Reisblog voor foodies in Japan - deel 2

Voer voor foodies: van de Starbucks-koffie naar Wagyu roasted beef

Om 19:00 met een koffie op het terras van de Starbucks, ons afspreekpunt. Niet echt een Japans begin van de avond, dacht ik. Maar ik zit nog geen twee minuten op de uitkijk of er komt een jonge vrouw in een prachtige kimono lachend mijn kant op. Dat is Yoko, mijn host van vanavond. We wandelen samen naar haar knusse appartementje in het centrum van Osaka.  

Het keukenblad staat al vol ingrediënten voor de maaltijd die we samen gaan maken. Maar eerst moet ik plaatsnemen aan tafel, tijd voor een korte introductie in de Japanse keuken! Ik leer over verschillende smaken en krijg van alles onder mijn neus en in mijn mond geduwd. Als ik iets vraag, gaat er weer een keukenkastje open en valt er nog meer te ruiken en te proeven. Bijzonder interessant, leuk voor zowel de culinaire hoogvliegers als voor de echte aardappeleters onder ons.  

Yoko heeft veel aandacht besteed aan het recept; een Engelstalig stappenplan hangt met een koelkastmagneet in de vorm van een sushi-rolletje aan de wand geplakt. Op het menu staat onder andere Wagyu roasted beef met zelfgemaakte wasabisaus, op speciale wijze bereid. Ik had mijn reis niet beter af kunnen sluiten dan hier in de food capital van Japan. Oishi!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media