Tempelverblijven in Zuid Korea reis | Zuid Korea reis | Dimsum

Tempelverblijven in Zuid Korea reis. Stilte op reis verrijkt. Laat uw ideale Zuid Korea reis op maat samenstellen door Dimsum Reizen.

Unieke Tempelstays in één van de vele Natuurparken van Zuid-Korea

Als u naar Zuid-Korea komt, is de reis eigenlijk niet compleet zonder een verblijf in een boeddhistische tempel. Het is nog niet zo lang mogelijk dat je mee mag lopen met de monniken in een verblijf waar ze mediteren, studeren en de tempeleigendommen op devote wijze bewaren. Het wordt populair onder Zuid-Koreanen zelf en buitenlanders en op tijd een plaatsje reserveren is mede daarom een must.

Er zijn zo'n ruim 7,5 miljoen boeddhisten in Zuid-Korea. Dat is ongeveer 15% van de bevolking, afgezet tegen 28% christenen. De rest zegt geen religie aan te hangen maar hebben vaak wel een voorouderaltaar of offeren aan hun eigen Dorps- of Berggod of het Zevengesternte (Plejaden).

Neem mee dat de boeddhistische monniken slecht tot geen Engels spreken, de communicatie moet dus vooral vanuit uw onderbewustzijn of spirit gaan komen. Ze heten u in ieder geval van harte welkom en delen graag dat wat ze lief is.

De ene tempel is de andere niet natuurlijk. Ten eerste zijn er verschillende boeddhistische stromingen in Korea actief die een bepaalde focus hebben op de boeddhistische leer en de uitvoering ervan. In de praktijk mengen de verschillende stromingen zich met elkaar en met animistische elementen uit oudere volksreligies en de veel voorkomende confucianistische voorouderverering. De belangrijkste boeddhistische hoofdstromingen in Zuid-Korea zijn eigen interpretaties van het rinzai (vanuit Chinese Chan of Japanse Zen) boeddhisme en het Zuiver-Land- boeddisme (Amithaba). Sommige tempels doen dienst als hoofd van een bepaalde richting, anderen herbergen een belangrijk boeddhistisch erfgoed,vaak beide.

We zijn best trots op het feit dat we er in geslaagd zijn maar liefst acht verschillende tempelverblijven te kunnen aanbieden. Allemaal net even anders. We adviseren u graag welke het best bij u en in uw reisroute zal passen. Wij geven hier een kleine beschrijving per tempelverblijf. Indien u een offerte aanvraagt, krijgt u een uitgebreide beschrijving met tijdschema. Dit betekent dat u mee kan lopen met de riten en het tijdschema van de monniken. Geen geluier dus maar ga op zoek naar de kracht van uw innerlijke wijsheid!

Wees er op voorbereid dat de dag van een Koreaanse monnik begint om 5:00 uur of als het even 'mee' zit om 3: 30 uur in de ochtend. De meeste tempelprogramma/s beginnen om 14: 00 uur tot de volgende dag 12:00 uur. 

Bongeunsa Tempel - hartje Seoul (** 14:00 aanvang tempelverblijf)
Vandaag duikt u in de boeddhistische cultuur van Zuid-Korea in het midden van de glamoureuze financiële wijk Gangnam in Seoul! U bezoekt de 1.200 jaar oude Bongeunsa tempel met diverse historische en culturele functies, zoals de houten drukplaten van de Avatamsaka Soetra (Flower Garland Sutra) en het grote standbeeld van Maitreya Boeddha, het hoogste standbeeld van de toekomstige Boeddha in Zuid-Korea. De tempel is de perfecte plek om te ontspannen en op zoek te gaan naar je innerlijke wijsheid middenin het bruisende Seoul. In Bogeunsa wordt elk jaar in mei het Lotus Lantaarn Festival gehouden vlakbij  Samseong-dong, ter ere van Boeddha.

Seoraksan Sinheungsa - Sockho (**15:00 aanvang tempelverblijf)
De geschiedenis van deze bijzondere tempel, gelegen te midden van een van de mooiste parken van Zuid Korea, gaat terug naar 652. In dit jaar werd tijdens het Shilla Koninkrijk de tempel opgericht door meester Jajang. In 698 brandde de tempel volledig af en pas 3 jaar later werd de tempel herbouwd. De tempel kreeg toen de naam ‘Seonjeongsa’. Na meer dan duizend voorspoedige jaren, brandde de tempel opnieuw af tijdens de Joseon Dynastie. Drie prominente heren die onder het bewind van de Joseon Dynastie werkten, besloten de tempel te herbouwen. Na een dag bidden verscheen een zilver-harige god in hun gebeden, al wijzend naar de huidige locatie van de Sinheungsa Tempel. Hij zei: ‘als je hier ooit een tempel bouwt, zal de tempel geen schade leiden door de drie groten rampen (vuur, overstromingen en stormen)’. De zilverharige god verdween en met deze voorspelling, bouwde de drie heren de tempel en noemde de tempel de Sinheungsa tempel. Sinheungsa betekent dat God (Sin) zei dat de tempel zal slagen (Heung).

Woljeongsa Tempel - Odeasan Nationaal Park (nabij Gangneung) (**14:30 aanvang tempelverblijf)
De Woljeongsa tempel is gelegen te midden van het Odeasan Nationaal park en wordt vereerd als de heilige plaats van de Bodhisattva van Wijsheid. Woljeongsa werd gesticht tijdens de Shilla periode in 643 door meester Ven Jajan. Toen de Monnik zijn training in China beëindigde en terugkeerde naar het Shilla koninkrijk, kwam hij aan in Odeasan. Hij vond deze plek het meeste lijken op het klooster in China, waar hij had gezeten. Hij bouwde hier een hermitage om zijn relikwieën te huisvesten. Een flink aantal jaren later, tijdens de Joseon dynastie, werd de tempel enorm uitgebreid en tegenwoordig wonen en studeren hier nog enkele Monniken.

Beomeosa Tempel - Busan (** 14:00 aanvang van de tempelverblijf)
Deze tempel werd gebouwd door de grote priester Ui Sang in het jaar 678 tijdens het bewind van koning Mun Mu van de Silla dynastie, als een van de tien Hwaeom tempels in Korea. Samen met Haeinsa en Tongdosa, is de Beomeosa tempel een van de drie grootste tempels in Korea en de thuisbasis van zowel belangrijk boeddhistische cultureel erfgoed  als van beroemde grote priesters. Bijvoorbeeld Lama Dong San leidt de boeddhistische Zuivere-land-stroming en is de drijvende kracht van de moderne Boeddhisme in Korea!

Haeinsa Tempel - bij Daegu (15:30 uur aanvang tempelverblijf)
Dit is een van de meest beroemdste en mooiste tempels van Korea. Deze populaire tempel werd opgericht in het derde jaar van koning Ae-Jang's bewind (802 AD) en is de hoofdtempel van de Avatamsaka school. Hier worden maar liefst 200 boeddhistische schatten bewaard en de belangrijkste hiervan is de Tripitaka Koreana. Dit kun je het best omschrijven als een gigantische boeddhistische encyclopedie gesneden uit 81.258 houtplaten. Deze houten drukplaten werden tussen 1236 en 1251 gesneden en vanaf 1381 opgeslagen in deze tempel. Zouden we alle platen achter elkaar leggen dan hebben we een 60 kilometer lang pad gemaakt!

Mihwangsa Tempel  Jeollado, - uiterst zuidpunt Korea (15:00 uur aanvang tempelverblijf)
Deze tempel is gelegen aan de westkant van het gebergte Dalmasan bezoeken (489 meter) en is de enige grote tempel in het meest zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland. Het is gebouwd in het achtste jaar van koning Gyeongdeok van de Shilla dynastie (749). Het ligt werkelijk in prachtige natuur langs de hier grillige kustlijn. Dit verblijf kan het best worden gecombineerd met een bezoek aan Wando eiland dat bekend is om de waanzinnige mooie landschappen. De uitvalsbasis is de stad Gwanju met in de buurt Boseang theeplantages. Het is ook te combineren met het vulkanische eiland Jeju.

Hwaeom-sa Tempel, Jirisan Nationaal Park (Jeollado) (15:00 uur aanvang tempelverblijf)
De tempel Hwaeomsa is een heilige plaats van verlichting op de berg Jirisan, die heilig is voor de lokale bevolking. De tempel werd opgericht tijdens het bewind van Koning Baekjae Seong  door een Indiase monnik genaamd Ven. Yeongi. Door zijn 1500 jaar geschiedenis, heeft Hwaeomsa niet alleen de leer van Boeddha intact gehouden, maar ook de Koreaanse geschiedenis, cultuur en traditie. In overeenstemming met deze lange geschiedenis, heeft de tempel vele culturele middelen, en kan zelfs worden beschouwd als het "Schat pakhuis van Jirisan". 

Yakcheonsa Tempel , Jeju Vulkanisch eiland (16:00 begin tempelverblijf)
De tempel ligt op dit prachtig eiland in de zuidelijke regio Seogwipo. De bouwstijl van Yakcheonsa Tempel doet denken aan de boeddhistische tempels van het begin van de Joseon-dynastie. Het hoogste tempeldak reikt tot aan een indrukwekkende hoogte van 30 meter en de gebouwen liggen verspreid over een totale oppervlakte van 3.305 m². Bij binnenkomst zullen de gasten worden begroet door een 5 meter-hoge standbeeld van Vairocana, de hoogste in Korea, Aan de voorzijde van het Dharma Hal staat een gigantische boeddhistische tempelklok, met een gewicht van 18 ton. Andere opmerkelijke sites zijn de Gulbeopdang (de Dharma Hal, gebouwd in een natuurlijke grot), het Samseonggak Schrijn, en de Sarira Pagode.

Lees meer

Unieke Tempelstays in één van de vele Natuurparken van Zuid-Korea

Als u naar Zuid-Korea komt, is de reis eigenlijk niet compleet zonder een verblijf in een boeddhistische tempel. Het is nog niet zo lang mogelijk dat je mee mag lopen met de monniken in een verblijf waar ze mediteren, studeren en de tempeleigendommen op devote wijze bewaren. Het wordt populair onder Zuid-Koreanen zelf en buitenlanders en op tijd een plaatsje reserveren is mede daarom een must.

Er zijn zo'n ruim 7,5 miljoen boeddhisten in Zuid-Korea. Dat is ongeveer 15% van de bevolking, afgezet tegen 28% christenen. De rest zegt geen religie aan te hangen maar hebben vaak wel een voorouderaltaar of offeren aan hun eigen Dorps- of Berggod of het Zevengesternte (Plejaden).

Neem mee dat de boeddhistische monniken slecht tot geen Engels spreken, de communicatie moet dus vooral vanuit uw onderbewustzijn of spirit gaan komen. Ze heten u in ieder geval van harte welkom en delen graag dat wat ze lief is.

De ene tempel is de andere niet natuurlijk. Ten eerste zijn er verschillende boeddhistische stromingen in Korea actief die een bepaalde focus hebben op de boeddhistische leer en de uitvoering ervan. In de praktijk mengen de verschillende stromingen zich met elkaar en met animistische elementen uit oudere volksreligies en de veel voorkomende confucianistische voorouderverering. De belangrijkste boeddhistische hoofdstromingen in Zuid-Korea zijn eigen interpretaties van het rinzai (vanuit Chinese Chan of Japanse Zen) boeddhisme en het Zuiver-Land- boeddisme (Amithaba). Sommige tempels doen dienst als hoofd van een bepaalde richting, anderen herbergen een belangrijk boeddhistisch erfgoed,vaak beide.

We zijn best trots op het feit dat we er in geslaagd zijn maar liefst acht verschillende tempelverblijven te kunnen aanbieden. Allemaal net even anders. We adviseren u graag welke het best bij u en in uw reisroute zal passen. Wij geven hier een kleine beschrijving per tempelverblijf. Indien u een offerte aanvraagt, krijgt u een uitgebreide beschrijving met tijdschema. Dit betekent dat u mee kan lopen met de riten en het tijdschema van de monniken. Geen geluier dus maar ga op zoek naar de kracht van uw innerlijke wijsheid!

Wees er op voorbereid dat de dag van een Koreaanse monnik begint om 5:00 uur of als het even 'mee' zit om 3: 30 uur in de ochtend. De meeste tempelprogramma/s beginnen om 14: 00 uur tot de volgende dag 12:00 uur. 

Bongeunsa Tempel - hartje Seoul (** 14:00 aanvang tempelverblijf)
Vandaag duikt u in de boeddhistische cultuur van Zuid-Korea in het midden van de glamoureuze financiële wijk Gangnam in Seoul! U bezoekt de 1.200 jaar oude Bongeunsa tempel met diverse historische en culturele functies, zoals de houten drukplaten van de Avatamsaka Soetra (Flower Garland Sutra) en het grote standbeeld van Maitreya Boeddha, het hoogste standbeeld van de toekomstige Boeddha in Zuid-Korea. De tempel is de perfecte plek om te ontspannen en op zoek te gaan naar je innerlijke wijsheid middenin het bruisende Seoul. In Bogeunsa wordt elk jaar in mei het Lotus Lantaarn Festival gehouden vlakbij  Samseong-dong, ter ere van Boeddha.

Seoraksan Sinheungsa - Sockho (**15:00 aanvang tempelverblijf)
De geschiedenis van deze bijzondere tempel, gelegen te midden van een van de mooiste parken van Zuid Korea, gaat terug naar 652. In dit jaar werd tijdens het Shilla Koninkrijk de tempel opgericht door meester Jajang. In 698 brandde de tempel volledig af en pas 3 jaar later werd de tempel herbouwd. De tempel kreeg toen de naam ‘Seonjeongsa’. Na meer dan duizend voorspoedige jaren, brandde de tempel opnieuw af tijdens de Joseon Dynastie. Drie prominente heren die onder het bewind van de Joseon Dynastie werkten, besloten de tempel te herbouwen. Na een dag bidden verscheen een zilver-harige god in hun gebeden, al wijzend naar de huidige locatie van de Sinheungsa Tempel. Hij zei: ‘als je hier ooit een tempel bouwt, zal de tempel geen schade leiden door de drie groten rampen (vuur, overstromingen en stormen)’. De zilverharige god verdween en met deze voorspelling, bouwde de drie heren de tempel en noemde de tempel de Sinheungsa tempel. Sinheungsa betekent dat God (Sin) zei dat de tempel zal slagen (Heung).

Woljeongsa Tempel - Odeasan Nationaal Park (nabij Gangneung) (**14:30 aanvang tempelverblijf)
De Woljeongsa tempel is gelegen te midden van het Odeasan Nationaal park en wordt vereerd als de heilige plaats van de Bodhisattva van Wijsheid. Woljeongsa werd gesticht tijdens de Shilla periode in 643 door meester Ven Jajan. Toen de Monnik zijn training in China beëindigde en terugkeerde naar het Shilla koninkrijk, kwam hij aan in Odeasan. Hij vond deze plek het meeste lijken op het klooster in China, waar hij had gezeten. Hij bouwde hier een hermitage om zijn relikwieën te huisvesten. Een flink aantal jaren later, tijdens de Joseon dynastie, werd de tempel enorm uitgebreid en tegenwoordig wonen en studeren hier nog enkele Monniken.

Beomeosa Tempel - Busan (** 14:00 aanvang van de tempelverblijf)
Deze tempel werd gebouwd door de grote priester Ui Sang in het jaar 678 tijdens het bewind van koning Mun Mu van de Silla dynastie, als een van de tien Hwaeom tempels in Korea. Samen met Haeinsa en Tongdosa, is de Beomeosa tempel een van de drie grootste tempels in Korea en de thuisbasis van zowel belangrijk boeddhistische cultureel erfgoed  als van beroemde grote priesters. Bijvoorbeeld Lama Dong San leidt de boeddhistische Zuivere-land-stroming en is de drijvende kracht van de moderne Boeddhisme in Korea!

Haeinsa Tempel - bij Daegu (15:30 uur aanvang tempelverblijf)
Dit is een van de meest beroemdste en mooiste tempels van Korea. Deze populaire tempel werd opgericht in het derde jaar van koning Ae-Jang's bewind (802 AD) en is de hoofdtempel van de Avatamsaka school. Hier worden maar liefst 200 boeddhistische schatten bewaard en de belangrijkste hiervan is de Tripitaka Koreana. Dit kun je het best omschrijven als een gigantische boeddhistische encyclopedie gesneden uit 81.258 houtplaten. Deze houten drukplaten werden tussen 1236 en 1251 gesneden en vanaf 1381 opgeslagen in deze tempel. Zouden we alle platen achter elkaar leggen dan hebben we een 60 kilometer lang pad gemaakt!

Mihwangsa Tempel  Jeollado, - uiterst zuidpunt Korea (15:00 uur aanvang tempelverblijf)
Deze tempel is gelegen aan de westkant van het gebergte Dalmasan bezoeken (489 meter) en is de enige grote tempel in het meest zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland. Het is gebouwd in het achtste jaar van koning Gyeongdeok van de Shilla dynastie (749). Het ligt werkelijk in prachtige natuur langs de hier grillige kustlijn. Dit verblijf kan het best worden gecombineerd met een bezoek aan Wando eiland dat bekend is om de waanzinnige mooie landschappen. De uitvalsbasis is de stad Gwanju met in de buurt Boseang theeplantages. Het is ook te combineren met het vulkanische eiland Jeju.

Hwaeom-sa Tempel, Jirisan Nationaal Park (Jeollado) (15:00 uur aanvang tempelverblijf)
De tempel Hwaeomsa is een heilige plaats van verlichting op de berg Jirisan, die heilig is voor de lokale bevolking. De tempel werd opgericht tijdens het bewind van Koning Baekjae Seong  door een Indiase monnik genaamd Ven. Yeongi. Door zijn 1500 jaar geschiedenis, heeft Hwaeomsa niet alleen de leer van Boeddha intact gehouden, maar ook de Koreaanse geschiedenis, cultuur en traditie. In overeenstemming met deze lange geschiedenis, heeft de tempel vele culturele middelen, en kan zelfs worden beschouwd als het "Schat pakhuis van Jirisan". 

Yakcheonsa Tempel , Jeju Vulkanisch eiland (16:00 begin tempelverblijf)
De tempel ligt op dit prachtig eiland in de zuidelijke regio Seogwipo. De bouwstijl van Yakcheonsa Tempel doet denken aan de boeddhistische tempels van het begin van de Joseon-dynastie. Het hoogste tempeldak reikt tot aan een indrukwekkende hoogte van 30 meter en de gebouwen liggen verspreid over een totale oppervlakte van 3.305 m². Bij binnenkomst zullen de gasten worden begroet door een 5 meter-hoge standbeeld van Vairocana, de hoogste in Korea, Aan de voorzijde van het Dharma Hal staat een gigantische boeddhistische tempelklok, met een gewicht van 18 ton. Andere opmerkelijke sites zijn de Gulbeopdang (de Dharma Hal, gebouwd in een natuurlijke grot), het Samseonggak Schrijn, en de Sarira Pagode.

Fotoimpressie

Nieuwsgierig geworden naar een van onze tempelstays? Bekijk hier ons fotoalbum van het verblijf van collega Sarah in de Woljeongsa Tempel; Odaesan Nationaal Park. 

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Zuid-Korea reisspecialist Sarah?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

NEGEN Tempelverblijf voorbeelden in Zuid-Korea

NEGEN Tempelverblijf voorbeelden in Zuid-Korea

Als voorbeeld van het strikte programma van een tempelverblijf hebben we de Haeinsa Tempel bij Daegu genomen. Tijdens uw verblijf kunt u leren mediteren, zult u in contact komen met de monniken en krijgt u meer informatie over de geschiedenis van de tempel.

Hieronder vind u verder beschrijvingen van negen verschillende Tempelverblijven door het hele land die we voor u kunnen boeken!

Haeinsa Tempelprogramma:

15:30 – 16:00 Registratie 
16:00 – 16:30 Introductie tempeletiquette  
16:30 – 17:00 Rondleiding tempelcomplex
17:10 – 17:40 Diner
17:40 – 18:10 Avondceremonie  
19:00 – 20:00 Thee tijd en praten met een Monnik  
21:00 ~           Lichten uit / bedtijd

03:00~            Opstaan (02:50 tijdens het zomerprogramma)
03:17 – 04:00 Ochtendceremonie
04:10 – 05:00 108 prostration & meditatie 
06:10 – 07:10 Ontbijt & gemeenschappelijk werk
07:00 – 08:00 Tour tempelcomplex
08:30 – 10:00 Het maken van een boeddhistische rozenkrans van 108 kralen 
0:00 – 11:00   Vrije tijd
1:10 – 12:00   Lunch  
12:30 ~           Einde tempelprogramma

Genoemde tijden zijn afhankelijk van de seizoenen / zonsopkomst. In de winter zal het programma iets later beginnen.

Belangrijk! Verwacht geen luxe tijdens uw tempelstay! U zult overnachten
in een slaapzaal (mannen en vrouwen slapen apart), waarbij u slaapt op een dun matje.

Nieuwsgierig geworden naar een van onze tempelstays? 
Bekijk hier ons fotoalbum van het verblijf van collega Sarah in de Woljeongsa Tempel; Odaesan Nationaal Park.

Bongeunsa Tempel - hartje Seoul (** 14:00 aanvang tempelverblijf)
Vandaag duikt u in de boeddhistische cultuur van Zuid-Korea in het midden van de glamoureuze financiële wijk Gangnam in Seoul! U bezoekt de 1.200 jaar oude Bongeunsa tempel met diverse historische en culturele functies, zoals de houten drukplaten van de Avatamsaka Soetra (Flower Garland Sutra) en het grote standbeeld van Maitreya Boeddha, het hoogste standbeeld van de toekomstige Boeddha in Zuid-Korea. De tempel is de perfecte plek om te ontspannen en op zoek te gaan naar je innerlijke wijsheid middenin het bruisende Seoul. In Bogeunsa wordt elk jaar in mei het Lotus Lantaarn Festival gehouden vlakbij  Samseong-dong, ter ere van Boeddha.

Seoraksan Sinheungsa - Sockho (**15:00 aanvang tempelverblijf)De geschiedenis van deze bijzondere tempel, gelegen te midden van een van de mooiste parken van Zuid Korea, gaat terug naar 652. In dit jaar werd tijdens het Shilla Koninkrijk de tempel opgericht door meester Jajang. In 698 brandde de tempel volledig af en pas 3 jaar later werd de tempel herbouwd. De tempel kreeg toen de naam ‘Seonjeongsa’. Na meer dan duizend voorspoedige jaren, brandde de tempel opnieuw af tijdens de Joseon Dynastie. Drie prominente heren die onder het bewind van de Joseon Dynastie werkten, besloten de tempel te herbouwen. Na een dag bidden verscheen een zilver-harige god in hun gebeden, al wijzend naar de huidige locatie van de Sinheungsa Tempel. Hij zei: ‘als je hier ooit een tempel bouwt, zal de tempel geen schade leiden door de drie groten rampen (vuur, overstromingen en stormen)’. De zilverharige god verdween en met deze voorspelling, bouwde de drie heren de tempel en noemde de tempel de Sinheungsa tempel. Sinheungsa betekent dat God (Sin) zei dat de tempel zal slagen (Heung).

Bulguksa Tempel bij Gyeongju (14:00 uur start proramma, check in 13:00 uur)
Bulguksa is een compleet tempelcomplex, waarnaast een prachtige tempel ook een mooie grot kunt vinden. In de  Seokguram Grot vind u de mysterieuze Boeddha en wordt gezien als een van de grootste culturele hoogtepunten van Zuid-Korea gezien. Het eerste gebouw stamt uit het jaar 528 onder leiding van koning Beopheung.  Pas in het jaar 751 werd het complex verder uitgewerkt, in opdracht van koning Gyeongdeok. Door de jaren heen is het complex vele malen gerenoveerd.

Gogulsa tempel bij Gyeongju (14:00 uur start programma) in plaats van Bulguksa Tempel indien gesloten  Per bus of taxi reist u hier in ongeveer een half uur naar toe. De Gogulsa tempel staat bekend als een meesterwerk van de boeddhistische kunst en architectuur. De tempel is gebouwd tijdens de gouden eeuw van de boeddhistische kunst in het Silla koninkrijk.  
Tempelprogramma:  check-in 13:00~00:00
Optional program-Archery (extra kosten 10,000 KRW) / paardrijden (extra kosten 20,000 KRW) 
14:00~15:00 Regular program-Meditation
15:00~16:00 Sunmudo Demonstratie & Korean Traditional Arts Performance (Except Mon.) 16:10~16:30 Orientatie
16:30~17:30 Sunmudo Training1
07:30~19:00 Dinner
19:00~00:00 Vrije tijd
21:00~00:00 Bedtijd 2 day
05:00~05:30 Opstaan
05:30~06:30 Chanting Service & Meditatie
06:30~09:00 Ontbijt
09:00~11:00 Sunmudo Training / 108 prostraties
11:00~13:30 Ringing the Big Dharma Bell - activiteit
2:30~00:00 Check-out

Genoemde tijden zijn afhankelijk van de seizoenen / zonsopkomst. In de winter zal het programma iets later beginnen.   Verwacht geen luxe tijdens uw tempelstay! U zult overnachten in een slaapzaal (mannen en vrouwen slapen apart), waarbij u slaapt op een dun matje! Benieuwd naar de Tempelstay ervaringen van collega Sarah? Bekijk dan hier haar fotoalbum.

Woljeongsa Tempel - Odeasan Nationaal Park (nabij Gangneung) (**14:30 aanvang tempelverblijf)De Woljeongsa tempel is gelegen te midden van het Odeasan Nationaal park en wordt vereerd als de heilige plaats van de Bodhisattva van Wijsheid. Woljeongsa werd gesticht tijdens de Shilla periode in 643 door meester Ven Jajan. Toen de Monnik zijn training in China beëindigde en terugkeerde naar het Shilla koninkrijk, kwam hij aan in Odeasan. Hij vond deze plek het meeste lijken op het klooster in China, waar hij had gezeten. Hij bouwde hier een hermitage om zijn relikwieën te huisvesten. Een flink aantal jaren later, tijdens de Joseon dynastie, werd de tempel enorm uitgebreid en tegenwoordig wonen en studeren hier nog enkele Monniken.

Beomeosa Tempel - Busan (** 14:00 aanvang van de tempelverblijf)Deze tempel werd gebouwd door de grote priester Ui Sang in het jaar 678 tijdens het bewind van koning Mun Mu van de Silla dynastie, als een van de tien Hwaeom tempels in Korea. Samen met Haeinsa en Tongdosa, is de Beomeosa tempel een van de drie grootste tempels in Korea en de thuisbasis van zowel belangrijk boeddhistische cultureel erfgoed  als van beroemde grote priesters. Bijvoorbeeld Lama Dong San leidt de boeddhistische Zuivere-land-stroming en is de drijvende kracht van de moderne Boeddhisme in Korea!

Haeinsa Tempel - bij Daegu (15:30 uur aanvang tempelverblijf) Dit is een van de meest beroemdste en mooiste tempels van Korea. Deze populaire tempel werd opgericht in het derde jaar van koning Ae-Jang's bewind (802 AD) en is de hoofdtempel van de Avatamsaka school. Hier worden maar liefst 200 boeddhistische schatten bewaard en de belangrijkste hiervan is de Tripitaka Koreana. Dit kun je het best omschrijven als een gigantische boeddhistische encyclopedie gesneden uit 81.258 houtplaten. Deze houten drukplaten werden tussen 1236 en 1251 gesneden en vanaf 1381 opgeslagen in deze tempel. Zouden we alle platen achter elkaar leggen dan hebben we een 60 kilometer lang pad gemaakt!

Mihwangsa Tempel  Jeollado, - uiterst zuidpunt Korea (15:00 uur aanvang tempelverblijf)Deze tempel is gelegen aan de westkant van het gebergte Dalmasan bezoeken (489 meter) en is de enige grote tempel in het meest zuidelijke deel van het Koreaanse schiereiland. Het is gebouwd in het achtste jaar van koning Gyeongdeok van de Shilla dynastie (749). Het ligt werkelijk in prachtige natuur langs de hier grillige kustlijn. Dit verblijf kan het best worden gecombineerd met een bezoek aan Wando eiland dat bekend is om de waanzinnige mooie landschappen. De uitvalsbasis is de stad Gwanju met in de buurt Boseang theeplantages. Het is ook te combineren met het vulkanische eiland Jeju.

Hwaeom-sa Tempel, Jirisan Nationaal Park (Jeollado) (15:00 uur aanvang tempelverblijf) De tempel Hwaeomsa is een heilige plaats van verlichting op de berg Jirisan, die heilig is voor de lokale bevolking. De tempel werd opgericht tijdens het bewind van Koning Baekjae Seong  door een Indiase monnik genaamd Ven. Yeongi. Door zijn 1500 jaar geschiedenis, heeft Hwaeomsa niet alleen de leer van Boeddha intact gehouden, maar ook de Koreaanse geschiedenis, cultuur en traditie. In overeenstemming met deze lange geschiedenis, heeft de tempel vele culturele middelen, en kan zelfs worden beschouwd als het "Schat pakhuis van Jirisan". 

Yakcheonsa Tempel , Jeju Vulkanisch eiland (16:00 begin tempelverblijf)De tempel ligt op dit prachtig eiland in de zuidelijke regio Seogwipo. De bouwstijl van Yakcheonsa Tempel doet denken aan de boeddhistische tempels van het begin van de Joseon-dynastie. Het hoogste tempeldak reikt tot aan een indrukwekkende hoogte van 30 meter en de gebouwen liggen verspreid over een totale oppervlakte van 3.305 m². Bij binnenkomst zullen de gasten worden begroet door een 5 meter-hoge standbeeld van Vairocana, de hoogste in Korea, Aan de voorzijde van het Dharma Hal staat een gigantische boeddhistische tempelklok, met een gewicht van 18 ton. Andere opmerkelijke sites zijn de Gulbeopdang (de Dharma Hal, gebouwd in een natuurlijke grot), het Samseonggak Schrijn, en de Sarira Pagode.

Uw Zuid-Korea reis uitgestippeld

Excursies in Zuid-Korea

Bouwstenen

Meer tips voor uw Zuid-Korea reis

Best Kept Secret: Slow city Jeonju

Proef de enige echte bibimbap, drink makgeolli op makgeolli street en slaap in een oud hanok huis
 • 3 dagen
 • €95 per persoon

Tempelverblijven in Zuid-Korea

Stilte op reis verrijkt
 • 2 dagen
 • €75 vanaf prijs per persoon

Hanok verblijven

Slapen in een traditioneel Koreaans huis
 • 2 dagen
 • €75 per persoon

Reissom

Tempelverblijven in Zuid-Korea

2 dagen
vanaf €75,-

Corona reisadvies

Reissom vanaf € 75,- per persoon, op basis van twee personen op een aparte slaapzaal.

De reissom varieert per tempel en per seizoen, we zoeken het graag voor u uit!

Het arrangement is inclusief:
- 2-daagse tempelverblijf inclusief ontbijt, lunch & 1 diner
- indien van toepassing: Engelstalige gids die u begeleidt tijdens het programma.
- indien genoemd: bergwandeling met gids (zoals bijv. Mt Gayasan vanaf Haeinsa of Odaesan Nationaal Park bij verblijf in de Woljeongsa Tempel)

Het arrangement is exclusief:

- vervoer per taxi / privé transfer van / naar de tempel
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- uitgebreid informatiepakketje bij boeking

In offertemandje

Reissom

Tempelverblijven in Zuid-Korea

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 75,- per persoon, op basis van twee personen op een aparte slaapzaal.

De reissom varieert per tempel en per seizoen, we zoeken het graag voor u uit!

Het arrangement is inclusief:
- 2-daagse tempelverblijf inclusief ontbijt, lunch & 1 diner
- indien van toepassing: Engelstalige gids die u begeleidt tijdens het programma.
- indien genoemd: bergwandeling met gids (zoals bijv. Mt Gayasan vanaf Haeinsa of Odaesan Nationaal Park bij verblijf in de Woljeongsa Tempel)

Het arrangement is exclusief:

- vervoer per taxi / privé transfer van / naar de tempel
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- uitgebreid informatiepakketje bij boeking

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Zuid-Korea?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Tempelverblijven in Zuid-Korea

2 dagen

Stilte op reis verrijkt

€ 75 vanaf prijs per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Zuid-Korea onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Seoraksan Nationaal Park

  Wandelen in het mooiste natuurpark van Zuid-Korea
  • 3 dagen
  • €295 per persoon

  Festivals in Zuid-Korea

  lijst van volks - en religieuze feesten op reis
  • 1 dagen

  Ferry Busan - Fukuoka

  Snel van Zuid-Korea naar Japan of andersom
  • 2 dagen
  • €165 per persoon

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy