Corona in Sri Lanka | Regels en Reisbeperkingen | DIMSUM

De laatste informatie over Sri Lanka, het Coronavirus, COVID19 en de geldende reisbeperkingen

Reizen en Corona in Sri Lanka

We kunnen weer op reis naar Sri Lanka!

Sri Lanka heet toeristen van harte welkom! Het land heeft van onze regering code oranje maar u hoeft hierbij na terugkomst in Nederland NIET in quarantaine indien u volledig bent gevaccineerd.

We hebben twee voorbeeldroutes opgesteld die geheel volgens de geldende richtlijnen uitgevoerd kunnen worden en die geschikt zijn voor zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers:

Sri Lanka Coronaproof Tropische Winterreis
Sri Lanka Coronaproof Zomer Familiereis

Huidige situatie Sri Lanka tijdens Corona-tijd

Nieuws uit Sri Lanka

September 2021
Sri Lanka heeft zijn grenzen open voor toeristen sinds 21 januari 2021. Er is vervolgens weer een strengere lockdown-periode vanwege de Delta variant maar inmiddels zijn ze in de Bio Bubble voor toeristen weer terug bij het protocol. De lockdown buiten de Bio Bubble duurt tot en met 1 oktober.

Covid-vrije reistunnels:
Het land is vastbesloten om zo veilig en prettig mogelijk het toerisme te stimuleren tijdens de wereldwijde pandemie. Want met de richtlijnen en protocollen die er zijn opgesteld moet het mogelijk zijn om te beginnen met een langzame transitie naar het 'oude normaal'. 

Er is op dit moment een protocol voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn en eentje voor reizigers die nog niet gevaccineerd zijn. 

Op de pagina Hello Again van de Sri Lankaanse overheid vindt u uitgebreide uitleg over de richtlijnen die tijdens uw reis door Sri Lanka gevolgd moeten worden. U leest er wat het protocol is bij aankomst in Sri Lanka, in welke hotels u kunt verblijven, welke bezienswaardigheden inmiddels door reizigers bezocht mogen worden en hoe u reist in de zogenaamde bio-bubble.

Ons lokale agentschap is reeds een officieel "Safe & Secure Certified" agentschap en is dus volledig in staat om uw reis volgens alle richtlijnen uit te voeren.

Onze twee speciaal samengestelde Coronaproof rondreizen volgen alle richtlijnen die door niet-gevaccineerde reizigers gevolgd moeten worden en zijn dus geschikt voor iedere reiziger.

De belangrijkste regels voor niet-volledig gevaccineerde reizigers zijn: 
1. Geen minimum aantal reisdagen vereist.
2. Geen verplichte quarantaine nodig.
3. Reizigers moeten de eerste 14 dagen verblijven in gecertificeerde 'Safe and Secure'-hotels. die door het hele land zijn geselecteerd.
4. Alle faciliteiten in deze hotels zijn toegankelijk voor gasten, ook tijdens de eerste 14 dagen van de reis. 
5. Reizigers mogen tijdens de eerste 14 dagen van de reis enkel bezienswaardigheden en toeristische gebieden bezoeken in de veiligheid van een 'bio-bubble'.* Daarna mag men vrij reizen door Sri Lanka en bent u niet meer gebonden aan de regels van een bio-bubble. 
6. Negatieve PCR-tests**, online visa en lokale verzekering verplicht. 

*Wat houdt deze bio-bubble in? Reizen binnen uw eigen 'bio-bubble' houdt in dat u enkel mag verblijven in de hierboven genoemde gecertificeerde Safe and Secure-hotels en enkel bezienswaardigheden mag bezoeken die door de overheid zijn goedgekeurd. De lijst met bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden, wordt steeds langer. Bezoekers worden hier goed gemonitord om de veiligheid te waarborgen, en het aantal bezoekers per dag is beperkt. U mag deze plekken enkel bezoeken als u met eigen privévervoer en eigen gids komt. Het is niet toegestaan om met andere reizigers of locals buiten uw bio-bubble in contact te komen. Na 14 dagen kunt u een nieuwe test doen, en daarna mag u vrij reizen buiten uw bubbel en dus ook contact hebben met andere reizigers en de lokale bevolking.
Er zijn lokale restaurants waar u ook in de periode van uw bio-bubbel mag eten, maar dat zijn er nog niet veel. Houd er dus rekening mee dat u, indien u niet gevaccineerd bent, vaak bent toegewezen op de restaurants in uw hotels. Gelukkig zijn die allemaal heel goed! 

**Niet-gevaccineerden moeten bij aankomst in het eerste hotel een PCR-test afnemen en in het hotel wachten op de uitslag (24-36 uur, gebruik maken van faciliteiten is tijdens het wachten toegestaan). De tweede PCR-test moet u in een hotel afnemen tussen de 11e en 14e dag na aankomst in Sri Lanka. Is de tweede test weer negatief, dan mag u daarna buiten uw bio-bubbel komen. Gevaccineerde reizigers hoeven deze tweede PCR-test niet te doen. Bij het aanschaffen van uw online visa (voor vertrek) betaalt u meteen voor de PCR-test(s) à 40 USD per test en voor de verplichte verzekering à 12 USD. 

NB: Is uw testuitslag tijdens één van bovengenoemde momenten positief, dan gaat u in isolatie in het hotel waar u op dat moment bent. De kosten hiervoor worden gedekt door de verplichte verzekering die u voor vertrek moet afsluiten. 


De belangrijkste regels voor volledig gevaccineerde reizigers zijn:
*Men moet het volledige aantal vaccins uiterlijk twee weken voor aankomst in Sri Lanka hebben gekregen. 
* Men dient in een gecertificeerd 'Safe and Secure level 1'-hotel te verblijven terwijl men wacht op de uitslag van de on-arrival PCR-test. De uitslag laat ca. 24-48 op zich wachten dus het gaat hier om twee overnachtingen. U vindt hier welke hotels allemaal gecertificeerd zijn.
* Het is toegestaan om tijdens deze nachten alle faciliteiten in het hotel gebruiken.
* Zodra de uitslag van uw on-arrival PCR-test bekend is (en uiteraard negatief is..) krijgt u van de dokter op locatie (aan ieder gecertificeerd hotel is een dokter verbonden) een document waarin de bevestiging staat dat u gevaccineerd én on-arrival getest bent. Hiermee kunt u vervolgens vrij rondreizen, ook buiten de zogenaamde 'bio-bubble'. U bent vervolgens niet meer gebonden aan gecertificeerde hotels maar wij adviseren voor ieders gezondheid en veiligheid om tijdens uw reis alsnog gebruik te maken van accommodaties die aan deze eisen voldoen. Op dag 7 vanaf de aankomstdag moeten gevaccineerde reizigers nog wel een PCR-test doen, en dat geldt ook voor kinderen vanaf 2 jaar oud. 

Nieuws uit de Malediven (juli 2021)
De Malediven zijn weer geopend, zonder quarantaine of verplichte tests. Emirates hervat vanaf 16 juli de vluchten van Dubai naar Male. In eerste instantie gaan hotels op onbewoonde eilanden en live board-boten open. 

Alle reizigers krijgen bij aankomst gratis een toeristenvisum voor 30 dagen en er is geen minimumverblijf vereist, maar toeristen moeten een bevestigde accommodatie hebben geboekt voordat ze naar de archipel reizen. Meerdere resort-verblijven zijn op dit moment nog niet toegestaan en reizigers kunnen nu alleen een ander hotel of pension gebruiken als het voor doorvoer is bij aankomst of vertrek van het eiland.

Alle reizigers moeten een gezondheidsverklaring invullen en gezichtsmaskers dragen tijdens vluchten. Per 10 september is het verplicht om een negatieve Corona-test af te leggen, deze mag niet ouder zijn dan 72 uur. Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren en wordt u op koorts gescreend door een warmtecamera. 

--

Let wel: Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt het reisadvies voor Sri Lanka en de Malediven voorlopig op Oranje - wat inhoudt dat alle niet noodzakelijke reizen (vakanties) worden afgeraden.

Hieronder een weergave van de huidige situatie volgens onze laatste berichten:

Vluchten ten tijde van Corona
Momenteel vliegen er minder internationale vluchten naar / van Sri Lanka vanuit Nederland en België. Zie ook deze pagina van de Sri Lankaanse overheid: Hello Again.

Transport binnen Sri Lanka ten tijde van Corona
Het openbaar vervoer rijdt volledig in Sri Lanka en inwoners kunnen, zonder enkele restricties, reizen binnen de verschillende regio’s. Reizigers mogen echter niet zomaar gebruik maken van het openbaar vervoer. 

Bezienswaardigheden ten tijde van Corona
Bezienswaardigheden, musea, natuurparken en openbare plekken zijn geopend maar slechts voor een maximaal aantal bezoekers. Bovendien mag men de eerste 14 dagen van het verblijf in Sri Lanka veel bezienswaardigheden en gebieden enkel bezoeken in de veiligheid van een 'bio-bubble'. 

Bron: www.srilanka.travel/helloagain

Alle natuurparken die dit land rijk is, worden op dit moment veel minder bezocht. Hierdoor zitten veel gidsen, spotters en chauffeurs zonder werk. Zij worden betaald ingezet voor het onderhoud van deze parken. Vanwege het ontbreken van bezoekers bloeit de wildlife in deze parken weer volledig op, zo zijn er meer luipaarden dan ooit gespot in Yala en Wilpattu Nationaal Park.

Visuminformatie
Voordat u aan boord gaat van uw vlucht naar Sri Lanka moet u in het bezit zijn van een geldig visum. Alle visa moeten aangevraagd worden via http://www.eta.gov.lk. Zodra uw visum is aangevraagd, krijgt u een referentienummer. Dit nummer moet u, samen met uw paspoortgegevens naar ons sturen. Wij kunnen dan via onze lokale agent goedkeuring aanvragen voor uw visum. Dit gaat via de Immigration Department (SLTDA). 

Voordat u een visum aanvraag moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
* Een boekingsbevestiging is nodig waarin te zien is dat u ten minste 14 dagen in Level 1 Safe & Secure hotels verblijft. 
* COVID-19 lokale reisverzekering (USD12 per dag) afsluiten voor minstens 1 maand is verplicht. 
* Indien u volledig bent gevaccineerd: Alle reizigers vanaf 2 jaar oud moeten 2 PCR-tests vooraf betalen à USD40 per persoon per test. 
* Indien u niet volledig bent gevaccineerd: Alle reizigers vanaf 12 jaar oud moeten 2 PCR-tests vooraf betalen à USD40 per persoon per test.

Meer informatie over Sri Lanka

O Open
 / Beperkt
X Gesloten

Status
     
- Internationale grenzen  O
- Intercontinentale vluchten
 O
- Binnenlandse vluchten
 O
- Openbaar vervoer
  /
- Bezienswaardigheden
  /
(Laatst bijgewerkt op: 16-09-2021)

Reizen naar Sri Lanka na Corona

Ondertussen bouwen wij door aan onze rondreizen en bouwstenen naar Sri Lanka en kunnen we niet wachten om u onze mogelijkheden om op vakantie te gaan naar Sri Lanka te laten zien. We maken uw rondreis uiteraard helemaal op maat en verrassen u graag met onderdelen uit onze vele originele belevingsitems. Onze reisspecialist Lilian Rijksen helpt u graag en zoeken alles voor u uit.Ondertussen in Sri Lanka:

Onze locals die u normaal gesproken ontmoet tijdens uw rondreis door Sri Lanka en u begeleiden tijdens talloze activiteiten hebben het nu natuurlijk hartstikke rustig. We hebben ze gevraagd wat de impact van het Corona Virus op hun dagelijkse bezigheden is en hoe het met ze gaat. We laten ze hier graag aan het woord:

Onze reisspecialist over Sri Lanka

Sri Lanka heeft mij in alle opzichten verrast. Zoveel veelzijdigheid op zo'n kleine oppervlakte. Al tuffend in onze eigen tuktuk ontdekten we ongerepte jungle, idyllische strandjes en verstrekkende theeplantages zover als je kon kijken. We leerden authentieke curries te maken, dat de gastvrijheid van de goedlachse bevolking oneindig is, met je hoofd schudden JA betekent en dat olifanten op de weg ALTIJD voorrang hebben. Ik zou graag nog eens terugkeren naar dit pittige paradijs. - Lilian

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Sri Lanka reisspecialist Lilian?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Sri Lanka rondreizen

Klaar om op reis te gaan naar Sri Lanka? Onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy