Rondreis Japan | Bekijk onze Rondreizen Japan | Dimsum

Je eigen individuele rondreis door Japan; met unieke activiteiten en bekende highlights.

Rondreis Japan

De ideale Japan rondreis boekt u bij ons! Dimsum organiseert een geheel verzorgde reis door Japan. Dat gaat helemaal op uw manier - u kiest wanneer en waar u kunt vertrekt, waar u overnacht, en wat u beleeft. Zo maakt u kennis met de bijzondere Japanse cultuur en geschiedenis, met de schoonheid van het landschap, en natuurlijk met de geweldige keuken. De rest regelen wij! Zo kunt u zorgeloos genieten van uw bijzondere vakantie.

Ter voorbereiding van uw rondreis door Japan krijgt u persoonlijk advies van onze deskundige reisspecialist, die het land op haar duimpje kent en u helpt met het samenstellen van een reis op maat. Uw privé-rondreis naar Japan wordt ook nog eens opgeleukt met onze Dimsummetjes – bijzondere activiteiten, die u alleen bij ons kunt beleven.

Japan is een bijzonder land met een geschiedenis en cultuur die tot de verbeelding spreekt. Wij laten u graag kennismaken met de bekende hoogtepunten: een bezoek aan Tokio of Kioto, en een bezoek aan de berg Fuji. Maar we willen u ook het onbekende Japan laten zien. Wat dacht u ervan om een pelgrimswandeling te maken langs de Kumano Kodo, om te verblijven in een klein bergdorp in de Japanse Alpen, of een selfdrive te maken door de verborgen Iyavallei op Shikoku? 

Bovendien laten we u graag kennismaken met de Japanse cultuur - en met de Japanners zelf. Kom koken bij een Japanner thuis, en overnacht bij de mensen thuis. Of volg onze originele streetfood-, wandel- en fietstours om grote steden als Tokio, Kioto en Osaka op bijzondere wijze te verkennen! Een land als Japan biedt een enorme diversiteit.

Boek een rondreis

Japan in het kort

Officiele naam Japan
Hoofdstad Tokyo
Oppervlakte 377.930 km²
Aantal inwoners 126 miljoen
Taal
Japans
Munt Japanse Yen

3 redenen om Japan te bezoeken!

Japan is een fascinerend land, waar ultramoderne high-tech wordt afgewisseld met eeuwenoude cultuur. De herkenbare invloed van de westerse cultuur maakt het een unieke bestemming, en ook heel anders dan andere landen in Zuidoost-Azië. Het maakt een reis door Japan een belevenis: wat ons betreft zou iedereen dit land heel hoog op het verlanglijstje moeten hebben staan. 

Het land van de rijzende zon is bij uitstek geschikt voor een rondreis van twee weken, of een rondreis van drie weken.

Wat zijn de belangrijkste redenen om Japan te bezoeken?

1. Razendsnel rondreizen in de Shinkansen

Reizen in Japan is een absoluut plezier. De beste en snelste manier om het land te zien is per trein. En dan hebben we het niet over een charmant boemeltreintje met vertraging, maar over de Shinkansen, een futuristische hogesnelheidstrein die met meer dan 300 kilometer per uur over het beste spoornet ter wereld raast. Met een Japan Rail Pass reis je onbeperkt door het hele land: je kunt vrijwel overal komen, goedkoper en meestal ook sneller dan met het vliegtuig.

Los van de praktische voordelen van reizen per trein, is het openbaar vervoer ook echt onderdeel van de Japanervaring. De treinen rijden op de minuut op tijd, en alles is tot in de puntjes verzorgd. Treinpersoneel en medereizigers zijn zeer behulpzaam, waardoor de reis over het algemeen soepel zal verlopen.

2. Beleefd, gastvrij en superveilig

Een reis door Japan is avontuurlijk, maar dat is zeker niet omdat het er onveilig is. Japan is een van de veiligste landen ter wereld, en de criminaliteit blijft steeds verder afnemen. Zelfs in de meest drukbevolkte steden of afgelegen plekken zal een reiziger niks overkomen. Wie ergens iets vergeet te liggen, heeft grote kans dat het gewoon weer terecht komt. 

De attente, beleefde en gastvrije houding is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. “Omotenashi”, heet dat: een bijna rituele vorm van vriendelijkheid en beleefdheid, die ons begrip van klantvriendelijkheid ruimschoots overtreft. In winkels, op stations of in ziekenhuizen is de klant koning. Het maakt het reizen in Japan tot een waar genot.

3. Japan is een ideaal wandelland

Voor wie houdt van een afwisselende wandelvakantie, is Japan een van de beste bestemmingen. De faciliteiten voor het wandelen en hiken zijn er uitstekend, want in Japan is het wandelen erg populair. Dat betekent prachtige wandelroutes door een bijzondere, natuurrijke omgeving.

Wandelen in Japan is bovendien behoorlijk pittig, want er is in vrijwel geen meter vlak. Het maakt wandelen niet alleen bijzonder. Een van de meest geliefde plekken in Japan is de vulkaan Fuji. Deze heilige berg speelt een belangrijke rol in de cultuur. Wij zijn daarnaast altijd op zoek naar oude pelgrimspaden die we eerst zelf ontdekken en beschrijven. Zo wandelden we zelf langs de paden van Kumano Kodo in Wakayama, over de monikkenpaden in Kunisaki op Kyushu, langs delen van de beroemde 88-tempelroute op Shikoku, over de oude postroute in de Japanse Alpen en over de eeuwenoude wandelpaden rond Nikko en Chuzenji.

Een individuele rondreis door Japan die bij u past

Dimsum organiseert al vanaf het jaar 2000 bijzondere reizen naar Japan. Dat doen we geheel op maat. We werken beginnen altijd met de vraag: hoe ziet uw ideale vakantie eruit? Het resultaat is een geheel verzorgde reis, vol bijzondere belevingen.

De service van Dimsum is uniek. U kunt echt rekenen op 100% maatwerk. Dat betekent persoonlijke aandacht van onze reisspecialisten, die diepgaande kennis hebben over Japan. U kiest zelf de nadruk: wilt u een avontuurlijke vakantie beleven, of wilt u de Japanse cultuur ontdekken? Wilt u tot rust komen, of kiest u voor een lokale beleving? Het kan allemaal.

Bezoek Japan
  • Kies voor Actief: wandel langs pelgrimspaden op de Kumano Kodo, of fiets over het platteland bij Kurashiki, Takayama, Kawaguchiko of dwars door Kyoto);
  • Ga voor een lokale beleving, en volg kookles bij mensen thuis; 
  • Japan is Ruig voor wie wil: u kunt off the beaten track op Hokkaido of Kunisaki (Kyushu); 
  • Natuurlijk is er tijd en ruimte om Mindful te zijn (volg lessen yoga, of meditatie in tempels); 
  • Foodies halen hun hart op tijdens onze foodtours, bezoek aan markten en Sake-brouwerijen.

Natuurlijk weten wij als geen ander dat ieder reiziger verschillend is. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen. We stemmen onze suggesties en goed bewaarde ‘geheimen’ daar op af.

Dimsum Reizen heeft een aantal rondreizen samengesteld, zoals een rondreis door Japan van twee weken, en een rondreis door Japan van drie weken samengesteld. U kunt die reizen naar wens uitbreiden met een of meer activiteiten. Het eindresultaat: uw ideale rondreis door dit prachtige land.

Japan rondreizen

Japan verrast je met

De wonderen van de Japanse keuken

De Japanse keuken wint in Nederland aan populariteit. Maar wie denkt dat de Hollandse sushi of ramen lekker is, zal tijdens een bezoek aan Japan zijn tong niet geloven. De keuken is enorm uitgebreid, met veel lokale variatie. En eten is in Japan nadrukkelijk iets dat je niet alleen doet met je mond, maar ook met je ogen: in een restaurant, maar ook bij iemand thuis, wordt altijd aandacht besteedt aan de balans tussen de verschillende gerechten op het bord, aan het servies, en aan de hele aankleding. Het maakt eten in Japan tot een bijzondere en soms wonderlijke ervaring.

De basis van de Japanse keuken wordt gevormd door rijst en visgerechten, vaak met sojasaus. De bekende sushi en ramen zijn vaak sensationeel. Het op de juiste manier bereiden van rijst is in Japan tot een kunst verheven, de sojasaus - die men meerdere jaren op vat laat rijpen - is bijna onherkenbaar anders, complex en diep van smaak. Voor de avontuurlijke eter valt er een hoop te ontdekken dat wij in Nederland nog niet kennen, van moji-ijs tot de extreem giftige kogelvis, een dodelijke delicatesse die alleen door speciaal opgeleide koks mag worden bereid.

Tokio, een immense metropool

Met bijna 40 miljoen inwoners is de Groot-Tokio de op een na grootste metropool ter wereld. Deze immense stad is heeft ontzettend veel te bieden. Zoveel, dat er zelfs de meest doorgewinterde Japanreizigers er nooit op uitgekeken raakt. Van de neonbelichte winkelstraten tot de oudste tempel van Japan, van het fantastische Tokio Museum tot het immense stadspark rondom de schrijn van keizer Meiji: Tokio blijft steeds weer verrassen.

Sumoworstelen: een unieke sport

Denkt u aan Japan, dan denkt u al gauw aan sumo. De zwaarlijvige sumoworstelaars spreken tot de verbeelding, met hun dikke buiken en hun opvallende uitrusting en haarstijl. Sumo is de nationale sport van Japan, en onverminderd populair: de worstelaars genieten een echte heldenstatus. De sport is verweven met de oude Japanse cultuur: er zijn veel rituelen die vandaag de dag nog steeds gevolgd. Zo wordt de ring voorafgaand aan de wedstrijd symbolisch gezuiverd met zout, en mogen enkel mannen de sport beoefenen. De regels zijn simpel: de worstelaar die als eerste de ring verlaat, of die als eerst de grond aanraakt met een ander deel van zijn lichaam dan zijn voetzolen, heeft verloren.

Gaat u naar Japan, dan kunt u zelf een sumowedstrijd meemaken. Er zijn verschillende toernooien gedurende het jaar. We zoeken graag voor u uit of er in uw programma een bezoek aan één van de toernooien in de plannen is.

Onze Reisspecialist Sharon over Japan

“Ik dompel mij graag onder in Japan, een land vol tegenstellingen, waar oude gebruiken en tradities zo goed samengaan met de moderne technologie. Het multiculturele en hightech Tokio bruist van het moderne en hippe leven. Maar wil je de traditionele Japanse cultuur zien, dan kun je naar tempelstad Kioto, waar de oude gebruiken het best bewaard zijn gebleven. 

Wildernis en avontuur zoek je op Hokkaido, waar de kans groot is om walvissen, orka’s en bruine beren te spotten. Rust vind je buiten de gebaande paden in Kyushu of Noord Honshu. En vergeet niet, Japan is een gastronomisch paradijs. De bijzondere gerechten smaken heerlijk, en zijn een lust voor het oog. Een reis door Japan is immer fascinerend, soms verwarrend maar altijd onvergetelijk!”  

Sharon de Boer - reisspecialist Japan

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Japan reisspecialist Sharon?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Japan bouwstenen

Wilt u Japan ontdekken? Dimsum maakt een rondreis op maat voor u!

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy