Flexibele voorwaarden Corona

Flexibele boekingsvoorwaarden Corona Dimsum Reizen

Reizen en Corona - kan ik veilig boeken?

Beste reiziger,  

U staat op het punt een reis te boeken bij Dimsum Reizen. Wat ontzettend fijn! We willen u hierbij graag wijzen op de voorwaarden die we hebben opgesteld ten gevolge van de wereldwijde Corona-pandemie.

IN HET KORT - onderaan staat het allemaal in detail uitgeschreven:

Kan ik nou wel veilig een reis boeken?

* Wij bieden reizen aan weg van de massa, minder kans op besmetting
* Wij zijn op de hoogte van de corona-situatie op uw bestemmingen
* Wij delen specifieke corona-informatie met onze lokale partners en zij met ons
* Wij geven eerlijk advies vooraf aan uw boeking
* Wij en onze lokale partners zijn 24/7 bereikbaar tijdens de rondreis
* Wij geven advies over reis- en annuleringsverzekering
* Wij assisteren bij uw repatriëring ( ook als gevolg van nieuwe Corona Maatregelen) indien noodzakelijk 
* Wij zijn aangesloten bij ANVR/SGR en het Calamiteitenfonds

Soepele boekings- en annuleringsvoorwaarden**:

 * Kosteloos omboeken of annuleren bij een quarantaine-plicht of geweigerde toegang
 * Landarrangement kosteloos omboeken naar het daarop volgende jaar of later in het jaar
 * Reis omboeken naar een andere bestemming
 * Voorwaarden annuleren of omboeken vluchten zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

** Deze voorwaarden gelden tot 14 dagen voor vertrek. In sommige gevallen kan dit niet maar daar wordt u voor boeking op gewezen.

We willen u graag erop wijzen dat het niet (tijdig) verkrijgen van een vaccinatie of het plotseling positief op Corona getest worden,  geen geldige reden voor kosteloze annulering is. Ook indien vaccinatie-regels veranderen is dit geen reden voor kosteloze annulering. Een goede annulerings- en reisverzekering dekt deze kosten van positief getest op corona wel.

Een reis boeken - hoe werkt het dan in detail

Utrecht, voorjaar 2022

Betreft: Een reis boeken - hoe werkt het dan omtrent Corona?  

(In)reisbeperkingen op de bestemming zelf
Houd er rekening mee dat de veel van onze bestemmingen vragen om een bewijs van (volledige) vaccinatie en/of  recente negatieve PCR-test (72, 48 of 24 uur voor vertrek) of anti-geen test. Indien u volledig gevaccineerd bent, kunt u over het algemeen 14 dagen na laatste vaccinatie naar een bestemming reizen, meestal zonder dat u een PCR-test nodig heeft maar zeker niet altijd. Het kan zijn dat sommige bestemmingen (nog) niet geopend zijn voor Nederlanders of Belgen.

In de bestemming zelf kunnen er ook lokale reisbeperkingen zijn zoals een avondklok / mondkapjesplicht / beperkte toegankelijkheid musea en andere bezienswaardigheden / deelregio’s komen plots in lockdown.

Tevens bestaat de mogelijkheid dat bestemmingen om een boosterprik vragen, om het land binnen te komen.

Reizen met het Corona Certificaat; hoe werkt dat?
De Europese Unie heeft besloten dat per 1 juli 2021 in alle lidstaten en aangesloten EER landen als Noorwegen en IJsland gereisd kan worden met een Digitaal Corona Certificaat (DCC) (ook wel corona-pas genoemd).

Met dit Corona Certificaat kunt u in principe vrij reizen binnen alle lidstaten en aangesloten landen. U hoeft dan niet in quarantaine. Inmiddels geldt het certificaat ook voor een aantal Europese landen die geen lid zijn van de EU/ EER, denk aan Turkije en enkele landen buiten Europa als Armenië en Georgië.

Het Corona Certificaat wordt digitaal - in de vorm van een app - en op papier aangeleverd indien u niet in het bezit bent van een mobiele telefoon. Het is aan te raden beide voor handen te hebben zodra u op reis gaat. Het (digitale) certificaat is groen gekleurd want dat is voor iedereen waar dan ook herkenbaar. Groen betekent immers overal; u kunt door! 

U komt in aanmerking voor het Corona Certificaat indien u:
- gevaccineerd bent  (nog onduidelijk of u volledig gevaccineerd moet zijn, of dat een vaccin voldoende is en hoe lang er tussen laatste vaccin moet zitten en periode van reizen. Het kan zelfs zijn dat elke lidstaat hier een eigen besluit in neemt)
- een negatieve PCR-test heeft, niet ouder dan 72 uur voor vertrek
- u een bewijs heeft dat u in afgelopen 6 maanden positief getest bent op het corona-virus

Meer informatie vindt u op de website van de Europese Unie.

Update december 2021: Inmiddels is bekend dat het DCC per 1 februari een geldigheidsduur heeft van 9 maanden. Ook hebben veel Europese landen inmiddels aanvullende eisen gesteld (2G beleid / booster vereist). Zie per corona-informatie per land de specifieke informatie

Terugkeer in Nederland
Vanaf 24 maart 2022 zijn de inreisregels voor Nederlanders versoepeld, er zijn geen inreisbeperkingen meer!

Najaar 2021

Bij terugkomst in Nederland heeft u een coronabewijs nodig.  Alleen kinderen onder de 12 jaar zijn van de regels uitgezonderd. Er kan een EU inreisverbod zijn uit landen buiten Schengen. Dan dient een volledig gevaccineerde zich ook te laten testen. Wie nog niet volledig gevaccineerd is of recent is hersteld van corona moet in het buitenland sowieso een negatieve coronatest verkrijgen. Dat mag een PCR-test zijn of een antigeentest. Deze testen mogen maximaal 48 of 24 uur oud mag zijn.
U kunt zich in uw vakantieland laten testen op corona. Bekijk hier de testmogelijkheden in het buitenland. Reist u uit een land met kleurcode groen dan heeft u geen coronabewijs nodig.

Vanaf 22 december gelden in Nederland nieuwe inreisregels voor reizigers uit niet-Schengenlanden. Ook gevaccineerden en recentelijk herstelden moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud of een sneltest van 24 uur oud kunnen tonen. Houd hier rekening mee voor je terugreis.

Deze informatie is aan verandering onderhevig.

Check altijd zelf de laatste stand van zaken over inreisregels. We willen u er graag op wijzen dat u zelf verplicht bent zich op de hoogte te stellen van de laatste informatie omtrent reisbeperkingen in de bestemming waar u naar toe reist en de regels omtrent uw terugkomst. Kijk daarvoor bijvoorbeeld op Nederland Wereldwijd.

Meer informatie van ons over de corona-situatie per bestemming vindt u op onze corona pagina's.

----

Kleurcodes
Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt met reisadviezen per land. Deze adviezen worden weergegeven per kleurcode. Tijdens het begin van de corona-pandemie werd de hele wereld op oranje gezet. Inmiddels zijn er weer veel bestemmingen op geel en oranje gezet.

Oranje, geel en groen
Deze kleurcodes geven de adviezen van het Buitenlandse Zaken weer. De ANVR heeft besloten dat er naast reizen naar code geel en code groen, ook gereisd kan worden naar code oranje gebieden, mits dit door de reisspecialist als verantwoord wordt gezien.
Dimsum Reizen heeft besloten dan ook naar een aantal oranje bestemmingen reizen uit te voeren. Meer info vindt u bij de betreffende bestemmingen.

Meer informatie over de kleurcodes van het Ministerie van Buitenlandse Zaken  vindt u hier.

Per bestemming kunt u bij ons zien welke kleurcode een land heeft en of wij de reizen uitvoeren of niet in het geval van oranje gebieden. Code groen en geel voeren we altijd uit. Bij code oranje voren wij reizen uit indien we het verantwoord vinden om mensen daar veilig heen te sturen.

Sinds 1 juli kunnen alle EU-lidstaten (EER inbegrepen) bereisd worden zonder belemmeringen indien u volledig gevaccineerd bent en/of een negatieve PCR test kan overhandigen. Houdt er wel rekening mee dat sommige landen aanvullende eisen aan de vaccinaties kunnen stellen (boosterprikken) en dat in veel landen QR-codes verplicht zijn op veel plekken in het openbare leven.

Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: Reisapp Buitenlandse Zaken  
 
-----  

Annulerings- en reisvoorwaarden
Aangezien de corona-pandemie inmiddels al meer dan een jaar bekend is en ook voorlopig wel zal blijven, is het geen uitzonderingssituatie meer en hanteren we de ‘normale’ consumentenvoorwaarden (annulerings-, reis- en betalingsvoorwaarden), conform ANVR. U kunt deze voorwaarden lezen op www.dim-sum.nl/reisinfo/reisvoorwaarden.  

We hanteren graag enkele soepele voorwaarden bij annulering op basis van corona voor reizen met vertrek in 2022.

·         U boekt een reis naar een gebied met code oranje (of rood) op moment van boeking
De corona-situatie is u bekend en een code oranje / rood (als gevolg van de corona-situatie in de betreffende bestemming) is geen reden om uw reis kosteloos te annuleren. Toch kunt u wel in deze situatie tot 14 dagen voor vertrek uw reis kosteloos omboeken, sommige bestemmingen maximaal  30 dagen voor vertrek maar dat wordt gemeld bij boeking!  (naar een andere datum, of een andere bestemming binnen 365 dagen na de oorspronkelijke vertrekdatum). Dit geldt alleen voor het landarrangement.

Voor het annuleren / omboeken van de binnenlandse en internationale vlucht gelden de betreffende voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij. Wij raden dan ook altijd aan om een ticket met flexibele voorwaarden te boeken.

Wilt u de reis toch annuleren, dan gelden onze annuleringsvoorwaarden die we voor reizen met boeking in 2022 versoepeld hebben:  

Bij annulering is de reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
Tot 14 dagen voor vertrek: 20% van de reissom met een minimum van € 250,- per persoon;
Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 7e dag voor vertrek: 50% van de reissom; Bij annulering vanaf de 7e dag (inclusief) tot dag voor vertrek: 75% van de reissom;
Bij annulering vanaf de dag van vertrek of later: de volledige reissom.  

LET OP: Deze soepele annuleringsvoorwaarden gelden alleen indien u de reis zelf annuleert op basis van de corona-situatie in de betreffende bestemming. In alle andere gevallen gelden de normale annuleringsvoorwaarden en dan kunt u de kosten mogelijk verhalen op uw eigen annuleringsverzekering. Lees daarom de voorwaarden van uw annuleringsverzekering goed door.  

·        U boekt een reis naar een gebied met code geel of groen op moment van boeking en vlak voor vertrek verandert de situatie terug naar code oranje of rood
In geval Dimsum Reizen de reis kan uitvoeren zoals in de reisovereenkomst is vastgelegd en de corona-situatie veilig genoeg acht, kan de reis plaatsvinden. Mocht u toch niet willen, kunt u annuleren tegen de reguliere annuleringsvoorwaarden. U kunt ook kiezen om kosteloos om te boeken naar een andere bestemming of een andere vertrekdatum binnen 365 dagen na oorspronkelijke vertrekdatum,  tot 14 dagen voor vertrek. De eventuele meerkosten van de nieuwe reis worden doorberekend. De wijzigingskosten van de internationale vlucht zijn zoals de luchtvaartmaatschappij dit heeft opgesteld.

·          U boekt een reis naar een gebied met code geel of groen, en op moment van vertrek is dit nog steeds zo
U kunt gerust op reis! Mocht u dit onverhoopt toch niet willen, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

·         U boekt een reis naar een gebied met code geel of groen en tijdens uw reis verandert de situatie in uw bestemming of deelregio naar code oranje of rood
In dat geval zullen we samen met onze lokale partner kijken of we uw reis kunnen aanpassen naar ‘veilige’ gebieden. Mocht dit niet kunnen en u moet het land verlaten, dan zullen we u uiteraard assisteren in de repatriëring mits u de internationale vluchten via ons heeft geboekt. De eventuele meerkosten zijn wel voor eigen rekening (eventueel te verhalen op uw annulerings- en/of reisverzekering).

De niet-genoten vakantiedagen kunt u indien gedekt door uw verzekeringsmaatschappij ook verhalen op uw annulerings- en/of reisverzekering. Indien u zelf de internationale vlucht geboekt heeft, kan Dimsum Reizen u niet assisteren met de repatriëring. U zult dat zelf met de betreffende luchtvaartmaatschappij moeten regelen.

·          U heeft een reis geboekt, maar op moment van vertrek kan de reis niet uitgevoerd worden, omdat de betreffende overheid een inreisverbod afgeeft
In dat geval kunt u de reis kosteloos omboeken of krijgt u de kosten van het landarrangement vergoed. Of u de kosten van de binnenlandse en internationale vlucht vergoed krijgt is afhankelijk van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.


·         U heeft een reis geboekt, maar vlak voor vertrek of tijdens de reis wordt u positief op Corona getest.
De reis kan niet meer kosteloos worden geannuleerd. De gewone annuleringsvoorwaarden treden in werking. Uw reissom is eventueel wel gedekt door uw annuleringsverzekering. Dien uw schade dan in bij uw annuleringsverzekering. Verzeker u van deze dekking bij het afsluiten van uw annuleringsverzekering.

·         U moet tijdens de reis in quarantaine omdat u positief getest bent op corona
Het kan dan voorkomen dat u extra nachten in een hotel moet betalen en dat u uw vlucht moet omboeken of zelfs een nieuwe vlucht boeken. Deze extra kosten zijn voor eigen rekening. Wel zijn er verzekeringsmaatschappijen die deze kosten vergoeden. Check dit dus goed vantevoren.

-----

We willen u graag erop wijzen dat het niet (tijdig) verkrijgen van een vaccinatie geen geldige reden voor kosteloze annulering is. Ook indien vaccinatie-regels veranderen is dit geen reden voor kosteloze annulering.

Eventuele kosten voor PCR testen (zowel in Nederland als op terugweg, indien verplicht) zijn ook voor eigen rekening. Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor.

------

Reis- en annuleringsverzekeringen en Corona
De meeste maatschappijen dekken inmiddels weer corona-gerelateerde zaken (ook in code oranje gebieden), een hele geruststelling.
We raden iedereen ten zeerste aan een annulerings- en reisverzekering af te sluiten en om zorgvuldig de voorwaarden van uw reis- en/of annuleringsverzekering te checken aangaande de dekking voor corona-gerelateerde zaken. Er zitten verschillen tussen de pakketten die de verschillende verzekeringsmaatschappijen aanbieden. Wij werken samen met Unigarant. De informatie over wat wel en niet gedekt is qua corona-gerelateerde zaken bij Unigarant vindt u op hun website. Uiteraard bent u vrij om een verzekering af te sluiten bij een andere verzekeringsmaatschappij. Check zelf heel goed wat wel en niet gedekt wordt!

Indien u bij Dimsum Reizen een annulerings- en/of reisverzekering afsluit via Unigarant en uw reis gaat niet door, dan bent u de premie van de annuleringsverzekering kwijt (vanaf moment van boeken kunt u daar immers beroep op doen). De kosten van de reisverzekering krijgt u wel vergoed.  
   

Dimsum Reizen en SGR
Wellicht ten overvloede, maar Dimsum Reizen is lid van de SGR (Stichting Garantiefonds Gelden). Dit houdt in dat mocht Dimsum Reizen onverhoopt failliet gaan, uw reisgelden vergoed worden door de SGR. U bent uw geld dus nooit kwijt, en dat is wel een prettige geruststelling.  

Wij wensen u alvast een heerlijke zorgeloze reis toe. Wij regelen het graag voor u!  

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy