gebleven. De unieke bibliotheek en de oude wandschilderijen zijn daardoor nog in vrij goede staat.
Het klooster en ook de huizen in het dorp zijn allemaal in rode en witte verticale banen geverfd, hieraan is de Sakya-stroming binnen het Tibetaanse boeddhisme te herkennen. Sakya is verder een slaperig dorpje, waar de mannen wat rondhangen bij de biljarttafels of door het dorp crossen op hun motors, en waar de kinderen zich vooral vermaken met de toeristen.

De laatste stop van vandaag is Shegar, gelegen op ongeveer 12 km voor de afslag naar Everest. U brengt hier de nacht door zodat u de volgende ochtend vroeg op pad kunt voor het uitzicht op de Mt. Everest.

Dag 8 Rombuk - Everest NP

Dag 8 Rombuk - Everest NP

Vlak na Shegar bereikt u de ingang van het Qomolangma Nature Preserve, het natuurpark waarin de Mount Everest ligt. Door het park lopen alleen onverharde paden; het reizen gaat hier moeizaam, maar is zeker de moeite waard. Na de Pang La (5120 meter) te zijn overgestoken komt u steeds dichter bij de majestueus voor ons opdoemende bergen.Na deze ruige rit komt u aan in het kleine dorp Rongbuk aan de voet van het First Mount Everest Base Camp (4980 meter). Vanaf het plaatsje is het nog ongeveer 4 km naar het tentenkamp (lopend, of met uw vervoer); vanaf hier vertrekken shuttlebusjes naar het basiskamp (ca. 20 minuten rijden).

In Rongbuk kunt u eventueel een klein kloostertje bezoeken of u kunt gewoon gezellig rond de kachel kruipen in het restaurant naast het guesthouse. Met een kopje thee genieten terwijl de laatste zonnestralen de Mount Everest oranje kleuren… U kunt het slechter treffen! Het hangt uiteraard van de weersgesteldheid af of u haar al dan niet in volle glorie kunt aanschouwen. U overnacht in Rongbuk in het Rongbuk Guesthouse, een van de beste overnachtingsplaatsen in dit gebied, maar nog altijd erg eenvoudig. U verblijft deze nacht op grote hoogte en dat is zeker voelbaar aan de ijle en koude lucht.

Dag 9 Saga

Dag 9 Saga

Saga, aan de oevers van de Yarlung Tsangpo-rivier, is de laatste stad van enige grootte op en een logische overnachtingsplaats op weg naar Mt Kailash. Er is weinig te zien in de stad maar u kunt de tijd goed gebruiken om voorraden in te slaan, e-mails te checken en uzelf een uitgebreide wasbeurt te geven. 

Dag 10 Saga - Darchen

Dag 10 Saga - Darchen

U reist naar Darchen (4560 meter), een kleine nederzetting van grote betekenis. Dit is de plaats waarvanuit de kora rondom Mount Kailash gelopen wordt. Er staan slechts enkele gebouwen en een aantal tenten. Voor drie religies is Mount Kailash een heilige berg, het boeddhisme, het hindoeïsme en het böngeloof. Vanuit heel Tibet, maar ook vanuit India komen jaarlijks duizenden pelgrims op deze berg af, allemaal om de kora te lopen. Elke kora lopen betekent een stap dichterbij het nirvana. De berg wordt mount Meru in het hindoeïsme genoemd en zou bewoond worden door Shiva. De Tibetanen noemen de berg Kang Rinpoche, de Heilige Juweel van Sneeuw. Rondom de berg ontspringen 4 van de belangrijkste Aziatische rivieren; de Indus, de Brahmaputra (in Tibet Yarlung Tsangpo geheten), de Sutlej en de Ganges.
Vanuit Darchen heeft u ook een prachtig zicht op de Indiase bergreus Gurling Mandata (7728 meter).

Dag 11 kora Mount Kailash

Dag 11 kora Mount Kailash

U loopt de driedaagse kora rondom Mount Kailash, een zware wandeling over grote hoogte. Maar tevens een buitengewoon indrukwekkende ervaring om tezamen met pelgrims rondom deze heilige berg te lopen. De bagage wordt door yaks gedragen. De feitelijke kora begint bij Tarboche, waar bij de vlaggenstok het jaarlijkse Saga Dawa festival wordt gehouden. De eerste dag is een lange, maar relatief makkelijke dag wandelen. Onderweg overnacht u in kleine kloostertjes of in tenten, ergens tegenover de noordflank van Mount Kailash.

Dag 12 kora Mount Kailash

Dag 12 kora Mount Kailash

De tweede dag van de kora is het langst en het zwaarst. U loopt vandaag van Dirapuk Gompa naar Zutulpuk Gompa, waarbij u de 5600 meter hoge Dolma La-pas moet oversteken. Na een vroeg en eenvoudig ontbijt begint het stijgen al direct gestadig. U passeert een veld waar pelgrims kledingstukken, nagels en haren achterlaten. Daarna begint het echte werk, namelijk de beklimming van de helling van de Dolma La. Vaak moet een deel van de route door de sneeuw afgelegd worden. Bovenop de pas wapperen natuurlijk de gebruikelijke gebedsvlaggen in de wind. Ongeveer anderhalf uur na de top komt u aan bij Shapje Datok, waar een theehuis is en er even uitgerust kan worden. Tot aan Shapje Datok zijn er geen gelegenheden om wat te eten of te drinken. Tijdens de afdaling passeert u een aantal kleine en eveneens heilige bergmeertjes. De afdaling vanaf de pas wordt overigens vaak als erg pittig beschouwd, vooral wanneer er sneeuw en ijs ligt. Vanaf Shapje Datok naar Zutulpuk Gompa is het nog een kleine vier uur lopen over een relatief gemakkelijk en breed pad. Onderweg komt u nog langs een of twee theehuizen.

Dag 13 kora Mt. Kailash - Menshi

Dag 13 kora Mt. Kailash - Menshi

De laatste dag van de kora is, afgezien van de hoogte, een gemakkelijke dag. U loopt nu weer richting de vlakte waar Darchen ligt. Het laatste traject naar Darchen hoeft doorgaans niet meer te voet afgelegd te worden, maar kan tegenwoordig per bus.

Na een korte stop in Darchen, om te lunchen en eventueel een douche te nemen in het badhuis, rijdt u meteen door naar Menshi (Möntser). Vanaf Darchen is het nog ongeveer een uur rijden (ca. 65 km) over een goede geasfalteerde weg. Na aankomst in het guesthouse in Menshi, heeft u nog tijd om het Thirtapuri-klooster te bezoeken.

Dag 14 Menshi - Tsada

Dag 14 Menshi - Tsada

U rijdt naar het plaatsje Tsada (ook wel Zanda / Tsamda), de uitvalsbasis om de imponerende ruines van de vroegere hoofdsteden van het Guge koninkrijk te bezoeken. De omgeving is prachtig, een bizar maanlandschap, waar de Sutlej rivier doorheen kronkelt. In deze omgeving lag ooit het beroemde rijk van Guge met de hoofdsteden Tsaparang en Tholing.

Dag 15 Tsada / bezoek Guge en Tholing

Dag 15 Tsada / bezoek Guge en Tholing

Vandaag bezoekt u de ruïnes van Tsaparang en Tholing. Houdt er rekening mee dat u ter plaatse nog entreegelden moet betalen en dat deze erg hoog zijn.
Het klooster van Tholing, zeer indrukwekkend gelegen, was ooit het belangrijkste klooster van het Guge rijk. Er zijn nog enkele gebouwen intact die bezocht kunnen worden. Bij Tsaparang ziet u de oude citadel, zo mogelijk nog indrukwekkender dan Tholing. Ook vindt u er eeuwenoude muurschilderingen.

Dag 16 via Chiu gompa - Manasarovar

Dag 16 via Chiu gompa - Manasarovar

Het Chiu (Sparrow) klooster ligt 33 km ten zuiden van Darchen en geniet een fantastische locatie bovenop een steile heuvel met uitzicht op het Manasarovar-meer. Op de top van de kronkelende stenen trappen van dit sprookjesachtige bouwwerk krijgt u een fantastisch uitzicht op het Manasarovar meer en op een heldere dag doemt Mt Kailash dramatisch op naar het noorden.

Dag 17 Kyrong

Dag 17 Kyrong

Kyrong is de laatste plaats die je ziet als je Tibet verlaat om naar Kathmandu te gaan.
De prachtige Kyrong-vallei wordt omgeven door weelderige groene heuvels bedekt met dennen- en sparrenbomen. Met sneeuw bedekte bergen doemen aan alle kanten boven de vallei uit, en als je door dit prachtige natuurlijke landschap naar beneden rijdt, is het uitzicht op de toppen bij helder weer een van de meest opvallende bezienswaardigheden van elke rondreis door Tibet

Dag 18 Kyrong - Trishuli

Dag 18 Kyrong - Trishuli

Een avontuurlijke tocht brengt u over de grens naar Nepal. U reist naar de Tibetaanse grensplaats Kyrong en neemt afscheid van gids en chauffeur. Via een hangbrug wandelt u naar de overkant. Na de douaneformaliteiten daalt u langzaam, over een hobbelige weg, Nepal in. U overnacht in het plaatsje Trishuli.

Dag 19 Trishuli - Kathmandu

U rijdt verder naar Kathmandu, wat ook het eindpunt van deze reis.

Dag 20 vertrek

U wordt naar het vliegveld van Kathmandu gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Onze keuze hotels in Tibet

Onze Dimsum Tibet reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  China, Chengdu, Wenjun Mansion Hotel

  Sfeervol hotel, in Chinese courtyard stijl gebouwd. Gelegen in leuke straat met veel restaurants, winkeltjes en op loopafstand van een park waar regelmatig Sichuan opera-voorstellingen plaatsvinden. De dichtstbijzijnde metrohalte is slechts 150 meter lopen.

  De kamers zijn in traditioneel Chinese stijl ingericht en beschikken allemaal over een fijne badkamer, een zithoekje en wifi. In de gezellige binnenplaats van het hotel kunt u lekker eten of gewoon even relaxen met een kopje koffie. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  China, Chengdu, Wenjun Mansion Hotel

  Sfeervol hotel, in Chinese courtyard stijl gebouwd. Gelegen in leuke straat met veel restaurants, winkeltjes en op loopafstand van een park waar regelmatig Sichuan opera-voorstellingen plaatsvinden. De dichtstbijzijnde metrohalte is slechts 150 meter lopen.

  De kamers zijn in traditioneel Chinese stijl ingericht en beschikken allemaal over een fijne badkamer, een zithoekje en wifi. In de gezellige binnenplaats van het hotel kunt u lekker eten of gewoon even relaxen met een kopje koffie. 

  Tibet, Lhasa, Yak Hotel

  Een sfeervol hotel in traditionele stijl, midden in het centrum van Lhasa. Gelegen op loopafstand van het Barkhorplein. Het hotel beschikt over één van de gezelligste restaurants van Lhasa; het bekende Dunya Restaurant.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Lhasa, Yak Hotel

  Een sfeervol hotel in traditionele stijl, midden in het centrum van Lhasa. Gelegen op loopafstand van het Barkhorplein. Het hotel beschikt over één van de gezelligste restaurants van Lhasa; het bekende Dunya Restaurant.

  Tibet, Gyantse, Yeti hotel

  Sfeervol, eenvoudig standaard hotel in Gyantse. Momenteel beste hotel in de stad. Het hotel is in traditioneel-Tibetaanse stijl gebouwd.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Gyantse, Yeti hotel

  Sfeervol, eenvoudig standaard hotel in Gyantse. Momenteel beste hotel in de stad. Het hotel is in traditioneel-Tibetaanse stijl gebouwd.

  Tibet, Shigatse, Sakya Lhandup Palace Hotel

  Mooi drie sterren hotel recht tegenover de ingang van het zomerpaleis van Panchen Lama's. De kamers zijn eenvoudig maar beschikken over alles wat u nodig heeft. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Tibet, Shigatse, Sakya Lhandup Palace Hotel

  Mooi drie sterren hotel recht tegenover de ingang van het zomerpaleis van Panchen Lama's. De kamers zijn eenvoudig maar beschikken over alles wat u nodig heeft. 

  Nepal, Kathmandu, Traditional Comfort hotel

  Het Traditional Comfort hotel is centraal gelegen in Kathmandu op loopafstand van de wijk Thamel. Het hotel is sfeervol ingericht met liefde voor de traditionele Newari architectuur- stijl en - tradities. Uiteraard ook voorzien van alle moderne gemakken zoals nette badkamers, airconditioning en tv. De kamers zijn ruim opgezet en hebben comfortabele bedden. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant met heerlijke lokale gerechten en gaaf dakterras met mooi uitzicht.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Nepal, Kathmandu, Traditional Comfort hotel

  Het Traditional Comfort hotel is centraal gelegen in Kathmandu op loopafstand van de wijk Thamel. Het hotel is sfeervol ingericht met liefde voor de traditionele Newari architectuur- stijl en - tradities. Uiteraard ook voorzien van alle moderne gemakken zoals nette badkamers, airconditioning en tv. De kamers zijn ruim opgezet en hebben comfortabele bedden. Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant met heerlijke lokale gerechten en gaaf dakterras met mooi uitzicht.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Tibet

  China, Chengdu, Buddha Zen Hotel

  Het Buddha Zen Hotel is een erg sfeervol, kleinschalig hotel op een perfecte locatie in het centrum van Chengdu. Het is gebouwd in een mooie, traditionele Chinese courtyard-stijl en gelegen in een leuke buurt met veel winkels en restaurants. Bovendien is het op loopafstand van de beroemde Wenshu tempel met z'n sfeervolle theehuis.
  De kamers zijn zeer comfortabel, hebben een fijne douche en sommige beschikken zelf over een leuk balkonnetje. Er is een prima ontbijtbuffet, behulpzaam Engelssprekend personeel en een mooie spa. Dit is een heerlijk hotel!

  + €15 per persoon per nacht

  China, Chengdu, Buddha Zen Hotel

  + €15 per persoon per nacht

  Het Buddha Zen Hotel is een erg sfeervol, kleinschalig hotel op een perfecte locatie in het centrum van Chengdu. Het is gebouwd in een mooie, traditionele Chinese courtyard-stijl en gelegen in een leuke buurt met veel winkels en restaurants. Bovendien is het op loopafstand van de beroemde Wenshu tempel met z'n sfeervolle theehuis.
  De kamers zijn zeer comfortabel, hebben een fijne douche en sommige beschikken zelf over een leuk balkonnetje. Er is een prima ontbijtbuffet, behulpzaam Engelssprekend personeel en een mooie spa. Dit is een heerlijk hotel!

Uw Tibet reis uitgestippeld

Excursies in Tibet

Tibet trekking Ganden-Samye

Indrukwekkende trektocht van Ganden naar Samye
 • 6 dagen
 • €1895 Per persoon

Tibet Friendship Highway reis

Tibet reis over dak van de Wereld; Lhasa naar Kathmandu
 • 8 dagen
 • €1695 per persoon

Tsurpu klooster van de Zwarte Kappen

Tibet reis naar Tsurpu klooster
 • 2 dagen
 • €295 per persoon

Reissom

Tibet rondreis naar Mount Kailash

20 dagen
vanaf €4150,-

Corona reisadvies

Reissom vanaf € 4150,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels / eenvoudige guesthouses
- privétransfers op basis van auto met chauffeur en Engelssprekende gids
- permit Mt. Kailash en Everest Basecamp
- vlucht Chengdu - Lhasa

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- maaltijden en drankjes
- fooi chauffeur en gids
- entreegelden
- yaks en yakherder voor bagage tijdens kora
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje

Reissom

Tibet rondreis naar Mount Kailash

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 4150,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels / eenvoudige guesthouses
- privétransfers op basis van auto met chauffeur en Engelssprekende gids
- permit Mt. Kailash en Everest Basecamp
- vlucht Chengdu - Lhasa

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- maaltijden en drankjes
- fooi chauffeur en gids
- entreegelden
- yaks en yakherder voor bagage tijdens kora
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Tibet?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Tibet rondreis naar Mount Kailash

20 dagen

Avontuurlijke reis naar de Heilige Berg Kailash

€ 4150 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Tibet onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Tibet trekking Ganden-Samye

  Indrukwekkende trektocht van Ganden naar Samye
  • 6 dagen
  • €1895 Per persoon

  Tibet Friendship Highway reis

  Tibet reis over dak van de Wereld; Lhasa naar Kathmandu
  • 8 dagen
  • €1695 per persoon

  Oost-Tibet Amdo reis

  Onbekend Tibet met Kumbum klooster en Kokonor
  • 6 dagen
  • €950 per persoon

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy