Rondreis India | Bekijk onze Rondreizen India

Ontdek misschien wel het meest complete land van Azië, India, een ervaring voor alle zintuigen. Maak een rondreis India die geheel op maat samengesteld kan worden.

Rondreis India

Plan de ideale rondreis door India! Met Dimsum krijgt u de kans om dit bijzondere land geheel op uw eigen manier te leren kennen. Vertrek wanneer u wilt, slaap waar uw wilt, en ontdek de schoonheid van het landschap, de pracht en praal van de historische gebouwen, en de unieke cultuur.

Als voorbereiding op uw tocht kunt u overleggen met onze deskundige India specialist. Aan de hand van persoonlijk advies kiest u hoe u uw reis vorm wilt geven. Uw privé-rondreis wordt bovendien ook nog opgeleukt door onze Dimsummetjes. Dit zijn bijzondere activiteiten die we u aanbieden - onze speciale reistips.

Het is bijna onmogelijk om in het kort te omschrijven wat India allemaal te bieden heeft. Dit land heeft eigenlijk alle landschappen van Azië in zich verenigd.  Of u nu tijgers wilt spotten in de jungle, kameel wil rijden in de woestijn, ruige bergtochten maken in de Himalaya, luieren op een tropisch strand, u onderdompelen in de hectiek van de Indiase steden, of liever tot rust komt in een yoga resort, op zoek naar wereldberoemde erfgoederen of in contact komen met traditioneel levende stammen; welkom in India.

Boek een rondreis

India in het kort

Officiële naam Republiek India
Hoofdstad New Delhi
Oppervlakte 3.287.263 km2
Aantal inwoners 1,3 miljard
Taal
Hindi, Engels
Munt Indiase Roepie (INR)

3 Redenen om India te bezoeken!

Redenen om India te bezoeken; waar moeten we beginnen. Er zijn weinig landen met zoveel bezienswaardigheden, zoveel werelderfgoederen, zoveel volkeren, landschappen en culturen als India. Een rondreis door India betekent dan ook dat er voor elke reiziger wel iets van diens gading te vinden is. En vele mensen blijven terugkomen, om telkens weer een nieuw deel van dit fascinerende land te ontdekken. 

Wat zijn de belangrijkste redenen om een rondreis door India te maken?

1. Vele stamen en culturen

India herbergt vele volkeren en culturen in zich. Van de rijke hindoe-cultuur tot de erfgoederen van de Moghul cultuur. Van nomadisch levende stammen, tot de voormalige koppensnellers van Nagaland.

Een van de meest interessante deelstaten om te bezoeken is Orissa (Odisha). Orissa is vooral bekend vanwege de Tribes oftewel stammen. Met 62 officieel erkende stammen verspreid over de deelstaat is Orissa de staat met de meeste stammen van heel India - 24% van de populatie behoort tot een stam. Deze stammen hebben naast hun eigen klederdracht ook eigen talen en dialecten. Gouden neusringen en oorbellen vaak terug te zien. De Bondas zijn met hun blauwe gewaden en kleurige kettingen een opvallende verschijning waar de wereld hopelijk nog lang van mag genieten want modernisatie ligt op de loer. Zo zijn er van de Gadaba stam nog maar 5 oude dammetjes die de traditionele dikke zilveren kettingen dragen. De jongere generatie loopt er modern bij. Zodra de laatste Gadaba overlijdt zal deze klederdracht met haar verdwijnen.

2. Kleurrijke Festivals

Een bezoek aan een festival in India staat gelijk aan een unieke belevenis om nooit meer te vergeten. In India vinden jaarlijks vele festivals door het gehele land plaats. Naast de bekende festivals zoals het kleurrijke Holi Festival, Diwali “festival of lights” en de Pushkar Camel fair, bieden wij kleinschalig en onbekendere festivals in de voor de massa onontdekte gebieden en regio’s aan. Wij passen uw reisschema graag om zo een festival te kunnen bezoeken.  Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende festival in de verschillende gebieden in India.  Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Neem contact op met onze India reisspecialist voor de exacte data en de mogelijkheden om deze festivals in te passen in uw rondreis door India.

3. Avontuurlijke tijgersafari's

Een land zo uitgestrekt als India heeft natuurlijk veel te bieden voor de natuurliefhebber. Hier vindt u enkele van de beroemdste natuurreservaten van Azië. In het Kaziranga park kunt u op zoek naar neushoorns, vogelliefhebbers komen aan aan hun trekken in Bharatpur, in Chambal kunt u op zoek naar de Ganges dolfijn en gavialen, in vele parken zult u oog in oog met olifanten staan, naast de vele hertensoorten. In de Himalaya kunt u op zoek naar de zeldzame sneeuwluipaard. Maar bovenal staat India natuurlijk bekend om de tijger. Nergens ter wereld heeft u meer kans om een tijger te spotten dan in enkele van de tijgerreservaten van India. De bekendste reservaten zijn Ranthambore, Kanha, Bandavgarh en JIm Corbett.

Een individuele rondreis door India die bij u past

Dimsum Reizen organiseert al bijna 20 jaar de meest bijzondere reizen naar India. Daarbij staat één vraag centraal: wat is uw ideale rondreis? Het resultaat is een individuele maatreis naar alle uithoeken van het land.

Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service. U krijgt bij ons 100% maatwerk. Reizen samenstellen doen we met veel persoonlijke aandacht en kennis. Onze reisspecialisten denken echt met u mee. Het resultaat is een rondreis in India die uitstekend verzorgd is, en bovendien is afgesteld op uw wensen. De mogelijkheden in India zijn erg divers:

Bezoek India
  • Leg de focus op Actief (wandelingen in de bergen op verschillende plekken in India); 
  • Kies voor lokale beleving, met persoonlijke Meet-a-local-activiteiten; 
  • Avontuurlijke activiteiten, voor een Ruige belevenis Ruig (ga off the beaten track, en bezoek bijvoorbeeld de volkeren in Arunachal Pradesh); 
  • Wees Mindful op reis, en kies voor slow (eco)travel; 
  • Ontdek de lokale keuken tijdens een etentje bij de mensen thuis.

Wij weten als als geen ander dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen dan met onze suggesties en 'geheimen'.

Dimsum Reizen heeft een groot aantal kortere en langere rondreizen door India samengesteld. Hier kunt u een keuze uit maken. Iedere rondreis kan worden uitgebreid met een of meerdere losse bouwstenen. Zo stelt u zelf uw ideale rondreis door India samen.

India Rondreizen

India verrast

Een reis door India is een ervaring voor alle zintuigen. Er is veel te zien, te doen, te proeven en te beleven in India - veel teveel om hier op te noemen. Maar om u alvast in de stemming te brengen, lichten we vast een tipje van de sluier op...

Kinnaur, wandelen over de Hindustan- Tibet Highway

Een van de minst bekende valleien in de Indiase Himalaya is die van Kinnaur.  Deze vallei, waar het hindoeïsme en Tibetaans boeddhisme in elkaar overlopen kunt u bezoeken op weg naar Spiti en Ladakh.
De unieke Kinnauri cultuur vol houten tempels, kloosters en dorpjes, gelegen in groene valleien met overal imponerende bergen op de achtergrond, de vriendelijke mensen met hun karakteristieke Kinnauri hoofddeksels met groene flap, de rijke historie en de mogelijkheden om op deze manier het hooggelegen Spiti en Ladakh binnen te rijden, maken dat deze regio enorm veel potentie heeft voor liefhebbers van de Himalaya.Dwars door Kinnaur loopt de oude Hindustan – Tibet highway, de oude verbinding tussen India en Tibet, ooit bevolkt door boeddhistische pelgrims, handelaren met yakkaravanen, Britse spionnen en avonturiers. Nu loopt er een min of meer geasfalteerde weg door de vallei, maar de oude Hindustan – Tibet highway loopt nog steeds boven de vallei en is nu een prachtige meerdaagse wandelroute.

Kalap, ver weg van de gebaande paden

Ver weg van de drukte van India ligt de verborgen vallei van Kalap. Kalap is de thuisbasis van de traditionele Garhwali architectuur. Het is een prachtige vallei met uitzicht op de met sneeuw bedekte Bandarpunch keten. Het is ook een land van legendes. De gehele Tons riviervallei wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Mahabharata, het beroemdste mythologische epos uit Indian. De twee hoofdrolspelers in het epos, de broers Pandava en Kaurava zouden afstammen uit deze vallei. De huidige bewoners beweren nog steeds dat hun afkomst te traceren is naar een van de twee clans.Doordat Kalap niet verbonden is met een grote weg en ver weg ligt van de belangrijkste trekking routes in Uttarakhand, is Kalap nog onaangetast door toerisme en moderne ontwikkelingen.

Almora, relaxen met uitzicht op de Himalaya

Zoek de rust en verkoeling in de uitlopers van de Himalaya. Een nachttrein verwijderd (of zes uur rijden) van Delhi ligt een van de mooiste, maar ook onbekendste gebieden van de Himalaya. Reis mee naar Kumaon in de regio Uttarakhand. In Kumaon vindt u een prachtig heuvellandschap met uitzicht op de besneeuwde pieken van de Himalaya. U overnacht in het hillstation Almora. Rondom Almora kunt u een prachtige village trek maken door de omgeving van bossen en valleien, langs dorpjes en tempels. U overnacht in een heerlijk resort in Almora waar u helemaal tot rust komt. Geniet van het prachtige uitzicht, het heerlijke eten en de vele vogels in de tuin van het resort.

Onze reisspecialist over India

Zodra ik mijn eerste stappen in India zette wist ik dat dit een reis zou worden om nooit te vergeten. De geuren, kleuren en hectiek van de grote steden, het groene en relatief rustige zuiden, kamelenritten en slapen onder de sterren in Rajasthan, de zonsopgang bij de Taj Mahal en genieten van de zonsondergang met een curry terwijl de apen over de daken zwaaiden in Udaipur. Van het moderne Mumbai tot de meest afgelegen dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Ook mijn volgende India reis naar het fascinerende en kleurrijke Orissa maakte diepe indruk op me. De verschillende stammen zoals de Bonda, Paraja en Muria met de verschillende weekmarkten, de honderden tempels in Bubaneshwar en het uitgestrekte strand van Puri. In India is er altijd wel iets nieuws te zien en te ontdekken.

Elske - Reisspecialist India

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze India reisspecialist Elske?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

India Bouwstenen

Klaar om op reis te gaan naar India? Onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy