Onze Zuid-Korea reisspecialist Nina Vergouw maakt uw reis graag 100% op maat
Startdatum: 9 juni 2025 | groepsgrootte: minimaal 8 - maximaal 14 deelnemers | begeleiding onder een ervaren Nederlandse reisbegeleider, een Engelssprekende lokale gids | UNIEK Tempelprogramma met Non Jeonggkwam | incl. Internationale vluchten
Ga mee op een culinaire reis door Zuid-Korea waar eten centraal staat en de meest uiteenlopende smaken samenkomen. Tijdens deze Tweeweekse ontdekkingsreis verken je de veelzijdige Zuid-Koreaanse keuken: van bruisende markten in Seoul tot hands-on workshops op het platteland. Onder begeleiding van lokale Foodie-experts zoals Heeyoung – geboren en getogen in Busan en gepassioneerd over de eetcultuur van haar thuisland – leer je niet alleen te proeven, maar ook zelf te koken en leer je alles over de verhalen achter de Koreaanse keuken. Maak je eigen Kimchi, ontdek hoe traditionele Koreaanse dranken als Soju worden gecombineerd met bijpassende Anju (Koreaanse hapjes) en geniet van gerechten zoals Bibimbap. Sta versteld over de Koreaanse BBQ cultuur waar het heel normaal is om je eten te knippen en ontdek de meest uiteenlopende (ietwat gekke) gerechten tijdens een uitgebreid diner op Makgeolli Street.
Je reist comfortabel met een Nederlandssprekende reisleider en Engelssprekende gidsen, verblijft in fijne stadshotels en leert Korea op een leuke, informatieve manier kennen. Of je nu door de Hanok-wijken van Jeonju wandelt, verse vis proeft op de Jagalchi-markt in Busan of een traditionele theeceremonie bijwoont, elke dag brengt nieuwe smaken en verhalen. Tijdens deze interactieve hands-on reis draait het niet alleen om proeven en meemaken: je duikt zelf de keuken in om de heerlijkste Kimchi en Gochujang te maken. Dit is ongetwijfeld een reis voor iedereen die van eten houdt en nieuwsgierig is naar de rijke tradities achter de Zuid-Koreaanse keuken!
Een absoluut hoogtepunt van deze reis is onze UNIEKE 2-daags tempelprogramma in de Baegyangsa tempel, dat deels wordt begeleidt door Non Jeongkwan. Non Jeong Kwan is een boeddhistische non en chef en gespecialiseerd in de traditionele Koreaanse tempelkeuken. Vanuit de Chunjinam Hermitage, gelegen bij de Baegyangsa-tempel in Zuid-Korea, kookt ze voor medenonnen, monniken en bezoekers. Haar keuken is volledig plantaardig en draait om harmonie met de natuur. De ingrediënten die ze gebruikt, zoals gefermenteerde sojaproducten en kimchi, worden allemaal lokaal en met zorg geproduceerd op het tempelterrein.
Hoewel ze geen formele culinaire training heeft gehad en geen restaurant bezit, wordt Jeong Kwan wereldwijd geroemd om haar unieke benadering van koken. Ze kreeg internationale bekendheid na haar verschijning in de Netflix-serie Chef's Table in 2017. Haar filosofie, waarbij koken niet alleen over smaak maar ook over spiritualiteit en welzijn gaat, heeft chefs van over de hele wereld geïnspireerd. Dit maakt haar een icoon in zowel de culinaire als de spirituele wereld.
Voor deze reis hebben wij een plekje kunnen reserveren in haar drukbezette agenda. Er is plek voor de 14 deelnemers van deze groepsreis, waarbij de overige plekken worden verdeeld over individuele reizigers. Dit is dus géén privé excursie, maar uw Nederlandse reisbegeleider en Engelssprekende gids zullen het programma verder begeleiden.
Startdatum: 9 juni 2025 | groepsgrootte: minimaal 8 - maximaal 14 deelnemers | begeleiding onder een ervaren Nederlandse reisbegeleider, een Engelssprekende lokale gids | UNIEK Tempelprogramma met Non Jeonggkwam | incl. Internationale vluchten
Ga mee op een culinaire reis door Zuid-Korea waar eten centraal staat en de meest uiteenlopende smaken samenkomen. Tijdens deze Tweeweekse ontdekkingsreis verken je de veelzijdige Zuid-Koreaanse keuken: van bruisende markten in Seoul tot hands-on workshops op het platteland. Onder begeleiding van lokale Foodie-experts zoals Heeyoung – geboren en getogen in Busan en gepassioneerd over de eetcultuur van haar thuisland – leer je niet alleen te proeven, maar ook zelf te koken en leer je alles over de verhalen achter de Koreaanse keuken. Maak je eigen Kimchi, ontdek hoe traditionele Koreaanse dranken als Soju worden gecombineerd met bijpassende Anju (Koreaanse hapjes) en geniet van gerechten zoals Bibimbap. Sta versteld over de Koreaanse BBQ cultuur waar het heel normaal is om je eten te knippen en ontdek de meest uiteenlopende (ietwat gekke) gerechten tijdens een uitgebreid diner op Makgeolli Street.
Je reist comfortabel met een Nederlandssprekende reisleider en Engelssprekende gidsen, verblijft in fijne stadshotels en leert Korea op een leuke, informatieve manier kennen. Of je nu door de Hanok-wijken van Jeonju wandelt, verse vis proeft op de Jagalchi-markt in Busan of een traditionele theeceremonie bijwoont, elke dag brengt nieuwe smaken en verhalen. Tijdens deze interactieve hands-on reis draait het niet alleen om proeven en meemaken: je duikt zelf de keuken in om de heerlijkste Kimchi en Gochujang te maken. Dit is ongetwijfeld een reis voor iedereen die van eten houdt en nieuwsgierig is naar de rijke tradities achter de Zuid-Koreaanse keuken!
Een absoluut hoogtepunt van deze reis is onze UNIEKE 2-daags tempelprogramma in de Baegyangsa tempel, dat deels wordt begeleidt door Non Jeongkwan. Non Jeong Kwan is een boeddhistische non en chef en gespecialiseerd in de traditionele Koreaanse tempelkeuken. Vanuit de Chunjinam Hermitage, gelegen bij de Baegyangsa-tempel in Zuid-Korea, kookt ze voor medenonnen, monniken en bezoekers. Haar keuken is volledig plantaardig en draait om harmonie met de natuur. De ingrediënten die ze gebruikt, zoals gefermenteerde sojaproducten en kimchi, worden allemaal lokaal en met zorg geproduceerd op het tempelterrein.
Hoewel ze geen formele culinaire training heeft gehad en geen restaurant bezit, wordt Jeong Kwan wereldwijd geroemd om haar unieke benadering van koken. Ze kreeg internationale bekendheid na haar verschijning in de Netflix-serie Chef's Table in 2017. Haar filosofie, waarbij koken niet alleen over smaak maar ook over spiritualiteit en welzijn gaat, heeft chefs van over de hele wereld geïnspireerd. Dit maakt haar een icoon in zowel de culinaire als de spirituele wereld.
Voor deze reis hebben wij een plekje kunnen reserveren in haar drukbezette agenda. Er is plek voor de 14 deelnemers van deze groepsreis, waarbij de overige plekken worden verdeeld over individuele reizigers. Dit is dus géén privé excursie, maar uw Nederlandse reisbegeleider en Engelssprekende gids zullen het programma verder begeleiden.
Dag 1: vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Seoul – transfer naar hotel / welkomst BBQ
Dag 3: Seoul / bezoek aan Gyeongbokgung Paleis, Bukchon & theeceremonie met theesommelier
Dag 4: Seoul / fietsexcursie in de ochtend & bezoek Gyeongdong markt eind van de middag met Foodie-gids
Dag 5: Seoul / Koreaanse wijnproeverij met bijbehorende Anju
Dag 6: Seoul / Kimchi workshop met Koreaanse chef
Dag 7: Seoul – Busan
Dag 8: Busan / dagexcursie naar Cheongsong voor een Gochujan workshop met foodexpert Heeyoung
Dag 9: Busan / bezoek aan de Jagalchi vismarkt + diner Jagalchi vismarkt
Dag 10: Busan – Tempelverblijf Baegyangsa / workshop tempelfood met non Jeonggkwan
Dag 11: Tempelverblijf – Jeonju / Bibimbap diner
Dag 12: Jeonju / Bezoek Hanokwijk & diner op Makgeolli street
Dag 13: Jeonju – Seoul / afscheidsdiner
Dag 14: Seoul – vertrek
Je komt aan op de luchthaven van Seoul, waar je chauffeur en Engelssprekende gids je staan op te wachten in de aankomsthal. Nadat je de groep hebt ontmoet, reis je verder naar Seoul. Afhankelijk van de drukte op de weg duurt de rit ongeveer een uur.
De rest van de dag is vrij te besteden. Je kunt ervoor kiezen om even uit te rusten in het hotel of de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Seoul is een enorme stad met meer dan 10 miljoen inwoners. Maar laat je hierdoor niet afschrikken! Zelfs in Seoul zijn er rustige plekken te vinden waar je bijna niemand tegenkomt. De stad wordt doorsneden door de indrukwekkende Hangan-rivier, die verder stroomt naar Noord-Korea. Ten noorden van de rivier vind je nog delen van de oude stadsmuren, waarbinnen het historische centrum van Seoul ligt. Hier kun je het stadhuis, het beroemde Gyeongbokgung Paleis, het Changdeok Paleis met zijn geheime tuinen, traditionele hanok-wijken en vele (avond)markten bezoeken. Aan de zuidkant van de rivier ligt de chique en trendy Gangnam-wijk (ja, die van de beroemde popsong).
’s Avonds maak je meteen kennis met de Koreaanse keuken. Je gaat naar een typisch Koreaans BBQ-restaurant, een zeer populaire eetstijl in Korea, geliefd bij iedereen. De BBQ-restaurants herken je aan de houten tafeltjes met ingebouwde barbecues en grote afzuigkappen die uit het plafond komen. Op tafel verschijnt een mix van heerlijke gerechten: gemarineerde kip (dak-galbi), Koreaans varkensvlees (samgyeopsal) en rundvlees (bulgogi). Deze eet je samen met diverse bijgerechten, de zogenaamde banchan, zoals kimchi, ssam (sla-wraps) en toppings als gochujang (chilipasta), sesamolie en ssamjang (saus voor de wraps). Je grilt en knipt je eigen vlees en proeft daarbij vaak een glaasje soju. Het is een interactieve, gezellige manier om de groep wat beter te leren kennen!
Vandaag staat de eerste kennismaking met de Koreaanse cultuur op het programma. In de ochtend bezoek je het Gyeongbokgung Paleis; het grootste, oudste en ooit het belangrijkste paleis tijdens de Joseon Dynastie. Het Gyeongbokgung paleis is gelegen in het noorden van Seoul en werd gebouwd in 1394, in opdracht van de eerste koning van de Joseon Dynastie. Tijdens de Japanse invasie is het paleis bijna helemaal tot aan de grond toe afgebrand en pas 300 jaar later werd het paleis opnieuw opgebouwd. Deze wederopbouw duurde zo'n 3 jaar. Toentertijd bestond het Gyeongbokgung Paleis uit ongeveer 330 gebouwen met meer dan 5790 kamers. Verspreid over het tempelcomplex zijn mooie tuinen, visvijvers en vele pagodes en paviljoens te vinden. In de ochtend vindt hier ook een wisseling van de wacht plaats. Deze ceremonie wordt elke dag, al honderden jaren lang gehouden. Na deze indrukwekkende ceremonie bezoek je de Bukchon. Dit is een pittoreske, traditionele Hanok-wijk gelegen in het noorden van de stad en een van de twee laatste plekken in Seoul waar nog oude hanok huizen te vinden zijn. Dit zijn typische Koreaanse huizen gebouwd van hout op een stenen plateau. Deze huizen worden in de winter verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. Dit wordt ook wel een Ondol genoemd, een vloerverwarming dus! De wijk is zo'n 600 jaar geleden gebouwd voor inwoners die veelal in -en rondom de paleizen werkten. Tegenwoordig woont hier voornamelijk de wealthy few: het behoort tot een van de duurste wijken van Seoul. Met name veel politici hebben zich in deze wijk gevestigd. Het is een leuke wijk om door heen te wandelen en om te verdwalen in de wirwar aan steegjes.
Niet ver van de wijk Bukchon liggen verschillende theehuizen. Thee is een belangrijk onderdeel van veel culturen en Korea heeft zijn eigen unieke traditie op dit gebied. De theecultuur zou in Korea zijn geïntroduceerd tijdens de periode van de Drie Koninkrijken (18 v.Chr.-660 n.Chr.), hoewel de import van thee uit China pas in de zevende eeuw begon. Volgens eeuwenoude verhalen, werden thee en fruit gebruikt in herdenkingsdiensten voor voorouders.
Tijdens de Goryeo-dynastie (918-1392) zette de Koreaanse theecultuur zich voort en ontwikkelde zich samen met het boeddhisme, waarbij thee werd verspreidt onder de koninklijke familie, monniken en edelen. In de loop der tijd werd de manier van theedrinken en serveren een belangrijk onderdeel van de etiquette binnen families en voor hun gasten. In Korea wordt thee meestal bereid met een verscheidenheid aan vruchten, bloemen, bladeren, granen en wortels om verschillende smaken en gezondheidsvoordelen te bieden. In de Koreaanse cultuur is thee drinken meer dan alleen een verwarmend drankje; het is een ervaring waarbij alle vijf zintuigen betrokken zijn. De term voor de traditionele Koreaanse theeceremonie, darye, betekent letterlijk "theeritueel."
Je gids neemt je vandaag mee naar een prachtige theekamer gelegen in een unieke setting. De theesessie zal worden gehouden in een prachtig oude Hanok, waar er – ondanks de drukte van de stad – een kalme, serene sfeer hangt. Tijdens deze theesessie – die wordt begeleid door een echte theesommelier – krijg je verschillende theesoorten te proeven, je leert hoe je verschillende theesoorten moet zetten en je krijgt meer te weten ovr de Koreaanse theegebruiken en bijbehorend porselein.
Verken in de ochtend het hart van het oude Seoul op een E-bike en leer meer over de indrukwekkende paleizen en traditionele wijken in deze buurt. Rij door het prachtige koninklijke paleis en de rustige straatjes van het westelijke dorp, ervaar een traditionele markt en alle lekkernijen die er te vinden zijn. Ontdek het presidentiële paleis en oude hanokwijken. Tot slot bezoek je de serene Joggyesa-tempel en fiets je langs de Cheonggycheon-rivier. Ontdek een kant van Seoul die velen niet ervaren en bezoek ook de top bezienswaardigheden! De middag is ter vrije besteding.
Eind van de middag ga je met een echte foodie-gids op pad om de Gyeongdong markt op te gaan. Seoul kent ontelbare markten, variërend van groot naar klein. In elke wijk of buurt is minstens één markt te vinden. De bekendste markt van Seoul is ongetwijfeld ‘Gwangjang Market’, gelegen in de hippe wijk Euljiro. De markt is niet erg groot en erg overzichtelijk. Met name de 'eetafdeling' is immens populair. Hier zijn honderden kraampjes te vinden waar overal heerlijk gegeten en gedronken kan worden. Ontdek samen met je gids het dampige, kleurrijke, smaakvolle en intense geharrewar van een levendige streetfood-markt in hartje Seoul. Ga voor de verse bibimbap, pittige Kimchi, gebakken pajeon dat lijkt op een gewone omelet ( maar pas op!) of een Koreaanse sushi genaamd gimbap. Of wat dacht je van pannenkoeken gemaakt van Mung-bonen, gebakken bloedworst of de welbekende tteokbokki, een immens populaire pittige snack van rijstcakes.
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag zal je kennis maken met verschillende Koreaanse Sools (alcoholische drankjes) zoals Magkeolli en Soju. Makgeolli is een Koreaans alcoholisch drankje dat er om bekend staat, in tegenstelling tot de meeste drank, een aantal elementen te bevatten die goed zijn voor de gezondheid. Het melkachtige, gebroken, witte en licht bruisende drankje is zacht en wat zoetig van smaak en daarbij erg verfrissend. Soju is een Koreaanse variant op wodka en kent allerlei smaken. Beide dranken drinken lekker weg door het lage alcoholpercentage en door de frisheid. Maar ook onbekendere Sools zoals Bokbunja (fruitwijn) en Cheongju (rijstwijn) komen vandaag op tafel. Onmisbaar hierbij zijn lekkere gerechten die worden afgestemd op de verschillende Sools. Deze gerechten worden Anju genoemd: hapjes en snacks die goed gaan bij bovenstaande alcoholische dranken. Denk hierbij aan gerechten zoals een kimchi pannenkoek, viskoekjessoep of bulgogi. Anju staat voor ‘bar food’ maar is eigenlijk veel meer dan dat: het bevat een breed scala aan gerechten – van lichte hapjes tot stevigere maaltijden. Anju is onlosmakelijk verbonden met de Koreaanse "drankcultuur," die vaak draait om sociale bijeenkomsten, vriendschappen en netwerken. Het eten van Anju tijdens het drinken wordt gezien als een manier om de effecten van alcohol te verzachten en om langer te kunnen genieten zonder snel dronken te worden. De keuze van Anju hangt vaak af van het soort alcohol dat wordt gedronken en je gids zal er voor zorgen dat de Anju en Sools goed op elkaar af worden gestemd.
Vandaag reis je in ongeveer 4 uur naar het zuidelijk gelegen Busan. Busan werd rijk door de internationale scheepsbouw en de grote haven. Busan ontwikkelde zich tot de tweede grootste stad van Zuid-Korea. U ziet verschillende scheepswerven waar joekels van schepen liggen die door verschillende bedrijven worden gebouwd; zoals bijvoorbeeld Hyundai. De rest van de dag is ter vrije invulling.
Leuk om vandaag te bezoeken is de mystieke Haedong Yonggungsa Tempel. De tempel werd gebouwd in 1376 door de grote boeddhistische leraar Naong gedurende de Goryeo dynastie. De tempel ligt op een rotspunt met uitzicht over de zee. Om het 'oude' Busan te ontdekken kunt u een bezoekje brengen aan het Gamcheon Culture Village, ook wel het 'Machu Picchu van Busan' genoemd. In deze levendige gemeenschap vindt u huizen die tegen de berg op zijn gebouwd. Gamcheon werd begin jaren '50 'opgericht' door vele oorlogsvluchtelingen. Al snel groeide deze wijk uit zijn voegen en slechts enkele jaren later, stond het bekend als de sloppenwijk van Busan. Ondanks de groeiende economie in Busan, bleef de wijk Gamcheon achter in ontwikkeling en bleven vele mensen hier in armoede leven. De overheid besloot de wijk in 2009 een flinke make-over te geven. Huizen werden opgeknapt en de hele wijk werd in vrolijke, felle kleuren geverfd. Tegenwoordig is Gamcheon een erg populaire wijk onder studenten; er zijn vele koffietenten en galerijen te vinden. Dwaal door de steegjes die door de lokale bevolking zijn versierd met muurschilderingen en neem een kijkje in het lokale leven. In verschillende winkels kunt u een plattegrond van de wijk kopen waarop leuke wandelroutes vermeld staan. Bij verschillende stops kunt u een stempel halen, een leuke manier om zo kennis te maken met de wijk. Nog leuker is om zelf te dwalen in dit kleurrijke doolhof. Zodra u terug wilt gaan naar downtown Busan, is het aan te raden om al lopend naar beneden te gaan.
Langs de weg is een kleine fototentoonstelling van oude foto's van de wijk, genomen in de jaren '50. Busan heeft een mooie skyline langs de boulevard met stylish restaurants en een gezellig strand: Haeundae beach. Vooral 's avonds leeft de boel op met veel eettentjes op straat en goede restaurants met uitzicht op de stad in lichtjes.
Komende twee dagen wordt de reis begeleidt door lokale gids Heeyoung, een food professional geboren & getogen in Busan. Heeyoung heeft verschillende opleidingen verspreid over het land gevolgd en de wereld over gereisd om te leren, te werken en te koken. Hoe meer ze van de wereld ontdekte, hoe meer ze de diepe band met haar thuisland voelde; en trotser ze is op wat de Zuid-Koreanen hebben opgebouwd: vooral op het gebied van eten. Graag laat ze je de authentieke en unieke food scene van Busan, Seoul en Zuid-Korea’s platteland beleven en proeven. Je zult ongetwijfeld nieuwe smaken ontdekken!
Vandaag staat een uitstapje naar het platteland rondom Busan op het programma Bij aankomst in de regio Cheongsong word je naar een traditionele Koreaanse boerderij gebracht. Hier wordt een van de een van de best Gochujan pasta bereidt. Gochujang is een Koreaanse chilipasta en een echte smaakmaker in de Koreaanse keuken. De chilipasta wordt gemaakt van rode pepers, gefermenteerde sojabonen en zout. Het heeft een unieke, zoete, maar toch pittige smaak en wordt in ontzettend veel gerechten verwerkt – zoals bibimbap en het aanmaken van Kimchi. Het wordt de ‘moedersaus’ van Korea genoemd. Onder begeleiding van een lokale boer én Heeyoung (die ook alles over fermentatie weet!) volg je vandaag een workshop Gochujang. Je leert van alles over het gehele fermentatieproces, maakt gezamenlijk de gochujang en krijgt verschillende pasta’s te proeven. Eind van de dag keer je weer terug naar Busan.
In de ochtend kun je zelf Busan ontdekken. Tegen het einde van de middag neemt Heeyoung je graag mee naar de grootste en bekendste vismarkt van Zuid-Korea: Jagalchi. Gelegen aan de kust, staat deze markt bekend om haar levendige sfeer en de enorme verscheidenheid aan verse zeevruchten. De meest bevreemdende zeewezens zwemmen en dobberen hier rond in kleurrijke plastic bakken, al wachtend op hun koper. Zee-ananas en zwemmende visachtige die - tja het kan niet anders worden beschreven - op penissen lijken, zijn hier de delicatessen naast veel soorten inktvis, kogelvis en de kostbare abalone!
Boven de markt ontvouwt zich een heuse foodcourt waar verse vis van beneden in de restaurants hier boven vers wordt bereidt en wordt verkocht. Het is een drukte én chaos van jewelste! Overal staan enthousiaste verkopers te roepen en te lokken. Voor ons kan dit nogal intimiderend over komen maar geen zorgen, Heeyoung neemt je graag mee naar haar favoriete restaurantjes waarbij een heerlijk zeebanket op tafel komt te staan. Eet smakelijk!
Stilte op reis verrijkt. Vandaag reis je naar het platteland van Zuid-Korea waar een unieke beleving op het programma staat. Als je naar Zuid-Korea komt, is de reis eigenlijk niet compleet zonder een verblijf in een boeddhistische tempel. Het is nog niet zo lang mogelijk dat je mee mag lopen met de monniken in een verblijf waar ze mediteren, studeren en de tempeleigendommen op devote wijze bewaren. En wij hebben voor deze reis een heel bijzonder tempelprogramma geselecteerd. Een absoluut hoogtepunt van deze reis is onze UNIEKE 2-daags tempelprogramma in de Baegyangsa tempel, dat deels wordt begeleidt door Non Jeongkwan. Non Jeong Kwan is een boeddhistische non en chef en gespecialiseerd in de traditionele Koreaanse tempelkeuken. Vanuit de Chunjinam Hermitage, gelegen bij de Baegyangsa-tempel in Zuid-Korea, kookt ze voor medenonnen, monniken en bezoekers. Haar keuken is volledig plantaardig en draait om harmonie met de natuur. De ingrediënten die ze gebruikt, zoals gefermenteerde sojaproducten en kimchi, worden allemaal lokaal en met zorg geproduceerd op het tempelterrein. Tijdens de workshop geeft ze je een kijkje in haar keuken en mag je helpen met het bereiden van enkele gerechten.
Hoewel ze geen formele culinaire training heeft gehad en geen restaurant bezit, wordt Jeong Kwan wereldwijd geroemd om haar unieke benadering van koken. Ze kreeg internationale bekendheid na haar verschijning in de Netflix-serie Chef's Table in 2017. Haar filosofie, waarbij koken niet alleen over smaak maar ook over spiritualiteit en welzijn gaat, heeft chefs van over de hele wereld geïnspireerd. Dit maakt haar een icoon in zowel de culinaire als de spirituele wereld.
Voor deze reis hebben wij een plekje kunnen reserveren in haar drukbezette agenda. Er is plek voor 14 man, waarbij de overige plekken worden verdeeld over individuele reizigers. Dit is dus géén privé excursie, maar uw Nederlandse reisbegeleider en Engelssprekende gids zullen het programma verder begeleiden. Je overnacht vanavond in de Baegyangsa tempel. Belangrijk! Verwacht geen luxe tijdens uw tempelstay! U zult overnachten in een slaapzaal (mannen en vrouwen slapen apart), waarbij u slaapt op een dun matje.
Na de indrukwekkende tempelstay reis je verder naar misschien wel de meest Koreaanse stad van het land: Jeonju. Jeonju kent meer dan 1000 jaar geschiedenis en het is de stad waar de Joseon dynastie zijn oorsprong vond. In Jeonju is de grootste en oudste hanok-wijk van heel Zuid-Korea te vinden. Daarnaast vertegenwoordigt Jeonju een stad van traditionele cultuur met het grootste aantal aan immaterieel erfgoed van Korea. Jeonju is een paar jaar geleden uitgeroepen tot 'Slow City' en is daarmee een van de eerste, internationale stedelijke Slow Cities. Dit is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van gastvrijheid, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren.
Ook scoort Jeonju hoog als het aankomt op gastronomie. De Koreanen hebben Jeonju niet voor niks bestempeld als de nummer één foodie-bestemming van het land! Logisch, gezien het feit dat in deze groene, vruchtbare provincie waarin Jeonju gelegen is, allerlei verse producten kunnen groeien die later terug te vinden zijn op je bord. 'Dineer je eenmaal in Jeonju, dan bent je verwend voor het leven', is het gezegde dat hoort bij Jeonju. En deze gezegde is absoluut niet gelogen: de allerlekkerste Bibimbap, Gukbap en Bulgogi beef is hier te vinden. Decennia oude recepten worden nog steeds gevolgd en worden op geheel traditionele wijze bereidt. Wist je bijvoorbeeld dat bibimbap oorspronkelijk uit Jeonju komt? In een intieme setting proef je vanavond misschien wel een van de beste Bibimbaps van het land..
Dwaal vandaag door de vele oude straatjes van de hanok-wijk en bezoek enkele bezienswaardigheden. Jeonju beschikt over de oudste en grootste Hanok-wijk van het land; er zijn hier wel meer dan 800 hanok huizen te vinden! Terwijl de rest van de stad sterk is geïndustrialiseerd, behoudt dit Hanok dorp haar historische charmes en tradities. Jeonju is vooral mooi door de bijzondere dakconstructies van de traditionele huizen. De met kinderkopjes betegelde straten zijn prachtig aangelegd, versierd met kleurrijke planten en bomen en lopen kriskras door elkaar heen. De meeste hanoks zijn omgetoverd tot guesthouses, goede restaurantjes, koffiecafés en kleine winkeltjes. Ondanks dat Jeonju steeds populairder aan het worden is, zijn er nog enkele verborgen plekjes in de stad te vinden. Denk aan vele binnentuinen, een oude Confucianistische school (Jeonju Hyanggyo) en een prachtig paleis (Gyeonggijeon), daterend uit 1410, waar vele schrijnen, opslaghuizen en oude wachtlokalen te vinden zijn. Ook bewaart het paleis hier nog steeds het portret van Koning Tae-jo, de stichter van de Joseon-dynastie. Het heiligdom werd gedeeltelijk verwoest tijdens de Japanse invasie van 1592 tot 1598. De bestaande structuur zoals je die nu kan zien werd gerenoveerd in 1614.
's Avonds zul je dineren in de Samcheon wijk, ook wel Makgeolli street genoemd. Makgeolli is een lokaal gestoken rijstwijn en is wellicht het populairste alcoholische drankje van Zuid-Korea. Het melkachtige, gebroken, witte en licht bruisende drankje is zacht en wat zoetig van smaak en daarbij erg verfrissend. Men beweert zelfs dat de rijstwijn 'helende werking' zou hebben op verschillende maagklachten en dat men ouder wordt naarmate het vele drinken van Makgeolli. Los van het feit of dit waar is of niet, is het een heerlijk drankje en gaat het goed samen met lokale gerechten. Voor een echte 'gastronomische' ervaring bezoek je Samcheon Makgeolli street waar de restaurants werken met een vast concept. Dit concept is simpel: je bestelt een ketel Makgeolli en daarbij krijg je een tafel vol Koreaanse tapas (Banchan genaamd) geserveerd. Van verse krab en abalone, tot glibberige tofu, varkenspoten, enorme rijstschotels met warme pompoen: je kijkt je ogen uit! Vaak zien de restaurants er van buiten niet uitnodigend uit maar je kunt er gerust van uit gaan dat je in deze wijk heerlijk zult eten (en met genoeg alcohol de deur uit zal gaan). Eet smakelijk!
Onze Dimsum Zuid-Korea reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.
Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Zuid-Korea uitbreiden met de volgende bouwstenen:
Onze Zuid-Korea reisspecialist Nina Vergouw maakt uw reis graag 100% op maat
Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw rondreis Zuid-Korea gegarandeerd ingericht naar uw smaak.
De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de
categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.